Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πέθανε ο Peter Mayhew, ο ηθοποιός πίσω από τη στολή του Chewbacca

*
Έντονη συγκίνηση έχει προκαλέσει στους fans του Star Wars ότι τις πρώτες πρωινές ώρες έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Peter Mayhew, ο άνθρωπος που βρισκόταν κάτω από τη στολή του Chewbacca. Σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του, ο 74χρονος έφυγε από τη ζωή στις 30 Απριλίου στο σπίτι του στο Τέξας. Το ύψος του κρίθηκε ιδανικό για τον συνταξιδιώτη του Han Solo στο Star Wars: A New Hope το 1977 και από εκεί ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του sci-fi. Όπως σημειώνει δε, ο J.W. Rinzler στο βιβλίο του “The Making of Star Wars”, ο Mayhew πήρε από σπόντα αυτόν το ρόλο, μιας και περνούσε καστ για το Sinbad, όταν και τον είδε ένας από τους makeup artists που δούλευε πάνω στη στολή του Chewbacca για το Star Wars. Πέραν της αρχικής ταινίας, έπαιξε τον ίδιο ρόλο στα The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, Revenge of the Sith, The Force Awakens και στο Star Wars Holiday Special, ενώ είχε και έντονη φιλανθρωπική δράση.



Ο Mayhew αποσύρθηκε από το ρόλο του ως Chewbacca το 2017 μετά από μια χειρουργική επέμβαση που δεν του επέτρεπε να κινείται πλέον με άνεση, δίνοντας τη σκυτάλη στον ηθοποιό Joonas Suotamo. Ωστόσο, ακόμη και τότε συνέχισε να συμμετέχει στις ταινίες ως σύμβουλος στα του χαρακτήρα και έτσι εμφανίστηκε με αυτόν τον τίτλο στα credits των The Force Awakens, The Last Jedi και Solo: A Star Wars Story, ενώ είναι σίγουρο ότι θα δούμε το όνομά του και στο επερχόμενο Rise of the Skywalker. Hθοποιοί και παραγωγοί του Star Wars, αποχαιρέτισαν τον Mayhew μέσω σχετικών tweets.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Connie GR
    • Πραγματικά κρίμα. Αφήνοντας όλα τα άλλα στην άκρη, ήταν εξαιρετικός άνθρωπος, ακομπλεξάριστος και "cool". Και όπως γράφει και το άρθρο, συνέχισε να συμμετέχει στις ταινίες και το saga, γενικότερα, από άλλη θέση. Και ενώ δεν υποδύεται τον Chewie εδώ και καιρό, για τους fans o Chewbacca θα είναι πάντα ο Peter Mayhew. RIP.

*