* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Xbox @ E3 2017: Τρέχει με το X

Xbox @ E3 2017: Τρέχει με το X
Η Microsoft ξεκίνησε δυνατά, με το Project Scorpio, που ονομάζεται τελικά Xbox One X και έρχεται να μπει στην οικογένεια του Xbox One. Περιέργως αναφέρθηκαν τα Xbox One S και Xbox One ως τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αυτής, και κάθε φορά που γινόταν αυτό, η οθόνη έδειχνε το Xbox One X και το Xbox One S. Ισχύει βέβαια, αν προσεγγίσουμε την εν λόγω οικογένεια με διάθεση, αχέμ, ιστορικού.

Xbox One X λοιπόνΤα τεχνικά χαρακτηριστικά ήταν γνωστά, μάθαμε ότι η σε κύματα παγκόσμια κυκλοφορία του Xbox One X ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου και πως θα κοστίζει, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, και προ ΦΠΑ, $499. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το Xbox One X (θα) είναι η ισχυρότερη κονσόλα στην αγορά για το επόμενο διάστημα.

Η εξήγηση του Xbox One X έγινε καλά από την Microsoft, καλύτερα από ότι έχουμε μάθει να βλέπουμε όταν εμφανίζεται επί σκηνής ο ακατάληπτος φανφαροσίφουνας που λέγεται Panos Panay για να παρουσιάσει νέο μοντέλο Surface. Εδώ η εταιρεία στάθηκε σε τρία σημεία: ισχύς, συμβατότητα, ποιότητα κατασκευής.

Ισχύς

Μετά από μια επανάληψη των γνωστών τεχνικών χαρακτηριστικών, η Microsoft έσπευσε να μεταφράσει τα στοιχεία αυτά σε οφέλη. Το Xbox One X είναι UHD BD player λοιπόν, όπως και το Xbox One S, υποστηρίζει Dolby Atmos, Wide Colour Gamut και HDR, όπως το Xbox One S, ωστόσο είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τρέχει παιχνίδι σε πραγματική ανάλυση 4K, με τα ανάλογης ποιότητας textures και assets. Βέβαια δεν θα ισχύει πάντα αυτό, είναι σίγουρο όμως ότι θα ισχύει συχνότερα σε σχέση με το PS4 Pro. Από την άλλη βέβαια, όσοι έχουν μια κάποια επαφή με hardware, το αντιλαμβάνονταν αυτό και με μια ματιά στις βασικές τεχνικές προδιαγραφές.

Για να αποκτήσει “πόδια” ο ισχυρισμός για πραγματικό 4K gaming, η Microsoft έδειξε πάρα πολλούς τίτλους, στους οποίους σημειωνόταν πως είναι “Xbox One X Enhanced”. Ο όρος αυτός βέβαια ερχόταν σε παραλλαγές.

Xbox One X Enhanced: Βελτιώσεις όχι όμως native 4K
Xbox One X Enhanced 4K: Αναπαραγωγή σε native 4K
Xbox One X Enhanced 4K HDR: Αναπαραγωγή σε native 4K με HDR

Σημείωση πρώτη. Το HDR δεν αποκλείεται σε άλλες περιπτώσεις, απλά σε αυτές τις τρεις παραλλαγές είδαμε να εμφανίζεται ο όρος “Xbox One X Enhanced”. Σημείωση δεύτερη. Δεν διευκρινίστηκε τι συμβαίνει ακριβώς στις περιπτώσεις που η ανάλυση βελτιώνεται, αλλά ύστερα πρέπει να φτάσει σε 4K με scaling. Σημείωση τρίτη. Το ότι ένας τίτλος φέρει τη μία ή την άλλη ένδειξη όταν παρουσιάζεται σε μια έκθεση, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην πορεία. Προς το καλύτερο λογικά. Μπορεί και όχι βέβαια. Άλλο ένα πράγμα που θα πρέπει να ψάχνουμε λοιπόν.Συμβατότητα

Το Xbox είναι πια προέκταση της νέας υποδομής των Windows. Σχεδιάστηκε ώστε να διατηρείται η συμβατότητα αυτόματα ή με λίγο μόνο κόπο. Μπορεί η Microsoft να λέει κάθε τόσο πως όλα τα αξεσουάρ είναι συμβατά, που είναι το εύκολο μέρος της υπόθεσης στην πραγματικότητα, αλλά η συμβατότητα με τα games είναι σημαντικότερη υπόθεση.

Από τη στιγμή που κατάφερε το emulation του Xbox 360 στο τελείως διαφορετικό περιβάλλον του Xbox One, η βελτιωμένη αναπαραγωγή τίτλων για Xbox One στο Xbox One X είναι, συγκριτικά, παιχνιδάκι. Σκεφτείτε πως όταν ήρθε το PS4 Pro, αν δεν υπήρχε patch που να προσθέτει υποστήριξή των επιπλέον πόρων σε συγκεκριμένο παιχνίδι, τότε η βελτίωση ήταν μηδενική. Περιμέναμε μήνες για το Boost Mode που, και αυτό, ανάλογα με το παιχνίδι δίνει περισσότερη σταθερότητα, όχι κάποια ποιοτική διαφορά.

Με το Xbox One X δεν είναι έτσι. Όλοι οι τίτλοι θα ωφελούνται, όχι στον ίδιο βαθμό προφανώς, αλλά εκτός από βελτίωση σε frame rates θα έχουμε την επιβολή anisotropic filtering και ΑΑ. Και αν κάτι δεν το “σηκώνει” η κατάσταση, το σύστημα θα ξέρει τι να κάνει. Διότι τέτοιο κόπο έχει κάνει η Microsoft, μια εταιρεία που ξέρει, πάνω από όλα, από computer software. Στο χώρο της κονσόλας, κανείς δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο. Απλά και ξεκάθαρα.

Συν τοις άλλοις ετοιμάζονται patches για τριάντα και πλέον τίτλους για καλύτερη υποστήριξη, μεταξύ αυτών και το The Witcher 3.
 
Xbox @ E3 2017: Τρέχει με το X - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity