Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Batman V Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    16+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Zack Snyder

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ενάμιση χρόνο μετά τη μάχη με τον στρατηγό Ζοντ και την καταστροφή της Metropolis, ο κόσμος διχάζεται ανάμεσα στους υποστηρικτές τού Superman και εκείνους που αντιπαραβάλλουν ότι η δύναμή του αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την πόλη και ολόκληρο τον κόσμο. Ύστερα δε από ένα ακόμη αιματηρό τρομοκρατικό γεγονός, ο σκοτεινός εκδικητής Batman θα αποφασίσει να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του. Ο νεαρός (τρελός) μεγιστάνας Λεξ Λούθορ, όμως, έχει άλλα σχέδια…

Ο Ζακ Σνάιντερ έχει μια περίεργη εντύπωση σχετικά με το τι σημαίνει «ήρωας». Στο δικό του μυαλό, οι ήρωες καταστρέφουν ολόκληρες πόλεις χωρίς να τους απασχολούν οι ανθρώπινες απώλειες, ρίχνουν μπουνιές για να μην ξεκινήσουν μια μάχη και συνεχίζουν όταν ο αντίπαλος αντιδράσει αναλόγως, εξαφανίζονται και εμφανίζονται οπουδήποτε αγνοώντας κάθε αίσθηση χώρου και χρόνου ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε σκηνής, λένε πάντα όλα όσα σκέφτονται ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιος δίπλα για να τους ακούσει (για την ακρίβεια, ανακοινώνουν λεπτομερώς την κάθε πράξη τους), περιφέρονται μόνιμα με ένα ύφος macho σκληρότητας που γρήγορα φλερτάρει με την παρωδία, και αυτοπροσδιορίζονται ως σωτήρες, χωρίς ουσιαστικά να τους έχουμε δει να κάνουν τίποτα (πέρα από κάποιο βιαστικό μοντάζ σκηνών μικρής διάρκειας, ίσως) για να κατακτήσουν αυτόν τον τίτλο. Α, και στον ελεύθερο χρόνο τους, στην ηρεμία της σπηλιάς τους, βαράνε με ένα σφυρί ένα λάστιχο. Για κανέναν απολύτως λόγο.



Και όμως, αυτοί οι «ήρωες» είναι που εξακολουθούν να ενδύονται μανδύα θεολογικής παραβολής από τον Σνάιντερ, αυτοί οι «ήρωες» είναι που δείχνουν να έχουν τη μοίρα τής Γης στα χέρια τους, και αυτοί οι «ήρωες» είναι που επιδεικνύουν παιδαριώδεις μεταβολές στον χαρακτηρισμό τους, πέφτοντας θύμα κάθε ευκολίας της αφήγησης και κάθε κομιξικού κλισέ που έχουμε πια ξεπεράσει στη μεγάλη οθόνη, ειδικά όταν το αντίπαλο δέος της Marvel έχει πλέον αρχίσει να πειραματίζεται με τα είδη των ταινιών της (δες το κατασκοπευτικό θρίλερ του «Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» ή το heist movie του «Ant-Man»). Με το «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», ο Σνάιντερ συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο «Άνθρωπος από Ατσάλι», επιχειρώντας τόσο να δώσει συνέχεια στον μύθο τού Superman όσο και να διευρύνει το υπερηρωικό σύμπαν της DC επί της οθόνης, δημιουργώντας ένα ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο θα γίνει η βάση για τον σχηματισμό της κινηματογραφικής πλέον «Λεγεώνας της Δικαιοσύνης». Για αυτόν τον λόγο, συστήνει ξανά στην οθόνη τον Batman του Μπεν Άφλεκ, μεγαλύτερο ηλικιακά αυτή τη φορά και με ήδη μερικές απώλειες στο ενεργητικό του (φυσικά και ο Σνάιντερ δεν θα αποφύγει να αποτυπώσει τον θάνατο των γονιών του για νιοστή φορά στη μεγάλη οθόνη) αλλά και τη Wonder Woman της Γκαλ Γκαντότ, ηρωίδα που λόγω πρώτης εμφάνισης στο σινεμά βγαίνει ελαφρώς λιγότερο λαβωμένη από τις… σκηνοθετικές προτιμήσεις του Σνάιντερ, ενδεχομένως και επειδή παραμένει λιγομίλητη σε όλη τη διάρκεια της ταινίας σε αντίθεση με… όλους τους άλλους.



Μια μικρή παραπομπή στο «Άνθρωπος από Ατσάλι» μπορεί εύκολα να μας θυμίσει τα «κολλήματα» του Σνάιντερ, τα οποία μεταλαμπαδεύονται αυτούσια και εδώ, καθώς ο ίδιος δεν είναι με τίποτα διατεθειμένος να διορθώσει ή έστω να αμβλύνει κάτι. Έτσι, λοιπόν, το αναίτιο slow motion δηλώνει και εδώ το «παρών», χωρίς να έχει καν τις σκηνές της έστω μερικής εικαστικής θελκτικότητας που είχε ο προκάτοχος αυτού του franchise, οι εκτενείς επεξηγηματικοί διάλογοι κάνουν και πάλι αισθητή την παρουσία τους, αντικαθιστώντας κάθε άλλον πιθανό τρόπο για να μεταδοθούν τα συναισθήματα ή οι σκέψεις και να δικαιολογηθούν οι πράξεις των ηρώων, το βάθος των χαρακτήρων αναζητείται κάπου στον Κρύπτον όσο οι ίδιοι πέφτουν σε αντιφάσεις και παράλογες ενέργειες (η Λόις φιλάει τον Superman μέσα στον κόσμο και τον αποκαλεί άνετα Κλαρκ, εκείνος φοράει τα γυαλιά / κάλυμμα της ταυτότητάς του όταν είναι μόνος με τη Λόις, η οποία προφανώς και ξέρει την ταυτότητά του, και άπειρα ακόμα τέτοια παραδείγματα) και η αλληλουχία των γεγονότων στερείται μιας οργανικής ανάπτυξης παρά φέρνει περισσότερο σε συρραφή σκηνών που οδηγούν με το ζόρι σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ακόμα χειρότερα, οι σκηνές δράσης στερούνται της ζωντάνιας ή της αμεσότητας που θα χρειαζόταν για να αναπνεύσει μια υπερηρωική περιπέτεια. Ο Batman του Άφλεκ αποδεικνύεται πολύ «βαρύς» ειδικά στη μάχη σώμα με σώμα, ο Superman του Καβίλ περισσότερο ίπταται μπροστά από κόσμο που του απλώνει το χέρι (για να μην ξεχνάει κανείς ούτε στιγμή την – όχι και τόσο - διακριτική θεολογική μεταφορά) παρά συμμετέχει σε πραγματική δράση ή γενικά συναναστροφή με κάποιον, και η Wonder Woman της Γκαλ Γκαντότ χάνεται μέσα στο CGI συνονθύλευμα της τελικής μάχης.



Ειρωνικά (ή απλά υπεροπτικά;), ο Σνάιντερ μοιάζει να παίρνει τις δύο μεγαλύτερες ενστάσεις που δημιουργήθηκαν από το «Άνθρωπος από Ατσάλι» σχετικά με τις σκηνές δράσης και να τις φτύνει μεγεθυμένες στο πρόσωπο του κοινού: από τη μια, ανεβάζει την ένταση των εφέ στο φινάλε σε δυσθεώρητα ύψη κάνοντας τη δράση εξαιρετικά δύσκολη να ακολουθηθεί και, από την άλλη πλευρά, μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τις παράπλευρες υλικές απώλειες (τελικά, ήταν δυνατόν!), μοιράζοντας παντού καταστροφή και ερείπια, κλείνοντας ωστόσο θεωρητικά το μάτι στους γκρινιάρηδες της πρώτης ταινίας λέγοντας ότι «η πόλη έχει εκκενωθεί» και «το νησί δεν κατοικείται», χωρίς να τον αφορά ότι, λίγα δευτερόλεπτα πριν και ενώ η μάχη μόλις ξεκινούσε, οι ουρανοξύστες ήταν ακόμα γεμάτοι κόσμο, που προφανώς εξέρχεται από αυτούς μόνο όταν λάβει σχετική ρητή εντολή, όσο κι αν γκρεμίζονται τα πάντα γύρω. Απόδειξη η ατάκα της αρχής, «Παιδιά, το αφεντικό είπε να φύγουμε όλοι από το κτήριο», τη στιγμή που οι ουρανοξύστες εντός πλάνου γκρεμίζονται ένας ένας!



Ανάμεσα σε όλα αυτά, καταντά εξαιρετικά δύσκολο να προσπαθείς να ακολουθήσεις έστω και λίγο την υποτυπώδη λογική της εξέλιξης (ειδικά η μεταστροφή της έχθρας των Batman και Superman σε φιλία ξεπερνά τα όρια της κωμωδίας), όσο δύσκολο είναι και να διακρίνεις τα λίγα θετικά στοιχεία της παραγωγής ανάμεσα σε όλη την ψηφιακή αργή κίνηση… των πάντων: να αναγνωρίσεις, δηλαδή, έστω και στο ελάχιστο την προσπάθεια της Έιμι Άνταμς να παραμείνει αξιόλογη ανάμεσα σε όλη την καταστροφή, να απολαύσεις τις προσθήκες του Junkie XL στο μουσικό score στο οποίο προσφέρουν μια αιχμή και σαφώς αναβαθμίζουν τις συμβατικές πια υπερηρωικές παρτιτούρες του Χανς Τσίμερ, και (αν είσαι γνώστης των comics) να χαμογελάσεις με όσα υπονοούνται για τη συνέχεια ή να τρομάξεις με την ενδεχόμενη κατάληξή τους επί της οθόνης, σε μία εξίσου ξαφνική αλλαγή όπως και εκείνη του Λέξ Λούθορ του Τζέσι Άιζενμπεργκ, ο οποίος προς το τέλος ξεχνάει στη στιγμή τα αρχικά του κίνητρα για να συμπορευθεί με τα μελλοντικά σχέδια του franchise, χωρίς καμία επιπλέον εξήγηση! Παραμένει, ωστόσο, σταθερά εκνευριστικός και εγκλωβισμένος στη μανιέρα του καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.



Τελικά, ίσως δε θα έπρεπε να μας δημιουργούν τόση εντύπωση ο σαματάς, η ασυνέπεια και οι ευκολίες της ταινίας, καθώς αυτός είναι ο «ηρωικός» κόσμος στον οποίο πιστεύει ο Σνάιντερ. Το πρόβλημα, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι ο Σνάιντερ δεν μπαίνει καν στον κόπο να δικαιολογήσει τις δικές του αποφάσεις ή εκείνες των «ηρώων» του ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε κάπως το όποιο… όραμά του. Αυτό που παραμένει είναι ένα υπεροπτικό χάος, χωρίς αίσθηση του μέτρου, της δομής και της απλής αφήγησης μιας φανταστικής ιστορίας. Ακόμα και η όποια παραβολή σχετικά με την ιδέα της ασφάλειας και του καθημερινού αστικού κινδύνου χάνεται μέσα στην επιφανειακή προσέγγιση των πάντων. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, πλήθος ταινιών κατάφεραν οργανικά να ασχοληθούν με τον τρόμο που προκαλεί η αίσθηση της τρομοκρατίας στην κοινωνία, αλλά ούτε ο «Άνθρωπος από Ατσάλι» ούτε το «Batman V Superman» ανήκουν σε αυτά τα φιλμ.



ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
Αν στο «Άνθρωπος από Ατσάλι» θεωρούσες ότι είχαμε αδικήσει την ταινία, ετοιμάσου και εδώ να μας εναντιωθείς με πάθος. Αν, όμως, στο προηγούμενο «έπος» του Σνάιντερ είχες βρει κι εσύ παντού τρύπες, ετοιμάσου να μετανιώσεις τούτη την «Αυγή της Δικαιοσύνης». Χαώδες, ασυνάρτητο, αντιφατικό, θορυβώδες και αφελώς macho, το «Batman V Superman» είναι όλα όσα έχουμε μάθει να μην αγαπάμε στις σύγχρονες υπερ-ηρωικές περιπέτειες, ένα φιλμ που αψηφά τη λογική της νοηματικής ανάπτυξης και που θεωρεί πως ό,τι δηλώνουν οι χαρακτήρες του είναι, απαξιώντας να δικαιολογήσει με πράξεις ή έργα τις προσωπικότητές τους. Μην τσιμπάς από τα (ανα)γνώρι(σ)μ(εν)α ονόματα που κοσμούν τα credits, η ταινία ανήκει 100% στον… auteur Ζακ Σνάιντερ, με όλα τα κακά και τα ακόμη πιο κακά του.

Του Δημήτρη Δημητρακόπουλου, σε συνεργασία με το freecinema.gr
Βρείτε το freecinema.gr στο facebook


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
58 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Θα δω την ταινία για να κρίνω το review αν και παντού στο internet οι περισσότεροι μόνο χαρούμενοι δεν είναι με το τελικό αποτέλεσμα. Ελπίζω τουλάχιστον να μου αρέσει αρκετά ο Afleck ως Batman. Η αλήθεια είναι πως ούτε το Man Of Steel με είχε ξετρελάνει σαν ταινία. Ναι, είχε τα καλά της σημεία αλλά είχε και πολλά άσχημα. Θα την χαρακτήριζα ως μια απλά καλή ταινία στη καλύτερη περίπτωση.

      Ερώτηση προς τον συντάκτη και όποιον την είδε. Τελικά πως είναι η στολή του Flash; Τόσο χάλια όπως και στο concept art; Γιατί αυτή η injustice τύπου στολή και τα hipster-o γάντια με χάλασαν πολύ...

    • JohnTehGreek
    • Μπορεί να μην είναι αυτό που περιμέναμε.
      Αλλά ΟΧΙ. 2 ΔΕΝ αξίζει σε καμία των περιπτώσεων.

      Ακου εκεί 2. Δηλαδή βάλατε στο 50 shades of grey 6 και στο Batman V Superman 2?

      Καταλαβαίνω ότι ενδεχομένως ο βαθμός να είναι ενδεικτικός. Αλλα χίλιες φορές να μην τον βάζατε!!
      Να αφήνατε μόνο το κείμενο.

      Επίσης το κείμενο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί έναν τόσο χαμηλό βαθμό.

      Κάκιστο Review.

    • Altair
    • Θα διαβάσω το ρηβιού αύριο,μετά την προβολή της ταινίαςΠερίμενα κάνα 6 από τον Ηλία,αλλά 2;Θα πέσει γέλιο αύριο.

    • warlock
    • Απο ότι είδα σε γενικές γραμμές οι κριτικοί γύρω στο 4 του βάζουν, σε αντίθεση με το κοινό που κινείται στο 7-8!
      Τώρα βέβαια αν έβαλε ο ίδιος 6 στο 50 shades, γιατί το review δεν είναι απο τον Ηλία... τότε δε μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι θα αξίζει κάτι παραπάνω από το 2, άσχετα αν δεν την έχω δει την ταινία!

    • 3nws1th5
    • Η κριτικη κινηματογραφου ειναι κατι το υποκειμενικο φυσικα. Αλλα το δυο σε πασα περιπτωση ειναι κατι το υπερβολικο και κακοβουλο, οσο κακη και να ειναι μια ταινια...βαλε εστω τρια που βαζει ο ιασων τριανταφυλλιδης!

    • Altair
    • Διάβασα το ρηβιού τελικά,δεν κρατήθηκα.Η αλήθεια είναι πως με αυτά που διάβασα ψήθηκα ακόμα περισσότερο.
      Όσα αναφέρονται στο κείμενο δεν είναι ελαττώματα για να με κάνουν να μην το δω.Το μόνο στο οποίο θα μπορούσα να συμφωνήσω με το κείμενο,χωρίς να έχω δει την ταινία,απλά και μόνο από τα τρέηλερ ότι έχω δει,είναι το πόσο αισχρός μου φαίνεται ο Λεξ Λούθορ.Από την άλλη μπορεί απλά να είναι η αρχή ώστε να τον δούμε να εξελίσσεται σε επόεμνα φιλμ.Δεν ξέρω,θα δείξει αύριο ,μετά την προβολή.

    • mitsarasss
    • Πιστεύω ότι είναι άσκοπο να προσπαθείτε να βρείτε "βάθος" σε μία τέτοιου είδους ταινία. Οι ταινίες αυτού του είδους είναι για χαλαρή παρακολούθηση, χωρίς να προσπαθείς να υπερ-αναλύσεις το κάθε τι.
      Σαν χαλαρή ταινία πιστεύω δεν αξίζει το 2 που τις βάλατε σαν βαθμολογία. Αν προσπαθείτε να βρείτε βάθος και σοβαρή πλοκή κτλ, δεν θα τα βρείτε σε καμία ταινία του είδους.

    • master
    • αν και δεν το εχω δει ακομη πιστευω η marvel θα ειναι μπροστα και εχει καλυτερα εργα παρα της dc στη συγκεκριμενη ταινια

    • Darkthronen
    • H κριτική μιας ταινίας δεν έχει καμία σχέση με υποκειμενικότητα. Έχει να κάνει με την ανάλυση της δομής της.

      Το γούστο από την άλλη, φυσικά και είναι υποκειμενικό. Και δεν έχει καμία σχέση με αντικειμενικότητα, ούτε μπορεί να σταθεί ως παράγοντας κριτικής.

      Πάντως το ότι το 50 shades πήρε 6 ενώ σε αυτό έβαλε 2... μήλα με αγγούρια.

      Και πάλι είναι αξιοπερίεργο το πως παίρνει θέση κάποιος όχι επειδή είδε την ταινία, αλλά βγάζει συμπεράσματα αντίθετα από μια κριτική που διάβασε και δεν του άρεσε. Απίστευτο.

    • Alias
    • Oταν ΟΛΟΙ οι κριτικοι του πλανητη κραζουν μια ταινια του ειδους συνηθως εχουν δικιο (βλεπε x-men origins, iron man 2, green lantern, fantastic 4, catwoman κλπ). Αντε στην καλυτερη περιπτωση να ειναι μετρια. Που και αυτο αποτυχια θα ηταν. Αυτη η ταινια επρεπε να ειναι ο Νονος των ταινιων με υπερηρωες. Αλλα τους εφαγε η σοβαροφανεια. Τι να πω ξενερωσα απειρα. Ειχα μεγαλες ελπιδες μετα το καταπληκτικο πρωτο τρειλερ να κανει (επιτελους) την υπερβαση ο Snyder αλλα τζιφος

    • OSjohnFP7
    • Όποιος είναι fan θα πάει να το δει,όχι 2 να βάλουνε αλλά -10!!!!Εγώ θα την ευχαριστηθώ όπως και να έχει!Κινηματογράφος ίσον θέαμα και διασκέδαση (για εμένα πάντα).

    • Cerivus
    • H ταινία παίρνει εφτά (7) Ο Αffleck ειναι πολύ κάλος Batman ο Eisenberg σαν Lex Luthor πρέπει να σοβαρέψει γιατί έμοιαζε μισότρελος και όχι παρανοϊκή ιδιοφυΐα o Cavil καταπληκτικός όπως και στο Μαn of Steel που ναι είμαι απο τους λίγους που τους άρεσε και Wonder Woman Gal Gadot στέκεται στο ύψος των περιστασεων. Η Warner έχοντας μείνει πίσω θέλησε να μας εισάγει στο ενοποιημένο σύμπαν της DC με μια ταινία πράγμα που έχει κάνει ζημιά στην πλοκή του έργου και ελπίζω να μην χάσουμε την ευκαιρία να δούμε την Justice League με το επικό άγγιγμα που ξέρει να δίνει ο Snyder

    • Tom_Poulo
    • Μόλις γύρισα από τον κινηματογράφο όπου και είδα την ΤΑΙΝΙΑΡΑ αυτή!
      Είχε τα προβληματάκια της, όμως έκανε τέλεια αυτό που έπρεπε. Η πρώτη ώρα ήταν προπαρασκευαστική για να θέσει τα θεμέλια της ιστορίας, αλλά και πάλι δεν την βρήκα βαρετή. Αλλά εντάξει προφανώς μπορεί για πολύ κόσμο να τους φανεί βαρετή και ότι υπάρχουν πολλές αλλαγές στο κλίμα και μπορεί να κουράζει στην αρχή.
      Η ηθοποιία άψογη, πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όποιον πραγματοποίησε το casting. (ιδίως ο Lex με άφησε έκπληκτο)
      Η δράση καταιγιστική και με απίστευτες λείψεις. Πολύ σκοτεινή γενικά και αν και είχα διαβάσει πολλά αρνητικά ο Doomsday πραγματικά επιβλητικός και τρομακτικός.
      Η μουσικούλα που έπαιζε στο backround στην μεγάλη μάχη ήταν ατυχής (για τα πανηγύρια) δυστυχώς...
      Εγώ θα της έβαζα ένα 8/10 άνετα πάντως!
      Άντε να πω ότι κάποιος θα μπορούσε να μην είχε την ίδια άποψη αλλά αντικειμενικά δεν γίνεται για κανένα λόγο πέραν του είναι "μόδα του hating" να το παίζουμε ιστορίες να το βαθμολογήσουμε με 2/10...
      Ελπίζω ο κόσμος να πάει να την δει γιατί η ταινία αξίζει.

      Τα συγχαρητήρια μου στον αρθρογράφο σας για την τρομερή κρητική που άσκησε.... Log Out και Bye Bye!!!!

    • Striker21
    • Για εμένα η ταινία είναι κάπου στο 5-6. Δεν είναι κάτι το τρομερό, καμία σχέση με το έπος του Dark Knight, αλλά είναι απολαυστική. Μια ταινία που είναι ξεκάθαρα για κατανάλωση. Να πας με παρέα, να κάτσεις δυο ωρίτσες, και να δεις δράση και ξύλο μαζί με τα ποπ κόρν σου. Την άλλη μέρα θα την έχεις ξέχασει. Δεν θα σου μείνει τίποτα από αυτη την ταινία.
      Επίσης αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι μια ταινία-εισαγωγή για το Justice League καθώς και για τις άλλες solo ταινίες με τους σουπερήρωες.

      Υ.Γ. Ο Μπεν Άφλεκ μου άρεσε σαν Μπρους Γουεϊν/Μπάτμαν. Σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο του Christian Bale του Dark Knight, αλλά δεν περίμενα ούτως άλλως κάτι τέτοιο. Μου άφησε θετικές εντυπώσεις αυτός ο "καινούργιος" Μπάτμαν.

    • dawnstar
    • Scott οι περ δεν καταλαβαν oτι αυτο που εμφανιστηκε ηταν ο φλας(καρναβαλι)δυστηχως ειχα πολυ μεγαλες προσδοκιες και απογοητευτηκα απο την ταινια ,παραπολλα κενα και πολυ κακη σκηνοθεσια.το βασικοτερο προβλημα ηταν οτι προσπαθησαν να χωρεσουν 2 ταινιες σε μια οποτε χαθηκε η μπαλα χωρις να εξηγει τπτ.γενικα ηταν μετρια προς κακη εχασαν μια πολυ μεγαλη ευκαιρια στην dc.

    • Scott_Pilgrim
    • @dawnstar Καρναβάλι; Τόσο κακή η στολή ε; Κάπου διάβασα ότι έχει δύο στολές. Μια απλή την οποία δείχνει σε σκηνή όπου σταματάει ληστεία και την στυλ injustice όπου την φοράει σε ένα όνειρο. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

    • platonxii
    • Πριν από λίγο επέστρεψα και γω. IMHO η ταινία δεν είναι (τόσο) κακή. Όπως σχολίασα με το που βγήκα από την αίθουσα, I have strongly mixed feelings. Γιατί όμως;

      Γιατί την είχα δει όλη από τα trailers. Όλη όμως. Τον κακό, τους καλούς, την batcave, την Wonder Woman (Respect στην Gal Gadot), τον Lex Luthor (ακόμα περισσότερο respect στον Jesse Eisenberg), ακόμα και όλο το σενάριο πλην ενός σημείου (του τέλους) στο οποίο και δεν θα αναφερθώ.

      Γιατί μου ξαναέδειξε την σκηνή της δολοφονίας των γονιών του Bruce. Και περισσότερες από μια φορές. ΟΧΙ. ΕΛΕΟΣ. Νησάφι πια, φτάνει!

      Γιατί αφήνει πολλά υπονοούμενα για το παρελθόν και το μέλλον του σύμπαντος της DC. Τόσα πολλά που εγώ που δεν έχω διαβάσει τα άπειρα κομικς, χάθηκα, προβληματίστηκα και, εν τέλει, βαρέθηκα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σκηνή στην έρημο, που έπρεπε να googl-άρω για να βγάλω μια άκρη, ότι και καλά είναι κάποιο παράλληλο σύμπαν και κάτι τέτοια. Σε αυτό το σύμπαν με ενδιέφερε να βγάλω άκρη, όχι στα υπόλοιπα.

      Γιατί χάρηκα (not) που έμαθα ότι αυτή η κόκκινη φιγούρα ηταν ο Φλας, από κάτι σχόλια παραπάνω (Kudos, ειλικρινά θα την είχα διαγράψει τη σκηνή από τη μνήμη μου). Η ταινία έπρεπε να μου το πασάρει αυτό, όχι ο Scott_Pilgrim παραπάνω.

      Γιατί το Batman V Superman στον τίτλο της ταινίας μάλλον κάπου το ξέχασαν, μιας και εντός της ταινίας είναι απλά...λίγο. Πολύ λίγο.

      Γιατί ο Ben Affleck μου άρεσε στο ρόλο του Batman/Bruce Wayne. Ηταν καλός. Σε αντίθεση με τη στολή του που δίπλα στην αντίστοιχη του The Dark Knight μοιάζει φτηνή απομίμηση. Επιπλέον η ταινία περιέχει μια ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ σκηνή δράσης/ξύλου με τον Batman, που όμοια της δεν είχαμε δει ούτε επί Christian Bale.

      Γιατί το δεύτερό της μισό κύλησε γρήγορα και όπως θα έπρεπε να κυλήσει σε μια τέτοια ταινία.

      Γιατί για κάποιον λόγο πραγματικά ανυπομονώ να δω τις επόμενες ταινίες. Μία αίσθηση που στις αντίστοιχες ταινίες της Marvel δεν έχω, ίσως γιατί απλά είναι...καλύτερες και σου αφήνουν μια πιο ολοκληρωμένη αίσθηση.

      Γιατί όλα τα παραπάνω δεν την ρίχνουν στο 2/10. Με όσο αυστηρά κριτήρια και αν τη δει κανείς.

    • Altair
    • Η σκηνή στην έρημο δεν είναι από παράλληλο σύμπαν,αλλά από εφιάλτη.Το ότι βασίστηκαν σε παράλληλο σύμπαν,βλέπε Injustice για την ιδέα,είναι διαφορετικό.Την ταινία την είδα σήμερα.
      Έχει θέμα ρυθμού.Με χάλασε ότι έχει 2-3 dream sequences,τα οποία πήραν χρόνο από άλλα πράγματα που θα μπορούσε να δείξει.Επίσης,ξενέρωσα λίγο με την αλλαγή του Doomsday,παρόλο που ήταν επικός και τελικά δούλεψε πολύ καλά στην ταινία.Είχα γράψει παραπάνω ότι δε μου άρεσε ο Λεξ όπως τον είχα δει στα τρέηλερ.Οκ,στην ταινία,καμία σχέση,μου άρεσε αρκετά.Ο Batfleck ήταν επίσης εξαιρετικός και μου θύμισε τα παιχνίδια Arkham.
      Έχω πολλά να γράψω ακόμα,αλλά θα μπω σε spoiler territory οπότε λέω να το αφήσω.
      8/10 για μένα.

    • dawnstar
    • @scott στην ληστεια ειδαμε απλα την αστραπη συνολικα τον φλας τον δειχνει 30 δευτερολεπτα και σχεδον κανεις δεν καταλαβε οτι ηταν ο φλας.ουτως η αλλος θα την δεις και θα βγαλεις αποψη μονος σου εγω αυτο που πιστευω ειναι οτι μεσα σε 2 ωρες προσπαθησαν να βαλουν ολο το συμπαν της dc.η wonder woman που ηταν εξαιρετικη στο τελος δεν εξηγησε τπτ μα τπτ για αυτην και οντως το trailer σου δειχνει τα παντα δεν εχει μεινει τπτ να δεις.

    • Sephiroth
    • Χθες βράδυ είδα την ταινία, οπότε ας πω την άποψή μου. Αρχικά, να τονίσω ότι δεν ήμουν ποτέ τρελός φαν των comics, τα ανακάλυψα στην πορεία, δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα ποτέ μου. ΩΣΤΟΣΟ, οι υπερ-ήρωες και οι ταινίες με υπερήρωες που άρχισαν να εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια με καλύπτουν όσον αφορά την ψυχαγωγία μου στον κινηματογράφο. Για έναν άνθρωπο με το δικό μου background, η ταινία ήταν μέτρια προς κακή. Διαφωνώ με το 2 ως βαθμό, συμφωνώ όμως στα περισσότερα από τα όσα έγραψε ο συντάκτης του freecinema και ΚΥΡΙΩΣ σέβομαι την άποψή του.

      Οι υπερ-ήρωες όπως τους «χτίζει» ο Snyder ξενίζουν αρκετά σε σχέση με όλους τους υπολοίπους. Ο χαρακτήρας του Λεξ στην ταινία είναι αδιάφορος, ενώ κι εμένα μου φάνηκε ότι η ταινία επένδυσε πολύ σε σκηνές που δεν χρειάζονταν. Τόσο η κόντρα των δύο υπερ-ηρώων που έγινε σε δευτερόλεπτα «φιλία» (ή συμμαχία), όσο και η ξεχειλισμένη από εφέ σκηνή της μάχης με τον «κακό» της ταινίας ήταν για μένα το αποκορύφωμα της ξενέρας χθες.

      Συνολικά λοιπόν, επειδή είδα πολύ απόψεις που απέχουν ακραία η μία από την άλλη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι fans των comics την βρήκαν πολύ καλή, όλοι οι υπόλοιποι από «δεν τρελάθηκαν» μέχρι «ξενέρωσαν».

      ΥΓ. Θεωρώ ότι μετά από τόσα χρόνια, κάποια στιγμή θα πρέπει να εκλείψει αυτή η καφρίλα όποτε υπάρχει διαφορετική άποψη. Και το γράφω εδώ περισσότερο ως ένα μέλος της κοινότητας, παρά ως ο διευθυντής σύνταξης του Μέσου.

    • Geovra
    • Δεν την εχω δει (ακομα) αλλα για να υπαρχουν τοσα αρνητικα σχολια (και σε movie sites) ε καπου πρεπει να υπαρχει μια δοση αληθειας.

      Εδω θυμαμαι με το που ανακοινωθηκε ο Αφλεκ σαν Batman τι ειχε γραφτει και τι ειχε ειπωθει...

      Δεν περιμενω να δω μια τοσο χαλια ταινια (βαση βαθμου) αλλα σιγουρα δεν θα ειναι ενα εκτρωμα με special effects...

      Εννοειται οτι υπαρχει και η συγκριση με τις ταινιες απο τον Marvel κοσμο, οπου γινονται τρομερες δουλειες (κυριως στην σκιαγραφηση των χαρακτηρων περα απο τα πιου πιου) οποταν μια ταινια DC οπου θελει να επεκτεινει το franchise και αλλων χαρακτηρων (ενδεχομενως) στο μοντελο της Marvel αναποφευκτα θα ειναι στην μπουκα αν δεν ειναι στα επιπεδα και τα στανταρ που εχουμε συνηθισει, ακομα περισσοτερο οταν ερχεται και το Civil War.

      Και επαναλαμβανω χωρις να το εχω δει νομιζω οτι θα ειναι πολυ καλυτερο απο τα Transformers.....εστω και χωρις την Megan :)

    • Tsavi14
    • Δεν έχω δει την ταινία ακόμα αλλά πιστεύω πως αρκετοί έχουν συνδέσει τις ταινίες κόμικ με το σύμπαν της marvel που οφείλει τα πάντα στον Robert Downey και στην "γκλαμουριά" που έχει δώσει στο σύμπαν της και στη συνοχή, την πένα και το σκοτεινό περιβάλλον του Nolan στα dark knight.
      Αυτό που θέλει να πετύχει η warner είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να το κάνει πράξη, χωρίς έναν σκηνοθέτη-σεναριογράφο ο οποίος μπορεί να κοντράρει στα ίσα τη marvel, μόνο και μόνο με το σενάριο. Οι ταινίες κόμικ έχουν ένα βασικό σενάριο να κινηθούν αλλά χρειάζονται κάποιον ο οποίος έχει την ικανότητα να ξεφύγει από την έννοια του blockbuster και των εισπράξεων και να παραδώσει ένα αριστούργημα.
      Ο Snyder δεν είναι ένας τέτοιος σκηνοθέτης. Κριτικός δεν είμαι αλλά νομίζω από τα reviews που έχω διαβάσει, πως έχουμε να κάνουμε με μια ταινία γεμάτη εκρήξεις, καταστροφές και άλλα παρόμοια τύπου Michael Bay., που όλοι τον κράζουν σα σκηνοθέτη αλλά οι ταινίες του όχι απλά είναι επιτυχημένες αλλά και ο κόσμος τις ακολουθεί σαν τρελός.
      Ταπεινή μου γνώμη, είναι πως εκεί στη warner πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν. Να "χτυπήσουν" στις εισπράξεις τη marvel μόνο ή να δώσουν ένα κινηματογραφικό αριστούργημα που θα έχει και τρελές εισπράξεις και θα μείνει αξέχαστο; Και στις 2 περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να πάρει άλλος τα ινία για τη συνέχεια του σύμπαντος. Batman και Superman δεν είναι fantastic four να πατώνουν σε κριτικές! Μιλάμε πιθανότατα για τους 2 πρώτους αγαπημένους κόμικ ήρωες με χιλιάδες κόμικ που τους ξέρουν μέχρι και τα νεογέννητα!!!

    • dawnstar
    • @geovra και εγω ειχα κρινει αρνητικα τον αφλεκ πριν τον δω δεν ειναι κακος ως μπατμαν δεν ηταν το προβλημα της ταινιας ο αφλεκ αλλα η ροη και οτι δεν εξηγησε τπτ συν το οτι ηταν βαρετη σε πολλα σημεια.

    • Geovra
    • @dawnstar καταλαβαινω οτι αυτο ειναι τοπροβλημα της ταινιασ (ροη) και οχι ο Αφλεκ σαν Batman....απλα ηθελα να τονισω τον αρνητισμο πριν ακομα βγει η ταινια πιανομενοι απο "λεπτομερεια" ποιος θα κανει ποιον. Αν δεν λειτουργει μια ταινια δεν ειναι απαραιτητα προβλημα cast :)

    • Scott_Pilgrim
    • @platonxii sorry για το spoil περί Flash αν και είχα δεδομένο ότι όλοι ξέραμε πως θα τον έδειχνε μέσα στη ταινία, καθώς έχει ειπωθεί σε αρκετές συνεντεύξεις.

      @dawnstar σαφώς και περιμένω να δω την ταινία για να σχηματίσω την άποψη μου, απλά με έτρωγε η περιέργεια για το κοστούμι του Flash καθώς μετά εκείνο το conept art απλά έκανα τον σταυρό μου για να ήταν από τα πρώτα στάδια της παραγωγής.

    • Deathdragon
    • Κριμα τα λευτα που εδωσα απλα.δε το ευχαριστηθηκα.κακογραμμενο σεναριο οσο δε παει.ο μπατμαν ειναι ειναι πανεξυπνος ηρωας και οχι οπως τον εχουν στη ταινια.ο λογος που θυμωνει με το σουπερμαν ειναι αστειος.αφου κ αυτος στο τελος το ιδιο κανει.ο λεξ απαραδεκτος..απορω αν διαβασαν καθολου τα κομικ.πηραν 3 πραγματα απο διαφορετικες σκηνες και τα ενωσαν.αναλυση χαρακτηρων μηδενικη.ουσιαστικα ειναι σουπερμαν 2 αλλα παιζει ο μπατμαν περισσοτερο.σεναριο με πιο πολλες τρυπες απο τυρι το ειπα;υπαρχουν τροποι να νικησεις το σουπι ειδικα αν εισαι ο μπατμαν και καταφευγεις σε αυτο που δεν θα επρεπε να υπαρχει στη ταινια εφοσων το ειχαν δηλωσει.ο doomsday ειναι καποιος τυχαιος κακος απο χαλκ.δειτε μια φοτο πριν σπαταλησετε εκατομυρια στα εφφε.στα θετικα παντως ειναι καλο το ηθοποιηλικι απο ολους.παλι καλα που υπηρχε και η νταιανα...ελπιζω να μην ειναι το ιδιο χαλι και το justice leaque.
      Α ρε deadpool.

    • Dimitris 1395
    • my 2 cents. Η ταινία είναι κακή. Δεν μου αρέσει σχεδόν τίποτα, εκτός από την ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ τελευταία σκηνή μάχης (και την Amy Adams, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό). Στην οθόνη γίνονται περίπου τα διπλάσια, απ' όσα προλαβαίνεις να πάρεις χαμπάρι και τα περισσότερα δεν δουλεύουν καθόλου (εδώ μπαίνουν διάφορα παραδείγματα/spoiler)

      Αλλά, μακάρι όλες οι κακές υπερηρωικές ταινίες να είναι σαν αυτή. Θυμηθείτε πριν από μερικά χρόνια που βλέπαμε ταινίες όπως το X-Men 3, το Elektra και το Fantastic Four 2, που δεν προσπαθούσαν καν να κάνουν έστω κάτι ουσιώδες.

      Από εκεί και πέρα, το 2 για μένα δεν είναι αυστηρό, είναι ένας βαθμός που μπορεί να βάλει κάποιος βλέποντας τη συγκεκριμένη ταινία. Το ζήτημα είναι να κρίνουμε την άποψη κάποιου, κατανοώντας το πως το είδε εκείνος και όχι πως το είδε ο καθένας προσωπικά.

    • kokouman
    • Γελαω παιδια.Σας πειραζει ο Λουθορ του Eisenberg ο οποιος δεν υπολογιζει θυματα (βλ. σκηνη καπιτωλιο), ενω η παρωδια ο Λοκι που τον χτυπαει πανω κατω στο πατωμα σαν χταποδι ο Hulk ειναι προτυπο εχθρου. Λετε πως οι καταστροφες ειναι υπερβολικες και εχουμε για εχθρο τον Doomsday.Εννοειται πως θα ισοπεδωθουν ολα. Λοιπον προκειται για ο,τι καλυτερο εχουμε δει μετα την αξεπεραστη τριλογια του Νολαν και μακαρι να μεινει ετσι.Ο zack snyder ειναι απο τους χειροτερους σκηνοθετες που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη στην πιατσα και πραγματικα απορω πως εκανε μια τοσο καλη ταινια. Οι κριτικοι ( σιγα τους κριτικους δηλαδη ) δεν μου λενε τιποτα. Εχουν ταυτισει το superhero ειδος με τις ταινιες της Marvel και αν η ταινια δεν εχει αστειακια καθε 10 λεπτα δεν ειναι καλη. Αυτα απο εμενα. Για κανονικη ταινια 8/10. Για ταινια απο snyder 100/10.

    • PetrifieD-
    • Λοιπόν είδα την ταινία. Σε μερικά επί μέρους σημεία συμφωνώ με την συγκεκριμένη κριτική, την οποία όμως βρίσκω άκρως υπερβολική. Μετά τον κ. Φραγκούλη, άλλος ένας συντάκτης του freecinema αναλώνεται σε ένα κείμενό του σε μία "επίθεση" προς έναν σκηνοθέτη που δεν του αρέσει. Το κείμενο με κάνει να σκέφτομαι ότι ο συγκεκριμένος κριτικός πήγε να δει την ταινία μόνο και μόνο για να βρεί λάθη και "ατασταλίες" του σκηνοθέτη ώστε να "του την πεί" μέσα από την κριτική του. Ούτε εμένα μου πολυαρέσει ο Zack Snyder αλλά όταν πάω να δω μια ταινία δεν είμαι προκατειλημμένος λόγω του σκηνοθέτη, σε αντίθεση με τον εν λόγω αρθρογράφο. Η κριτική σίγουρα πρέπει να έχει μια δόση υποκειμενικότητας (η γνώμη του κριτικού) αλλά κατά κύριο λόγο πρέπει να είναι αντικειμενική. Αν μια κριτική ήταν αποκλειστικά η άποψη του γράφοντος τότε θα μπορούσαμε όλοι να την κάνουμε εύκολα αυτή τη δουλειά.

      Στα της ταινίας τώρα, δεν ήταν και κανένα αριστούργημα, δεν ήταν όμως και καταστροφή, άρα σίγουρα δεν αξίζει 2. Αν παίρνει 2 αυτή η ταινία τότε το καινούριο Fantastic 4 πρέπει να πάρει -3. Σίγουρα σε μερικά σημεία καταντάει κουραστική και σίγουρα μερικά πράγματα θα έπρεπε να έχουν γίνει διαφορετικά όπως π.χ. η συμφιλίωση των πρωταγωνιστών έγινε υπερβολικά γρήγορα και ήταν μέχρι και γελοία. Ο World's greater detective σε αυτή τη ταινία αποδείχτηκε η Lois Lane. Παρ' όλα αυτά είχε και μερικά καλά η ταινία, όπως η Wonder Woman και ο Doomsday. Μου άρεσε που ακολούθησε κάπως τα κόμικ η ταινία και δεν ξεφτίλισε έναν πραγματικά δυνατό και εμβληματικό κακό (Doomsday) όπως έκανε η Marvel με τον Mandarin στο Iron man 3 (από τα πιο απαράδεκτα που έχει κάνει η Marvel κατά τη γνώμη μου). Τέλος όσο για τον Lex Luthor, γενικώς είναι λίγο τρελός σαν χαρακτήρας αλλά θεωρώ ότι ο Eisenberg είναι υπερβολικός για μία ακόμη φορά. Γενικώς θεωρώ πως ο συγκεκριμένος ηθοποιός "υπερπαίζει" στις ταινίες του. Θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερη δουλειά στον ρόλο του κακού. Η ταινία μου δίνει την αίσθηση ότι πήγαν να τον κάνουν σαν τον Joker, αλλά δεν έχουν και πολύ σχέση οι 2 τους σαν χαρακτήρες.

    • Tegian
    • Δεν την ειδα την ταινια αλλα ρε παιδια τα review και ειδικα οι βαθμολογιες που βαζετε στις ταινιες ειναι το λιγοτερο τραγικες. Εκτος αν το κανετε επιτηδες για να μαζευετε σχολια, κλικς κτλ... 2 σε αυτο και 2 στο Revenant και δεν ξερω και τι αλλα τραγικα εχετε κανει !!! Παρτε σοβαρα τα μελη σας και μην τους δειχνετε την πορτα της εξοδου !!! Εγω προσωπικα εχω χασει καθε επιθυμια να διαβασω αλλο review ταινιας της κοινοτητας σας αν και πιστο μελος εδω και καιρο. Ας σοβαρευτουμε λιγο !!!

    • Sephiroth
    • @Tegian, σε πρώτη φάση, τα κείμενα για τις ταινίες είναι από συνεργαζόμενο site (το freecinema.gr), οπότε αν χαρακτηρίζεις μόνο από αυτά το site, μας αδικείς. Ωστόσο, την άποψή του ο καθένας μπορεί να την γράψει ελεύθερα. Ούτε εγώ συμφώνησα με τη βαθμολογία, αλλά η ταινία δεν είναι καλή.

    • Tegian
    • @Sephiroth , συμφωνω βρε Παυλο αλλα εμεις εδω διαβαζουμε τα αρθρα λογω Enternity... αρα ο,τι υπαρχει και ανεβαινει εδω ειναι συμφωνο με την εγκριση σας. Τουλαχιστον να παραλειπετε τις βαθμολογιες στο τελος γιατι γνωμη δικη μου και αλλων αρκετων με τους οποιους συναναστρεφομαι, δεν κανει καλο στο site σας το μερος που ασχολειται με το review ταινιων. Τα σχολια μου ειναι με αγαπη προς τον κοπο που κανετε για ολους εμας και αφορουν αποκλειστικα το μερος του site που ασχολειται με τα review ταινιων και οχι μονο με την συγκεκριμενη ταινια.

    • Sephiroth
    • @Tegian, κατανοώ τι λες, αλλά όπως θα έχεις δει, στις ταινίες έχουμε βγάλει το "χαρακτηρισιμό" που μπαίνει με τα scores που βάζουμε στα games. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βαθμολογεί άλλη συντακτική ομάδα, που -όπως είναι λογικό- βαθμολογεί με διαφορετικά κριτήρια. Να σχολιάσουμε, να κάνουμε κουβέντα και να δεχτούμε κριτική για κάτι που έχουμε γράψει εμείς το κατανοούμε. Και βάσει αυτών, να πούμε κάτι για το enternity. Εδώ απλά συζητάμε για ένα κείμενο τρίτου site που φιλοξενείται μια φορά την εβδομάδα στις σελίδες μας.

    • chris99
    • το 2 δεν αντικατοπρίζει με τίποτα την ταινία μπορεί να μην ήταν σαν τα άλλα έπη batman αλλά ήταν συμπαθητική συμφωνώ με τον φίλο καλύτερα να μην βάζατε κάποιο βαθμό.

    • Sephiroth
    • @blackmore, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, το freecinema έχει μια ξεχωριστή πρόταση: γράφουν το ίδιο review δύο συντάκτες του που διαφωνούν κάθετα. Στο πλαίσιο της ελευθερίας λόγου που πιστεύω όλοι χαιρόμαστε που υπάρχει, τα παιδιά κάνουν κάτι ξεχωριστό.

      Για το τεχνικό θέμα που αναφέρεις, δεν το έχω ξανακούσει ποτέ, σε παρακαλώ αν δεν σου κάνει κόπος κάνε ένα report στη σελίδα επικοινωνίας του site, σημειώνοντας την ενότητα "τεχνικό θέμα" και ανέλυσε όσο περισσότερο μπορείς το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις για να το δει ο admin.

    • elitistis13
    • Είσαι σοβαρός; Κάνεις σπόιλερ χωρίς καν να προειδοποιείς; Πάμε να δούμε ταινία Βatman vs Superman κι εσύ μας ανακοινώνεις ότι η έχθρα θα μετατραπεί σε φιλία; Εντάξει, ελπίζω η προσπάθειά σου να χαθούν εισιτήρια από την ταινία να έπιασε τόπο. Είναι γνωστό άλλωστε τα παιχνίδια που παίζονται από αντίπαλες εταιρείες διανομής. Καμιά φορά βέβαια είναι και η ασχετοσύνη του κάθε ''ειδικού''. Τεράστιο φάουλ το σπόιλερ, λυπάμαι για το site.

    • PetrifieD-
    • Φίλε elitistis13 το ότι οι batman και superman είναι σύμμαχοι στο σύμπαν της DC το ξέρουν και αυτοί που έχουν ασχοληθεί ελάχιστα με κόμικ. Άλλωστε υπάρχει και η Justice League στην οποία συμμετέχουν και οι 2. Ισχύει ότι έχουν υπάρξει διαμάχες μεταξύ των 2 για διάφορους λόγους, αλλά τις περισσότερες φορές είναι σύμμαχοι. Πραγματικά απορώ που σου κάνει τόση εντύπωση και θεωρείς και μέγα spoiler κάτι το οποίο είναι ευρέως γνωστό. Εκτός και αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ στη ζωή σου με κόμικ και πέρα από το ότι είναι κάποιοι υπερήρωες σε κάποια κόμικ δεν έχεις ξανακούσει τίποτα άλλο για τους batman και superman.

    • elitistis13
    • Είτε έχω ασχοληθεί, είτε όχι, η ταινία περνάει το κλίμα ότι θα υπάρχει δια-μάχη μεταξύ τους. Γιατί μου το χαλάς λοιπόν; Τώρα έχω καταλάβει όλη την ταινία πριν καν την δω.

    • Tim of Heavens
    • Θα σας τρολλάρω λιγάκι, αλλά για τους γηραιότερους, αναρωτιέμαι πως βλέπετε τέτοιες ταινίες δράσης και φαντασίας. Ούτε σενάριο της προκοπής έχουν, ούτε καμιά σούπερ ερμηνειάρα, ούτε σπασπενς, δεν ξέρω σαν junk food μου φαίνονται. Αν εξαιρέσεις τα Batman με τον Bale που βλέπονται οι υπόλοιπες είναι λες και τις γράψανε ερασιτέχνες σκηνοθέτες από Trasnformers μέχρι Deadpool και τα κατάλοιπα τους.

    • Sephiroth
    • Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα όσον αφορά ένα προϊόν. Δεν μου κάνει εντύπωση δηλαδή. Απλά αυτό το γεγονός δεν χρειάζεται να οδηγεί σε περαιτέρω διαμάχη. Άποψη η μία, άποψη και η άλλη. Σεβαστές και οι δύο! :D

    • Darkthronen
    • Και τα games τέχνη είναι αλλά και προϊόν, δεν αποκλείει το ένα το άλλο ;)

      Δηλαδή κρίνουμε τους κριτικούς αλλά διαβάζω για κριτικές "αφού το Easy A πήρε 7 στο imdb πως γίνεται η χ ταινία να παίρνει 1;"

      Παιδιά, η βαθμολογία δεν έχει να κάνει με συγκρίσεις. Κάθε ταινία βαθμολογείται για αυτό που προσφέρει αυτή, όχι για αυτό που πρόσφερε μια άλλη ταινία, jesus δηλαδή

    • periklis
    • Enternity.gr........

      σουτάρετε με φάλτσο τους cine-κριτικούς σας γιατι σας εκθέτουν!!!
      ΕΛΕΟΣ!!!!

      ΔΗΛ το REVENANT με το SUPERMAN vs BATMAN μαζί παιρνουν 4 !???? χοαοχαοοχαοχαοχοαχοαοχα

    • iankysyrath
    • ένα 7ρακι από μένα για την ταινία.... οι σινεκριτικοι σας όντως σας εκθέτουν σαν site που κατά τα αλλα, εκτός από το τραγικά συνεχώς ατυχές κομματι της σινεκριτικης λειτουργεί εξαιρετικά...πραγματικα ο Periklis έσφαξε με το βαμβάκι από πάνω...revenant +superman vs batman= 4 ..50 shades of grey=6. Ε ρε kink.com που του χρειάζεται του reviewer να ξαλεγραρει το ψευτοκουλτουρε υφάκι του.

    • Sephiroth
    • Δεν υπάρχουν "σινεκριτικοί μας", γιατί δεν είναι "μας". Είναι συντάκτες συνεργαζόμενου site. Φιλοξενούμε μία φορά την εβδομάδα ένα κείμενό τους. Δεν ξέρω ρε παιδιά τι παραπάνω να σας πω. Δεν εκτίθεται το site από κάτι που βλέπετε σε 300 άρθρα που ανεβαίνουν την εβδομάδα και εκτίθεται από 1 που είναι και συντάκτη άλλου site;

    • PetrifieD-
    • Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα έκθεσης του site. Εκτός του ότι είναι από άλλο site οι κριτικές ταινιών, είναι και το ότι δεν είναι όλες οι κριτικές για πέταμα. Πολλές είναι καλές (ανεξάρτητα βαθμολογίας) σωστά δομημένες και αντικειμενικές (όσο γίνεται), άλλες πάλι δεν είναι και πολύ επαγγελματικές(λίγες). Συνολικά όμως αυτή η συνεργασία των site δεν είναι κακή. Ίσα ίσα που μας παρέχει ένα έξτρα πράγμα το enternity το οποίο πολλές φορές δίνει τροφή για συζήτηση.

    • Tim of Heavens
    • @Sephiroth: Κάτι μου λέει ότι αν ο συντάκτης του review έβαζε 8 στην ταινία και κρατούσε ανέπαφο το κείμενο θα είχαμε τα μισά posts. Είμαστε πολύ μπροστά και το δείχνουμε.

    • Geovra
    • Δηλαδη αν εγραφε την κριτικη συντακτης του site θα ηταν πιο κοντα στα "δικα" μας κριτηρια? Η κριτικη (ποσο μαλλον) η βαθμολογια σε κατι ειναι υποκειμενικο ρε παιδια...εγω προσωπικα και θαψιμο να πεσει σε κατι το προτιμω απο το να ειναι ολα αρμονικα. Για μενα παντα

      ΥΓ και γω ειχα γραψει αρνητικα για το Nymphomaniac (part1) ΠΡΙΝ το δω (μεγα λαθος)...η ταινια ηταν ΟΝΤΩΣ πολυ καλη...για τα δικα μου ομως κριτηρια

    • Spahar
    • Πήγα να δω την ταινία με πάρα πολύ χαμηλές προσδοκίες εξαιτίας όσων είχαν γραφτεί αυτές τις μέρες (έχοντας δει μόνο τίτλους, δεν μπήκα στην διαδικασία να διαβάσω κριτικές αφού έτσι και αλλιώς θα την έβλεπα την ταινία). Και παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες μου ήταν χαμηλές και περίμενα η ταινία να είναι μέτρια, ο Σνάιντερ κατάφερε κάπως να με κάνει να φύγω ακόμα πιο ξενερωμένος από την αίθουσα.

      Η ταινία ήταν κακή. Η πλοκή (όποια και αν ήταν αυτή) ήταν απλά βαρετή και με καμία συνοχή. Οι Αφλεκ και Καβιλ ήταν οκ, αν και θεωρώ ότι η ίδια η ταινία δεν βοήθαγε κανέναν ηθοποιό να διαπρέψει. Η αποτύπωση του Λεξ Λούθορ ήταν τελείως μάπα, πιο πολύ μου θυμιζε Τζοκερ. Ο Batman ήταν υπερβολικά βαρύς σε όλα του, μου θύμιζε πορτιέρη σε καγκούρικο μαγαζί. Το καστινγκ του Jeremy Irons ως Αλφρεντ το βρήκα απλά αποτυχημένο. Ο Irons μάλλον ήθελε να υποδυθεί τον Τζιμ Γκόρντον και επειδή δεν τον άφησαν είπε να κάνει τον Αλφρεντ -> Γκόρντον (ο τύπος είναι ίδιος ο Γκόρντον από τα τελευταία παιχνίδια Batman, δηλαδή έλεος).

      Η Wonder Woman ψιλοαπογοήτευση, ειδικά η σκηνή που σκάει μύτη με τη στολή και μπαίνει το κομμάτι αλά Eurovision με έκανε να βάλω τα γέλια. Γιατί τόση προσπάθεια σε όλους τους τομείς (μουσική, close ups, slow mo) για να μεταφέρεις τόση ποζεριά στο θεατή? Και όλα αυτά κιόλας στις σκηνές που έτρωγαν ξύλο.

      Καλά η αρχή της ταινίας με τον Wayne να τρέχει στη Μετρόπολις δεν χρειάζεται καν να συζητηθεί. Είσαι ο Batman, έχεις όλο αυτόν τον εξοπλισμό που έχεις και προτιμάς σε μια πόλη που καταστρέφεται να τρέχεις με ένα ταξί σε στεροειδή; Σοβαρά τώρα; Ο Τζακ γιατί έμεινε στο κτήριο, την είδε καπετάνιος σε πλοίο;

      Πολύ κακή ταινία δυστυχώς. Ένας αχταρμάς από χαρακτήρες, με ακαταλαβίστικη πλοκή και πιο ακαταλαβίστηκες σκηνές δράσεις. Πάλι καλά που είδαμε Deadpool πριν ένα μήνα και γουστάραμε. Άντε να δούμε το Civil Wars τι θα λέει...

    • MBisonGR
    • ο Spahar με καλυψε πληρως. Πηγα να δω την ταινια με τη λογική "ποοοσο χαλια μπορεί να ειναι;;" και η ταινία δεν βλεπεται.
      Ειναι κακη ταινια, καγκουρικη.

    • JimDefinitive
    • Η ταινία σε κοινό που δεν είναι fan του είδους δεν άρεσε καθόλου και θα τις έβαζαν ένα 2αρι περισσότερο γιατί περίμεναν να δουν κάτι πιο κοντά στην τριλογία του Batman του Νόλαν και αυτό πιστεύω είναι λάθος. Για θέμα ρεαλισμού και ταινιών γενικότερα πιστεύω είναι χαζό να μιλάμε. Τώρα, εγώ σαν οπαδός κόμικ έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Οκ η ταινία ήταν κάτω του μετρίου για λόγους που έχουν αναφερθεί αλλά υπήρχαν και ωραίες στιγμές για fanboys.To ότι βλέπουμε αυτούς τους ήρωες με 70-80 χρόνια ιστορία μαζί στην μεγάλη οθόνη και από μόνο του προκαλεί ένα δέος. Το μεγαλύτερο λάθος πιστεύω ήταν ότι μπούκωσαν την ταινία με πολλά μεγάλα event και τα χάσανε σε διαχείριση και δομή.

    • christos12137
    • 6-7 είναι η κατάλληλη βαθμολογία και όχι 2...Βέβαια δεν το σκηνοθέτησε ο Παπακαλιάτης, καταλαβαίνουμε τον πόνο σου...κρίμα ...

*