Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Top 10: Με αυτά τα παιχνίδια αξίζει να ασχοληθείτε ξανά

*
Κάθε χρόνο παρελαύνουν αρκετές κυκλοφορίες, αλλά πάντα υπάρχει ένας κανόνας "ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς", με τους παίκτες να νοσταλγούν παιχνίδια του παρελθόντος που θα ήθελαν να επισκεφτούν ξανά. Στο νέο αφιέρωμα θα δούμε μερικές προτάσεις και γιατί αξίζει να δώσετε μια ακόμα ευκαιρία. Η λίστα θα μπορούσε να περιλαμβάνει πάρα πολλούς τίτλους, ωστόσο θα επικεντρωθούμε σε παιχνίδια που με το πέρας του χρόνου δεν επανακυκλοφόρησαν ως remasters ή remakes και διατηρούν μέχρι και σήμερα την αρχική τους εμπειρία.

1. Metal Gear Rising Revengeance
Η λίστα ξεκινά δυναμικά με την πρώτη επιλογή να είναι το Metal Gear Rising Revengeance, το spin off της σειράς Metal Gear Solid που είδαμε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2013 από την PlatinumGames. Το hack and slash game της PlatinumGames είναι μια σίγουρη επιλογή, όχι μόνο για το χαοτικό gameplay του, αλλά για το έντονο στοιχείο της αφήγησης. Το Metal Gear Rising Revengeance εστιάζει έντονα στην πολιτική και τον πόλεμο, με κάθε πλευρά, καλή ή κακή να είναι μια όψη του ίδιου νομίσματος. Αυτό που ξεχωρίζει στο παιχνίδι είναι η παρουσίαση κάθε ανταγωνιστή που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Raiden, με κάθε έναν να αποτελεί μια “αντανάκλαση” του. Κάθε κακός έχει το δικό του στυλ μάχης και ένα μουσικό κομμάτι που δίνει βάθος στο background και τις προθέσεις του. Φτάνοντας στην κορύφωση, η τελική μάχη είναι μια αναμέτρηση του παίκτη, ενάντια στο ίδιο το παιχνίδι.




2. Portal 2
Το Portal 2 δεν απαιτεί ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και είναι έγκλημα να μην το γνωρίζει κάποιος. Το άκρως διασκεδαστικό puzzle game της Valve, θα βάλει τους παίκτες στο βασικό campaign και στο multiplayer δύο παικτών σε μια πρόκληση δεξιοτήτων, καθώς θα πρέπει να λύσουν μια σειρά από έξυπνα puzzles με την χρήση του portal gun. Η ιστορία του Portal 2 φέρνει μια άκρως επιβλητική Glados που θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει τους παίκτες και να θυμάστε “ The cake is a lie”.


3. Rage
Το Rage αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Για πολλούς είναι ένας ασήμαντος τίτλος, αλλά για κάποιους ένα κρυφό διαμάντι. Το παιχνίδι της id Software κυκλοφόρησε το 2011 και παρά τις φιλοδοξίες που δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας, όσοι το το παιχνίδι την εποχή εκείνη απολαύσαν μια ευχάριστη εμπειρία. Το Rage προσφέρει έντονο gunplay, ενδιαφέρον crafting system και μπόλικες δραστηριότητες που σπάνε την μονοτονία της “γραμμικής” εμπειρίας. Με μια ενδιαφέρουσα ιστορία, μπόλικα easter eggs και ένα μεγάλο κόσμο για να ανακαλύψει ο παίκτης.



4. Dante's Inferno
Η Visceral Games, για τους περισσότερους, είναι γνωστή από τη σειρά Dead Space, που προσφέρει μια ακραία και έντονη εμπειρία τρόμου στο διάστημα. Το studio είχε δημιουργήσει το 2010, το Dante's Inferno, ένα εξαιρετικό, αλλά αρκετά υποτιμημένο hack & slash, βασισμένο στην Θεία Κωμωδία του Dante Alighieri. Το παιχνίδι ακολουθεί τον Dante, έναν σταυροφόρο που μετά τον θάνατο του θα βρεθεί στην κόλαση για όλα τα αμαρτήματα που έχει διαπράξει. Ο πρωταγτωνιστής θα πρέπει να διασχίσει τους εννέα κύκλους της κόλασης, ώστε να αντιμετωπίσει κάθε αμαρτία του και να εξιλεωθεί. Οι παίκτες που θα δοκιμάσουν το Dante's Inferno θα βιώσουν μια κόλαση με έντονη ατμόσφαιρα, καλοσχεδιασμένα bosses και διασκεδαστικό σύστημα μάχης.



5. Psychonauts
Αν και αρκετά παλιός τίτλος, το Psychonauts είναι ένα κρυφό διαμάντι που αξίζει κάθε προσοχής. Το platformer της Double Fine ακολουθεί τις περιπέτειες του μικρού Raz, που έχει όνειρο να γίνει ένας επιτυχημένος Psychonaut. Ο Raz θα μάθει τα μυστικά των Psychonauts και θα έρθει αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση, καθώς οι φίλοι του στην κατασκήνωση έχουν απαχθεί από έναν μυστηριώδη κακοποιό. Το Psychonauts προσφέρει μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία, μέσα από πολύχρωμους και αλλόκοτους κόσμους, που βασίζονται στο μυαλό κάθε NPC που θα εισβάλει ο Raz.



6. Killer is Dead
Μάστορας στη καφρίλα, ο Suda 51 έχει προσφέρει διάφορους τίτλους με σουρεάλ χαρακτήρα. Ένας από αυτούς είναι το Killer is Dead που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2013 για κονσόλες και PC. Ο τίτλος του θεού Goichi Suda έχει έναν διαφορετικό James Bond, τον Mondo Zappa που κυνηγά τέρατα και κατακτά τις γυναικείες καρδιές. Το Killer is Dead προσφέρει μια ενδιαφέρουσα πλοκή και σύστημα μάχης, μέσα από ένα πολύχρωμο art style.


7. Spec Ops: The Line
Αν κάτι μπορούμε να πούμε για το Spec Ops: The Line, είναι το γεγονός ότι ο τίτλος της Yager είναι το Apocalypse Now της βιομηχανίας. Το Spec Ops: The Line έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό, όχι για το υποτυπώδες σύστημα μάχης, αλλά για την άκρως καθηλωτική πλοκή. Τα γεγονότα του παιχνιδιού ακολουθούν τον Captain Martin Walker, που βρίσκεται με την ομάδα του σε μια μετά-αποκαλυπτική εκδοχή του Dubai. Ο Martin Walker δρα ως στρατιώτης που εκτελεί το καθήκον του, δίνοντας την εικόνα στον παίκτη ότι είναι ο πραγματικός ήρωας, ωστόσο κάθε πράξη είναι μια ψευδαίσθηση, που αποκαλύπτει πως ακόμα και ο ήρωας είναι ικανός να πράξει τα χειρότερα εν καιρώ πολέμου.



8. RUINER
Το RUINER αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους fans του cyberpunk. Το twin stick shooter της Reikon Games θα σας βυθίσει σε έναν σκοτεινό κόσμο, με τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, Puppy, να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα του. Ο τίτλος διαθέτει ένα έντονο σύστημα μάχης, προσφέροντας στον παίκτη ασταμάτητη δράση σε ένα δυστοπικό κόσμο. Η πλοκή εκθειάζει την φιλοσοφία του ελέγχου, ο Puppy είναι ένα άδειο κέλυφος που δρα υπό τις εντολές της Her. Ο στόχος του είναι να σώσει τον αδερφό του, ωστόσο η εσωτερική αναζήτηση και ο στόχος, είναι μια αφήγηση της κατάθλιψης και πως αυτή μπορεί να οδηγήσει τον πρωταγωνιστή να ενδώσει στους δαίμονες του, όπως λέει και η Her “If you survive this… Meet me where Heaven falls”.


9. Warhammer 40,000: Space Marine
Ο βάρβαρος κόσμος του Warhammer 40,000 έχει εδραιωθεί στο gaming προσφέροντας εξαιρετικά strategy games. Το θρυλικό franchise της Games Workshop, έχει πειραματιστεί στο παρελθόν και με άλλα genres, με το Warhammer 40,000: Space Marine να αποτελεί μια έκπληξη στα hack & slash. Το δημιούργημα της Relic Entertainment είναι ό,τι θα ζητούσε ένας hardcore fan του Warhammer 40,000, με τον Captain Titus των Ultramarines να αποδεκατίζει ορδές εχθρών. Το Warhammer 40,000: Space Marine προσφέρει μια ενδιαφέρουσα ιστορία από το σύμπαν, με μπόλικους χαρακτήρες και εξαιρετικές ερμηνείες, με τον διάσημο ηθοποιό Mark Strong να χαρίζει την φωνή του στον Captain Titus. Φυσικά, ο τίτλος είναι μια καλή προθέρμανση για την επερχόμενη κυκλοφορία του Warhammer 40,000: Space Marine 2.



10. That Dragon, Cancer
Η δεκάδα θα κλείσει με μια λυπητερή επιλογή. Το That Dragon, Cancer είναι ένα indie game από την Numinous Games, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς παρουσιάζει τη ζωή του Joel Green, του γιού ενός από τους developers του παιχνιδιού, Ryan Green. Μέσα από το That Dragon, Cancer, o Ryan Green εξιστορεί τη ζωή του Joel που πέθανε σε μικρή ηλικία, μετά από τη μάχη του με τον καρκίνο. Η ζωή του Joel είναι ανέμελη, γεμάτη χαρά και παιχνίδι, ωστόσο οι αμφιβολίες, η απελπισία και η ελπίδα στην ιδέα πως κάτι μπορεί να αλλάξει, προσφέρει ένα emotional roller coaster που τοποθετεί το παίκτη στη θέση του Joel Green, φέρνοντας αναμνήσεις από ένα οικογενειακό πρόσωπο που αγάπησε και πλέον δεν είναι εν ζωή.  



Κάπως έτσι η λίστα φτάνει στο τέλος, φυσικά περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις από τίτλους που έχετε νοσταλγήσει. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*