Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

New Tales from the Borderlands Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Gearbox Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    2K Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • New Tales from the Borderlands
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://newtalesborderlands.2k.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Αν το New Tales from the Borderlands είναι η πρώτη προσπάθεια της Gearbox Software να αναβιώσει το μεγαλείο της Telltale Games, ελπίζουμε να είναι και η τελευταία.

Telltale Games, ένα studio ορόσημο στη δημιουργία των συγχρόνων narrative adventures, προσφέροντας σημαντικά έργα όπως The Walking Dead, The Wolf Among Us και φυσικά το Tales from the Borderlands που αποτελούν ενδιαφέρουσες ιστορίες για τους fans του είδους. Πάρα την πορεία της εταιρείας, μέχρι την εξαγορά από την LCG Entertainment το μέλλον ήταν αβέβαιο. Φυσικά, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τη Gearbox Software να αναλάβει τα ηνία, για να δημιουργήσει ένα νέο κεφάλαιο στο Tales from the Borderlands.




Το New Tales from the Borderlands διαδραματίζεται ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του Borderlands 3. Η πλοκή δεν απαιτεί ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και ακολουθεί τα χνάρια του αρχικού Tales from the Borderlands. Η Tediore, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες όπλων θα εισβάλει στα κεντρικά γραφεία της Atlas και στον πλανήτη Promethea, με σκοπό να αποκτήσει ένα vault key, που θα της ένα αντικείμενο για την κατασκευή ενός πανίσχυρου υπερόπλου. Πρωταγωνιστές του New Tales from the Borderlands είναι η η Dr. Anuradha “Anu” Dhar, ο υιοθετημένος αδερφός της Anu, Octavio Wallace-Dhar και η Fran Miscowicz. Η Anu μία επιστήμονας στην Atlas και έχει ως όνειρο να δημιουργήσει ένα κόσμο χωρίς βία και θάνατο. Μια ειρηνοποιός, που είναι εναντίον της αιχμαλωσίας ζωών σε εργαστήρια, κοινωνικά αφανής και προσπαθεί να λύσει όλα τα προβλήματα με την βοήθεια της επιστήμης. Ο Octavio, γέννημα θρέμμα της Promethea είναι ένας φαντασιόπληκτος τυχοδιώκτης που προσπαθεί να χτίσει την φήμη του, ώστε να γίνει ένας θρύλος ανάμεσα στους περιβόητους Dirty Thirty. Τέλος, η Fran Miscowicz ιδιοκτήτρια του αγαπημένου Fran's Froyo. Η Fran είναι μια 40αρα σε κρίση ηλικίας και με προβλήματα θυμού, που προσπαθεί να διατηρήσει ό,τι απέμεινε από την επιχείρηση, μετά την εισβολή της Maliwan στον πλανήτη κατά τη διάρκεια του Borderlands 3.



Οι δρόμοι των πρωταγωνιστών θα συναντηθούν, όταν η ομάδα γίνει στόχος της Tediore. Η Anu θα αποδράσει από την Atlas για να ξανασμίξει με τον αδερφό της, όσο ο Octavio προσπαθεί να εμποδίσει τον στρατό της Tediore να εισβάλει στην πόλη. Η θεωρία βαδίζει σε ασφαλή μονοπάτια, ωστόσο η πράξη είναι αυτή που θα καταδικάσει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Από τα πρώτα λεπτά της ιστορίας, είναι φανερό πως η Gearbox Software θέλει να προσφέρει μια ιστορία με ποικιλόμορφους πρωταγωνιστές, που καταλήγει σαν μια τηλεοπτική μεταφορά ενός video game που θα έκανε το Netflix, μόνο και μόνο για να ακυρωθεί μετά το πέρας του πρώτου κύκλου. Οι πρωταγωνιστές, με εξαίρεση την Fran (αν και μικρή) δεν ταιριάζουν με το theme του Borderlands και καταφέρνουν με την είσοδο τους να γίνουν αδιάφοροι. Η Anu, πάρα τις ιδιαιτερότητες της, δεν κάνει ποτέ λάθος ενώ μονίμως υποβαθμίζει τον Octavio, που πάρα τον χαρακτήρα του παλιάτσου, υπάρχουν στιγμές που η βοήθεια του είναι πολύτιμη. Και οι τρεις πρωταγωνιστές βαδίζουν με την ιστορία και όχι με τις συνέπειες των πράξεων τους. Καθόλη τη διάρκεια παρατηρούμε το exposition των πρωταγωνιστών σε κομβικά σημεία που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ τους και τα εμπόδια που προσπαθούν να ξεπεράσουν, ωστόσο όλα αυτά αναπτύσσονται σημαντικά στo τελευταίo επεισόδιo. Το αποτέλεσμα στο “redemption” των πρωταγωνιστών μοιάζει βιαστικό και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των Octavio και Fran, με την πλοκή να εστιάζει περισσότερο στην Anu.



Στο μεγαλύτερο κομμάτι των επεισοδίων παρατηρείται μια “κοιλιά” στα γεγονότα που δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, παρά να δημιουργήσουν αστείες καταστάσεις, με χιούμορ που δεν καταφέρνει να διασκεδάσει τον παίκτη. Το Borderlands στον βασικό πύρινα του είναι μια μαύρη κωμωδία, και το New Tales from the Borderlands καταλήγει να είναι ένα ανέκδοτο, με αστεία που απευθύνονται κυρίως σε μοντέρνο κοινό, παρά στους fans του σύμπαντος. Ακόμα και οι NPCs ενώ είναι βγαλμένοι από τον κόσμο του Borderlands, καταλήγουν να λειτουργούν ως ανεγκέφαλα όντα για να εξυπηρετήσουν τα κατορθώματα της ομάδας. Εδώ ξεκινάει και το μεγάλο “φάουλ” για ένα παιχνίδι όπως το New Tales from the Borderlands, με τους NPCs να ξεχωρίζουν από τους πρωταγωνιστές. Ορισμένα από τα παραδείγματα, είναι ο συνοδοιπόρος της παρέας, το ρομπότ δολοφόνος Lou13 και η μεγάλη Νέμεσις του Octavio, ο Brock που είναι ένα κινούμενο όπλο. Ο Lou13 εξυπηρετεί την ομάδα ως βοηθός και καθοδήγει τους παίκτες ώστε να κτίσουν τις σχέσεις των χαρακτήρων. Για κάθε επίτευγμα ο Lou13 ανταμείβει την ομάδα με skateboards, ως game score. Ο Brock από την άλλη, παρουσιάζεται ως ένας διαφορετικός Claptrap, εκνευριστικός μεν, διασκεδαστικός δε. Ακόμα και οι μουσικές επιλογές στην εισαγωγή κάθε επεισοδίου δεν λειτουργούν ως μέσο αφήγησης για τα γεγονότα, κάτι για το οποίο η Telltale Games έχει καλομάθει τους fans. Στο αρχικό Tales from the Borderlands οι μουσικές επιλογές δεν είναι τυχαίες, εκτελούν άμεσο σκοπό σαν οι σκηνές να βασίστηκαν πάνω τους.



Το gameplay του New Tales from the Borderlands είναι απλοϊκό. Η Gearbox Software είτε ως φόρο τιμής προς την Telltale Games, είτε όχι, βαδίζει σε ασφαλή μονοπάτια. Η εμπειρία είναι πανομοιότυπη με τα προηγούμενα παιχνίδια, οι παίκτες μπορούν να κινηθούν σε συγκεκριμένα σημεία και να εκτελέσουν μια σειρά από quick time events. Το gameplay εμπλουτίζεται με νέους μηχανισμούς. Η Anu έχει στην κατοχή της ένα ζευγάρι γυαλιά για να μπορεί να εντοπίσει με ευκολία διάφορα αντικείμενα και να τα αναλύσει. Ο Octavio διαθέτει ένα ρολόι με το οποίο μπορεί να κάνει hack συσκευές και να ελέγξει το background των NPCs. Η Fran είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, με αυτό να καταστρέφει αντικείμενα και να παγώνει εχθρούς, όμως περιορίζεται μόνο στα quick time events. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η ενδιαφέρουσα προσθήκη του mini game, Vaultlanders. Το Vaultlanders είναι ένα παιχνίδι με φιγούρες, βασισμένο στους χαρακτήρες της σειράς Borderlands. Κάθε φιγούρα έχει διαφορετικά stats στην επίθεση και την άμυνα, ενώ παράλληλα διαθέτουν μια ειδική ικανότητα. Οι παίκτες θα συλλέξουν τις φιγούρες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα συμμετέχουν σε διάφορες μάχες. Οι μάχες είναι αρκετά εύκολες, ο παίκτης  πατάει μανιωδώς την εντολή της επίθεσης και κατευθύνει τον μοχλό ώστε να αποφύγει τα χτυπήματα των αντιπάλων.



Η Gearbox Software έχει αναπτύξει το παιχνίδι μέσω της μηχανής γραφικών Unreal Engine 5. Αυτό προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην Gearbox, καθώς είδαμε ένα παιχνίδι με όμορφα visual και animations που προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία, από αυτή που είχε δημιουργήσει η Telltale Games στο παρελθόν. Για τις ανάγκες του review, το New Tales from the Borderlands δοκιμάστηκε σε υπολογιστή Ryzen 5 5600x, RTX 3070 και 16 GB RAM, στα high settings, με την επιλογή TAA στο Anti-aliasing και ενεργοποιημένο το V-Sync, σε ανάλυση 1440p. Το αποτέλεσμα του PC port είναι άκρως ικανοποιητικό, με το framerate να διατηρείται απροβλημάτιστα πάνω από τα 120 fps, χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα. Το New Tales from the Borderlands δοκιμάστηκε επίσης με Xbox controller, το mapping στις εντολές είναι άνετο στη χρήση, απόκριση στις εντολές στα quick time events ήταν άμεση, ωστόσο στο interaction οι βασικές εντολές δεν λειτουργούσαν άμεσα αναγκάζοντας τον παίκτη να περιφέρεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, μέχρι η κάμερα να εστιάσει σωστά στην απαραίτητη εντολή.



Αν αναλογιστούμε τη συμμετοχή του Anthony Burch από το Borderlands 2 στο σενάριο, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Το New Tales from the Borderlands θα μπορούσε να είναι ένα καλύτερο παιχνίδι με περισσότερο βάθος. Η Gearbox Software χάνει αρκετές ευκαιρίες στην πορεία των επεισοδίων, οι πράξεις και το exposition των πρωταγωνιστών θα μπορούσαν να έχουν ένα πραγματικό αντίκτυπο και να μην βυθίζονται σε έναν βούρκο με αδιάφορα γεγονότα και αστεία. Αν το New Tales from the Borderlands είναι η πρώτη προσπάθεια της Gearbox Software να αναβιώσει το μεγαλείο της Telltale Games, ελπίζουμε να είναι και η τελευταία. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αναβαθμισμένος οπτικός τομέας
  • Εξαιρετικό performance στην έκδοση του παιχνιδιού για PC
  • Η προσθήκη των Vaultlanders
  • Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες (Lou13 και Brock) κλέβουν την παράσταση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αδιάφοροι πρωταγωνιστές
  • Ρηχό σενάριο
  • Το χιούμορ τις περισσότερες φορές καταλήγει εκνευριστικό
  • Προβλήματα στο interaction των επιλογών
  • Τα puzzles και οι μάχες είναι αρκετά εύκολα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*