Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Metroid Prime Remastered Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Retro Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
To Metroid Prime Remastered θα κλέψει την καρδία κάθε φανατικού των περιπετειών της Samus Aran. Οι λόγοι αναλύονται στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Metroid Prime, ένα όνομα, μια ιστορία. Τώρα και σε μορφή Remastered. Το περιμέναμε μεν, όμως όπως πάντα η Nintendo διάλεξε την κατάλληλη στιγμή για να το τοποθετήσει ακριβώς στο κέντρο της επικαιρότητας. Όχι μόνο το ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Nintendo Direct, αλλά το έκανε και άμεσα διαθέσιμο μέσω του eShop της υβριδικής κονσόλας.




Πρωταγωνιστεί η Samus Aran, που λαμβάνει ένα σήμα κινδύνου και κατευθύνεται στην φρεγάτα Orpheon των Space Pirates. Το πλήρωμα έχει σφαγιαστεί από τα δικά του, γενετικά τροποποιημένα πειραματόζωα. Έπειτα από ολιγόωρη εξερεύνηση, η ηρωίδα θα φτάσει στον πυρήνα του αστρόπλοιου, όπου θα αντιμετωπίσει την Parasite Queen, μια γιγαντιαία έκδοση των παρασιτικών οργανισμών που έχουν κατακλύσει κάθε πάτωμα της φρεγάτας. Με όχι ιδιαίτερη προσπάθεια, η Parasite Queen θα πέσει νεκρή, όμως το σημείο που βρίσκεται είναι τέτοιο που θα προκαλέσεις την εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης για την καταστροφή της φρεγάτας. Η Samus επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για να ξεφύγει και στο δρόμο της θα βρεθεί μια νέα μορφή του Ridley, o Meta Ridley. Θα ακολουθήσει μια έκρηξη, που ναι μεν δεν θα αποβεί μοιραία, όμως θα προκαλέσει σημαντικές ζημιές στην στολή της Samus, που θα κυνηγήσει τον Ridley ως τον κοντινό πλανήτη Tallon IV. Στο σημείο αυτό ξεκινάει το κύριο μέρος της περιπέτειας, με την πρωταγωνίστρια να έχει ως αποστολή να βρει τα χνάρια του πλάσματος που κυνηγάει, να λύσει μια σειρά από μυστήρια και να ανακτήσει τις ικανότητές της.



Αν είχατε ασχοληθεί με το παιχνίδι είτε στο GameCube, είτε στο Wii, το πρώτο που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τον πυρήνα του gameplay, ούτε όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίσσονται τα γεγονότα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να ετοιμαστείτε για μια επική εμπειρία, εφόσον επιδείξετε την απαραίτητη υπομονή και θέληση να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει. Το Metroid Prime δεν παίρνει κανέναν από το χέρι. Είναι ένα first person shooter όπου η εξερεύνηση των πάντων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τίποτα δεν χαρίζεται. Η κάθε κίνησή σας μπορεί να χαρακτηριστεί ως το επόμενο κομμάτι ενός τεράστιου γρίφου. Κανείς δεν πρόκειται να σας βοηθήσει πέρα από τον ίδιο σας τον εαυτό. Για να το κατορθώσετε, το πιο πιθανό είναι ότι θα προσπαθήσετε ξανά και ξανά. Με τη βασική σημείωση ότι τα check points ή save points- πείτε τα όπως θέλετε- ίσως βρίσκονται αρκετά μακριά από το σημείο της πιο πρόσφατης αποτυχίας σας, οπότε θα χρειαστεί να επαναλάβετε μια σειρά από- επίπονα σε μερικές περιπτώσεις- βήματα.



Η επιμονή θα επιβραβευτεί. Σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση. Ο χάρτης κάθε περιοχής- ένα αντικείμενο που θα πρέπει να αναζητήσετε- ναι μεν παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, υπάρχει όμως η πιθανότητα να οδηγήσει σε μπερδέματα λόγω της δομής του. Κάποια σημεία του δεν θα είναι προσβάσιμα την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να τα διασχίσετε. Αυτό δεν οφείλετε σε κάποιο δικό σας λάθος, αλλά στο ότι ακόμα δεν έχετε ανακτήσει κάποια από τις ικανότητες της Samus. Ψάξτε, ψάξτε κάθε σπιθαμή του Talon IV. Το πολυπόθητο αντικείμενο δεν αποκλείεται να το φυλάει ένα από τα bosses. Οι μάχες εναντίον τους είναι συγκλονιστικές και θα διευκολυνθούν εφόσον βρείτε τα αδύνατα σημεία τους. Είναι κάτι- από τα λίγα και πολύ βασικά- που θα μάθετε στις αρχές του παιχνιδιού. Για τον λόγο αυτό η Samus διαθέτει ένα εξελιγμένο scanner. Η ίδια συσκευή θα έχει σημαντικό ρόλο στην αφήγηση και στην ανακάλυψη της ιστορίας του τόπου. Όσο για το οπλοστάσιό της, ισχυρό, ικανό να αντιμετωπίσει κάθε απειλή και συνάμα εμπλουτίζεται όσο προχωράει η περιπέτεια.



Ο οπτικός τομέας έχει αναβαθμιστεί, καμία σχέση με ό,τι γνωρίζατε από τις προηγούμενες εκδόσεις. Το ίδιο συμβαίνει με τα μοντέλα των χαρακτήρων, πλασμάτων- πείτε τα όπως θέλετε- και κυρίως με αυτό της Samus. Τα physics έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, γεγονός που διευκολύνει κάθε κίνηση και προφανώς το στοιχείο του platforming που όχι απλά είναι έντονο και αποτελεί και έναν από τους βασικούς πυλώνες του gameplay. Το ομαλό framerate συμβάλει σε μια ποιοτική εμπειρία, που επενδύεται ηχητικά από το ίδιο soundtrack, όμως και σε αυτόν τον τομέα η δουλειά που έχει γίνει ξεχωρίζει. Τα πάντα ακούγονται πολύ καλύτερα και είναι κάτι που διαπιστώνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή. Έχουν γίνει και ορισμένες προσθήκες, όλες ευπρόσδεκτες, που διαφοροποιούν τη συγκεκριμένη έκδοση του τίτλου.  Καταρχάς, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές επιλογές για το μοντέλο χειρισμού. Dual Stick, για να παίξετε ένα fps όπως σε κάθε σύγχρονο σύστημα, Classic, που αντιστοιχεί στον τρόπο χειρισμού της έκδοσης του GameCube, Pointer, που ενεργοποιεί τα motion controls για την κίνηση της κάμερας και τη στόχευση και Hybrid, που αποτελεί έναν συνδυασμό των δύο προηγούμενων μεθόδων, με τη στόχευση να συνεχίζει να πραγματοποιείται μέσω motion controls. Δεν μπορεί, όλο και κάποια θα ικανοποιεί το δικό σας στυλ, με τη στόχευση να μην αποτελεί πρόβλημα, όποια και αν είναι η επιλογή σας.



Κάτι ακόμα που αφορά καθαρά το gameplay είναι το Casual Mode, για όσους δεν θέλουν να θέσουν ψηλά τον πήχη της πρόκλησης. Η πρωταγωνίστρια δέχεται λιγότερη ζημιά και γίνεται όλο και μικρότερη η πιθανότητα να βρεθεί ο παίκτης προ δυσάρεστων καταστάσεων, που μπορεί να τον οδηγήσουν να αφήσει το αποτύπωμα του χειριστηρίου σε κάποιον τοίχο ή στο πάτωμα. Από εκεί και πέρα έχει προστεθεί επιλογή η αφήγηση να είναι πλήρης, όπως στην ιαπωνική έκδοση, να υπάρχει μόνο στα cutscenes όπως στην ευρωπαϊκή ή να μην υπάρχει καθόλου. Τέλος, υπάρχουν μια σειρά από extras, που θα ξεκλειδώσετε και θα απολαύσετε σε ανέμελες στιγμές, όπως το Concept Galery, το Character Galery και το Soundtrack Galery.



To Metroid Prime Remastered εμπίπτει στην κατηγορία των παραδοσιακών παιχνιδιών, που ένα "μαγικό" χέρι τα "γυάλισε" και τα προσάρμοσε στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που παραμένει παράδειγμα για τις επόμενες γενιές ακόμα και σήμερα, 21 χρόνια μετά την πρώτη στιγμή που η εν λόγω περιπέτεια της Samus βρέθηκε στα ράφια των καταστημάτων. Όμως, όσο προχωράει μπορεί για μερικούς να καταντήσει πολύπλοκο και να τους αναγκάσει να παρατήσουν τις προσπάθειες να φτάσουν στους τίτλους του τέλους. Πάντως, ο συνδυασμός shooting, platforming, εξερεύνησης και επίλυσης γρίφων έχει όλα τα στοιχεία στην κατάλληλη ποσότητα, για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον ζωντανό από την αρχή μέχρι το τέλος και να απολαύσετε μια καθηλωτική εμπειρία. Κλείνοντας, θα πούμε ότι αποτελεί must για όλους τους fans του Metroid και όχι μόνο. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Υποδειγματικός σχεδιασμός
  • Όλα τα στοιχεία του gameplay στις κατάλληλες δόσεις
  • Προκαλεί τον παίκτη να βάλει το μυαλό του να δουλέψει
  • Καθηλωτική εμπειρία
  • Οι επιλογές στο μοντέλο χειρισμού
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Από ένα σημείο και μετά μπορεί να γίνει περίπλοκο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*