Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Star Wars Videogames: In A Galaxy Far Far Away

Το Star Wars αποτελεί ένα από τα εμπορικότερα franchises και επειδή απλώνεται σε όλες τις κατηγορίες, δεν γίνεται να μην έχει εμπλακεί και με τα videogames. Άλλοτε από την ΕΑ, άλλοτε από την LucasArts, τα Star Wars games απασχόλησαν τους gamers για πάρα πολλά χρόνια και όπως είναι φυσικό έχουν γράψει μια δική τους σελίδα και στη βιομηχανία της αλληλεπιδραστικής ψυχαγωγίας. Όπως ακριβώς λοιπόν κάναμε και για τη σειρά FIFA, καταγράφουμε την ιστορία των Star Wars videogames που έχουν κυκλοφορήσει μέρι σήμερα σε κονσόλες και PCs.

Star Wars: The Empire Strikes Back
Κυκλοφορία: 1982
Formats: Atari 2600, Intellivision

Το πρώτο game για το franchise εμφανίστηκε το 1982 με τον τίτλο Star Wars: The Empire Strikes Back για Atari 2600 και Intellivision. Ανήκει στην κατηγορία των scrolling shooters και αναπτύχθηκε από τους Parker Brothers. Ο παίκτης έπρεπε να ελέγξει τον Luke Skywalker και το snowspeeder του για να τα βάλει με τα Imperial AT-AT walkers στον Hoth.



Star Wars: Jedi Arena
Κυκλοφορία: 1983
Format: Atari 2600

Ένα χρόνο μετά ήρθε στην αγορά το Star Wars: Jedi Arena, ένας τίτλος που αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα (Parker Brothers) και κυκλοφόρησε για τον Atari 2600. Η λογική της μάχης με lightsabers ήταν αυτή τη φορά στο προσκήνιο, με τους παίκτες να ελέγχουν από έναν Jedi και να προσπαθούν να αποκρούσουν τις ακτίνες ενός Seeker.



Return of the Jedi: Death Star Battle
Κυκλοφορία: 1983
Formats: Atari 2600, Atari 5200, Atari 8-bit, ZX Spectrum

Την ίδια χρονιά, η Parker Brothers παρέδωσε άλλον ένα τίτλο Star Wars, αυτή τη φορά στην κατηγορία των shoot’ em up. Το παιχνίδι εμφανίστηκε αρχικά για Atari και ένα χρόνο μετά για ZX Spectrum. Ο τίτλος ήταν ο πρώτος που βασιζόταν στα γεγονότα της ταινίας Star Wars: The Return of the Jedi.



Star Wars
Κυκλοφορία: 1987
Format: NES
Το πρώτο Star Wars game της Namco κυκλοφόρησε το 1987 για το NES. Εμφανίστηκε μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας και κάλυπτε κυρίως τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, με μερικά επίπεδα να τοποθετούνται χρονικά στα γεγονότα των επόμενων δύο (ταινιών). Ανήκει στην κατηγορία των side-scrolling platformers και οι παίκτες καλούνταν να ελέγξουν τον Luke Skywalker και να τον βοηθήσουν να τα βάλει με τις δυνάμεις της Αυτοκρατορίας.



Star Wars: Droids
Κυκλοφορία: 1988
Formats: Amstrad CPC, Commodore 64, ZX Spectrum

To 1998 κυκλοφόρησε το επόμενο Star Wars videogame που δεν ήταν άλλο από το Star Wars: Droids. Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, καλύπτει την ιστορία των κλασικών droids του franchise. Αναπτύχθηκε από την Binary Design και κυκλοφόρησε από την Mastertronic για Amstrad CPC, Commodore 64 και ZX Spectrum.



Star Wars: The Empire Strikes Back

Κυκλοφορία: 1992
Formats: NES, Game Boy

Το 1992 κυκλοφόρησε για το NES το Star Wars: The Empire Strikes Back και αποτέλεσε sequel του αρχικού τίτλου που εμφανίστηκε στο ίδιο σύστημα. Ο παίκτης είχε στόχο να ελέγξει τον Luke Skywalker, να εξοντώσει τον αρχηγό των Imperial Droids, να εκπαιδευτεί από τον Master Yoda και να φτάσει μέχρι τον Darth Vader.



Star Wars: X-Wing
Κυκλοφορία: Φεβρουάριος 1993
Formats: PC, Mac

Το πρώτο videogame της LucasArts για υπολογιστές με σύστημα DOS ήταν και το πρώτο game της για το Star Wars. Ο λόγος για το Star Wars: X-Wing που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1993 και έβαζε τον παίκτη στις μάχες με starfighters. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, εμφανίζονταν όλα τα γνωστά οχήματα, ενώ τα γεγονότα του λάμβαναν χώρα παράλληλα με αυτά του Star Wars Episode IV: A New Hope.



Super Star Wars
Κυκλοφορία: 2 Απριλίου 1993
Formats: SNES

Το Super Star Wars κυκλοφόρησε το 1992 στην Ιαπωνία και το 1993 στην Ευρώπη. Πρόκειται για την μεταφορά του κλασικού NES Star Wars game στη νεότερη κονσόλα της Nintendo και περιελάμβανε κλασικό run and gun gameplay, καθώς και χρήση landspeeder και X-Wing.



Star Wars: Rebel Assault
Κυκλοφορία: Νοέμβριος 1993
Formats: PC, Mac, SEGA CD, 3DO

Το Star Wars: Rebel Assault ανήκει στην κατηγορία των rail shooters και αναπτύχθηκε από την LucasArts για να προσφερθεί στους κατόχους PC με σύστημα DOS, Mac, SEGA CD και 3DO. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της LucasArts που κυκλοφόρησε σε μορφή ψηφιακού δίσκου (CD) και τα γεγονότα του εστιάζουν στον Rookie One, ενός νέου πιλότου που εκπαιδεύεται για να αντιμετωπίσει την Αυτοκρατορία.



Super Star Wars: The Empire Strikes Back
Κυκλοφορία: 24 Φεβρουαρίου 1994
Format: SNES

To SNES υποδέχτηκε άλλο ένα run and gun videogame στη σειρά Star Wars με το Super Star Wars: The Empire Strikes Back. Το παιχνίδι βασίζεται στην ταινία The Empire Strikes Back και αναπτύχθηκε από την Sculptured Software και την LucasArts για να κυκλοφορήσει στο SNES.



Star Wars: Tie Fighter
Κυκλοφορία: Ιούλιος 1994
Formats: PC, Mac

Η κατηγορία των space flight simulators εμπλουτίστηκε το 1994 με την κυκλοφορία του Star Wars: TIE Fighter. Όπως λέει και ο τίτλος, ο παίκτης αναλάμβανε το ρόλο ενός πιλότου και αγωνιζόταν εναντίον της Αυτοκρατορίας σε μια σειρά από γεγονότα που τοποθετούνταν ανάμεσα στα The Empire Strikes Back και Return of the Jedi.


Star Wars: Dark Forces
Κυκλοφορία: 28 Φεβρουαρίου 1995
Formats: PC, Mac, PlayStation

Το Star Wars: Dark Forces έκανε την εμφάνισή του το 1995 και ανήκει στην κατηγορία των first person shooters. Ο παίκτης αναλαμβάνει τον Kyle Katarn, έναν mercenary που εργάζεται για την Rebel Alliance και στην πορεία της ιστορίας ανακαλύπτει το Dark Trooper Project, σύμφωνα με το οποίο η Αυτοκρατορία ετοιμάζει μια σειρά από πανίσχυρα battle droids.



Super Star Wars: Return of the Jedi
Κυκλοφορία: 30 Μαρτίου 1995
Formats: SNES, Game Gear, Game Boy

Τα Nintendo formats έλαβαν το δικό τους Star Wars game το 1995 που δεν ήταν άλλο από το Super Star Wars: Return of the Jedi. To παιχνίδι ήταν το τρίτο που βασίστηκε στο Return of the Jedi και προσέφερε εκτός από τους κλασικούς χαρακτήρες και άλλους, όπως την Princess Leia Organa και τον Wicket.



Star Wars Rebel Assault II: The Hidden Empire
Κυκλοφορία: Νοέμβριος 1995
Formats: PC, Mac, PlayStation

H σειρά Rebel Assault Star Wars games συνεχίστηκε το 1995 με το Star Wars Rebel Assault II: The Hidden Empire. Το παιχνίδι περιελάμβανε αρκετές σκηνές από τις κινηματογραφικές ταινίες και ήταν το πρώτο που ενσωμάτωνε αληθινούς ηθοποιούς. Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα μετά την καταστροφή του πρώτου Death Star.



Star Wars: Yoda Stories
Κυκλοφορία: Μάρτιος 1997
Formats: PC, Game Boy Color

Το 1997 η LucasArts κυκλοφόρησε το Star Wars: Yoda Stories για PC και Game Boy Color. Τυπικά δεν ήταν ένα game με την κλασική ροή της ιστορίας, αλλά μια σειρά από objectives που καλούταν να ολοκληρώσει ο παίκτης ελέγχοντας τον Luke Skywalker.



Star Wars: Shadows of the Empire
Κυκλοφορία: 1 Μαρτίου 1997
Formats: PC, Nintendo 64

Στις αρχές Μαρτίου του 1997 κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το Star Wars: Shadows of the Empire, ένα νέο third person shooter game, που ήταν και το πρώτο της σειράς που εμφανίστηκε για το Nintendo 64. Μάλιστα, κατάφερε να γίνει το τρίτο πιο εμπορικό game εκείνης της χρονιάς για το σύστημα της Nintendo. Ο παίκτης ελέγχει τον Dash Rendar, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον Luke Skywalker για τη διάσωση της Princess Leia.



Star Wars: X-Wing Vs. TIE Fighter
Κυκλοφορία: 30 Απριλίου 1997
Format: PC

Το τρίτο μέρος της σειράς X-Wing games εμφανίστηκε στις 30 Απριλίου του 1997 για PC από την Totally Games. Ο τίτλος απαιτούσε χειριστήριο, προσέφερε CD audio soundtrack, ενώ υποστήριζε και γραφικά υψηλής ανάλυσης και texture mapping στα μοντέλα των σκαφών. Το παιχνίδι προσέφερε αποκλειστικά multiplayer δράση, ενώ αργότερα η ομάδα ανάπτυξης προσέφερε το Balance of Power expansion για όσους ήθελαν storyline.


Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II
Κυκλοφορία: 30 Σεπτεμβρίου 1997
Format: PC

Το πρώτο first person shooter game της LucasArts για Windows PC ήταν το Star Wars Jedi Knight: Dark Forces ΙΙ που κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997 για PC. Αποτέλεσε sequel του Star Wars: Dark Forces και κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά υψηλές βαθμολογίες από τον ειδικό Τύπο, καθώς χρησιμοποιούσε μια αρκετά πιο ισχυρή game engine που υποστήριζε 3D acceleration με Direct3D 5.0. Ακόμη, ο τίτλος υποστήριζε multiplayer δράση σε τοπικό και online περιβάλλον.



Star Wars: Rebellion
Κυκλοφορία: 28 Φεβρουαρίου 1998
Format: PC

Ένα από τα παιχνίδια της σειράς Star Wars που δεν έγινε ευρέως γνωστό ήταν το Star Wars: Rebellion. Κυκλοφόρησε στην αγορά της Αμερικής στις 28 Φεβρουαρίου του 1998 και άνηκε στην κατηγορία των real time strategy. Αναπτύχθηκε από την Coolhand Interactive και ο παίκτης είχε τη δυνατότητα να κατασκευάσει facilities για να αναπτύξει στρατό.



Star Wars: Masters of Teras Kasi
Κυκλοφορία: Μάρτιος 1998
Format: PlayStation

Τον Μάρτιο του 1998 κυκλοφόρησε στην αγορά της Ευρώπης το Star Wars: Masters of Teras Kasi, ένα fighting game της LucasArts για το PlayStation. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε αυτά των A New Hope και The Empire Strikes Back και ο παίκτης προσπαθεί να αμυνθεί των επιθέσεων της Αυτοκρατορίας που έχουν σκοπό να εξοντώσουν σημαντικές προσωπικότητες των Rebels.



Star Wars: Rogue Squadron
Κυκλοφορία: Δεκέμβριος 1998
Format: PC, Nintendo 64

Η Factor 5 προσέφερε τον Δεκέμβριο του 1998 το Star Wars: Rogue Squadron, το πρώτο μέρος μιας σειράς arcade style action games για τη σειρά στα συστήματα της Nintendo. Ήταν μάλιστα ένα από τα πρώτα games που αξιοποίησαν το Expansion Pak του Nintendo 64 για βελτιωμένη απεικόνιση.



Star Wars: X-Wing Alliance
Κυκλοφορία: 28 Φεβρουαρίου 1999
Format: PC

H συνέχεια του Star Wars: TIE Fighter ήρθε το 1999 με το Star Wars: X-Wing Alliance. Ο τίτλος παρουσιάζει την ιστορία της οικογένειας Azzameen και ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του μικρού γιου που αναλαμβάνει δράση ως πιλότος της Rebel Alliance.



Star Wars Episode I: The Phantom Menace
Κυκλοφορία: Μάιος 1999
Formats: PC, Mac, PlayStation

Το πρώτο επίσημο game της νεότερης τριλογίας ταινιών Star Wars ήρθε τον Μάιο του 1999 από την Big Ape Productions για PC, Mac και PlayStation. Η ιστορία ακολουθεί τα γεγονότα της ταινίας, ενώ περιλαμβάνει και σκηνές που κόπηκαν από την κινηματογραφική παραγωγή.


Star Wars Episode I: Racer
Κυκλοφορία: Μάιος 1999
Formats: PC, Nintendo 64, Game Boy Color, Mac, Dreamcast

H σειρά Star Wars Games περιελάμβανε και racing παιχνίδια με πρώτο και καλύτερο το Star Wars Episode I: Racer. Ο τίτλος αναπτύχθηκε από την LucasArts και κυκλοφόρησε το 1999 για PC, Nintendo 64, Game Boy Color και Mac. Ένα χρόνο μετά έκανε την εμφάνισή του και για το Dreamcast της SEGA. Μέχρι το 2011, το παιχνίδι διατηρούσε το ρεκόρ Γκίνες για τις ταχύτερες πωλήσεις στην κατηγορία με 3.12 εκ. αντίτυπα.



Star Wars: Force Commander
Κυκλοφορία: Μάρτιος 2000
Format: PC

Τον Μάρτιο του 2000 κυκλοφόρησε ένα ακόμη real time strategy game στη σειρά Star Wars με την υπογραφή των LucasArtsκαι Ronin Entertainment. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε αυτά των Episode IV και Episode VI, προσφέροντας δράση και σε γνωστές τοποθεσίες από τις ταινίες.



Star Wars Episode I: Jedi Power Battles
Κυκλοφορία: Απρίλιος 2000
Formats: PlayStation, Dreamcast, Game Boy Advance

Τον Απρίλιο του 2000 εμφανίστηκε και άλλο ένα action adventure Star Wars videogame, το Star Wars Episode I: Jedi Power Battles. Ο τίτλος εμφανίστηκε αρχικά στο PlayStation και ακολούθησαν οι εκδόσεις των Dreamcast και Game Boy Advance, με τον παίκτη να καλείται να διασχίσει 10 επίπεδα γεμάτα εχθρούς.



Star Wars Episode I: Obi-Wan’s Adventures
Κυκλοφορία: 27 Νοεμβρίου 2000
Format: Game Boy Color

Οι κάτοχοι Game Boy Color υποδέχτηκαν το 2000 το Star Wars Episode I: Obi-Wan’s Adventures, ένα game που παρουσίαζε τα γεγονότα από την οπτική του Obi-Wan Kenobi. Την παραγωγή υπέγραψαν οι HotGen, THQ και LucasArts και τα γεγονότα του καλύπτουν τη μάχη της Galactic Republic με την Trade Federationκαι του Sith.



Star Wars: Demolition
Κυκλοφορία: 15 Δεκεμβρίου 2000
Formats: PlayStation, Dreamcast

Ο τελευταίος τίτλος που κυκλοφόρησε το 2000 ήταν ένα game γεμάτο μάχες με οχήματα και την υπογραφή της Luxoflux. Το Star Wars Demolition εμφανίστηκε σε εκδόσεις για PlayStation και Dreamcast στα μέσα Δεκεμβρίου και παρουσιάζουν την απόπειρα του Jabba the Hutt να δώσει εκ νέου ζωή στους αγώνες ταχύτητας.



Star Wars: Starfighter
Κυκλοφορία: 19 Φεβρουαρίου 2001
Formats: PC, PS2, Xbox

Το πιο σημαντικό Star Wars game του 2001 ήρθε στα μέσα Φεβρουαρίου και ήταν το Star Wars: Starfighter. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα πριν τη μάχη στο Naboo και ο παίκτης καλείται να συνεργαστεί με 3 πιλότους Starfighters για να σταματήσει την εισβολή.


Star Wars: Super Bombad Racing
Κυκλοφορία: 23 Απριλίου 2001
Format: PS2

Οι αγώνες στο Star Wars gaming franchise συνεχίστηκαν το 2001 με το Star Wars: Super Bombad Racing που έκανε την εμφάνισή του για PS2. Σε αυτό εμφανίζονταν χαρακτήρες από τις ταινίες Star Wars Episode I, Star Wars Episode IV και Star Wars Episode VI, οι οποίοι μάλιστα προβάλλονταν με αρκετά χιουμοριστικό τρόπο (όπως με μεγάλα κεφάλια).



Star Wars Episode I: Battle for Naboo
Κυκλοφορία: 23 Μαρτίου 2001
Formats: PC, Nintendo 64

Ένα ακόμη arcade-style action game από την Factor 5 για την LucasArts και άλλο ένα Star Wars videogame κάνει την εμφάνισή του στα τέλη Μαρτίου του 2001 για Nintendo 64 και PC. Το παιχνίδι αποτελεί πνευματικό διάδοχο του Star Wars: Rogue Squadron και από τα σημαντικά στοιχεία του είναι η ολοκαίνουρια game engine που βοηθούσε να αποδοθούν εξαιρετικά οι εναέριες και υποβρύχιες μάχες.



Star Wars: Galactic Battlegrounds
Κυκλοφορία: 11 Νοεμβρίου 2001
Formats: PC, Mac

Το τελευταίο παιχνίδι Star Wars του 2001 ήταν ένα real time strategy με υπότιτλο Galactic Battlegrounds και το οποίο έφερε την υπογραφή της LucasArts και της Ensemble Studios. Το παιχνίδι προσέφερε ποικιλία επιλογών σε επίπεδο factions και campaigns, όπου ο παίκτης μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα σε Wookies, Trade Federation, Empire Rebels, Gungans και άλλων.



Star Wars: Racer Revenge
Κυκλοφορία: 11 Φεβρουαρίου 2002
Format: PS2

Όπως λέει και ο τίτλος, το Star Wars: Racer Revenge ασχολήθηκε με τους αγώνες οχημάτων που έγιναν γνωστά από το Star Wars: The Phantom Menace. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για το PlayStation 2 στις 11 Φεβρουαρίου του 2002 και αποτελεί sequel του Star Wars Episode I: Racer.



Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast
Κυκλοφορία: 26 Μαρτίου 2002
Formats: PC, Mac, Xbox, GameCube

Ένα από τα πιο σημαντικά Star Wars game στην ιστορία του franchise εμφανίστηκε το 2002 με τίτλο Jedi Knight II: Jedi Outcast για PC, Mac, GameCube και Xbox. Την ανάπτυξή του υπέγραφαν οι Raven Software (PC) και Vicarious Visions (Xbox, GameCube), υποστηριζόταν από την Quake III: Team Arena game enging και προσέφερε ranged και melee combat στιγμές. Ο παίκτης αναλαμβάνει τον Kyle Katarn και προσπαθεί να τα βάλει με τον Dark Jedi Desann και τους στρατιώτες του.



Star Wars: Jedi Starfighter
Κυκλοφορία: 28 Μαρτίου 2002
Formats: PS2, Xbox

Το Star Wars: Jedi Starfighter κυκλοφόρησε για το PS2 και το Xbox στα τέλη Μαρτίου του 2002, λίγο πριν προβληθεί το Star Wars Episode II: Attack of the Clones στους κινηματογράφους. Αποτελεί sequel του Star Wars: Starfighterκ αι τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της μάχης του Geonosis.


Star Wars: Obi-Wan
Κυκλοφορία: 29 Μαρτίου 2002
Format: Xbox

H LucasArts προσέφερε ένα από τα πρώτα videogames για το αρχικό Xbox με το Star Wars: Obi-Wan. Το παιχνίδι παρουσιάζει τον Obi-Wan Kenobi ως Padawan και τα γετονότα του λαμβάνουν χώρα πριν από αυτά του The Phantom Menace. Υπήρξε έντονη φημολογία εμφάνισης του παιχνιδιού και στα PCs, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.



Star Wars Roque Squadron II: Rogue Leader
Κυκλοφορία: 3 Μαΐου 2002
Format: GameCube

Άλλο ένα game της Factor 5 για την LucasArts και το GameCube εμφανίστηκε το 2002 και δεν ήταν άλλο από το Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader. Ήταν ένα από τα πρώτα games για τη νέα -τότε- κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας και έβαζε τον παίκτη να αναλάβει τον χειρισμό των Luke Skywalker και Wedge Antilles και να πολεμήσει την Αυτοκρατορία σε διάφορους πλανήτες.



Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Κυκλοφορία: 21 Ιουνίου 2002
Format: Game Boy Advance

Το Game Boy Advance υποδέχτηκε τον επίσημο τίτλο της ταινίας το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς,  με τη βοήθεια των LucasArts και THQ. Το παιχνίδι ακολουθούσε τα γεγονότα του Attack of the Clones και ο παίκτης είχε τη δυνατότητα να παίξει με τους τρεις πρωταγωνιστές: Obi-Wan Kenobi, Mace Windu και Anakin Skywalker.



Star Wars: The Clone Wars
Κυκλοφορία: 15 Νοεμβρίου 2002
Formats: PS2, Xbox, GameCube

Η Pandemic ήταν άλλη μια ομάδα ανάπτυξης που ενεπλάκη με τη σειρά Star Wars videogames, προσφέροντας το Star Wars: The Clone Wars. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου για GameCube και μερικούς μήνες αργότερα για PS2 και Xbox. Στο μεγαλύτερο μέρος του προσέφερε μάχες με οχήματα, ενώ ο παίκτης είχε τη δυνατότητα να ελέγξει τους Anakin Skywalker και Mace Windu.



Star Wars: Bounty Hunter
Κυκλοφορία: 19 Νοεμβρίου 2002
Formats: PS2, GameCube

Ο Jango Fett ήταν από τους πλέον αναγνωρίσμους χαρακτήρες στη σειρά Star Wars και όπως ήταν λογικό, κάτι τέτοιο τον έφερε και σε ένα videogame με τίτλο Star Wars: Bounty Hunter που κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου του 2002 για GameCube και PS2. Μάλιστα, τα γεγονότα του παιχνιδιού λαμβάνουν χώρα πριν από αυτά του Attack of the Clones, αναλύοντας περισσότερο την ιστορία του χαρακτήρα.



Star Wars: The New Droid Army
Κυκλοφορία: 29 Νοεμβρίου 2002
Format: Game Boy Advance

To Game Boy Advance έλαβε σύντομα άλλον ένα τίτλο στον κόσμο του Star Wars και συγκεκριμένα αυτόν με τον υπότιτλο The New Droid Army. Ο Anakin Skywalker προσφέρεται ως playable χαρακτήρας από τις πρώτες στιγμές του μέχρι που μετατρέπεται σε Darth Vader.


Star Wars: Knights of the Old Republic
Κυκλοφορία: 15 Ιουλίου 2003
Formats: PC, Mac, Xbox, iOS, Android

Η BioWare προσέφερε ένα από τα κορυφαία RPG στην ιστορία των videogames και ένα από τα καλύτερα Star Wars games που κυκλοφόρησαν ποτέ. Ο λόγος για το Star Wars: Knights of the Old Republic, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την τρομερή πλοκή και την ακατάπαυστη δράση του! Αν δεν το έχετε παίξει μέχρι σήμερα, αναζητήστε το και αγοράστε το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!



Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
Κυκλοφορία: 17 Σεπτεμβρίου 2003
Formats: PC, Mac, Xbox

Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2003 κυκλοφόρησε το Jedi Knight: Jedi Academy Star Wars game, ένα first και third action shooter με την υπογραφή της Raven Sofware (PC) και της Vicarious Visions (Xbox). Ο παίκτης είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στο φύλο και την εμφάνιση του χαρακτήρα του, καθώς και να παραμετροποιήσει το lightsabre που κρατούσε στις μάχες.



Star Wars Galaxies
Κυκλοφορία: 7 Νοεμβρίου 2003
Format: PC

Το πρώτο MMO της σειράς Star Wars εμφανίστηκε το 2003 με τίτλο Star Wars Galaxies. Στην ανάπτυξή του συμμετείχε η Sony Online Entertainment και κατά τη διάρκεια της ζωής του κυκλοφόρησαν 3 expansions που το οδήγησαν για 2 χρόνια στην επικαιρότητα. Μέχρι και το 2011, οι παίκτες συμμετείχαν στον online κόσμο του, παρά το γεγονός ότι η ομάδα ανάπτυξης το είχε παρατήσει και τυπικά.



Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike
Κυκλοφορία: 7 Νοεμβρίου 2003
Format: GameCube

To GameCube με την Factor 5 έρχονται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο για τη σειρά, με το Rogue Squadron III: Rebel Strike. Το παιχνίδι προσφέρει δυνατότητες μάχης σε σημεία και στιγμές των ταινιών της αρχικής τριλογίας.



Star Wars: Battlefront
Κυκλοφορία: 21 Σεπτεμβρίου 2004
Formats: PC, Mac, PS2, Xbox

Το πρώτο Star Wars Battlefront videogame κυκλοφόρησε από την LucasArts και την υπογραφή της Pandemic Studios. Οι παίκτες μπορούν να δώσουν μάχες σε διάφορες τοποθεσίες από ταινίες της σειράς, ενώ για άλλη μια φορά χρησιμοποιήθηκαν οι πραγματικές φωνές ηθοποιών.



Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Κυκλοφορία: 17 Φεβρουαρίου 2005
Formats: PC, Mac, Xbox

H Obsidian Entertainment πήρε τα ηνία από τη BioWare (η οποία ήθελε να ασχοληθεί με δικά της projects) και ετοίμασε το sequel για το Knights of the Old Republic. Το The Sith Lords κυκλοφόρησε για PC, Mac και Xbox, βασιζόταν στην Odyssey Engine και τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα 5 χρόνια μετά από αυτά του πρώτου μέρους.


Star Wars Episode III: Revenge of the Sith
Κυκλοφορία: 4 Μαϊου 2005
Formats: PS2, Xbox, Game Boy Advance, Nintendo DS

Η προβολή της ταινίας ήταν λογικό ότι θα φέρει μαζί της και ένα νέο game, κάτι που έγινε με τη βοήθεια της Collective και της Ubisoft Montreal. Το παιχνίδι παρουσιάζει την ιστορία των Obi-Wan Kenobi και Anakin Skywalker, καθώς οι Clone Wars φτάνουν στο τέλος τους.



Star Wars: Republic Commando
Κυκλοφορία: 4 Μαρτίου 2005
Formats: PC, Xbox

To Star Wars: Republic Commando ήταν το προ-τελευταίο Star Wars game για το 2005 και ήρθε στην αγορά  από την LucasArts για PC και Xbox. Μια mobile έκδοση αναπτύχθηκε από την Magellan Interactive και κυκλοφόρησε μερικούς μήνες αργότερα. Ο τίτλος ανήκει στην κατηγορία των tactical first person shooters και χρησιμοποιεί την Unreal Engine.



Star Wars: Battlefront II
Κυκλοφορία: 31 Οκτωβρίου 2005
Formats: PC, PS2, Xbox, PSP

Το δεύτερο Star Wars: Battlefront game δεν άργησε να κυκλοφορήσει και η Pandemic έβαλε για άλλη μια φορά το…χεράκι της. Το παιχνίδι προσφέρει νέα οχήματα, χαρακτήρες, χάρτες και μηχανισμούς και ο παίκτης καλείται για άλλη μια φορά να ζήσει την εμπειρία ενός βετεράνου Imperial Stormtrooper.



Star Wars: Empire at War
Κυκλοφορία: 16 Φεβρουαρίου 2006
Formats: PC, Mac

Το πρώτο Star Wars game του 2006 ήρθε από την Petroglyph games και δεν ήταν άλλο από το Star Wars: Empire at War, ένα real time strategy, τα γεγονότα του οποίου λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στα Episode III και Episode IV. To online κομμάτι του υποστηρίχθηκε έως και τις 31 Μαΐου του 2014, όταν και το GameSpy έκλεισε όλους τους servers.



Star Wars Battlefront: Renegade Squadron
Κυκλοφορία: 12 Οκτωβρίου 2007
Format: PSP
Το πρώτο Star Wars game για το PSP εμφανίστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 2007 και προσέφερε μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την μάχη του Endor. Πέραν όλων των άλλων, ο τίτλος υποστήριζε και μια πληθώρα multiplayer modes.



Star Wars: The Force Unleashed
Κυκλοφορία: 19 Σεπτεμβρίου 2008
Formats: PC, Mac, Xbox 360, PS3, PSP, Wii, Nintendo DS, iPhone, NGage

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία Star Wars videogame, το franchise επέστρεψε με το Star Wars: The Force Unleashed. Την ανάπτυξή του είχε στα βασικά formats η ίδια η LucasArts, ενώ η ιστορία του ενώνει το κενό ανάμεσα στις δύο τριλογίες ταινιών. Ο παίκτης είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μια σειρά από ενέργειες της Δύναμης, με πρωταγωνιστή τον Starkiller, τον μυστικό apprentice του Darth Vader.


Star Wars: The Clone Wars - Jedi Alliance
Κυκλοφορία: 11 Νοεμβρίου 2008
Format: Nintendo DS

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και για το Nintendo DS ένα game με υπότιτλο The Clone Wars - Jedi Alliance. Το παιχνίδι συνέδεσε το Star Wars και τη σειρά Clone Wars και ο παίκτης είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί την οθόνη αφής και το stylus της κονσόλας για να δώσει συγκεκριμένες εντολές.



Star Wars: The Clone Wars - Lightsaber Duels
Κυκλοφορία: 11 Νοεμβρίου 2008
Format: Wii

H επιτυχία του Wii δεν ήταν δυνατόν να μην συγκινήσει και την LucasArts που ανέθεσε στην Krome Studios να κάνει τις σχετικές κινήσεις για να ετοιμάσει ένα σχετικό τίτλο. Το παιχνίδι προσέφερε τις κανονικές φωνές γνωστών ηθοποιών και τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της ταινίας και αρκετών επεισοδίων της πρώτης τηλεοπτικής σεζόν για τη σειρά.



Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes
Κυκλοφορία: 6 Οκτωβρίου 2009
Formats: PS3, Xbox 360, Wii, PSP, Nintendo DS, PS2, PC

H Krome Studios ετοίμασε και το επόμενο Star Wars videogame, το Clone Wars - Republic Heroes, που κυκλοφόρησε για PC, PS3, Xbox 360, Wii, PSP, PS2 και Nintendo DS. Η ιστορία ήταν πρωτότυπη και καλούσε τον παίκτη να σταματήσει μια δολοφονία, σε γεγονότα που λάμβαναν χώρα ανάμεσα στις δύο πρώτες τηλεοπτικές σεζόν του Clone Wars.



Star Wars Battlefront: Elite Squadron
Κυκλοφορία: 3 Νοεμβρίου 2009
Formats: PSP, Nintendo DS

Ένα νέο third person shooter game ήρθε στην αγορά για τα PSP και Nintendo DS στα τέλη του 2009. Ο λόγος για το Star Wars Battlefront: Elite Squadron που προσέφερε δράση τόσο με όπλα και φωτόσπαθα, όσο και με τη χρήση οχημάτων και σκαφών.



Star Wars: The Force Unleashed II
Κυκλοφορία: 26 Οκτωβρίου 2010
Formats: PC, Wii, Nintendo DS, Xbox 360, PS3, iOS
Ένα χρόνο μετά, το μοναδικό game που κυκλοφόρησε για τη χρονιά (2010) ήταν ένα νέο action adventure, το δεύτερο Force Unleashed. Ο παίκτης καλούταν να ελέγξει για άλλη μια φορά τον Starkiller, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν κάτι εξαιρετικό, κάτι που εξηγείται και από τον μικρό κύκλο ανάπτυξης του project.



Star Wars: The Old Republic
Κυκλοφορία: 10 Δεκεμβρίου 2011
Format: PC

Η επιτυχία του Star Wars: Knights of The Old Republic, η υπογραφή παραγωγής της BioWare και η βοήθεια που προσέφερε η Electronic Arts φάνηκαν αρκετά στους υπεύθυνους της LucasArts για να δώσουν το ΟΚ για ένα MMO Star Wars game που τελικά έκανε την εμφάνισή του το 2011 με τίτλο Star Wars: The Old Republic. To κόστος ανάπτυξής του ήταν από τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί και κατάφερε μέσα σε 3 μέρες να καταγράψει ένα εκατομμύριο συνδρομητές. Λόγω της πτώσης του αριθμού αυτού όμως, η EA αποφάσισε να καταργήσει τη συνδρομή και να το κάνει free-to-play.



Kinect Star Wars
Κυκλοφορία: 3 Απριλίου 2012
Format: Xbox 360

To πολλά υποσχόμενο Kinect της Microsoft για το Xbox 360 οδήγησε την Terminal Reality στο να δημιουργήσει ένα σχετικό game, όπου οι παίκτες θα είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν φωτόσπαθα και τη Δύναμη με τα χέρια τους, απλά κάνοντας τις σχετικές κινήσεις μπροστά από το περιφερειακό. Δυστυχώς το game ήταν μεγάλη απογοήτευση.



Star Wars: Battlefront
Κυκλοφορία: 17 Νοεμβρίου 2015
Formats: PC, PS4, Xbox One

To πιο πρόσφατο Star Wars game κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του Star Wars: The Force Awakens, χωρίς ωστόσο να σχετίζεται με τα γεγονότα της ταινίας. Ο τίτλος φέρει την υπογραφή της DICE και της Criterion Games, ανήκει στην κατηγορία των action shooters και προσφέρει στον παίκτη τη δυνατότητα να αλλάξει ανάμεσα σε first και third person δράση. Σε αυτό το ταξίδι υπάρχουν μάχες που γίνονται στο έδαφος με όπλα και lightsabers, ενώ ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει και μια σειρά οχημάτων και σκαφών.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*