Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Wargaming.net League: The Grand Finals 2016

*
Μια ακόμη σεζόν του World of Tanks έφτασε στο τέλος της με την τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος να λαμβάνει χώρα για ακόμη μια φορά στη Βαρσοβία. Με την πόλη να αποδεικνύεται εξαιρετικά φιλόξενος προορισμός και να βοηθάει τη Wargaming.net στη διεξαγωγή του event, η εταιρεία δεν είχε λόγο να αλλάξει προορισμό, οπότε κάλεσε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου στην πρωτεύουσα της Πολωνίας για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή. Με το Torwar Hall να φιλοξενεί τους τελικούς και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που αυτό προσφέρει να διευκολύνει τη φιλοξενία ακόμη περισσότερων επισκεπτών, τα πάντα ήταν έτοιμα. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από την πρώτη μέρα, αφού από το στάδιο των ομίλων ξεχώριζε μια ιδιαίτερη αναμέτρηση και δη η πρώτη της ημέρας. Αμέσως μετά την εναρκτήρια τελετή, λοιπόν, οι Natus Vincere (Na’Vi) ήρθαν αντιμέτωποι με τους Hellraisers, ή αλλιώς οι πρωταθλητές των δύο τελευταίων ετών ξεκίνησαν το χορό. Οι δύο ομάδες είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στην ημιτελική φάση του περσινού τουρνουά, με τους Hellraisers να αναδεικνύονται νικητές. Αυτήν τη φορά όμως οι Na’Vi ήταν διψασμένοι για εκδίκηση και απέδειξαν ότι τα πράγματα δε θα είναι τα ίδια με πέρσι. Πράγματι, οι Na’Vi αναδείχθηκαν νικητές, σε ένα συναρπαστικό αγώνα που λειτούργησε σαν την καλύτερη εισαγωγή για ό,τι επρόκειτο να ακολουθήσει.



Στους άλλους αγώνες του γκρουπ των ομίλων βρέθηκαν αντιμέτωποι μεταξύ άλλων οι NSS (Not So Serious) με τους EL Gaming, οι Wombats on Tanks με τους SIMP και οι Eclipse με τους wildcards της προηγούμενης σεζόν, Kazna.Kru, αν και η γενικότερη αίσθηση ήταν πως οι φετινοί αγώνες δεν ήταν το ίδιο συναρπαστικοί με τους περσινούς. Κάπως έτσι κύλησε στο μεγαλύτερο μέρος της και η δεύτερη μέρα, αυτή των play-offs, με το ενδιαφέρον βέβαια να είναι αυξημένο, δεδομένου ότι τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ πιο σοβαρά. Προς τέρψη του κοινού, οι ομάδες φρόντισαν για κάποια εντυπωσιακά plays (όπως η τοποθέτηση του άρματος του Grifon των Hellraisers σε πλάγια θέση και του kill που αυτή του χάρισε), ενώ η αυλαία άνοιξε με την αναμέτρηση των NSS με τους SIMP, και τους Not So Serious να αναδεικνύονται νικητές. Οι Hellraisers αντιμετώπισαν τους Tornado Rox και βγήκαν νικητές, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες του κοινού, ενώ για ακόμη μια φορά οι Kazna.Kru βρήκαν τους Na’Vi στο δρόμο τους και δη στην προημιτελική φάση, με τους Ουκρανούς να τους δείχνουν ξανά την πόρτα της εξόδου. Στον τέταρτο αγώνα της προημιτελικής φάσης, οι Wombats on Tanks αντιμετώπισαν τους Yato Gaming, με τα -κατά τα άλλα, συμπαθέστατα- μαρσιποφόρα να παίρνουν την νίκη. Στους ημιτελικούς οι NSS διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τους Hellraisers, και ενώ όλα έδειχναν πως οι Hellraisers θα έφταναν σε μια εύκολη επικράτηση, οι NSS δεν παρέδωσαν τα όπλα και έδειξαν τα δόντια τους, επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους, που τους θέλει να είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην ανοιχτή μάχη. Οι Hellraisers όμως είχαν τον τελευταίο λόγο και με μια άκρως πειστική εμφάνιση κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των NSS και να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους στο μεγάλο τελικό, όπου και περίμεναν τον αντίπαλό τους.



Αυτός θα έβγαινε από το ζευγάρι της αναμέτρησης Na’Vi και Wombats on Tanks, όπου οι Na’Vi κατάφεραν να επικρατήσουν με σχετική ευκολία…και τον SL1DE να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρος για τις ικανότητες της ομάδας του. Με ένα μικρό διάλειμμα να μεσολαβεί ανάμεσα στους ημιτελικούς και τους τελικούς, η Wargaming.net βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το κεντρικό stage για να παρουσιάσει το World of Warships. Και τι καλύτερο για να το κάνει αυτό, από μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που αναμένεται να καθορίσουν το meta και την ανταγωνιστική σκηνή, τους Ocean Pirates και τους Dead Admirals Society. Για την ιστορία, οι Dead Admirals Society κέρδισαν 2-1.
Με το κοινό να ανυπομονεί για το μεγάλο τελικό, τη σκυτάλη ανέλαβαν οι Na’Vi και οι Hellraisers, έτοιμοι για μάχη. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού υποστήριζε τους Natus Vincere, αυτό δεν πτόησε τους Hellraisers και το εμφατικό 2-0 στους 2 πρώτους γύρους έδειξε πως οι πρωταθλητές ήθελαν να διατηρήσουν τον τίτλο. Οι Na’Vi όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με το Himmelsdorf να είναι ο επόμενος χάρτης, όπου οι Na’Vi είναι πραγματικά ανίκητοι, πράγματι κατάφεραν να επανέλθουν. Οι επόμενοι δύο γύροι ήταν επίσης δικοί τους, φτάνοντας το σκορ στο 2-4. Τα plays και από τις δύο ομάδες ήταν εκπληκτικά και ο τελικός έφτασε μέχρι το tie-breaker, αφού μετά από 12 γύρους οι ομάδες ήταν ισόπαλες, 6-6. Με τους Na’Vi να βρίσκονται στην αμυνα και τους Hellraisers στην επίθεση, ο Cliff ήταν ο τελευταίος χάρτης και απεδείχθη κάτι περισσότερο από κατάλληλος για τον τελευταίο γύρο. Η μάχη ξεκίνησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα και ενώ οι Hellraisers είχαν το πλεονέκτημα του ύψους στην τοποθέτηση, ο Nuclear ήταν ο πρώτος παίκτης που βγήκε εκτός μάχης. Πολύ γρήγορα οι ομάδες έμειναν με 4 tanks σε κάθε πλευρά και με τον applew0w να σφυροκοπά από μακριά, τα πράγματα έδειχναν δύσκολα για τους Na’Vi. Η μάχη όμως πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή και ενώ οι Na’Vi είχαν μείνει με τον Inspirer εναντίον των applew0w και Grifon από τους Hellraisers, ο πρώτος κατάφερε να κολλήσει (!) σε μια πλαγιά του χάρτη, κάτι που τον έθεσε ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού μέχρι το τέλος.



Ο Inspirer φυσικά δεν το γνώριζε αυτό, ενώ ο ίδιος και ο Grifon ήταν ουσιαστικά “one-hit” από άποψης HP. Με το χρόνο να κυλάει υπέρ των Na’Vi, ο Grifon αποφάσισε να επιχειρήσει το cap και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο αντίπαλός του δεν γνώριζε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο applew0w, κάτι που έβγαλε τον Inspirer από την θέση που κρυβόταν. Με πολύ προσοχή, ο Inspirer εξέτασε την περιοχή και κατάφερε να δει τον αντίπαλό του πριν τον δει αυτός, βγάζοντάς τον εκτός παιχνιδιού και ουσιαστικά δίνοντας την νίκη στους Na’Vi - μαζί φυσικά με το χρηματικό έπαθλο των $150,000. Για την ιστορία, στον μικρό τελικό, οι Wombats on Tanks κέρδισαν τους NSS με σκορ 3-5 και κατέλαβαν την τρίτη θέση. Και κάπως έτσι οι Grand Finals του 2016 έφτασαν στο τέλος τους. Τα συμπεράσματα; Πολλά. Αφενός, κανείς δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι τα eSports αποτελούν ένα ολοένα και δημοφιλέστερο κομμάτι της ευρύτερης gaming σκηνής. Η παρουσία και μόνο του κόσμου, και ο τρόπος με τον οποίο αυτός αντιμετώπισε τους αγώνες και τους επαγγελματίες παίκτες είναι αρκετός για να πείσει όποιον πιστεύει το αντίθετο. Από την άλλη, κανείς μπορεί να δει ότι η Wargaming.net κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και δείχνει πως είναι πολύ σοβαρή τόσο στο να καθιερώσει το World of Tanks στη συνείδηση του κοινού και όσων μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχε τύχει να ασχοληθούν μαζί του, αλλά και στο να συνδέσει το όνομά της με τα eSports, γενικότερα.



Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι πέραν του κεντρικού stage, η Wargaming.net είχε φροντίσει να «διακοσμήσει» το χώρο αναλόγως (με highlight φυσικά τα πραγματικά άρματα μάχης στην κεντρική είσοδο), ενώ δεν έλειπαν και οι ειδικοί χώροι, όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να παίξουν World of Tanks και World of Warships σε τουρνουά που λάμβαναν χώρα παράλληλα με τους αγώνες στο main stage. Ιδιαίτερα ενδιαφέρων ήταν και ο χώρος όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να δοκιμάσουν την εμπειρία του VR, και πιο συγκεκριμένα τόσο το spectating των αγώνων, όσο και να παίξουν World of Tanks, χρησιμοποιώντας τα ειδικά headsets. Με τους Grand Finals να είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος και διαθέσιμες δραστηριότητες κάθε χρόνο, κανείς δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται τι μπορεί να μας επιφυλάσσει η επόμενη χρονιά για το World of Tanks και τη Wargaming.net. Το σίγουρο είναι ότι, μέχρι τότε, οι ομάδες θα ζεσταίνουν τις μηχανές τους…










 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*