Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Weird West Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Wolfeye Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Devolver Digital

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Weird West
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.weirdwest.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Η κυκλοφορία ενός ακόμα τίτλου που αντλεί έμπνευση από την Δύση είναι -αν μη τι άλλο- ενδιαφέρουσα και αν προσθέσει κανείς το έντονο supernatural στοιχείο και τον Raphael Colantonio, το Weird West δεν αργεί να κάνει «κλικ».

Η όλη θεματολογία της άγριας Δύσης είναι λίγο «δύσκολη» περιοχή για τα video games, ιδίως στις τελευταίες γενιές συστημάτων. Επιτυχημένοι τίτλοι υπάρχουν, αλλά αυτοί είναι μετρημένοι, και γενικότερα μιλώντας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν είναι από τα πιο δημοφιλή είδη στο gaming, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το πόσο δημοφιλής και γνωστή είναι η θεματολογία στο ευρύ κοινό. Βάζοντας λοιπόν στην άκρη τον ελέφαντα στο δωμάτιο που λέγεται Red Dead Redemption, η κυκλοφορία ενός ακόμα τίτλου που αντλεί έμπνευση από την Δύση είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα. Αν προσθέσει κανείς το έντονο supernatural στοιχείο και τον Raphael Colantonio, ένα από τα «μυαλά» πίσω από το Dishonored, το Weird West δεν αργεί να κάνει «κλικ» στα κουμπιά των περισσότερων που αναζητούν το κάτι διαφορετικό.




Σε αντίθεση με ότι μπορεί να περίμεναν οι περισσότεροι, το Weird West είναι ένα RPG με ισομετρική προοπτική, που παρά τις όποιες ανησυχίες, ανταποκρίνεται αρκετά καλά σε ένα controller (για τις ανάγκες του review ο τίτλος δοκιμάστηκε σε PlayStation 5 και Xbox Series X). Στις περίπου 25 ώρες που χρειάζεται για ένα μέσο playthrough, η ιστορία αλλάζει πρωταγωνιστές (5, για την ακρίβεια), οι ζωές των οποίων με κάποιον τρόπο ενώνονται, με κοινό παρονομαστή την ίδια περιοχή, όπου και όλα λαμβάνουν χώρα. Σε πρώτη φάση αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το η ιδιαίτερη αισθητική του τίτλου, που προσπαθεί ξεκάθαρα να μιμηθεί την τεχνοτροπία των comics/animated, με γενναίες δόσεις γνωστών και δοκιμασμένων κλισέ. Εκεί που το πράγμα ξεφεύγει τελείως, είναι που στον κόσμο του Weird West μάγισσες, Pig-men (σκεφτείτε κάτι ανάμεσα σε γουρούνι και το τέρας του Frankenstein), Sirens και γενικότερα κάθε είδους μεταφυσικά/μυθικά πλάσματα είναι το ίδιο «ντόπιοι» όσο και οι καουμπόηδες.



Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αφού με την αλλαγή της εστίασης σε διαφορετικό πρωταγωνιστή, πέραν από τις διαφορετικές σχέσεις που οι παίκτες θα πρέπει να διατηρήσουν ή να λάβουν υπόψιν τους, αλλάζει και ο ίδιος ο τρόπος παιχνιδιού και πως αντιμετωπίζονται οι περισσότερες πτυχές της «ζωής» του καθενός. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα όταν στη μέση μπαίνουν τα generated side missions και περιοχές, καθώς και το γεγονός ότι ο τίτλος έχει σχεδιαστεί με έναν βασικό πυλώνα κατά νου: Ό,τι κάνει ο χαρακτήρας έχει πραγματικές συνέπειες στον κόσμο του τίτλου. Εντάξει, μπορεί να μην μιλάμε για άπειρο βάθος και ριζικές αλλαγές στο gameplay, αλλά σε γενικές γραμμές κανείς θα μπορούσε να πει ότι αυτή η αίσθηση «περνάει» πολύ ωραία, αφού οι χαρακτήρες του κόσμου αντιδρούν στις πράξεις του εκάστοτε πρωταγωνιστή και μπορεί από το να τον βοηθήσουν από το πουθενά, σε κάποια στιγμή που τα πράγματα είναι δύσκολα, μέχρι να του κηρύξουν “vendetta” ή ακόμα και να τον προδώσουν.



Τα περισσότερα από αυτά τα side missions δυστυχώς πατάνε σε πολύ ασφαλή και γνωστά, επαναλαμβανόμενα μονοπάτια, κάτι που πραγματικά είναι κρίμα γιατί αποδεικνύονται σε έναν βαθμό απαραίτητα για να μην γίνει το main story υπερβολικά δύσκολο. Η μάχη είναι διασκεδαστική σε έναν βαθμό, αρκεί να μην κρατήσει περισσότερο από κάποια (αρκετά) δευτερόλεπτα, αφού τότε φανερώνεται πως παρά τα όποια skills και upgrades, δεν είναι ιδιαίτερα στιβαρή ούτως ώστε να μπορεί να «κρατήσει» αναμετρήσεις που διαρκούν περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι γενικότερα οι εντολές μεταφράζονται καλά στο gamepad, όλα τα όπλα έχουν μια εξαιρετικά ελαφριά αίσθηση και γενικότερα δε δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν πραγματική ζημιά, σε αντίθεση με το τι μπορεί να λέει η μπάρα ενέργειας των αντιπάλων. Τώρα βέβαια, η ισομετρική προοπτική δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για κάτι τέτοιο, αλλά το έχουμε δει να γίνεται με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε άλλες παραγωγές, οπότε γιατί όχι και εδώ;



Φυσικά δε λείπει η stealth προσέγγιση, όπου και τα πράγματα ακολουθούν μια πολύ βασική πορεία, με πολύ απλούς μηχανισμούς και κινήσεις, οι οποίοι μετά τις πρώτες 3-4 φορές καταλήγουν να είναι περισσότερο τα στοιχεία μιας επαναλαμβανόμενης, τυπικής διαδικασίας χωρίς μεγάλες συγκινήσεις. Οι δυνατότητες που σταδιακά γίνονται διαθέσιμες (μέσα από collectible tokens) είναι ενδιαφέρουσες και προσθέτουν μια κάποια ποικιλία στο ρεπερτόριο των κινήσεων, αν και οι περισσότερες δεν ενδείκνυνται για stealth προσεγγίσεις.



Σε γενικές γραμμές το Weird West πολύ γρήγορα αποδεικνύεται ένας τίτλος που θα ικανοποιήσει πραγματικά - αυτούς που ξέρουν από μια αρχή τι θα αντιμετωπίσουν. Η ίδια η φύση του τον καθιστά έναν niche τίτλο, και η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να υπάρχει από πίσω πραγματικό ενδιαφέρον για την θεματολογία ή το είδος του gameplay, για να είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Το κυριότερο είναι ότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα ανάπτυξης φρόντισε να δημιουργήσει έναν τίτλο που υπάρχει πραγματική αλληλεπίδραση και οι πράξεις των χαρακτήρων αντικατοπτρίζονται ουσιαστικά (σε μικρό ή μεγάλο βαθμό) στον κόσμο του, φαίνεται πως δεν έδωσε την προσοχή που χρειαζόταν στα πιο βασικά πράγματα. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο όταν κάποιος είναι φίλος του είδους θα μπορέσει να προσπεράσει τα ατοπήματα που υπάρχουν και να αφοσιωθεί στον κόσμο του. Μπορεί να μην είναι το showstopper που κάποιοι ενδεχομένως περίμεναν, αλλά το Weird West είναι ένα εξαιρετικό «ορεκτικό» για το τι μπορεί να δούμε στο μέλλον από την WolfEye Studios. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ατμόσφαιρα
  • Αντίκτυπο/συνέπειες στις δράσεις των παικτών
  • Ενδιαφέρον σκηνικό και εισαγωγή παραφυσικών στοιχείων στην άγρια Δύση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η μάχη δεν έχει το απαραίτητο «βάρος»
  • Αδιάφορα side quests
  • Θεμελιώδη ατοπήματα στο gameplay
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*