Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Oxenfree II: Lost Signals Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Night School Studio

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    MWM Interactive

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Oxenfree II: Lost Signals έρχεται επτά χρόνια μετά το λανσάρισμα του Oxenfree, το οποίο αποτέλεσε μια ποιοτική νότα ανάμεσα στις μεγάλες κυκλοφορίες της εποχής εκείνης. Για μια ακόμα φορά, το σενάριο σχετίζεται με παραφυσικά φαινόμενα, μόνο που αλλάζουν τόσο το σκηνικό, όσο και οι πρωταγωνιστές.



Η Riley Poverly, περιβαλλοντική ερευνήτρια, επιστρέφει στην Camena, τον τόπο που γεννήθηκε, έχοντας ξεκινήσει πρόσφατα μια νέα δουλειά, με σκοπό να διερευνήσει μια σειρά από μυστηριώδη ραδιοφωνικά σήματα, που προκαλούν επικίνδυνες παρεμβολές. Οι τηλεοράσεις ανάβουν και σβήνουν δίχως προφανή αιτία, τα αεροπλάνα χάνουν την επικοινωνία τους με τα ραντάρ, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν μπορούν να εκπέμψουν. Μέσω του walkie talkie της, που αποτελεί έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με το κέντρο επιχειρήσεων της δουλειάς της (αλλά και με μια σειρά από χαρακτήρες που θα προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για το σενάριο), θα "προσανατολιστεί" για τα πρώτα της βήματα στην Camena, όπως επίσης για την αναζήτηση του Jacob Summers. Θα είναι αυτός που θα βρεθεί στο πλάι της από την αρχή ως το τέλος. Σύμμαχος, πολύτιμος βοηθός, όχι όμως πολύ καλός φίλος με την τύχη.



Η περιπέτεια της Riley και του Jacob ναι μεν έχει συγκεκριμένο σκοπό, το ταξίδι όμως θα διαμορφωθεί από τις επιλογές που θα κάνει η πρωταγωνίστρια. Η ίδια θα καθορίσει, μέσα από το καλά δουλεμένο σύστημα διαλόγων τον βαθμό στον οποίο θα δεθεί με τους υπόλοιπους χαρακτήρες και τον αν θα την αντιμετωπίσουν φιλικά ή όχι. Το παιχνίδι ναι μεν δεν είναι ανοικτού κόσμου, όμως υπάρχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων σχετικά με τη σύνθεση των κομματιών του puzzle που θα οδηγήσουν στο τέλος. Στο ενδιάμεσο, θα χρειαστεί να αποκτήσει κάποια αντικείμενα, δίχως τα οποία δεν θα είναι δυνατή η πρόοδος, θα λύσει γρίφους χρησιμοποιώντας ραδιοφωνικές συχνότητες, θα ταξιδέψει στον χρόνο και σα να μην έφταναν όλοι οι μπελάδες της, στον δρόμο της θα βρεθεί η Parentage, μια οργάνωση εφήβων που βρίσκονται κοντά σε ένα σημαντικό για αυτούς επίτευγμα. Τον ακριβή ρόλο των τελευταίων θα σας αφήσουμε να τον αποκαλύψετε μόνοι σας, για να μην χαλάσουμε τη μαγεία του μυστηρίου.



Το δυνατό σημείο του Oxenfree II Lost Signals δεν είναι οι μηχανισμοί του gameplay, αλλά η ιστορία του. Γεμάτη μυστήρια από την αρχή ως το τέλος. Εκεί που υποτίθεται πως τελειώνει το νήμα του ενός, ξετυλίγεται ένα άλλο κουβάρι, που θα μπλέξει τις καταστάσεις ακόμα περισσότερο. Πολλά, δραματικά γεγονότα θα συνδεθούν μεταξύ τους και μέσα στις λίγες ώρες που διαρκεί το παιχνίδι θα μάθετε πολλά, όχι μόνο για τη Riley, αλλά και για χαρακτήρες που διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο αποκλειστικά μέσω της φωνής τους. Διάσπαρτες επιστολές και σημειώματα θα προσθέσουν ακόμα πιο πολλές πληροφορίες, σε έναν τεράστιο όγκο, που δύσκολα θα είναι δυνατό να διαχειριστεί κάποιος μόνο σε ένα playthrough. Άλλωστε, το τέλος δεν είναι μοναδικό και θα απαιτηθεί να βρεθείτε περισσότερες από μία φορές στον κόσμο της Camena για να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα.



Από τη μία, ο τίτλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα walking simulator, από την άλλη η οποιαδήποτε συζήτηση περί βαθμού δυσκολίας είναι άτοπη. Το gameplay, από ένα σημείο και μετά ίσως σας φανεί απλά διεκπεραιωτικό. Επαναλαμβάνουμε όμως, σκοπός της ομάδας ανάπτυξης δεν είναι να παιδέψει τους παίκτες, αλλά να τους καθοδηγήσει στο τέλος μέσω μιας εξαιρετικής αφήγησης, που θα τους βυθίσει σε έναν κόσμο μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας. Τα παραπάνω, συνοδεύονται ιδανικά από την εξαιρετική μουσική υπόκρουση και τα διάφορα εφέ, που δημιουργούν κάθε φορά την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Περιττό να σας πούμε ότι στο σκοτάδι, φορώντας ακουστικά, η εμπειρία απογειώνεται. Όσο για τα γραφικά, κινούνται στο απαραίτητο επίπεδο ποιότητας. Μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, όμως κάνουν καλά τη δουλειά τους και δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο.



Οι αναλύσεις σε παιχνίδια που στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο σενάριο είναι περιττές και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να χαλάσουν την εμπειρία. Αν σας άρεσε το πρώτο παιχνίδι, δεν θα πρέπει να προσπεράσετε το Oxenfree II Lost Signals. Αν δεν έχετε ακόμα ασχοληθεί με το πρώτο, καλό θα είναι να το κάνετε για να βιώσετε όπως πρέπει τα όσα έχει να προσφέρει το sequel. Βασισμένη στη γνώριμή της φόρμουλα, την οποία επέκτεινε με προσθήκες που δείχνουν πρόοδο, η Night School Studio προσφέρει ένα αποτέλεσμα που θα μείνει στη μνήμη όλων όσων του αφιερώσουν λίγες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους. Υπήρχαν κάποια crashes, ιδιαίτερα στην έκδοση για το PS4, όχι όμως σημαντικά και συχνά για να χαλάσουν την καλή εικόνα. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Σενάριο γεμάτο μυστήρια
  • Εξαιρετική μουσική υπόκρουση
  • Πολλαπλά τέλη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σε σημεία, το gameplay γίνεται απλά διεκπεραιωτικό
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*