Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sackboy: A Big Adventure PC Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sumo Digital

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Οι φανταστικές περιπέτειες του Sackboy ήρθαν και επίσημα στους υπολογιστές, μέσα από το Sackboy: A Big Adventure. Θα καταφέρει ένας ακόμα τίτλος του PlayStation PC LLC να μαγέψει τους PC gamers;

Για τους fans του PlayStation, ο Sackboy είναι μια γνώριμη φιγούρα που έχει κρατήσει συντροφιά σε πολλούς παίκτες από την εποχή του PlayStation 3, μέσω του LittleBigPlanet. Το μότο του LittleBigPlanet ήταν ένα: “Παίξε, δημιούργησε και μοιράσου”, με τους παίκτες να αξιοποιούν τη δημιουργικότητα τους για να ολοκληρώσουν μια σειρά από έξυπνα puzzles. Αν και ο τσουβαλένιος ήρωας απείχε από την ενεργό δράση, η Sony τον επανάφερε στο προσκήνιο μέσα από το Sackboy: A Big Adventure που κυκλοφόρησε για PlayStation 5 και PlayStation 4 τον Νοέμβριο του 2020.




Τώρα, ο μικρός και θαρραλέος Sackboy κάνει το ντεμπούτο του και στους υπολογιστές, με τη Sumo Digital να αναλαμβάνει την μεταφορά του παιχνιδιού. Το Sackboy: A Big Adventure παραμένει όπως το γνωρίσαμε πριν δυο χρόνια. Ο Sackboy και η παρέα του ζουν ανέμελα στο μικρό χωριό Loom, του μαγικού Craftworld. Όλα θα αλλάξουν, όταν ο πανούργος Vex (την φωνή του δανείζει ο διάσημος ηθοποιός Richard E. Grant) θα εισβάλει στο χωριό και θα απαγάγει τους φίλους του Sackboy, για να εκπληρώσει τα διαβολικά του σχέδια.



Ο Sackboy θα σταθεί τυχερός και θα αποδράσει από τον Vex, ωστόσο η μοίρα των φίλων του είναι πλέον στα χέρια του. Ο πρωταγωνιστής θα ταξιδέψει σε πέντε διαφορετικούς κόσμους και θα έρθει αντιμέτωπος με τον Vex και τα τσιράκια του. Φυσικά, στο ταξίδι ο μικρός ήρωας δεν θα είναι μόνος του και στην πορεία θα κάνει νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει το θάρρος που χρειάζεται για να σώσει τον κόσμο.



Το PC port του Sackboy: A Big Adventure έρχεται με αρκετά επιπλέον χαρακτηριστικά, υποστήριξη για οθόνες ultrawide, δυνατότητα χρήσης του DualSense controller του PlayStation 5 με όλα τα διαθέσιμα features, καθώς και υποστήριξη για το Steam Deck της Valve. Όπως και στις εκδόσεις για PlayStation, ο τίτλος προσφέρει ως επιλογή και την ελληνική γλώσσα για τις μικρές ηλικίες, με πλήρη μεταγλώττιση. Δυστυχώς, απουσιάζει η δυνατότητα του cross play μεταξύ PC και PlayStation, περιορίζοντας τους παίκτες αποκλειστικά σε μία πλατφόρμα. Το multiplayer mode χωρίζεται σε local και online co-op με τη συμμετοχή έως τεσσάρων παικτών. Να σημειωθεί πως για την έκδοση του Sackboy: A Big Adventure στο Steam, απαιτείται και η χρήση λογαριασμού από την Epic Games.



Το Sackboy: A Big Adventure δοκιμάστηκε με Xbox controller. Το mapping των πλήκτρων είναι πανομοιότυπο με αυτό του PlayStation 5. Οι παίκτες μπορούν να κατευθύνουν τον Sackboy σε διάφορα σημεία και να εκτελέσουν ενέργειες όπως jump, attack, roll, καθώς και να κρατήσουν πληθώρα αντικειμένων, με κάθε εντολή να εκτελείται άμεσα. Για τις ανάγκες του review χρησιμοποιήσαμε υπολογιστή με επεξεργαστή Ryzen 5 5600x, κάρτα γραφικών RTX 3070, 16 GB RAM και χρήση SSD για την αποθήκευση. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο παιχνίδι έγινε με βάση τα Very High και High presets (χωρίς την προσθήκη ray-tracing) και με απενεργοποιημένο το V-Sync, σε ανάλυση 1440p. Παράλληλα, με την χρήση των βασικών presets υπήρξε πειραματισμός και με το DLSS (Deep Learning Super Sampling) της Nvidia, κυρίως στις επιλογές Quality και Balance.



Αυτό βοήθησε αρκετά ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σημειώνεται ότι το port για PC δεν απαιτεί ιδιαίτερα δυνατό μηχάνημα. Η προτεινόμενη σύνθεση είναι επεξεργαστής Intel Core i7-4770K ή AMD Ryzen 5 1500X στα 3,5 GHz, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 1060 ή AMD Radeon RX580, 12 GB RAM και χρήση δίσκου SSD. Στα βασικά presets το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Ο τεχνικός τομέας στον κόσμο του Sackboy δείχνει όμορφος και με τον ρυθμό ανανέωσης να διατηρείται σε σταθερά επίπεδα, ξεπερνώντας μάλιστα τα 120fps. Αντίστοιχα, στις επιλογές του DLSS (Deep Learning Super Sampling) της Nvidia, με βάση τα Very High settings το αποτέλεσμα ήταν εξίσου ικανοποιητικό χωρίς να παρουσιάζονται διακυμάνσεις που θα προκαλούσαν πιθανά frame drops. Οι επιλογές του Quality και Balance δεν παρουσίασαν κάποια διαφορά στον τεχνικό τομέα, διατηρώντας τα γραφικά σε εξαιρετικά επίπεδα. Κάτι που δεν θα πρέπει να παραληφθεί, κυρίως στο multiplayer, ο τίτλος “κλειδώνει” αυτόματα στα 60fps για να διατηρηθεί μια ομαλή ροή στο online mode.



Δυστυχώς, σε όλες τις δοκιμές ένα κοινό “στραβοπάτημα” που υπάρχει στο port για PC του Sackboy: A Big Adventure, είναι η εμφάνιση του shader stuttering. Αυτό προκάλεσε μερικές διακοπές στην έναρξη του παιχνιδιού και κατά τη ροή του gameplay, που ωστόσο ήταν ελάχιστες ώστε να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα στη συνολική εμπειρία. Κατά τα άλλα, δεν παρατηρήθηκαν bugs ή glitches.



Για το Sackboy: A Big Adventure δεν υπάρχει αμφιβολία πως αποτελεί μια ακόμη δυνατή προσθήκη από το PlayStation PC LLC . Οι περιπέτειες του Sackboy, αν και στον πυρήνα τους απευθύνονται σε μικρές ηλικίες ή και στα άτομα που έχουν νοσταλγήσει τις εποχές του LittleBigPlanet, είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσουν αρκετούς PC gamers. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Οι περιπέτειες του Sackboy στην καλύτερη δυνατή εμπειρία
  • Εξαιρετικό performance
  • Άνετος χειρισμός με Xbox controller
  • Υποστήριξη για Steam Deck
  • Υποστήριξη για οθόνες Ultrawide
  • Μπόλικες δυνατότητες με το DLSS της Nvidia
  • Δεν θα χρειαστείτε ισχυρό μηχάνημα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρά θέματα με shader stuttering
  • Η απουσία cross play μεταξύ PC και PlayStation
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*