* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Τα καλύτερα retro ποδοσφαιράκια, Μέρος 2ο (1997-2006)

Τα καλύτερα retro ποδοσφαιράκια, Μέρος 2ο (1997-2006)
Μόλις πέντε χρόνια μετά το πρώτο μας αφιέρωμα στα πιο αξιοσημείωτα ποδοσφαιράκια του παρελθόντος, επιστρέφουμε με το δεύτερο μέρος. Ως σημείο καμπής ορίσαμε τη διετία 1996-1997, για τον απλό λόγο ότι τότε ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα πρώτα αξιόλογα τρισδιάστατα δείγματα της κατηγορίας στις κονσόλες. Τότε ήταν που η έμφαση μεταφέρθηκε από τη διασκέδαση στην εξομοίωση, αφού για πρώτη φορά οι κονσόλες (PlayStation, Saturn, Nintendo 64) μπορούσαν να διαχειριστούν πολυγωνικά τρισδιάστατα γραφικά, έστω σε πρώιμο επίπεδο, ενώ με το PS2, το Xbox και το GameCube η ποιότητα της γραφικής απεικόνισης και το επίπεδο εξομοίωσης βελτιώθηκαν έντονα. Τότε ήταν που άρχισε να εγκαθιδρύεται και το δίπολο PES - FIFA, αφού μετά από τις μαζικές αρχικές προσπάθειες δημιουργίας του απόλυτου τρισδιάστατου ποδοσφαιρικού εξομοιωτή, οι υπόλοιπες ομάδες ανάπτυξης σταμάτησαν να είναι σε θέση να ακολουθήσουν την ποιότητα του πρώτου και τα λεφτά του δεύτερου. Θα εξετάσουμε την περίοδο μέχρι και το 2006, αφού η μετάβαση στη γενιά των Xbox 360 και PS3 αφαιρεί την ιδιότητα του retro από τις μετέπειτα κυκλοφορίες -τουλάχιστον προς το παρόν.

Για την τελική επιλογή έχει ληφθεί υπόψη η σπουδαιότητα κάθε κυκλοφορίας, το επίπεδο ποιότητάς της σε σχέση με τον ανταγωνισμό κατά την εποχή της, αλλά και, ίσως ακόμη περισσότερο, το κατά πόσο ο εκάστοτε τίτλος είναι playable και σήμερα. Επιπλέον, σχεδόν κάθε σειρά εκπροσωπείται από έναν τίτλο (συνήθως τον πιο εξελιγμένο), ώστε να μην καταντήσει η λίστα retrospective του PES και να συμπεριληφθούν όσο περισσότερα franchise γίνεται. Όπως και στο προηγούμενο σχετικό αφιέρωμα, παραθέτουμε και ορισμένους τίτλους που δεν μπήκαν στη δεκάδα, αλλά παραμένουν άξιοι αναφοράς:

• Kick Off World – Ελληνική έκδοση (1998, PlayStation)
• Viva Football (1998, PlayStation - PC)
• Five-A-Side Soccer (1998, Amiga)
• UEFA Striker (1999, Dreamcast)
• Ronaldo V-Football (2000, PlayStation)
• UEFA Dream Soccer (2000, Dreamcast)
• World Fantasista (PS2, 2002)
Ας ξεκινήσουμε όμως με τη δεκάδα...
 
Τα καλύτερα retro ποδοσφαιράκια, Μέρος 2ο (1997-2006) - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity