Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Crew Motorfest Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Ivory Tower

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Σε μία διαφορετική ερμηνεία της σειράς The Crew, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος κοινός παράγοντας και στους τρεις τίτλους, τους δύο προηγούμενους και το The Crew Motorfest που κυκλοφόρησε εσχάτως. Το ντεμπούτο της ήρθε με έναν τίτλο που αφηγούνταν μία ιστορία ενηλικίωσης σε έναν ανοιχτό κόσμο. Το δεύτερο μέρος παράτησε τελείως το αφηγματικό κομμάτι κι ενσωμάτωσε έναν από τους μεγαλύτερους στην ιστορία χάρτες, πρακτικά μία κλιμακούμενη απεικόνιση των Ηνωμένων Πολιτειών.



Στο τρίτο μέρος, ο χάρτης του δεν είναι στα ίδια μεγαλεπίβολα σχέδια του προκατόχου του, αλλά ο τίτλος μεταφέρει τη δράση στην νήσο Οάχου της Χαβάης κι εμπνέεται (στην πιο κόσμια διατύπωση που μπορεί να γίνει) από το Forza Horizon για να αποτυπώσει ένα αντίστοιχο πανηγύρι για τα αυτοκίνητα και να το επεκτείνει προσθέτοντας αεροπλάνα, μηχανές και βάρκες σε ένα πλούσιο ρόστερ τεραστίων διαστάσεων. Η ενσωμάτωση στο περιεχόμενο είναι άμεση, απλή και γρήγορη και το ευτυχές είναι ότι από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, εάν μπορεί να υπάρξει αυτό, η δράση είναι ασταμάτητη και φρενήρης. Πάνω από 600 μοντέλα από vintage αυτοκίνητα, off-road, καινούργιες ακυκλοφόρητες εκδόσεις supercars μέχρι το περσινό πρωταθληματικό μονοθέσιο F1 της Red Bull, αλλά και μηχανές, αεροπλάνα και powerboats, γεμίζουν τον στόλο κι απεικονίζονται σε μία πλειάδα από events. Ο κορμός του τίτλου, αναφορικά με το single player είναι τα 15 playlists που απαιτούν την ολοκλήρωση από τον παίκτη και διαφέρουν εντυπωσιακά το ένα με το άλλο.



Σε αυτά επιζητάται μια σειρά από διαφορετικές προκλήσεις που ξεκινάνε από την πιο απλή όπως η ολοκλήρωση αγώνων με συγκεκριμένα αυτοκίνητα, όπως αντίκες, σύγχρονα supercars και μικρά hatchback ή η διάσχιση ενός εντυπωσιακού σημείου του χάρτη με κάποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όπως πχ. μία Lamborghini ή ένα αεροπλάνο και καταλήγουν σε πιο σύνθετα όπως η ολοκλήρωση αγώνων μονοθεσίων με αποκορύφωμα φυσικά την χρήση της Red Bull RB18, σε αγώνες που χρειάζεται η διαχείριση ελαστικών και τα κατάλληλα pitstops. Φυσικά υπάρχουν και διάφορες playlists που αποτελούν απλά showcases, με εντυπωσιακούς πάντως συνεργάτες, όπως η Supercar Blondie, οι παλαβοί της Liberty Walk και τα άτομα της Donut Media, με την playlist τους να αποτελεί αναμφίβολα το απόλυτο highlight.



Μέχρι εδώ οι ομοιότητες με το Forza Horizon είναι πολλές και δεδομένης της ποιότητας που υπάρχει στον τίτλο, η πρώτη επαφή είναι όντως εντυπωσιακή. Όταν όμως περνά η ώρα αρχίζει και φαίνεται η φθορά που υπάρχει. Η ΑΙ είναι πολύ προβλέψιμη κι αρκετά αντιμετωπίσιμη ακόμη και στα υψηλότερα στάδια δυσκολίας. Οι αγώνες, κυρίως σε συγκεκριμένες playlists μοιάζουν να επαναλαμβάνονται, ενώ λείπει κάποιο σημαντικό κέρδος, καθώς τα μοντέλα που κερδίζουμε ή που αγοράζουμε από τα χρήματα που φέρνουν οι νίκες, αφορούν μόνο την ανοιχτή περιοχή του χάρτη. Όλοι οι αγώνες γίνονται με προκαθορισμένα δανεικά αυτοκίνητα. Το χειρότερο είναι ότι ακόμη κι έαν έχεις αγοράσει το ίδιο αυτοκίνητο και το έχεις προσαρμόσει στα δικά σου θέλω με ένα εντυπωσιακό χρώμα, πάλι στον αγώνα θα επανέλθει η πιο βαρετή αρχική επιλογή. Περίεργο, αν μη τι άλλο, ίσως να οφείλεται και σε bug, αν και μετά από αρκετές ημέρες μοιάζει απλά για μία επιλογή των δημιουργών.



Εξίσου σημαντικό θέμα είναι και ότι αρκετές playlists έχουν ως προαπαιτούμενο την αγορά κάποιου αυτοκινήτου ή ακόμη χειρότερα μίας άδειας, η οποία εξαγοράζεται με αρκετά ακριβό αντίτιμο του συναλλάγματος που έχει ο τίτλος. Ουσιαστικά, υπάρχει ένας εκβιασμός που απαιτεί από τον παίκτη να χρησιμοποιήσει χρήματα στο παιχνίδι, με τη χρήση των microtransactions για να τις ολοκληρώσει, ενώ υπάρχουν σημεία του χάρτη (άρα και του παιχνιδιού) που ξεκλειδώνουν μετά από την συμπλήρωση ορισμένου αριθμού playlists. Μπορεί να μην είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του τίτλου, αλλά σίγουρα η προκλητική ευκολία στη χρήση τους και η σύνδεσή τους με τα σημεία που σταματάει η ροή των αγώνων και γενικώς του κυρίως μέρος παιχνιδιού, δείχνει ότι εκεί μάλλον υπάρχει θέμα. Αυτό γίνεται εντονότερο στο online κομμάτι του The Crew:Motorfest, το οποίο παρότι είναι αρκετά πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον με τρία διαφορετικά modes, τελικά οι συναλλαγές αυτές καθίστανται απαραίτητες για την επίτευξη των στόχων. Το Grand Race που αποτελεί έναν αγώνα μέχρι 28 παικτών με τα οχήματα, αλλά και τη διαδρομή να αλλάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ουσιαστικά είναι το μόνο που δεν επηρεάζεται κι είναι το πιο εντυπωσιακό, ενώ τα άλλα δύο που αφορούν την ολοκλήρωση συγκεκριμένων στόχων, σε μηνιαία ή εβδομαδιαία βάση, με τους καλύτερους να βραβεύονται, αποτελούν πρακτικά διαγωνισμό του ποιος έχει το μεγαλύτερο πορτοφόλι κι όχι απαραίτητα τις καλύτερες ικανότητες.



Ο τεχνικός τομέας, σε συνέχεια των προηγουμένων τίτλων κάθε άλλο παρά απογοητεύει. Το τοπίο είναι πολύ όμορφο και οι κονσόλες της τωρινής γενιάς ανταποκρίνονται θαυμάσια, με τις αέναες αλλαγές από αεροπλάνο, σε σκάφος κι από εκεί σε αυτοκίνητο να είναι ομολογουμένως ένα πολύ σπουδαίο τεχνικό επίτευγμα. Το ίδιο ισχύει και με τη ροή, ειδικά στα επίγεια και θαλάσσια οχήματα, τα οποία έχουν ιδανική αίσθηση ταχύτητας, ενώ ο χειρισμός είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, πάντοτε με το χειριστήριο. Αντίθετα, η ενσωμάτωση των αεροσκαφών είναι κάπως άστοχη. Τα αεροπλάνα είναι δυσκίνητα, άχαρα και μάλλον υπερβολικά αργά, κάτι που μάλλον συνδέεται και με τη σμίκρυνση του χάρτη του παιχνιδιού. Ο χειρισμός τους επίσης έχει γίνει τελείως άβολος, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική βοήθεια από το παιχνίδι, ενώ το γεγονός και μόνο ότι τα μικρότερα αεροπλάνα είναι πιο διασκεδαστικά, μάλλον τα λέει όλα.



Τελικώς όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα του The Crew Motorfest είναι ότι σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους τίτλους της σειράς, εδώ προσπαθεί υπερβολικά να μιμηθεί ένα αποτέλεσμα που είναι ήδη αψεγάδιαστο. Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με τους τίτλους του Forza Horizon είναι απίθανο να δουν κάτι πιο εντυπωσιακό εδώ. Όλα μοιάζουν να υστερούν, γιατί στην πράξη είναι δύσκολο να βρεις κάτι που δεν έχει αποτυπωθεί ήδη σε υψηλότατο βαθμό σε εκείνη τη σειρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Motorfest είναι κακό παιχνίδι, το κάθε άλλο, τα προβλήματα που όντως υπάρχουν δεν είναι τόσο σημαντικά για να επηρεάσουν σε βάθος τον τίτλο κι αυτοί που θα μπουν χωρίς πρότερη εμπειρία από τον τίτλο της Microsoft, θα ευχαριστηθούν έναν πολύ ποιοτικό κι ευχάριστο παιχνίδι, με έναν μεγάλο χάρτη και πολύ πλούσιο περιεχόμενο. Αλλά, σίγουρα αυτοί που θα βρεθούν ψηφιακά στη Χαβάη δεν θα νιώσουν τα ίδια με αυτούς που είχαν στα χέρια τους ένα χειριστήριο και μπροστά τους απλωνόταν η Σκωτία, η Αυστραλία, το Μεξικό ή η Ιταλία. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ευρύ περιεχόμενο και ατελείωτη δράση
  • Τεράστιο ρόστερ οχημάτων, από μικρά αυτοκίνητα μέχρι μονοθέσια F1 και εντυπωσιακά αεροσκάφη
  • Μεγάλη ποικιλία στα playlists
  • Δυνατός τεχνικός και οπτικός τομέας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πολλά κι εκνευριστικά microtransactions προβάλλονται από παντού
  • Το σύστημα χειρισμού κι απεικόνισης των αεροσκαφών είναι ελαττωματικό
  • Στο τέλος, αποτελεί πρακτικά ένα υποκατάστατο του Forza Horizon
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*