Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nintendo Switch: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα tech specs

*
H Παρασκευή ήταν μέρα γεμάτη Nintendo Switch και αφού έχουμε καταγράψει όλη την επικαιρότητα, ήρθε η ώρα να δούμε πιο χαλαρά όσα ανακοινώθηκαν για την κονσόλα, από πλευράς hardware και τεχνικών χαρακτηριστικών. Το βασικό τμήμα της κονσόλας περιλαμβάνει τη φορητή συσκευή, η οποία έχει οθόνη 6.2 ιντσών capacitive multitouch και ανάλυση 1280x720 pixels. Οι διαστάσεις αυτές είναι ίδιες με αυτές της οθόνης του Wii U GamePad αν και η ανάλυση είναι κατά τι μεγαλύτερη (η οθόνη του Wii U GamePad υποστήριζε 854x480). Όταν το σύστημα χρησιμοποιείται ως φορητό ή σε λειτουργία tabletop mode (εκτός dock δηλαδή) θα μπορεί να αποδώσει τα games σε ανάλυση 720p. Με το σύστημα στην ειδική βάση (dock station) τα παιχνίδια θα μπορούν να γίνουν render έως και 1080p και η εικόνα μπορεί να προβληθεί σε τηλεοράσεις ή οθόνες μέσω καλωδίου HDMI. Από πλευράς ήχου, η κονσόλα βγάζει 5.1 surround από τη θύρα HDMI (μέσω του dock) και στερεοφωνικό ήχο (μέσω του 3.5 jack που υπάρχει στο φορητό τμήμα του Nintendo Switch).

Από τα μόνα παιχνίδια για τα οποία μάθαμε πληροφορίες είναι το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, το οποίο «τρέχει» στα 720p στα δύο «φορητά» modes και σε 900p όταν η κονσόλα είναι στο dock. Όσον αφορά στη μπαταρία, η Nintendo ανέφερε πως η διάρκειά της θα ποικίλει ανάλογα το game και θα φτάνει από τις 2.5 έως τις 6.5 ώρες με μια απλή φόρτιση. Στο The Legend of Zelda: Breath of the Wild, για παράδειγμα, το Nintendo Switch θα προσφέρει 3 ώρες λειτουργίας. Πληροφορίες για τη διάρκεια της μπαταρίας στα Joy-Con Controllers δεν έχουμε μάθει ακόμη, ωστόσο τα δύο αυτά τμήματα του χειριστηρίου θα φορτίζουν όταν θα συνδέονται στο Joy-Con Grip μέσω USB.

Στα του αποθηκευτικού χώρου το σύστημα προσφέρει 32GB ενσωματωμένης μνήμης, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέσω ειδικών καρτών μνήμης. Κατά τη διάρκεια του Treehouse event, η Nintendo δήλωσε πως η κονσόλα της μπορεί να υποστηρίξει έως και 256GB micro SDXC κάρτες. Οι κάρτες μνήμης τοποθετούνται στο κάτω και πίσω τμήμα, ακριβώς στο εσωτερικό του ειδικού stand. Στο Nintendo Switch dock θα υπάρουν τρεις θύρες USB, δύο USB 2.0 στα αριστερά της βάσης και μία USB 3.0 στο πίσω μέρος της, κοντά στη θύρα HDMI. H σύνδεση της κονσόλας με το διαδίκτυο θα γίνεται μέσω WiFi και μέσω του 802.11ac standard, ενώ θα κυκλοφορήσει και Ethernet adapter, ο οποίος θα συνδέεται στο σύστημα μέσω θύρας USB.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου 2017 σε όλες της χώρες (και στην Ελλάδα), ενώ περισσότερες πληροφορίες για τα της τιμής του στη χώρα μας θα μάθουμε τις επόμενες μέρες. Προς το παρόν, μπορείτε να διαβάσετε για το πως έχουν τα δεδομένα μέχρι στιγμής εδώ.

Διαβάστε επίσης:
Όλες οι ανακοινώσεις της παρουσίασης για το Nintendo Switch (+ videos και trailers) και την ανάλυσή μας (δια χειρός Μάνου Βέζου) για τα όσα έδειξε η Nintendo. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
19 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Nintendo Switch
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.com/switch FOLLOWERS 25 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • diver_gr
    • Όχι μόνο δεν έχει ενσωματωμένη δυνατότητα για Chat- communications κλπ απαιτώντας να έχεις Smartphone αλλά δεν έχει ούτε θύρα Ethernet? WTF?????? Πράγματα τα οποία θεωρούνται βασικά εδώ και χρόνια η Nintendo ζητάει να πλερώσεις εξτρά για να αγοράσεις τον αντάπτορα, πάλη καλά που έχει καλώδιο ρεύματος και δεν το κάνανε σαν το 3DS που ήθελε να το αγοράσεις εξτρά ένα 10άρικο+

    • billbig
    • @diver_gr

      Τα του chat φαντάζουν ήδη κουφά, καμία αντίρρηση σε αυτό. Για το ethernet μην ξεχνάς πως παίζει με adapter από την εποχή του Wii. Και άμα κρίνω από την εμπειρία μου με το Wii U, ο adapter του Wii θα κάνει και για το Switch. Οπότε αν σου έχει ξεμείνει, είσαι ήδη έτοιμος. Δεν θεωρώ πως αποτελεί τελικά έκπληξη το του ethernet.

    • bahamut zero
    • Δεν είχα ποτέ wii u, ούτε με έψησε ποτέ αν και θεωρώ τον εαυτό μου μεγάλο φαν της nintendo. Το switch με έχει κάνει μετά από πολλά χρόνια να ανυπομονώ για κονσόλα nintendo. Θέλω να πιστεύω ότι νιώθουν κι άλλοι με τον ίδιο τρόπο. Είναι σταθερή; είναι φορητή; Who cares? Είναι αυτό που είναι και αυτό που προσφέρει. Εγώ πχ θα την αξιοποιήσω κυρίως σαν φορητό γιατί έχω συνηθίσει λόγω 3ds να παίζω στο κρεβάτι. Υπάρχουν άνθρωποι φαντάζομαι που δε θα το βγάλουν από το dock ποτέ. Ελπίζω σε πολύ δυνατούς τίτλους στο μέλλον λόγω της ενασχόλησης πλέον της nintendo με μία μόνο κονσόλα.

      ΥΓ. Δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα η σύγκριση switch με xbox/ps από wii εποχή και μετά. Το switch το παίρνεις για μένα πρώτα και κύρια επειδή θες να παίξεις τα nintendo first party

    • yaponvezos
    • @diver_gr

      Μαν, το τελευταίο πράγμα που θεωρείται βασικό πλέον είναι οι θύρες Ethernet. Αυτό που θεωρείται αυτονόητο είναι το WiFi. Plus, οι πιθανότητες λένε ότι αν έχει κάποιον άλλον ethernet adapter σε USB, θα λειτουργεί. Έχω έναν του 2008 που είχε έρθει πακέτο με ένα laptop και λειτουργούσε κανονικά και στο Wii ακόμη.

      Ναι η σύνδεση ethernet είναι πιο αξιόπιστη, ναι όσοι έχουν θέματα με το ασύρματο δίκτυο που δεν είναι στο χέρι τους να λύσουν, όπως παρεμβολές, προφανώς και σώζονται από το καλώδιο. Απλά αυτό δεν κάνει πλέον αυτονόητο το ethernet.

    • Lonas
    • Κάπου πήρε το μάτι μου ότι το Zelda θα τρέχει στα 1080p στην τηλεόραση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι upscale ή native. (http://www.eurogamer.net/articles/2017-01-13-switch-clicks-in-the-hands-but-on-paper-its-in-trouble στο 3:40 του βίντεο παρατηρήστε το μήνυμα που βγάζει η τηλεόραση όταν συνδέεται η κονσόλα).

    • jordan
    • @diver_gr συμφωνώ.

      Μεγάλο λάθος να μην έχει Ethernet ξανά. Θυμάμαι στο Wii U είχα πολλά προβλήματα με το WiFi στο Splatoon και το Mario Kart 8 μέχρι που πήρα LAN Adapter. Αλλά μάλλον είναι κολπάκι για να πουλάνε περιφερειακά. Να λέμε και ευχαριστώ που θα περιλαμβάνεται και φορτιστής για το Switch και δεν το πουλάνε χωριστά.

    • sdragon
    • Από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής τα περισσότερα παιχνίδια δεν θα παίζουν σε 1080p ανάλυση όταν συνδέεται στην τηλεόραση. Μάλλον σε 900p. Νομίζω ότι η Νιντέντο πρέπει πια να μην την αναφέρει ως home console αλλά ως handheld συσκευή. Τουλάχιστον έτσι θα ξεμπερδέψει τον κόσμο.

    • athangem80
    • Το Switch είναι απλή παιχνιδοκονσόλα και όχι πολυμηχάνημα τύπου ps4 και xb1.
      Ανάλογα τί ζητάει να πάρει ο καθένας...

    • majorfox
    • Εκπληκτικό σχέδιο ! Με τέτοιες δυνατότητες μπορείς να στείλεις και ρουκέτες στο διάστημα απως ο 007 ! Μπράβο νιντεντο παντοτινή σε ολα !

    • Alias
    • Παιδια tablet ειναι, δεδομενο οτι θα ναι υποδεεστερο σε ιπποδυναμη απο τις αλλες κονσολες. Αν ηταν ισχυροτερο οχι 300 θα κοστιζε αλλα 1000 και βαλε. Το θεμα ειναι να μπορει να τρεξει τα 3rd party παιχνιδια που βγαινουν και στις αλλες κονσολες εστω και με χαμηλοτερες αναλυσεις. Να μπορει καποιος να την εχει σαν βασικη κονσολα. Δεν δειχνει πως παει προς τα εκει το πραγμα αλλα ας ειμαστε αισιοδοξοι.

    • iankysyrath
    • πραγματικά με προβληματιζει σοβαρά, ότι ασχολείστε τόσο έντονα με τα τεχνικα χαρακτηριστικά των γραφικών, παρά με το οτι δειχνει ορεξάτη η κονσόλα για νέα ip's με το καλημέρα, και ότι συνδυάζει πολλές χρήσεις εντός και εκτός σπιτιού. Πραγματικά, δηλαδή!Χτες τελείωσα το uncharted4 στο ps4 και καθώς έκανα τσιγάρο, κάθησα και το φιλοσόφησα λίγο. Ηταν το εντυπωσιακότερο σε γραφικά? Τεχνικά μπορεί! από θέμα στησίματος και φαντασίας ΟΧΙ!Ήταν μήπως το καλύτερο Uncharted από τα 5 που έχω παίξει από θέμα gameplay; Όχι! Έίχε καλύτερο σενάριο από το 2 ή το 3? ΟΧΙ! Είχε καλύτερη μουσική??Κατηγορηματικά ΌΧΙ! έ τότε τι σκατά είχε πέραν από την ανάλυση και κάποια textures και shades καλύτερο?????το σκηνικό με το κυνηγητό με το τζιπ και τη μηχανή ήταν ο,τι καλύτερο έχω ζήσει σε παιχνίδι από κινηματογραφικής πλευράς, όλο το άλλο το παιχνίδι, δεν εντυπωσίαζε σαν next gen. Υπήρχαν σημεία, που απλά έβλεπες το uncharted3. Θέλω να καταλήξω στο ότι στα σημεία που βλέπει κάποιος δείγματα εντυπωσιασμού και πραγματικού άλματος είτε σε τεχνικό είτε σε αρτιστικό επίπεδο στα videogames είναι αποτέλεσμα έμπνευσης και πολλής δημιουργικής προσπάθειας με μεράκι από την ομάδα ανάπτυξης κι όχι ότι το ps4 είναι κανά τέρας pc. Το xenoblade chronicles X ακόμα υπάρχουν μέρη και σημεία που δείχνει πιο εντυπωσιακό ακόμα και από το FF15 που έχει υποστεί τρελό downgrade στο xboxone(για του ps4 δεν έχω άποψη). Σύμφωνοι. Θέλουμε specs!!δεν κάνει τη διαφορά όμως το αν θα χουμε 4 πυρήνες ή 8 πυρήνες πάνω κάτω της ίδιας κατηγορίας κι αν θεωρητικά το μηχανημα θα βγάζει 1 ή 1.8 ή 2.2 terraflops..Στην πράξη άμα δε λιώσουν τις εκδόσεις και στα 3 μηχανήματα στο tailoring του κώδικα, σκατά θα τρεχαν τα παιχνίδια, όπως άλλωστε γίνεται και σε pc που φτιάχνουμε τις τάξεως των 300-350 ευρώ!

    • mysterious
    • @iankysyrath θα συμφωνήσω απόλυτα...ειδικά αυτό το κολπάκι που με μιας μετατρέπεται σε φορητό και τούμπαλιν το βρίσκω τρελά ωφέλιμο.Ίσως πολύς κόσμος δε μπορεί να φανταστεί πόσο μπορεί να βολέψει αυτό έναν gamer στην καθημερινότητά του.Είτε πρόκειται για μικρό παιδί,είτε για οικογενειάρχη.Νομίζω κι εγώ πως έχει τερματιστεί όλη αυτή η ιστορία με την ακόρεστη δίψα για γραφικά λες και αυτά θα καθορίσουν την αξία του εκάστοτε παιχνιδιού.Στήριξη να έχει από τους 3rd parties και θα πάει μια χαρά.Και να έχει παιχνίδια όπως το αναμενόμενο Zelda και το SnipperClips που το καθένα στον τομέα του δείχνει καταπληκτικό.

    • sdragon
    • Αστειεύεστε φαντάζομαι. Η Sony και η Microsoft βγάζουν καινούριες κονσόλες για να πουλήσουν 4Κ ανάλυση στα παιχνίδια. Και από ό,τι φαίνεται το ζητάει ο κόσμος. Διαβάζοντας δυστυχώς σε site του εξωτερικού σχόλια, δύο είναι οι βασικοί λόγοι που γκρινιάζουν οι περισσότεροι. Η τιμή και το ότι όπως φαίνεται είναι τεχνικά πιο πίσω από τις άλλες κονσόλες. Η Νιντέντο βασίζεται πολύ στη φορητότητα της κονσόλας. Κάτι μου λέει ότι στην Ευρώπη δε θα πιάσει, ειδικά αν δε βγάλουν καινούρια IP παιχνιδιών. Και φανταστείτε ότι μπορεί να μου κοστίσει σχεδόν όσο το PS4 Pro αν πάρω και το χειριστήριο. Μακάρι να κάνω λάθος.

    • mysterious
    • @sdragon αυτό ακριβώς είναι το θέμα ότι τη Nintendo δεν τη νοιάζει(για άλλη μια φορά)να αντιπαρατεθεί σε ωμή δύναμη αλλά να προσφέρει τις δικές της ιδέες για το gaming.Τώρα αν θα πουλήσει ή όχι θα φανεί στην πορεία.Προσωπικά έχω την περιέργεια να δω πως θα τα πάει.

    • sdragon
    • @mysterious, συμφωνώ απλά δε ξέρω αν η αγορά χωράει κάτι το τόσο διαφορετικό και αν η Νιντέντο θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα χωρίς third party υποστήριξη, γιατί δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα συνεχίσουν οι εταιρίες να το υποστηρίζουν.

    • mysterious
    • @sdragon αυτό είναι και το στοίχημα,αν θα κρατήσει δηλαδή τους 3rd parties που μοιάζει και το πιο δύσκολο κι αν όχι πως θα τα καταφέρει μόνη της γιατί μετά το wii u δε νομίζω να την παίρνει να έχει ανάλογες πωλήσεις...

*