Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Smurfs Kart Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Eden Games Mobile

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microids

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
To Smurfs Kart δίνει άμεση διαταγή για αναστροφή. Περισσότερα στο review του Νικήτα Καβουκλή.

To Mario Kart μπορεί να μην ήταν το πρώτο του είδους του, το εξέλιξε όμως με ιδανικό τρόπο. Από τότε πολλά παιχνίδια προσπάθησαν να γίνουν άξιοι μιμητές, κανένα όμως δεν μπόρεσε να το αγγίξει. Τα περισσότερα, απλά βασίστηκαν στην αγάπη του κοινού για συγκεκριμένους χαρακτήρες, αφήνοντας στην άκρη την ουσία. Μια νέα προσπάθεια είναι αυτή της Eden Games και της Microids, δηλαδή το Smurfs Kart, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Για να δούμε λοιπόν τι κατορθώνει και τι όχι.




Αν ακόμα δεν το έχετε καταλάβει- πράγμα λίγο δύσκολο- το παιχνίδι αφορά αγώνες Kart με πρωταγωνιστές τα συμπαθητικά Στρουμφάκια, που έχουν μεγαλώσει αρκετές γενιές τηλεθεατών, αναγνωστών και gamers. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που παρακολουθήσαμε κάποια από τις περιπέτειές τους, τα ελληνικά ονόματα των περισσότερων τα έχουμε ξεχάσει, όμως θα παραθέσουμε τα αγγλικά όσων μετέχουν στον τίτλο. Θα μπορέσετε λοιπόν να βάλετε πίσω από τιμόνι τους: Papa Smurf, Smurfette, Hefty, Handy, Storm, Jokey, Clumsy, Blossom, Clockwork Smurf, Chef, Farmer και Astro Smurf. Όποιον χαρακτήρα και να επιλέξετε, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό, πέρα από την εμφάνισή του και το όχημά του, που επίσης δεν πλεονεκτεί ή υστερεί σε σχέση με αυτά των υπολοίπων. Δεν υπάρχει σύστημα προόδου, δεν υπάρχουν στατιστικά. Η απλοποιημένη φτώχια περιεχομένου είναι εμφανής από την αρχή. Οι μόνες επιπλέον επιλογές που υπάρχουν είναι αυτές για smart steering, ενεργοποίησης των motion controls και αυτόματης επιτάχυνσης. Προηγουμένως θα έχετε επιλέξει αν θέλετε να αγωνιστείτε είτε μόνος είτε με παρέα- υποστηρίζεται local co-op με τη συμμετοχή έως τεσσάρων παικτών- ένα από τα τρία διαθέσιμα modes, Time Challenge, Grand Prix και Free Race αλλά και τον βαθμό δυσκολίας, με δύο διαθέσιμους, Fun και Hyperspeed για όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στην κατηγορία πιλότου.



Στο Time Challenge αντίπαλός σας είναι το ρολόι και φτάνοντας στη γραμμή του τερματισμού κάτω από έναν συγκεκριμένο χρόνο, θα αποκτήσετε το αντίστοιχο μετάλλιο. Είναι από τα ελάχιστα σημεία του παιχνιδιού που η επανάληψη αποκτά νόημα, καθώς μπορείτε να δοκιμάζετε συνεχώς τις ικανότητές σας, έχοντας ως στόχο να φτάσετε στην κορυφή των παγκόσμιων leaderboards. Η μοναδική περίπτωση που η κονσόλα θα χρειαστεί να συνδεθεί online. Για το Free Race, καλό θα είναι αναφέρουμε δυο λόγια, καθώς δεν είναι αυτό που περνάει από το μυαλό κάποιου, βλέποντας απλά και μόνο το όνομα. Χάθηκε στη μετάφραση η Eden Games; Δεν αποκλείεται. Ουσιαστικά, οι παίκτες αποκτάνε τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουν στοιχεία του παιχνιδιού, όπως η μέγιστη ταχύτητα των kart, η ικανότητα του AI, αν και τι είδους αντικείμενα θα υπάρχουν, οι πίστες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες αλλά και ο αριθμός τους. Είναι το μοναδικό κομμάτι του Smurfs Kart που υπάρχει έστω και αυτό το ελάχιστο customization. Επίσης, όπως πιθανό να έχετε καταλάβει, το online gaming απουσιάζει. Ίσως η ομάδα ανάπτυξης να ήταν βέβαιη πως οι servers του τίτλου θα τραγουδούσαν συνεχώς το "Πιο καλή η μοναξιά".



Αν νομίζετε ότι η φτώχια σε περιεχόμενο ήταν ως εδώ είστε γελασμένοι. Οι διαθέσιμες διαδρομές είναι μόνο 12, χωρισμένες-όπως σίγουρα καταλάβατε πριν καν το διαβάσετε- σε τρία τουρνουά. Όποιος συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους μετά από το καρέ αγώνων είναι προφανώς ο μεγάλος νικητής. Η λογική λέει ότι μέσα σε ένα απόγευμα θα έχετε δει τα πάντα από το Smurfs Kart και γρήγορα θα το βάλετε στην άκρη, ξεχνώντας τον όποιο χρόνο του αφιερώσατε. Η προχειρότητα είναι ξεκάθαρη στον σχεδιασμό των διαδρομών. Είναι τόσο βαρετές που δεν θα βλέπετε την ώρα να τελειώσει η κάθε μία για να προχωρήσετε στην επόμενη. Επιπλέον, τα γραφικά δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση προσπάθεια εταιρείας που ζητάει χρήματα από τους παίκτες για το προϊόν της. Είναι λες και έχει προσφέρει μια έκδοση που δεν έχει καν φτάσει σε επίπεδο beta. Τόσο φτωχό είναι το περιβάλλον, κι εμείς αναγκαζόμαστε πραγματικά να χρησιμοποιήσουμε για μια ακόμα φορά τον ίδιο χαρακτηρισμό, μιας και δεν υπάρχει κάποιος πιο κατάλληλος.



Τα υποφωτισμένα σημεία θα σας σπάσουν τα νεύρα, αφού είναι πολύ εύκολο να σας αποπροσανατολίσουν και σε συνδυασμό με την κάμερα που δεν εστιάζει σωστά σε πολλές περιπτώσεις αλλά και τη μη επαρκή σήμανση θα σας βγάλουν εκτός δρόμου, γεγονός που θα επιτρέψει στους αντίπαλους να σας προσπεράσουν. Κάποιες παγίδες, shortcuts και speed boosters είναι οι μοναδικές προσπάθειες να σπάσει κάπως η μονοτονία. Αν το έχετε στο μυαλό σας, ναι τα kart κάνουν drift-όχι ότι ο μηχανισμός λειτουργει πάντα- και μάλιστα αν η διάρκειά του είναι μεγαλύτερη από μερικά δευτερόλεπτα, τότε το όχημά σας επιταχύνει για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Μην ξεχάσουμε και τα power ups, η ποικιλία των οποίων είναι πολύ μικρή και είναι ένας ακόμα τομέας που είναι ξεκάθαρη η προχειρότητα της παραγωγής. Συν τα άλλα, κάθε Smurf έχει και το δικό του, ξεχωριστό power up, όμως αυτό θα πρέπει απλά να το πετύχετε σε κάποιο από τα κουτιά δώρων που υπάρχουν διάσπαρτα στον δρόμο. Έξυπνο ως ιδέα, αλλά θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί με πολύ πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Επιπλέον, δεν θα είναι λίγες οι φορές που ενώ "στρίβετε" προς τη σωστή κατεύθυνση θα σας δημιουργηθεί η αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά και ένα αόρατο χέρι σας σπρώχνει προς την αντίθετη τροχιά. Είναι το smart steering, που μόνο έξυπνο δεν είναι. Αν δε βρεθείτε σε άμμο, το μόνο σίγουρο είναι πως το kart θα γλιστράει τόσο λες και πρόκειται για παγωμένο τερέν.



Είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι πως, όποιας ηλικίας και αν είστε, όση συγκίνηση και αν σας προκαλεί η λέξη Στρουμφάκια, το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας τις προσεχείς γιορτές, είναι μια αναστροφή οπουδήποτε και αν δείτε το Smurfs Kart. Εκτός αν σας αρέσει να ξεκλειδώνετε αυτοκόλλητα, τη δεύτερη δραστηριότητα που δίνει νόημα στο να συνεχίσει κάποιος να παίζει. Δυστυχώς, ενώ δεν λείπουν οι καλές ιδέες, απουσιάζουν βασικά συστατικά που θα μπορούσαν να τις δέσουν μεταξύ τους, κάνοντας το αποτέλεσμα τουλάχιστον ελκυστικό.



Εμείς, σας ενημερώσαμε. Το αν θα προχωρήσετε σε αγορά θα το κάνετε με προσωπική σας ευθύνη. Δεν αποκλείεται να βρείτε ελκυστικό το soundtrack, τις όμορφες εικόνες των μενού, αλλά και πάλι. Έχουν κάποια σχέση με το gameplay; 

4

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κάποιες καλές ιδέες, ανεπαρκώς υλοποιημένες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Φτώχια και προχειρότητα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*