Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge Review

  • Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.shredders-revenge.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    8.5

    ENTERNITY SCORE
*
Το Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, έφτασε στα χέρια μας από την Tribute Games. Η ομάδα ανάπτυξης έχει αποδείξει στο παρελθόν πως ξέρει τα μυστικά του εκσυγχρονισμού ενός χαμένου από τον χρόνο genre, των beat’ em ups. Το νέο παιχνίδι που φέρνει τα κλασσικά Χελωνονιντζάκια στην οθόνη μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι κυκλοφορίες των 90s με τους Leonardo, Raphael, Donatello και Michelangelo ήταν από τα καλύτερα beat’em ups σε NES, SNES και Arcade. Η ομάδα ανάπτυξης προσπαθεί στο νέο της εγχείρημα να κάνει το Shredder’s Revenge να φαίνεται σαν άμεσο sequel του Arcade Teenage Mutant Ninja Turtles, ή του Turtles in Time που στιγμάτισαν το είδος την τότε εποχή. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία, καθώς όχι μόνο μεταφέρει το αρχικό συναίσθημα που είχαν αυτά τα παιχνίδια, αλλά εκσυγχρονίζει και το είδος στα δεδομένα της σημερινής εποχής. Το Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge θυμίζει ευθύς αμέσως ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε την δεκαετία του ‘90. Η αισθητική του συνδυάζει τα γραφικά 16-bit , το καταπληκτικό soundtrack, τα χρώματα, τα μενού, τις πίστες και το κλασσικό “Arcade Mode” για να μας ταξιδέψει από τα πρώτα δευτερόλεπτα πίσω στον χρόνο. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δένουν πολύ όμορφα για να σχηματίσουν ένα κολλητικό οπτικά και ακουστικά αποτέλεσμα, το οποίο θα ικανοποιήσει τους fans.



Ταυτόχρονα, ο τίτλος δεν φαντάζει παλιός. Μόλις επιλέξετε το mode που θέλετε να παίξετε, θα εμφανιστεί μια οθόνη στον ρόλο του tutorial, με 21 διαφορετικές κινήσεις για τον χαρακτήρα που επιλέξατε. Η ανταπόκριση στις εντολές χειρισμού είναι άμεση, ενισχύοντας την δυνατότητα να πραγματοποιείτε combos χωρίς να εγκαταλείψετε την button-mashing φύση του τίτλου. Πλέον, έχουν προστεθεί πάρα πολλές κινήσεις στο οπλοστάσιο των αγαπημένων χαρακτήρων. Μπορείτε να κάνετε dodge, διαφορετικών ειδών grabs με χειρισμό που σας επιτρέπει να ελέγξετε την κατεύθυνση και το animation, νέα jump attacks και η πιο σημαντική προσθήκη όλων: το Ninja Meter. Το Ninja Meter είναι μια μπάρα δίπλα από τους πόντους ζωής σας που γεμίζει όσο τσακίζετε στο ξύλο τους καημένους ninja της Foot Clan, δίνοντας σας ένα ultimate attack το οποίο κάνει αυξημένο damage σε περιοχή από τον χαρακτήρα σας και έχει την δυνατότητα να εξαφανίσει ένα μεγάλο μέρος των αντιπάλων από την οθόνη σας σε λίγα δευτερόλεπτα. Το Ninja Meter, μπορεί να γεμίσει πιο γρήγορα αν προλάβετε να εκτελέσετε “Taunt” με το πάτημα ενός κουμπιού. Όταν πραγματοποιείτε αυτήν την κίνηση, ο χαρακτήρας κάνει ένα animation με δόσεις χιούμορ και νοσταλγίας, το οποίο σας δίνει επιτόπου μια γεμάτη μπάρα. Το ultimate attack δεν είναι κάτι σπάνιο, αντιθέτως θα βρείτε τον εαυτό σας να το κάνει αρκετά συχνά.



Από την αρχή, είναι ξεκλειδωμένοι οι 6 από τους 7 διαθέσιμους χαρακτήρες. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των Leonardo, Raphael, Donatello, Michelangelo, April και Splinter. Αν ολοκληρώσετε το Story Mode, θα ξεκλειδώσετε και τον Casey Jones.  Υπάρχουν τα stats Range, Speed και Power τα οποία επηρεάζουν τον τρόπο που τους χειρίζεστε. Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως ο κάθε χαρακτήρας έχει δικά του animations και ξεχωριστούς τρόπους λειτουργίας για κάποιες κινήσεις. Για παράδειγμα, ο Leonardo είναι ο μόνος που έχει εναέρια επίθεση που μπορεί να χτυπήσει πολλούς αντιπάλους μαζί. Ο Michelangelo μπορεί να αναπηδήσει από εχθρό σε εχθρό και να μείνει στον αέρα περισσότερη ώρα. Κάθε ήρωας έχει δικό του Ninja Power, που προκαλεί ζημιά με ξεχωριστό τρόπο, ενώ το κάθε Taunt animation αντιστοιχεί στην προσωπικότητά τους. Ο Donatello βγάζει ένα Game Boy για να παίξει, ενώ ο Michelangelo χορεύει χλευάζοντας τους αντιπάλους του.



Φυσικά, δεν θα ήταν beat’em up αν δεν υπήρχε η δυνατότητα να παίξετε με τους φίλους σας. Το co-op είναι το κερασάκι στην εξαιρετική τούρτα που ονομάζεται Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge. Υποστηρίζονται μέχρι και 6 (!) ταυτόχρονοι παίκτες, είτε τοπικά είτε online. Στις πλατφόρμες PlayStation, δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης πάνω από 4 χειριστηρίων. Συνεπώς, μπορείτε να παίξετε μέχρι 4 άτομα τοπικά και 6 online, ή να συνδυάσετε online και local. Ο τίτλος κάνει εξαιρετική δουλειά για να επαναπροσαρμόσει την δυσκολία στον αριθμό των παικτών. Όσο αυξάνετε τους παίκτες, τόσο αυξάνεται ο αριθμός και η ζωή των αντιπάλων. Όταν παίζετε μαζί με φίλους, μπορείτε να κάνετε “high five” με τους χαρακτήρες σας για να μοιραστείτε ζωή, ενώ αν κάποιος χάσει τους πόντους ζωής του μπορείτε να τον αναβιώσετε προσφέροντάς του το καλύτερο φάρμακο που υπάρχει στην ζωή. Ένα κομμάτι πίτσα! Δοκιμάσαμε να παίξουμε με 3 άτομα τοπικά και με 4 online. Η δράση στην οθόνη ήταν απόλυτα χαοτική και διασκεδαστική με τον αυξημένο αριθμό παικτών, απογειώνοντας την ήδη εξαιρετική εμπειρία που προσφέρει ο τίτλος. Το μόνο πρόβλημα είναι πως στα 4 άτομα, αν όλοι έχουν διαλέξει Xελωνονιντζάκι, οι αντίπαλοι είναι τόσο πολλοί που σε κάποιες περιπτώσεις χάναμε τον χαρακτήρα μας στο σύνολο από τις σφαλιάρες, κλωτσιές, ninja powers και ιπτάμενα κατεψυγμένα κρέατα που έκαναν πάρτι στην οθόνη μας! Οι παίκτες που σε τέτοιες περιπτώσεις θα επιλέξουν την April ή τον Splinter δεν θα δυσκολευτούν να βρίσκουν τον χαρακτήρα τους.



Εδώ, πρέπει να αναφέρουμε πως στο online είναι εύκολο να προσκαλέσετε/ προσκληθείτε για να παίξετε με φίλους, αλλά δύσκολο να βρείτε ξένους για να μπείτε στο παιχνίδι τους. Δεν μπορέσαμε να βρούμε διαθέσιμα δημόσια lobbies για να παίξουμε. Είναι προφανές από αυτό πως οι παίκτες του TMNT δεν επιλέγουν το public matchmaking για να παίξουν τον τίτλο. Άλλωστε, είναι πολύ καλύτερο με φίλους, που μπορείτε να συνομιλείτε όσο παίζετε. Ενδεχομένως η αποτυχία μας να βρούμε άλλους χρήστες, μπορεί και να οφείλεται στο γεγονός πως οι εκδόσεις των PlayStation και Nintendo Switch δεν υποστηρίζουν cross-play με καμία άλλη πλατφόρμα, σε αντίθεση με το Xbox και το PC που μπορούν να συνδεθούν και να παίξουν μαζί.



Το Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge έχει δύο modes τα οποία μπορείτε να παίξετε μόνοι σας ή με τους φίλους σας. Το Story Mode επιτρέπει να παίξετε τον τίτλο από την αρχή ως το τέλος με απεριόριστες ζωές και επιλογή level όσο προχωράτε. Όσο παίζετε στο Story Mode, τα Χελωνονιντζάκια που χρησιμοποιείτε παίρνουν levels. Έτσι, ανεβάζετε τους πόντους ζωής τους και αποκτάτε νέες κινήσεις που υλοποιούν το Ninja Meter για να σπείρετε πανικό στην οθόνη σας. Ταυτόχρονα, έχετε την δυνατότητα να απελευθερώσετε κάποιους NPCs οι οποίοι σας ζητούν να τους βρείτε collectibles μέσα στις πίστες. Στο Story Mode, κάθε επίπεδο έχει και δικές του δοκιμασίες, όπως για παράδειγμα να καταφέρετε να το ολοκληρώσετε χωρίς να δεχθείτε ζημιά. Αυτές οι δοκιμασίες προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας, κάτι το οποίο χρειάζεται, καθώς όπως προαναφέραμε τα Χελωνονιντζάκια σας είναι πλέον εξοπλισμένα με πολλές νέες κινήσεις και πολύ πιο δυνατά από εκείνα των '90s. Οι δοκιμασίες προσφέρουν φρεσκάδα και κίνητρο να ξεκινήσετε από την αρχή, αφού για να τερματίσετε την ιστορία θα χρειαστείτε 2- 4 ώρες, ανάλογα τον ρυθμό σας.



Το άλλο mode είναι το Arcade. Σε αυτό, παίζετε ακριβώς τις ίδιες πίστες με το Story Mode, αλλά σε μια σειρά χωρίς την επιλογή να επαναλάβετε κάποιο προηγούμενο level. Επιπλέον, έχετε περιορισμένες ζωές και continues, ενώ δεν μπορείτε να σώσετε το παιχνίδι σας, ακριβώς όπως συνέβαινε όταν χαλούσατε αμέτρητα νομίσματα των 50 ή 100 δραχμών στα κλασσικά παιχνίδια Teenage Mutant Ninja Turtles. Σε οποιοδήποτε από τα modes μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών επιπέδων δυσκολίας: Chill, Okay και Gnarly. Ο βαθμός δυσκολίας, όπως προαναφέραμε αυξάνεται και με τον αριθμό παικτών ανεξάρτητα με την επιλογή σας. Απο πλευράς ιστορίας, το παιχνίδι προσφέρει μόνο το βασικό concept: H Footclan του Shredder επιτίθεται στην πόλη και πρέπει να δείρετε τους πάντες. Φυσικά, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τίτλο beat’em up και προφανώς δεν έχουμε παράπονο από αυτή την "έλλειψη".



Αν έπρεπε να διαλέξουμε το καλύτερο στοιχείο στο νέο Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, αυτό θα ήταν οι πίστες του, που εδώ ονομάζονται επεισόδια. Τα περισσότερα επίπεδα έχουν μέρη που έχουμε επισκεφθεί σε κυκλοφορίες της δεκαετίας του 1990, αλλά έχουν προστεθεί στοιχεία τα οποία απογειώνουν την λεπτομέρεια. Φυσικά, έχουν προστεθεί νέες πίστες που είναι επίσης εξαιρετικά σχεδιασμένες. Είτε στα παλιά ανασχεδιασμένα επίπεδα είτε στα νέα, υπάρχει πληθώρα πληροφοριών, εξαιρετικά χρώματα και αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων με αντικείμενα στον χώρο. Κάθε μέρος "ουρλιάζει" Χελωνονιντζάκια. Το πιο αστείο χαρακτηριστικό είναι πως σε πολλά levels οι ninjas της foot clan προσπαθούν να "κρυφτούν" με μεγάλη αποτυχία κάνοντας κάτι σχετικό με το περιβάλλον. Περνώντας μέσα από μια κουζίνα για παράδειγμα, θα δείτε κάποιους αντιπάλους σας να έχουν φορέσει καπελάκι σεφ και να παριστάνουν ότι μαγειρεύουν, πριν σας επιτεθούν "από το πουθενά". Η πληροφορία στο background δεν σταματά εκεί, υπάρχουν πολλά περιστατικά με αθώο κόσμο, αυτοκίνητα, κτίρια, καταρράκτες και πολλά άλλα που θα σας απορροφήσουν περισσότερο. Παρόλο όμως τον εξαιρετικό σχεδιασμό, υπάρχουν κάποιες πίστες στις οποίες οι χαρακτήρες σας καβαλάνε ένα hoverboard είτε στον δρόμο είτε στον αέρα και κατατροπώνουν αντιπάλους που τους επιτίθενται συνεχόμενα. Αυτές οι πίστες είναι πολύ κουραστικές καθώς οι χαρακτήρες τρέχουν μόνοι τους, οι επιλογές που έχετε για επίθεση ή άμυνα είναι πολύ περιορισμένες και η συνεχόμενη και γρήγορη κίνηση ζαλίζει. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν πολλά τέτοια σημεία, ενώ όπου υπάρχουν τελειώνουν πολύ γρήγορα.



Ακόμα, πληθώρα ειδών αντιπάλων που θα σας κάνουν να προσεγγίσετε διαφορετικά την κάθε μάχη, χωρίς όμως να αναιρείται πλήρως το button-mashing. Στο τέλος κάθε επεισοδίου υπάρχει boss fight, με τους πιο γνωστούς κακούς της σειράς να κάνουν την επιστροφή τους. Μεταξύ άλλων, οι Bebop, Rocksteady, Rat King, Krang και φυσικά Shredder, είναι εκεί και ανυπομονούν να γεμίσουν μελανιές από τα χτυπήματά σας. Κάθε boss fight είναι διαφορετικό και σας προκαλεί να προσαρμοστείτε στις επιθέσεις και να ανανεώσετε την στρατηγική σας για να αποφύγετε την μεγαλύτερη ζημιά. Ιδιαίτερα διασκεδαστικό είναι το soundtrack του Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge. Εκτός από την εισαγωγή του παιχνιδιού, με όλες οι μουσικές επιλογές είναι παντρεμένες εξαιρετικά με την αισθητική του περιβάλλοντος. Πολλές μουσικές συνθέσεις είναι εκδόσεις remastered παλαιότερων, αλλά υπάρχουν και νέα νέες με δόσεις rock και hip hop που ταιριάζουν απίστευτα με την αισθητική των 16-bit.



Εν κατακλείδι, το Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge είναι μια δημιουργία που πατάει όλα τα σωστά πλήκτρα. Επιτυγχάνει σε πολλά περισσότερα απ’ όσα αποτυγχάνει και είναι δεδομένο πως θα διασκεδάσετε πολύ και σίγουρα θα το επαναλάβετε αν είστε fan του είδους. 
EDITOR’S CHOICE

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετική αισθητική, πιστή στα Χελωνονιντζάκια
  • Καλοσχεδιασμένος χειρισμός με γεμάτο οπλοστάσιο από κινήσεις
  • Μοναδική σχεδίαση των επιπέδων
  • Κολλητικό και ωραίο soundtrack
  • Δυνατή εμπειρία co-op
  • Πολύ ωραίο fight system και boss fights στα πλαίσια του είδους
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πολύ μικρή διάρκεια της ιστορίας
  • Τα επίπεδα με Hoverboard είναι κουραστικά
  • Το public matchmaking δεν βρίσκει παίκτες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*