Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Legend of Zelda: 10 κορυφαία games

*
Το Enternity ξεχωρίζει 10 κορυφαία games της σειράς The Legend of Zelda που πρέπει να παίξετε σήμερα!

H σειρά The Legend of Zelda έσβησε 35 ολόκληρα κεράκια. 35 χρόνια όπου χαρίζει απλόχερα χαρά και έναν διαχρονικό τρόπο διασκέδασης σε όλους τους gamers και στους ανθρώπους που αγαπούν το συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται για ένα franchise ογκόλιθο και βασικό γρανάζι της μηχανής που ακούει στο όνομα Nintendo, μία σειρά που καταφέρνει ξανά και ξανά να παρουσιάσει κορυφαίους τίτλους που γράφουν την δική τους ιστορία. Είναι πολλοί παράγοντες οι οποίοι κατατάσσουν τα The Legend of Zelda στην κορυφή των βιντεοπαιχνιδιών μαζί με άλλους διαχρονικούς τίτλους, αλλά το βασικό της όπλο που τουμπάρει ακόμη τον πιο απαιτητικό βετεράνο που θα πατήσει το “Start” για να ξεκινήσει μία νέα περιπέτεια παραμένει η νοσταλγία που βγάζουν οι χαρακτήρες, το art-style, η μουσική, ακόμα και οι πιο απλοί ήχοι.


Για να γιορτάσουμε όπως πρέπει το εν λόγω γεγονός, αποφασίσαμε να εστιάσουμε τη προσοχή μας σε δέκα κορυφαίους τίτλους της σειράς. Οι λίστες με τα δέκα καλύτερα The Legend of Zelda αποτελούν σίγουρα ένα χόμπι του τύπου και των διαδικτυακών μέσων και ο λόγος είναι προφανώς η δυσκολία που κρύβεται πίσω από τη σύνταξη μίας τέτοιας λίστας. Σε σχεδόν όλες τις κονσόλες της Nintendo υπήρχε τουλάχιστον ένα καταπληκτικό Zelda game και αυτός είναι ο λόγος που είναι ιντριγκαδόρικο να φτιάξει κανείς ένα Top 10, αν εξαιρέσουμε τουλάχιστον τις κορυφαίες θέσεις που συνήθως δεν κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις. Γι’ αυτό και εμείς εστιάζουμε αυτή τη φορά τη προσοχή μας στον παράγοντα “παρών”, το “τώρα” και παρουσιάζουμε μία δεκάδα με παιχνίδια που αυτή τη στιγμή παίζονται με μεγάλη άνεση, είτε εξαιτίας του οπτικού τομέα, είτε εξαιτίας του gameplay. Όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν μπορούν να παιχτούν με συνολικά τρεις κονσόλες (Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS) και όπως καταλαβαίνει κανείς, η προσοχή μας πέφτει σε εκδόσεις όπου τα αυθεντικά παιχνίδια ομόρφυναν ή και ανανεώθηκαν εξ ολοκλήρου!

10. Hyrule Warriors: Age of Calamity
Κυκλοφορία: 2020
Format(s): Nintendo Switch

Πρόκειται για το μοναδικό παιχνίδι που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα και που δεν αντιπροσωπεύει πλήρως το franchise, αφού μιλάμε ουσιαστικά για ένα είδους spinoff. Παρ’ ότι ο πυρήνας του βασίζεται περισσότερο στη σειρά Dynasty Warriors, αυτή τη στιγμή αποτελεί μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να προετοιμαστούν εν όψει της κυκλοφορίας του sequel του Breath of The Wild. Το παιχνίδι λειτουργεί ως prequel και εξιστορεί ουσιαστικά τα γεγονότα πριν από το πρώτο Breath of The Wild, με το Hyrule Warriors: Age of Calamity να αποκτά με αυτόν τον τρόπο μία αρκετά ιδιαίτερη θέση στο σύμπαν του The Legend of Zelda. Το εθιστικό του gameplay προσφέρει μία εντελώς διαφορετική διασκέδαση συγκριτικά με τα main games, αλλά παράλληλα εξιστορεί και αποκαλύπτει με εξαιρετικό τρόπο τα άγνωστα γεγονότα που αιωρούνταν πάνω από τον κόσμο του Breath of The Wild σαν σκιές μ’ ένα πέπλο μυστηρίου.




09. The Legend of Zelda: Oracle of Ages and Seasons
Κυκλοφορία: 2001
Format(s): Game Boy Color, Nintendo 3DS (Virtual Console)

Σύμφωνοι, σε αυτό το σημείο ίσως και να κλέβουμε λίγο, αφού μιλάμε για δύο διαφορετικά παιχνίδια. Η Nintendo όμως προχώρησε σε μία κίνηση που θύμιζε Pokemon Red & Blue και συνέδεσε άμεσα τα The Legend of Zelda: Oracle of Ages και Oracle of Seasons μεταξύ τους. Εάν θέλει κάποιος να δει το πλήρες σενάριο και την πραγματική ολοκλήρωση της ιστορίας θα πρέπει να τερματίσει και τα δύο παιχνίδια. Η σειρά με την οποία θα τερματίσει ο χρήστης τους εν λόγω τίτλους δεν έχει καμία σημασία, ενώ και το σενάριο του να ολοκληρωθεί απλώς ένα από τα δύο παιχνίδια δεν είναι απαγορευτικό. Οι Capcom και η Flagship έκαναν εξαιρετική δουλειά, μιας και οι δύο τίτλοι διαφέρουν εκτός από σεναριακά και από άποψη ύφους gameplay και απαιτήσεων. Αυτό το στοιχείο διευκολύνει την ολοκλήρωση και των δύο τίτλων στα “καπάκια”, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να μπουχτίσει ο χρήστης παίζοντας το ένα παιχνίδι πίσω από το άλλο. Παράλληλα όμως, κράτησαν κάποια στοιχεία στο παρασκήνιο που τα δένει μεταξύ τους μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα με τη retro αισθητική, μέσω της Virtual Console του Nintendo 3DS μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε δύο τίτλους που επισκιάζονται (αδίκως) από τα πιο γνωστά “αδερφάκια” τους.


08. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Κυκλοφορία: 2007
Format(s): Nintendo DS, Nintendo 3DS (Virtual Console)

Άλλος ένας τίτλος στην Virtual Console του Nintendo 3DS, αν και λόγω της δυνατότητας του backwards compatibility του Nintendo 3DS με τίτλους του Nintendo DS, η ψηφιακή αγορά δεν αποτελεί μονόδρομο. Το Phantom Hourglass δίνει μία εικαστική και σεναριακή συνέχεια σε αυτό που ξεκίνησε το Wind Waker στο Gamecube, αλλά ως παιχνίδι έχει τον δικό του χαρακτήρα. O άκρως επιτυχημένος χειρισμός του που βασίζεται στα touchscreen controls κλείνει το μάτι σ’ ένα πιο casual κοινό, αλλά με ιδιαίτερα θετικό τρόπο. Ο απολαυστικός του χειρισμός μπορεί να μη μοιάζει πλέον πρωτοποριακός όπως το 2007, αλλά ως σύνολο παραμένει ένα ξεχωριστό και λαμπερό κομμάτι στην ιστορία της σειράς.




07. The Zelda of Zelda: Majora’s Mask (3D)
Κυκλοφορία: 2000, 2016
Format(s): Nintendo 64, Nintendo 3DS

Το The Legend of Zelda: Majoras Mask κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2000 στο Nintendo 64 κουβαλώντας την δύσκολη αποστολή να ικανοποιήσει το κοινό που είχε αγαπήσει το Ocarina of Time. Με άγχος, ζόρι και άκρως πιεσμένα και στενά χρονικά περιθώρια, η Nintendo παρουσίασε έναν απίστευτα ιδιαίτερο και σκοτεινό τίτλο. Το 2016 αποφάσισε η εταιρεία να κυκλοφορήσει ένα remake του θρυλικού παιχνιδιού στο Nintendo 3DS και αν δεν είχαν γίνει κάποιες αμφιλεγόμενες αλλαγές σε καίρια σημεία γύρω από το gameplay και τον βαθμό δυσκολίας, θα το είχαμε αρκετά ψηλότερα στη λίστα. Αν και συμφωνούμε εν μέρει με τις φωνές ότι η definitive edition είναι η έκδοση στο Nintendo 64, η φορητή έκδοση του τίτλου στο Nintendo 3DS ξεχωρίζει για το οπτικό αποτέλεσμα και την ευκολία του να ασχοληθεί κάποιος με έναν από τους πιο ιδιαίτερους τίτλους του franchise.


06: The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
Κυκλοφορία: 2013
Format(s): Nintendo 3DS

To A Link to the Past παραμένει ένα μοναδικό διαμάντι στην ιστορία του franchise, αλλά το A Link Between Worlds λειτούργησε υποδειγματικά ως ο πνευματικός διάδοχός του. Όσοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το 2013 τον εν λόγω τίτλο στη φορητή κονσόλα της Nintendo πρέπει να πέρασαν υπέροχα με τους εξαίρετους μηχανισμούς και την πανέξυπνη ιδέα του να μπορεί ο χρήστης να δανειστεί όλα τα όπλα και εργαλεία από την αρχή του παιχνιδιού. Αυτή η μικρή πινελιά φρέσκαρε την εικόνα που είχαμε όλοι μας γύρω από τα φορητά Zelda games, ενώ συνολικά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το πώς πρέπει να κυλάει ένα παιχνίδι αυτού του είδους από την αρχή έως το τέλος.




05. The Legend of Zelda: Link's Awakening (Remake)
Κυκλοφορία: 1998, 2019
Format(s): Game Boy, Nintendo Switch

Αν η πιστότητα αποτελεί για κάποιους σημαντικό στοιχεία για ένα remake, το The Legend of Zelda: Link's Awakening στο Nintendo Switch είναι must. Η Nintendo επένδυσε στο συναίσθημα με αυτό το remake, όχι μόνο επειδή προσπάθησε να κάνει μία μεταφορά που σέβεται απόλυτα την ιστορία του αυθεντικού τίτλου, αλλά επειδή παρουσίασε ένα art-style που μιλάει στις καρδιές των παλιών fans αλλά και τον νεότερων. Αυτό που εντυπωσιάζει όμως ακόμη περισσότερο, είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι ένας τίτλος από το παρελθόν μπορεί να αναβιώσει σχεδόν 30 χρόνια μετά, χωρίς να έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές και ανανεώσεις πέραν του οπτικού τομέα και παρ’ όλα αυτά να στέκεται επάξια δίπλα στα σύγχρονα παιχνίδια της εποχής.


04. The Legend of Zelda: Twilight Princess (HD)
Κυκλοφορία: 2006, 2016
Format(s): GameCube, Wii, Wii U

Αν η Nintendo δουλέψει πάνω στο remaster του Skyward Sword όπως στη περίπτωση του Twillight Princes, τότε ίσως να μετριάσει κάπως τη γκρίνια γύρω από την αντικειμενικά υψηλή τιμή του. Το Twilight Princess έχει πολλούς υποστηρικτές από πίσω του, με αρκετούς να το θεωρούν έναν από τους κορυφαίους και εντυπωσιακότερους τίτλους της σειράς. Το παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει σε Gamecube και Wii, αλλά στο Wii U εμφανίζεται καλύτερο από ποτέ. Ανανεωμένα γραφικά,  έξτρα λειτουργίες του Wii U Gamepad που διευκολύνουν τη ζωή μας και το μόνο που λείπει είναι οι λειτουργίες των Wii Remote. Από τη στιγμή που δε θα λείψουν και ιδιαίτερα τα motion controlls στους περισσότερους χρήστες, η HD έκδοση αυτού του παιχνιδιού στο Wii U αποτελεί ξεκάθαρα την καλύτερη δυνατή έκδοση που δε πρέπει να χαθεί από κανέναν.




03. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (3D)
Κυκλοφορία: 1998, 2011
Format(s): Nintendo 64, Nintendo 3DS

Στα μάτια ενός τεράστιου κοινού, το Ocarina of Time κουβαλάει τον άτυπο τίτλο του ιερού δισκοπότηρου της σειράς και όχι μόνο. Η φρενίτιδα που είχε επικρατήσει με τον ερχομό του Ocarina of Time το 1998 στο Nintendo 64 δεν είχε προηγούμενο και όχι άδικα, αφού μέχρι και σήμερα θεωρείται ένα από τα διαμάντια του gaming. Το Nintendo 3DS ανέλαβε την δύσκολη αποστολή να παρουσιάσει σε μικρότερη οθόνη έναν τίτλο που έκανε τον κόσμο να τρίβει τα μάτια στους τηλεοράσεις και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Αν και είναι τίτλος τον οποίο ο παίκτης τον νιώθει μεγάλο ως concept,   η καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού βρίσκεται πλέον σε μία φορητή κονσόλα και μετά από αρκετές ώρες ξεχνιέται η ανάγκη για τον συνδυασμό καναπέ-τηλεόραση. Είναι τόσο καλοφτιαγμένο και στιβαρό ως remake με αποτέλεσμα να φαντάζει αδύνατο να μη χαθείς στον κόσμο του, ειδικά όταν υπάρχουν και παιδικές αναμνήσεις από το ένδοξο παρελθόν.


02. The Legend of Zelda: The Wind Waker (HD)
Κυκλοφορία: 2002, 2013
Format(s): GameCube, Wii U

Αν δεν υπήρχε η HD έκδοση του The Wind Waker, θα είχαμε βάλει σε αυτή τη θέση του Twillight Princess ως το καλύτερο remaster της σειράς. Αυτό που είδαμε στην επανέκδοση του The Wind Waker ήταν μαγικό. Τα χρώματα και το συγκεκριμένο cel shaded art-style γέρασαν ούτως η άλλως όμορφα με τη πάροδο των χρόνων εξαιτίας της φύσης τους και με το 1080p ρετουσάρισμα που έλαβαν με την εν λόγω κυκλοφορία, τα πράγματα εκτοξεύτηκαν. Όταν βγήκε στην αγορά αποτελούσε τον πιο όμορφο τίτλο της κονσόλας και ακόμη και τώρα δείχνει πανέμορφο σε μία μοντέρνα καλιμπραρισμένη τηλεόραση. Ο κόσμος του και οι χαρακτήρες του ξεχωρίζουν ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα και πραγματικά αποτελεί ένα παιχνίδι που θα εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του μέσου χρήστη απ’ όλες τις απόψεις.




01. The Legend of Zelda:  Breath of The Wild
Κυκλοφορία: 2016
Format(s): Wii U, Nintendo Switch

Στη κορυφή βρίσκουμε έναν τίτλο σταθμό για τη σειρά ο οποίος έχει καταλάβει την άτυπη θέση του κορυφαίου τίτλου της κονσόλας σε Wii U και Nintendo Switch. Οπτικά, τεχνολογικά και gameplaywise είναι ξεκάθαρα ο πιο μοντέρνος τίτλος ο οποίος πέρα από το hardcore κοινό ελκύει gamers που αρέσκονται στις εξερευνήσεις γιγάντιων ανοικτών κόσμων. Aκόμα και για κάποιον που δεν έχει εξοικειωθεί με το σύμπαν της σειράς ή με τεράστιους ανοιχτούς κόσμους, το παιχνίδι του δείχνει τον δρόμο μ’ ένα καταπληκτικό learning curve. Το Breath of The Wild κυκλοφόρησε σε μία ιδιαίτερη στιγμή για τη σειρά, αφού μετά από τόσα χρόνια θετικών σχολίων και βραβείων ως franchise τόλμησε να κάνει κάποιες ριζικές αλλαγές και να παρουσιάσει ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι δρόμο θα ακολουθήσει η Nintendo για το sequel του τίτλου το οποίο αποτελεί ξεκάθαρα έναν από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια για τις σεζόν που έρχονται και κατά πόσο θα καταφέρει να επαναλάβει αυτή τη μαγική σύνδεση μεταξύ του χρήστη και του κόσμου του παιχνιδιού.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Αξίζει να σημειωθεί η διαχρονικότητα των γρίφων του links awakening και τα super side quests του majoras mask. Witcher πριν απο witcher. Πλ έξυπνη η λίστα να βάλετε όλα όσα είναι προσιτά στον καταναλωτή.

      • Dural
      • Ναι σκέφτηκα να κάνω μία διαφορετική προσέγγιση, να αποφύγω τα παραδοσιακά Top 10 να δημιουργήσω λίγο suspense στο top 10

    • Koopa
    • Τελειως καλοπροαιρετα μπορω να ρωτησω με ποιο σκεπτικο λειπει το A link to the past;

      • Dural
      • Το σκεπτικό της λίστας ήταν μία δεκάδα που θα είναι προσιτή σε καταναλωτές που θέλουν να ασχοληθούν τώρα. Δηλαδή όπου στοιχεία όπως το οπτικό αποτέλεσμα βοηθούν τωρινούς παίκτες.

        Οπότε η ρετρό οπτική έμεινε στην απ'εξω.

        Μέχρι το τέλος βέβαια σκεφτόμουν να βάλω το A Link to The Past DX στη θέση των Ages και Seasons, αλλα με τη παρουσία του a link between worlds, είπα να επιλέξω αυτή την ιδιαίτερη δυάδα στο gameboy colour, η οποία ακόμη και σήμερα μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για τις δύο τόσο διαφορετικές προσεγγίσεις.

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Πολύ ωραία η λίστα Έκτωρα και πραγματικά όλα αυτά τα παιχνίδια που ανέφερες παίζονται άνετα και σήμερα. Θα ήθελα να σταθώ στα εξής παιχνίδια. Το Link's awakening πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι που αγόρασα από τη σειρά, ένα παιχνίδι όνειρο :p. Είναι στην ουσία ο τίτλος που με έβαλε σε αυτή την καταπληκτική σειρά παιχνιδιών και που αγάπησα και αγαπάω ακόμα. Η έκδοση φυσικά του switch είναι κάτι το εξαιρετικό, μιας και φέρνει πίσω όλες αυτές τις αναμνήσεις από το gameboy classic. Ένας τίτλος που αξίζει περισσότερη προσοχή για μένα είναι το Majora's mask, το σκοτεινό κομμάτι της σειράς, ένα παιχνίδι που δεν σε καθοδηγεί αλλά και θα σε αναγκάζει ανα τακτά χρονικά διαστήματα να γυρίσεις τον χρόνο πίσω προκειμένου να κάνεις της απαράιτητες ενέργειες για να λύσεις τα μυστήρια του κόσμου του, ίσως για το πιο δύσκολο zelda, από την άποψη του backtracking. Κλείνοντας το Wind waker αποτελεί ένα από τα παιχνίδια που δεν έχω παίξει ακόμα(δεν το έχω τερματίσει) οχι φυσικά γιατι δεν μου αρέσει, αλλά ήταν από τα λίγα παιχνίδια που απολάμβανα να βλέπω την αδερφή μου με τον ξάδερφο μου να παίζουν. Έχω πάρει την απόφαση να το τερματίσω φέτος μιας και μιλάμε για ένα τεχνολογικό θαύμα της εποχής που στέκετε ακόμα και σήμερα επάξια, αναφέρομαι φυσικά στην GC έκδοση. Δεν έχω πιάσει ακόμα την wii u remaster έκδοση του τίτλου αλλά θα γίνει και αυτό σύντομα.

      • joehok
      • Μια χαρά κρατάνε και οι δύο εκδόσεις gc k wiiu και από γραφικά και απο gameplay απλά σε wiiu θα αποφύγεις το ομολογουμένως τραγικό κυνήγι θησαυρού λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού που το βγάλανε εντελώς αν θυμάμαι καλά σε έκδοση remaster

*