Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Pikmin 1 + 2 HD Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Pikmin 1 + 2
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.nintendo.com/pikmin-1-2/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Τα Pikmin 1 + 2 αποτελούν μια ακόμα απόδειξη ότι η Nintendo δημιουργεί παιχνίδια που αντέχουν σθεναρά στον χρόνο.

Μια ένα, μια το άλλο, events, καλοκαίρι και άλλες υποχρεώσεις, πήγε πίσω αρκετά το review μας για το Pikmin 1 + 2 HD, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Τουλάχιστον πέσαμε κοντά με την έκδοση σε φυσική μορφή, στις 22 Σεπτεμβρίου. Το "πακέτο" περιλαμβάνει δύο παιχνίδια που αποτελούν ένα πολύ καλό παράδειγμα της ικανότητας της Nintendo τα παιχνίδια της να παραμένουν επίκαιρα για πολλά χρόνια, δίχως μα ξεφτίζουν με την πάροδο των ετών.




Ο Shigeru Miyamoto βρίσκεται πίσω από μια ακόμα επιτυχημένη σειρά video games της ιαπωνικής εταιρείας. Αυτή τη φορά το gameplay περιλαμβάνει και γερές δόσεις στρατηγικής, οπότε το gameplay ξεφεύγει αρκετά από τα όρια του Super Mario Bros. franchise, αν και δεν λείπουν οι ομοιότητες, όπως το γεγονός ότι ο Captain Olimar και ο Louie που τον συνοδεύει στον δεύτερο τίτλο είναι εμπνευσμένοι από τον Mario και τον Luigi.



To Pikmin 1 κυκλοφόρησε το 2001 για το GameCube. Πρωταγωνιστής είναι ο Captain Olimar το διαστημόπλοιο του οποίου συντρίβεται σε μυστηριώδη πλανήτη. Ο ίδιος ναι μεν κατορθώνει να επιβιώσει από το ατύχημα, όμως η ατμόσφαιρα δεν προσφέρεται για διαβίωση και έχει στη διάθεσή του μόλις 30 ημέρες (η κάθε μια διαρκεί 12- 15 λεπτά) για να βρει τα εξαρτήματα που χρειάζεται προκειμένου να επιδιορθώσει το όχημά του και να διαφύγει. Οπότε, ο χρόνος λειτουργεί ως μοχλός πίεσης και αν δεν υπήρχαν τα Pikmin η αποστολή θα ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Στο πρώτο παιχνίδι συναντάμε τα κόκκινα Pikmin, που αντέχουν σε φωτιά και υπερβολική θερμοκρασία και είναι καλοί μαχητές, τα κίτρινα που είναι αρκετά ελαφριά οπότε είναι δυνατό να πεταχτούν πολύ ψηλότερα, δεν τους προκαλεί ζημιά η ηλεκτρισμός και έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πέτρινες βόμβες, ενώ το τρίτο βασικό είδος είναι τα μπλε που μπορούν να μετακινούνται μέσω του νερού. Σε αυτά προστίθενται τα Mushroom Pikmin που επιτίθενται σε όλους του υπόλοιπους τύπους. Δεν δημιουργούνται όπως όλα τα υπόλοιπα, αλλά προκύπτουν από τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα μπλε, όταν αυτά μολυνθούν από τους σπόρους των Puffstool. Το θετικό είναι ότι παρά την πίεση του χρόνου, υπάρχει η λειτουργία rewind και ο παίκτης μπορεί να ξεκινήσει εκ νέου την προσπάθεια από όποια ημέρα θέλει.



Πατώντας στα γερά θεμέλια του προκατόχου του, το Pikmin 2 κυκλοφόρησε το 2004, πάλι για το GameCube. Αν το κεντρικό μήνυμα στο πρώτο ήταν η στήριξη σε φίλους για την επιβίωση, στο δεύτερο μπαίνουν στην εξίσωση ο καπιταλισμός και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Ο Olimar επιστρέφει στην πατρίδα του, τον πλανήτη Hocotate, όμως για κακή του τύχη ανακαλύπτει ότι η εταιρεία που δουλεύει, η Hocotate Freight πνίγεται από τα χρέη. Όταν ο εργοδότης του ανακαλύπτει ότι ένα μέρος των όσων έφερε μαζί του ο Olimar είναι πολύτιμο, τον διατάζει να πάρει μαζί του έναν άλλον υπάλληλο, τον Louie και να πάνε πίσω στον πλανήτη των Pikmin για να συγκεντρώσουν παρόμοιους θησαυρούς. Μη φανταστείτε τίποτα σπουδαίο. Σκουπίδια που έχουν αφήσει πίσω τους οι άνθρωποι, όπως πλαστικά και gadgets. Στο δεύτερο παιχνίδι δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου και στην όλη προσπάθεια μετέχουν και νέα είδη Pikmin. Τα μωβ που έχουν τεράστια δύναμη και μπορούν να κουβαλήσουν πολύ βαριά αντικείμενα, τα λευκά που είναι δηλητηριώδη και τα Bulbmin που είναι παρασιτικά και συναντώνται σε σπήλαια. Ναι, στο Pikmin 2 υπάρχει μια σημαντική προσθήκη που είναι οι αποστολές κάτω από την επιφάνεια της του εδάφους. Παράλληλα, με την ύπαρξη δύο πρωταγωνιστών είναι δυνατό να μοιράζονται οι εργασίες για να ολοκληρώνονται πολύ πιο γρήγορα.



Αυτό που περιμένετε όμως να διαβάσετε από την αρχή είναι αν δικαιολογείται το HD στον τίτλο του πακέτου. Λοιπόν, μην περιμένετέ να δείτε κάποια ουσιαστική αναβάθμιση στον οπτικό τομέα. Ναι μεν έχει γίνει κάποια δουλειά στα μοντέλα των χαρακτήρων, ναι μεν υπάρχει αναβάθμιση της ανάλυσης, όχι όμως σε τέτοιο επίπεδο που να μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι πρόκειται για remaster. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι κλειδωμένος στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όμως και πάλι δεν είναι δυνατό να θεωρηθεί ως επίτευγμα. Επίσης, αν και τα ports είναι βασισμένα στις εκδόσεις για το Wii, όπου υπήρχε πλήρης έλεγχος μέσω motion controls, δεν έχει υλοποιηθεί κάτι ανάλογο στις εκδόσεις για το Nintendo Switch και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο όταν ο παίκτης θέλει να "πετάξει" η να καλέσει τα Pikmin με τη σφυρίχτρα.



Με τα Pikmin 1 & 2 οι κάτοχοι του Nintendo Switch έχουν πρόσβαση και στα τέσσερα κύρια παιχνίδια της σειράς. Αν δεν έχετε ασχοληθεί με τα δύο πρώτα στο παρελθόν αξίζει τον κόπο να το κάνετε, από τη μια λόγω του εξαιρετικού gameplay, από την άλλη για να δείτε πως ξεκίνησαν όλα και πως εξελίχθηκαν. Αν όμως αναζητάτε γραφικά υψηλής ποιότητας, μάλλον θα πρέπει να στρέψετε αλλού το βλέμμα σας. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικό gameplay
  • Ουσιαστικά και διαχρονικά μηνύματα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λειψή υλοποίηση των motion controls
  • Όχι και τόσο HD
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*