Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

2015 LοL World Championship: Οι κερδισμένοι των ομίλων

*
Μετά από δύο βδομάδες δράσης και ανατροπών, η φάση των ομίλων του 2015 League of Legends World Championship έφτασε στο τέλος της. Από τις 16 ομάδες που ξεκίνησαν, 8 συνεχίζουν στα knockouts με τους αγώνες να διεξάγονται στο Λονδίνο. Πάμε να δούμε τι έγινε σε κάθε όμιλο.

GROUP A
1. yoe Flash Wolves
2. KOO Tigers
3. Counter Logic Gaming
4. paiN Gaming
Ένας όμιλος που φάνταζε όνειρο για τις ομάδες που προκριθήκαν αφού όλοι είχαν πιθανότητες να προκριθούν. Δίχως αντιπρόσωπο από την Ευρώπη ή την Κίνα τα φαβορί να περάσουν από τον όμιλο ήταν οι CLG και οι Tigers. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τους Flash Wolves που παρότι στραβοπάτησαν με τους paiN Gaming και στον πρώτο γύρο ήταν 1-2, με 3 συνεχόμενες νίκες πέρασαν επικεφαλής του ομίλου. Και δεν πήραν την πρώτη θέση τυχαία. Δούλεψαν τα λάθη τους, έδειξαν ποικιλία στη στρατηγική τους και αποτελούν αξιόμαχο σύνολο. Οι KOO Tigers, αν και δεύτεροι στο group, φαίνεται πως δεν αποτελούν φόβητρο. Η χειρότερη από τις 3 κορεατικές ομάδες ήταν τελικά τυχερή στην κλήρωση αφού σε οποιονδήποτε άλλο όμιλο δύσκολα θα είχε περάσει στην επόμενη φάση. Οι CLG ήταν η μεγάλη απογοήτευση των ομάδων από Βόρειο Αμερική. Μετά από την εμφατική κατάκτηση του Summer Split, οι CLG επέστρεψαν στις σκοτεινές μέρες του παρελθόντος όπου ο καθένας έπαιζε για τον εαυτό του και όλοι βασίζονταν στον Doublelift για το carry.  Ξεκίνησαν δυνατά στον όμιλο μα στην πρώτη ήττα τα πράγματα πήραν την κατηφόρα. Ο ZionSpartan ξέχασε πως είναι carry top και δεν έκανε split push. Ο Pobelter βασίστηκε σε control mages και ήταν παθητικός στο lane του. Ο Aphromoo ήταν μέτριος στην καλύτερη περίπτωση με μόνο τον Xmithie να κάνει την υπέρβαση στα Worlds. Το να επιστρέψουν στην τακτική "Protect Doublelift" έδειξε πως μονοδιάστατες στρατηγικές είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν ακόμα και αν ο Doublelift έπαιξε πραγματικά καλά. Οι paiN Gaming έδειξαν πως η βραζιλιάνικη σκηνή League of Legends έχει μεγαλώσει το τελευταίο διάστημα. Τα πήγαν καλά, πήραν 2 αγώνες και ίσως η Riot να πρέπει να σκεφτεί να δίνει ένα seed κατευθείαν στους Βραζιλιάνους από εδω και πέρα. Highlight των paiN ήταν η πρόταση γάμου που έκανε ο brTT στην κοπέλα του στο βραζιλιάνικο official stream.

GROUP B
1. Fnatic
2. ahq e-Sports Club
3. Cloud9
4. Invictus Gaming
Αυτός ο όμιλος ήταν ένα bloodbath. Είχαμε δύο ομάδες να κάνουν overperform και δύο underperform με τα φαβορί να αλλάζουν κάθε μέρα, με απρόβλεπτα αποτελέσματα και με τις ομάδες να παίζουν μέχρι το τελευταίο τους παιχνίδι για την πρόκριση. Οι Fnatic δεν έδειξαν το καλό τους πρόσωπο ακόμα και αν πέρασαν πρώτοι στον όμιλο. Ήταν υπεραισιόδοξοι και υποτίμησαν τους αντιπάλους τους παραπάνω από μια φορά. Παρά την ποικιλία που έδειξαν στα pick τους (π.χ. Kennen adc, Riven top) φάνηκε να μην έχουν καθαρό πλάνο για το macro game τους αλλά να βασίζονται στο personal outplay ώστε να κερδίσουν τα παιχνίδια. Το μεγάλο τους ατού και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αδυναμία τους είναι ο Huni, ο οποίος αν βρεθεί μπροστά είναι ασταμάτητος ενώ αν τον campάρουν θα πάρει ρίσκα και θα tiltάρει πεθαίνοντας ξανά και ξανά. Οι Cloud9 ήταν η έκπληξη κάνοντας το απόλυτο 3-0 στον πρώτο γύρο του Group Stage.



Έχοντας τελειοποιήσει το siege comp τους γύρω από την Tristana και τον Azir, οι Cloud9 έπιασαν στον ύπνο τους αντιπάλους τους και βρέθηκαν πρωτοπόροι στον όμιλο με τη μοναδική πιθανότητα να χάσουν την πρόκριση να είναι με 0-3 στον επόμενο γύρο ήττα στο tie breaker. Και αυτό έγινε. Μόλις οι αντίπαλοι είδαν τον τρόπο παιχνιδιού των Cloud9, πήγαν για hard engage comp και αφού δεν υπήρχε εναλλακτική στρατηγική, η τελευταία ελπίδα επιτυχίας του NALCS βρέθηκε εκτός συνέχειας. Οι ahq δεν βρέθηκαν τυχαία στους 8 καλύτερους του τουρνουά. Μια ομάδα που θυμίζει αρκετά τους ευρωπαίους Unicorns of Love, που αγαπάει το ελεγχόμενο χάος και τα πολλά team fights. Με ένα τρομερό adc και top laner οι ahq είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη καταφέρνοντας να tiltάρουν τον αντίπαλο και να τον αναγκάσουν να παίζει στο δικό τους tempo. Η μεγαλύτερη απογοήτευση του ομίλου ήταν οι IG. Ο KAKAO και ο Rookie δεν έδειξαν ούτε το μισό των δυνατοτήτων τους και έμειναν νωρίς εκτός κούρσας για το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Ασύνδετοι και απροετοίμαστοι βασίστηκαν σε ανορθόδοξα picks για να πιάσουν απροετοίμαστους τους αντιπάλους τους. Για κακή τους τύχη ούτε αυτό έπιασε με τον παλαίμαχο Tabe να βγάζει στον αέρα τις κρυφές τακτικές που του είχε εκμυστηρευτεί ο coach των IG.
GROUP C
1. SK Telecoms T1
2. Edward Gaming
3. H2K
4. Bangkok Titans
Αναμενόμενη λίγο ή πολύ η κατάταξη στον όμιλο. Οι SKTT1 είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση των Worlds και το έδειξαν ξεκάθαρα από τη φάση των ομίλων. Η μοναδική ομάδα που έφυγε με 6-0 από το Παρίσι, οι SKTT1 φαίνεται πως δεν μπορούν να χάσουν. Είναι ολοκληρωμένο σύνολο και δεν βασίζονται στον Faker για να κουβαλήσει την ομάδα. Ο Bang έχει το μεγαλύτερο KDA του τουρνουά και ο Easyhoon, που κάλυψε τη θέση του Faker, δείχνει πως είναι άξιος αντικαταστάτης του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο. Οι EDG φάνηκαν λίγο ασταθείς αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως διότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους SKTT1. Είναι ένα σκαλοπάτι κάτω από τους Κορεάτες αλλά σε καμιά περίπτωση μια χαμηλού επιπέδου ομάδα. Αν και η φετινή χρονιά φαινόταν πως θα είναι η χρονιά των κινεζικών ομάδων, μόνο οι EDG είναι στην επόμενη φάση και είναι οι μοναδικοί που αποδείχτηκαν ικανοί βάση hype και πολύ πιθανόν να είναι μια από τις δύο φιναλίστ του τελικού.



Δύσκολο το έργο των H2K στον όμιλο και οι Ευρωπαίοι έβαλαν τα δυνατά τους. Έκαναν το χρέος τους και κέρδισαν τους wild card Bangkok Titans τις δύο φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι και στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι στα δύο μεγαθήρια του ομίλου. Ο Ryu και η παρέα του αποχωρούν από τα Worlds με το κεφάλι ψηλά. Όσο για τους Bangkok Titans, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Στον όμιλο που έπεσαν θα έκαναν την υπέρβαση κερδίζοντας ένα παιχνίδι και αν και δεν τα κατάφεραν, το πάλεψαν και άφησαν καλές εντυπώσεις. Τα international tournaments είναι μια χρυσή ευκαιρία για τις ομάδες από τα μικρότερα regions να αποκτήσουν εμπειρία έναντι των καλύτερων ομάδων του κόσμου. Στο χέρι τους είναι να βελτιωθούν και εμφανιστούν καλύτεροι την επόμενη φορά.

GROUP D

1. kt Rolster
2. Origen
3. LGD
4. TSM
Οι kt Rolster, στην πρώτη τους εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Το bot lane τους είναι από τα καλύτερα στο τουρνουά και βασιζόμενοι σε αυτό έδειξαν πόσο καλή ομάδα είναι. Ήταν καλοί και σάρωσαν τους αγώνες που κέρδισαν ενώ ακόμα και στον έναν που έχασαν εναντίον των Origen δεν είχαν άσχημη απόδοση. Οι kt Rolster μπορούν να φτάσουν στον τελικό αλλά δεν είναι η ομάδα φόβητρο όπως οι SKTT1. Οι Origen από την άλλη ήταν η ομάδα έκπληξη του ομίλου. Είχαν πλάνο και στρατηγική για κάθε παιχνίδι και η ποικιλία στα pick τους. Ειδικά στα solo lanes αιφνιδίαζε τον αντίπαλο που δυσκολευόταν να τους αντιμετωπίσει. Τρομερή εμφάνιση από τον xPeke που μεταμορφώνεται κάθε φορά που βρίσκεται στα Worlds με τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν σε ποιότητα και επίπεδο.



Η πιο φορμαρισμένη κινεζική ομάδα ξεφούσκωσε στην αρένα του Παρισιού. Οι LGD ήταν φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, ακόμα και για το τρόπαιο, αλλά φάνηκαν λίγοι. Ο Acorn ήταν κακός και ο TBQ είχε τη χειρότερη απόδοση παίκτη στον όμιλο. Όταν αντικαταστάθηκε από τον Flame η ομάδα είχε ήδη χαθεί κάθε ευκαιρία για πρόκριση με την πίεση που δέχονταν από τα media της Κίνας να τους συνθλίβει. Ο imp έβαλε τα δυνατά του αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει το καράβι που βούλιαζε. Κακά team fights και κακές επιλογές δεν έδειξαν ποτέ το μανιασμένο πρόσωπο που είχαν στα τελικά του LPL και δίκαια έμειναν εκτός συνέχειας. Οι TSM έκαναν τη χειρότερη εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πιο πολύ θύμιζαν ομάδα soloqueue παρά επαγγελματίες, οι ασθένειες που έπλητταν το δεύτερο seed του NALCS έκαναν την εμφάνισή τους πιο φανερές από ποτέ. Το midlane-focuced playstyle όχι απλά δεν απέδωσε αλλά το εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοί τους ξανά και ξανά. Με τον Santorin να κάνει babysitting στο mid lane και να εμφανίζεται μια στο τόσο στο bot όπου ο WildTurtle με τον Lustboy έμεναν μονίμως πίσω στο lane τους, οι αντίπαλοι farmαραν τον Dyrus. Οι TSM φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα σαν σύνολο απ' ότι ως μονάδες και δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα αν το εγώ είναι πάνω από το σύνολο, αλλά η απόδοση της ομάδας αυτό δείχνει. Με την αποχώρηση του Dyrus, η εποχή του baylife στους TSM έλαβε τέλος. Το τι θα απογίνουν οι TSM είναι στο χέρι του Reginald.

Ημιτελικοί
Τα προημιτελικά που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο, ξεκινούν την Πέμπτη (σήμερα δηλαδή) και τελειώνουν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Τα ζευγάρια είναι:

Flash Wolves vs Origen
SKTT1 vs ahq
Fnatic vs EDG
kt Rolsters vs KOO Tigers



Μέχρι στιγμής έχουμε δει τα Worlds με τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και στα προημιτελικά έχουν περάσει οι αντικειμενικά καλύτερες ομάδες. Θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους οι Origen ενάντια σε ένα βατό αντίπαλο; Τι θα γίνει στην κορεατική μονομαχία των kt Rolsters και των Tigers; θα καταφέρουν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη οι ahq ενάντια στους ασταμάτητους SKTT1; Στο μεγαλύτερο ντέρμπι των προημιτελικών, οι Fnatic θα πρέπει να ξεπεράσουν το μεγαλύτερο εμπόδιο αν θέλουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Να υποτιμήσουν όμως τους EDG θα ήταν ένα μοιραίο λάθος. Οι αγώνες θα προβληθούν στο κανάλι της Riot και μπορείτε να τους παρακολουθήσετε άφοβα (;).


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Αφού αναδείχτηκαν οι αντικειμενικά καλύτερες ομάδες αυτό είναι καλό.
      Δυστυχώς ή ευτυχώς τα τραγικά λάθη και η υπερεκτίμηση του εαυτού μας οδηγούν συνήθως στην αποτυχία σε οποιοδήποτε τομέα. Το καλό είναι ότι από τα λάθη μαθαίνουμε για να διορθωθούμε. Τώρα αν πραγματικά κάποιος έμαθε από τα λάθη του το μέλλον θα δείξει...

    • Whitey
    • Μου έκανε τρομερή εντύπωση που καμία ομάδα της Βόρειας Αμερικής δεν κατάφερε να προχωρήσει παρακάτω. Οι Fnatic εκεί που λέγαμε πως δεν τα πάνε καθόλου καλά τα έδωσαν όλα στο τέλος. Πραγματικά εξαιρετικό πρωτάθλημα μέχρι τώρα!

    • giannisGG
    • origen vs skt t1 στα ημιτελικα..σχετικα ευκολα κιολας...peke vs faker και τα μυαλα στα καγκελα :P

      τωρα στους αλλους 2 προημιτελικους
      fnatic vs edg-->πιστευω θα εχουμε 5 αγωνες και ελπιζω να προκριθουν οι fnatic αλλα θα ειναι οριακο...
      koo vs kt-->δεν εχω ιδεα.

      οποιος και να προκριθει απο το "fnatic vs edg" παει τελικο....
      λογικα παμε για skt t1 vs fnatic εκτος και αν ο peke ετοιμαζεται να ξεπερασει τον εαυτο του(αντικειμενικα αν αποκλεισει τους skt και μαλιστα απεναντι στον faker θα ειναι το highlight της καριερας του).

      υγ:το ποιο ωραιο σκηνικο παντως απο το group stage ηταν η συγκινιτικη συνεντευξη του dyrus μετα τον αποκλεισμο(δειτε το στο youtube,παρα πολυ ωραιο στιγμιοτυπο).

*