Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Blade Runner 2049 Review

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    16+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Denis Villeneuve

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Blade Runner 2049
      • 7.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (4)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://bladerunnermovie.com/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 2

    SCORE
*
Ο KB36-3.7 βγάζει στη «σύνταξη» παλιότερα μοντέλα replicants που εξακολουθούν να διαφεύγουν των Αστυνομικών Αρχών. Στη φάρμα ενός καταζητούμενου, θα εντοπίσει ένα θαμμένο κουτί με τα λείψανα μιας γυναίκας που πέθανε κατά τη διάρκεια γέννας. Και… δεν ήταν άνθρωπος!

Το 1982, το original «Blade Runner» ήταν για τον (κάθε ηλικίας) θεατή ένα παραμύθι. Μια φαντασία που τον μετέφερε στο μέλλον, περασμένη μέσα από ένα μοναδικά ευρηματικό «φίλτρο» vintage σινεφιλίας. Η ανταπόκριση κοινού και κριτικής στην εποχή του ήταν μέτρια, εισπρακτικά το φιλμ «μπήκε μέσα» στις ΗΠΑ, αλλά σήμερα (δίκαια) αντιμετωπίζεται ως ένα έργο - τομή στο είδος του, τόσο σημαντικό για την επιστημονική φαντασία όσο και το «Metropolis» (1927) του Φριτς Λανγκ (παραδόξως, επίσης παραγνωρισμένο στην αρχική του διανομή). Και οι δύο αυτές ταινίες παρουσίασαν στη μεγάλη οθόνη μερικές από τις πιο δυσοίωνες προφητείες για το μέλλον του δυτικού πολιτισμού. Και, δυστυχώς, βγήκαν αληθινές. Ή έχουν ακόμα πολλά να μας διδάξουν για το αύριο. Το «Blade Runner 2049» δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία ταινιών. Γιατί δεν βλέπει μπροστά. Τα «όνειρά» του δεν είναι αληθινά. Είναι προ-κατασκευασμένα.





Και να θέλεις να αποφύγεις τις συγκρίσεις με το «Blade Runner», οι οποίες σαφώς αδικούν έναν σκηνοθέτη ικανότατο όπως είναι ο Ντενί Βιλνέβ, υπάρχουν σημεία αναφοράς δομικά στην αφήγηση που παραπέμπουν (με απόλυτη αντιστοιχία) στο φιλμ του Ρίντλεϊ Σκοτ, από την πρώτη κιόλας σεκάνς της «ανάκρισης» ενός Nexus 8 που ζει στην «αυτοεξορία» μιας φάρμας πρωτεϊνών. «Πως είναι να σκοτώνεις το ίδιο σου το είδος;», ρωτά το replicant τον Κ, τον κεντρικό χαρακτήρα της ταινίας, δίχως να αφήνει το παραμικρό υπονοούμενο για την προέλευσή του, καταργώντας κάθε γριφώδη υποψία που ακολουθεί τον ήρωα του Ρικ Ντέκαρντ (Χάρισον Φορντ) μέχρι και σήμερα, ανάλογα με το ποιο cut του original φιλμ έχει παρακολουθήσει κανείς. Σταδιακά θα καταλάβουμε πως ο Βιλνέβ (ή και οι σεναριογράφοι Χάμπτον Φράντσερ & Μάικλ Γκριν) δεν έχουν στήσει το παιχνίδι τους στο ίδιο ακριβώς terrain. Οι ταυτότητες των ανθρωποειδών δεν αποτελούν απαραίτητα την πηγή ενός μυστηρίου που θα γίνει το όχημα για την πλοκή.



Ο κώδικας κατασκευής που θα βρεθεί στα οστά μιας αγνώστου ταυτότητας γυναίκας / replicant, η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια… καισαρικής, αποτελεί την έναρξη της ιστορίας και τη γένεση ενός μεγάλου αινίγματος εδώ. Ο Κ θα αναλάβει την υπόθεση μάλλον προσωπικά, ενδεχομένως αναζητώντας το αληθινό (πόσο σαρκαστικό) νόημα της ζωής, ελπίζοντας να είναι ο ίδιος το χαμένο παιδί που… επέζησε ή όχι, τελικά; Και ποιο ήταν το φύλο του, πραγματικά;



Αντιμέτωπος με το (αξεπέραστο) βάρος του σκηνογραφικού όγκου της ταινίας του ’82, ο Βιλνέβ στήνει την δική του δυστοπία σε ένα Λος Άντζελες που μοιάζει με μια αλληγορία για το ίδιο το σήμερα και όχι ένα μακρινό μέλλον. Στην ουσία, δεν συστήνει κάτι καινούργιο. Και αυτό είναι ένα σκληρό ατόπημα της τοποθέτησής του επάνω στην όλη μυθολογία του «Blade Runner». Εκτάσεις απογυμνωμένες από το στοιχείο της φύσης, γειτονιές υποβάθμισης που μοιάζουν περισσότερο με τις ήδη υπάρχουσες βραζιλιάνικες φαβέλες, σκουπιδότοποι, ένα ακαθόριστης σημασίας τείχος που προστατεύει τους πολίτες από ραδιενεργές ζώνες, ακόμη και μια έμμεση αναφορά στην εκμετάλλευση της φτηνής παιδικής εργασίας σε χώρες της Ασίας (η σκηνή της παράνομης φάμπρικας), προσγειώνουν την ατμόσφαιρα του φιλμ σε μια ωμά επικριτική ματιά των κοινωνιών στις οποίες ήδη ζούμε, δηλώνοντας πλήρη απαισιοδοξία για αυτά που «έρχονται». Έλλειψη φαντασίας ή τόλμης να «δει» μπροστά; Ότι κι αν επιλέξει κανείς, είναι ίσως αστείο να παρακολουθείς τις εικόνες του «Blade Runner 2049» και να σκέφτεσαι ότι τα ίδια σχεδόν πράγματα έχουν ειπωθεί στο σινεμά του παρελθόντος όχι μόνο κάμποσες φορές αλλά ακόμη πιο ώριμα και ουσιαστικά σε μια… παιδική, animated ταινία! Σοβαρά, το «WALL·E» (2008) διαχειρίστηκε σαφώς καλύτερα τούτη την εφιαλτική δυστοπία, αγγίζοντας έως και το θέμα της επανάστασης των robots! Το μόνο «upgrade» που κάνει εδώ ο Βιλνέβ είναι η ένταξη εκείνου του ψηφιακού περιβάλλοντος σε ένα live action τοπίο, προσθέτοντας (και) ψήγματα από «THX 1138» (1971) σε ένα… αντι-ταρκοφσκικό σύμπαν φωτισμών και σχεδιασμού παραγωγής που αντικαθιστά την υγρασία και το ημίφως με τη σκόνη και το πορτοκαλί ενός «άρρωστου» ήλιου.



Η αισθητική αντίληψη μινιμαλισμού του Βιλνέβ κοντράρεται παράξενα με τις μνήμες μας από το «Blade Runner» του Σκοτ και στα πιο urban σημεία απεικόνισης του μελλοντικού Λος Άντζελες, ουρανοξύστες, iconic λογότυπα μεγάλων εταιρειών και διαφημιστικά ολογράμματα που ωθούν κυρίως στο cybersex, φαντάζουν σαν φτωχοί συγγενείς του μεγαλείου του ’82, στο οποίο ακόμη και το multi-πολιτισμικό στοιχείο αναφορών αναμείγνυε εντονότερα τις μεταναστευτικές τάσεις που παρατηρούμε στο… σήμερα. Στο πλαίσιο του cyber, η «σύντροφος» του Κ, ένα μεταλλασσόμενο ολόγραμμα στερεοτυπικών role playing φαντασιώσεων για τον άνδρα, υποδύεται πότε τη μέση Αμερικάνα σπιτονοικοκυρά, πότε το πρότυπο του ερωτεύσιμου θηλυκού, πότε το αντικείμενο ηδονής, σε μερικές από τις (ελάχιστες) αξιομνημόνευτες σκηνές τούτης της ταινίας (όπως του «simulated» threesome). Και εδώ, όμως, ο Βιλνέβ αυτοπαγιδεύεται από το σχόλιο που θέλει να κάνει επάνω στην επαφή και ξεχνά ότι η νέα γενιά των replicants (πόσω μάλλον ενός ολογράμματος…) έχουν παραχθεί με βελτιώσεις που αφορούν στο μη συναίσθημα, προκαλώντας μια κάποια σύγχυση στους ρόλους και τους «χαρακτήρες».



Μένουν μονάχα στιγμές παράδοξης εικαστικότητας, ένας «εκβιασμός» στο να συναντήσει το φιλμ την pop κουλτούρα (το σκηνικό του malfunctioned show στο ξενοδοχείο, με επιπλέον αποχρώσεις από την κιουμπρική «Λάμψη»), το εύρημα της δημιουργίας των πλαστών, μη βιωμένων ονείρων και η ποιότητα της υπογραφής του Βιλνέβ στην πιο αδύναμη (και αχρείαστη) ταινία της φιλμογραφίας του (ειδικά μετά την εξαιρετική «Άφιξη»). Δυστυχώς, το «Blade Runner 2049» είναι ένα φιλμ στο οποίο δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουμε για πιθανές αναθεωρήσεις ή για να λύσουμε κάποιο είδος «αινίγματος» στο… όποιο μέλλον. Αφόρητα κουραστικό στη σχεδόν τρίωρη διάρκειά του, με την ανάγκη να γραπωθεί πάνω σε φιλοσοφικά αποφθέγματα generic απλοϊκότητας που στερούνται απάντησης, υποχρεώνεται στο φινάλε να ακουμπήσει το μύθο του original «Blade Runner», υποκύπτοντας στη χρήση ενός από τα κλασικότερα μουσικά θέματα του Βαγγέλη Παπαθανασίου, λες και παραδέχεται την τελική του ήττα. Στη βροχή δακρύσαμε μόνο μια φορά.



ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
Έλλειψη αυθεντικότητας. Έλλειψη φαντασίας. Έλλειψη κινηματογραφικής μαγείας. Ένα sequel που δεν έπρεπε να είχε γυριστεί. Το μόνο σίγουρο που καταφέρνει να κάνει το «Blade Runner 2049» είναι να ανυψώνει την αξία της original ταινίας, η οποία δεν ήταν απαραίτητα αψεγάδιαστη, αλλά ο χρόνος (πόσω μάλλον και η εξέλιξη του πολιτισμού μας) ανέδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία που σήμερα την ορίζουν ως ένα από τα ουσιαστικά αρχέτυπα του sci-fi. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι ένα απολύτως απαθές replicant… υποκριτικής (προσθέσατε εισαγωγικά), ενώ ο Χάρισον Φορντ έχει ξεχάσει να παίζει σαν Ντέκαρντ και οριακά συγκινεί λόγω γήρατος. Υπάρχει μερίδα θεατών που θα το δεχτεί ως αυτόνομη ταινία ή μια αξιόλογη συνέχεια του «Blade Runner», αλλά ενδέχεται να μιλάμε για ανθρώπους που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα το 1982… Οι αργόσυρτοι ρυθμοί και η σχεδόν εξωφρενική του διάρκεια θα εξολοθρεύσουν τις αντοχές του κοινού των multiplex, που θα προτιμήσει να «λιποτακτήσει» από τις αίθουσες με… ελαφρά πηδηματάκια. Τζάμπα πήγε η θυσία σου, Σάπερ Μόρτον, το «θαύμα» δεν ήταν εδώ. Αν κυκλοφορήσει καμία είδηση για δεύτερο sequel, θα αρχίσω να αποζητώ τη ρίψη πυρηνικών (στο Χόλιγουντ, έστω).

Του Ηλία Φραγκούλη, σε συνεργασία με το freecinema.gr 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
38 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • iankysyrath
    • μυριζομαι ΤΑΙΝΙΑΡΑ για να βαλει ο ακατανόμαστος 2..κατσε να δεις πιο ειχε παρει 3 Oscars, 3 χρυσες σφαιρες, 5 bafta και ένα 2 από τον ακατανομαστο??ααααα ναι καλέ, το revenant!

      • master
      • Λοιπόν σίγουρα οταν βλέπουμε μια ταινία για να περνα η ωρα δεν σημαίνει οτι ειτε ειναι καλη η καθόλου καλη ειχε ομως δικιο σε πολλες ταινιες που ναι μεν τις ειδα ο κύριος Φραγκουλης οταν της εβαζε 2 η 4 κατι εξερε οπως πχ annabelle transformers pirates carabean δεν ηταν κατι σπουδαιο δεν σου λέει να μην τις δεις αρα το πρωτο blade runnner ηταν φοβερο δεν σημαίνει οτι το καινούργιο το φτανει.

        • iankysyrath
        • Αρκετα με την ευηθεια παλικαρι μου!!η κριτικη υπακουει σε καποιους αντικειμενικους κανονες αλλα ακομα και υποκειμενικα να το παρει κανεις η ταινια πρεπει να πατωσει στους εξης τομεις για να παρει ενα συνολικο 2!!!!πηρε 2:στον ηχο, 2 στα εφε, 2 στη σκηνοθεσια, 2 στο σεναριο? 2 στο καστινγκ και την ηθοποιια, 2 στο music score!!ρε παρτε το χαμπαρι!!το παλικαρι πασχει απο δυσαριθμησια και δυσκοιλιοτητα! Το χουμε πει πολλες φορες ριχτε ενα ουστ στον ανθρωπο!και ποιος σου πε οτι με νοιαζει αν ειναι αμεσα συγκρισιμο με το 1o..και γιατι δηλαδη αν ειναι χειροτερο απο το 1o πρεπει να παρει 2?στην κριτικη υπαρχουν μετρα και σταθμα..αλλιως μπορει ο καθενας να κανει κριτικη κινηματογραφου κι οποιουδηποτε αλλου μεσου ψυχαγωγιας χωρις δικαιολογηση πραγματικη..Ειναι σαν να βγω εγω να πω "εισαι ηλιθιος" κι εσυ με ρωτησεις ευλογα :γιατι;;; κι εγω σου απαντησω: γιατι ετσι γουσταρω!

    • Leokahri
    • Ολοι εχουν τρελαθει με την ταινια λενε οτι ειναι καλητερη και απο την πρωτη ( δυσκολο αυτο ) και ο Φραγκουλης βαζει 2 !! Γελαει το συμπαν !! Ταινιαρα ειναι Φραγκουλη !!!

    • sakis die hard
    • έχω μπει παντού σε όλα τα site όλοι λένε πολύ καλό η έστω μέτριο ότι είναι κακή ταινία πρώτη φορά το ακούω τι να πω

    • eironia
    • Κύριε Φραγκούλη, λίγη ντροπή δε βλάπτει.
      Βάλτε και -1 την επόμενη φορά για να φανείτε ξεχωριστός.
      Αστειότητες-γραφικότητες

    • abaddon77
    • Δεν είμαστε με τα καλά μας μου φαίνεται.....Αυτός μάλλον πρέπει να τρολάρει, δεν εξηγείται αλλιώς......

    • Scott_Pilgrim
    • Με ιντριγκάρει να πάω Πάτρα να το δω απλά για να δω πόσο έξω έχει πέσει ο reviewer. Το πρώτο για την εποχή του είναι πολύ καλό και θα ήθελα πολύ να δω τι μπορεί να κάνουν νέα μυαλά σε αυτό το σύμπαν.

    • Alias
    • Μην αγχωνεστε, και το πρωτο Blade Runner στον καιρο του ειχε κακες κριτικες. Δεν μπορουσαν οι αντιστοιχοι παλιακης νοοτροπιας κριτικοι να το αντιληφθουν. Σημερα θεωρειται απο τα κορυφαια sci fi εργα ολων των εποχων που αντικειμενικα επηρεασε 2 γενιες σκηνοθετων και αμετρητες ταινιες. Ευτυχως το συγκεκριμενο εργο δε θα χρειαστει να περασουν δεκαετιες για να αναγνωριστει καθως οι σημερινοι κριτικοι ειναι πιο ανοιχτομυαλοι.
      Τωρα τι δουλεια εχει ενας δεινοσαυρικων αντιληψεων κριτικος σε ενα site οπως το enternity δεν εχω ιδεα

      • Insert_
      • Επειδή από την κριτική κατάλαβα πως ο Φραγκούλης πάντα γούσταρε την πρώτη ταινία, αυτό σημαίνει ότι ο reviewer τώρα έχει γεράσει και δεν τα πιάνει αυτά τα καινούργια; Χαχαχαχαχα...

        Πάντως, αφού συνέβη το αντίστροφο με το sequel σήμερα, ίσως αυτό σημαίνει πως θα ξεχαστεί και γρήγορα. Επειδή το είδα, σε αυτό θα συμφωνήσω.

        • Alias
        • Ναι, 'δεν τα πιανει αυτα τα καινουρια', οπως πχ ολα τα τελευταια των Ινιαριτου, Νολαν και ενα σωρο αλλα. Πολλοι οταν μεγαλωνουν σταματουν να αποδεχονται νεωτερισμους και νεες τασεις. Τι να κανουμε, συμβαινει σε αρκετους.
          Και το αρχικο Blade Runner ειναι μαντεψε τι: παλιο!!
          Βρισκω παντως ενδιαφερον το γεγονος οτι σχολιαζεις αποκλειστικα σε κριτικες Φραγκουλη

    • Cerivus
    • Μιλαμε για μια υπεροχη ταινια τουλαχιστον για υποψηφιοτα για Oscar κινηματογραφησης σκηνοθεισιας και ηχου εχει προβλημα ρυθμο αλλα παραμενει υπεροχη ελαχιστο 8 Μολις ειδα την ταινια και δεν ξερω αν πρεπει να κλαψω να βρισω η να γελασω βλεποντας το 2 σαν βαθμο μαζεψτε τον μ****α

    • eironia
    • Insert, μπορεις-για να σου τεθει ευγενικα-να μην κανεις το δικηγορο του γραφικου σε καθε σχολιο?
      Οκ, μας ειπες την αποψη σου, ΓΕΛΑΕΙ το συμπαν, παμε παρακατω.

      • Insert_
      • Βρίσκω πιο γραφικό το γεγονός ότι κατηγορείτε μια κριτική για κάτι που δεν έχετε δει. Είναι σαν να λέμε ότι μιλάτε για game που δεν παίξατε ποτέ αλλά έχετε γνώμη γι'αυτό. Και από σχόλια που διαβάζουμε εδώ μέσα, συμβαίνει πάντα έτσι.

        • eironia
        • Την είδα την ταινία. ΠΙΘΑΝΑ η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ολων των εποχων. Εκθρονισε το matrix. Απλα πρεπει να εισαι cyberpunk science fiction fan για να νιωσεις το ΕΠΟΣ του Villeneuve. Εσυ πρεπει να`σαι fan του ρετιρε. Οποτε αραξε στα κυβικα σου και μην απαντας σα μαιντανος και δικηγορος του γραφικου εμμονικου που το παιζει και αυθεντια. Δειτε κανα παρα πεντε κι αφηστε το blade runner να το κρινουν αλλοι.

    • Raphael
    • Ρε ντάξει καταντάει αηδία αυτό το πράγμα με τον Φραγκούλη κόψτε τον επιτέλους βάλτε κανενός άλλου. Απ τις 10 ταινίες που έχει βάλει κάτω από 5 για μένα στη 1 έχει δίκιο. Ο τύπος είναι ψευτοκουλτουριάρης του χειρίστου είδους και κρίνει τα πάντα υποκειμενικά.

      Είδα το τελευταίο Alien που του είχε βάλει πολύ χαμηλή βαθμολογία και δεν ήταν η χάλια ταινία που περιέγραφε ούτε φυσικά ήταν άριστη αλλά ήταν αρκετά καλή και σαν fan της σειράς ικανοποίηθηκα και θα έβαζα ένα 7.

      Αυτός κράζει τα πάντα με πολύ περίεργα κριτήρια. Είναι ξεφτίλας ο άνθρωπος μην ανεβάζετε κριτικές του.

      • Raphael
      • ΣΤΟ IMDB ΕΧΕΙ 8.8 προς το παρον και metascore από κριτικούς 82!!!! Φραγκούλη όσο και να χτυπιέσαι shaker δεν γίνεσαι! Άλλαξε δουλειά!

        Θα πάω να την δω ρε κιαρατά μόνο και μόνο για να πιστοποιήσω πως είσαι άχρηστος στη δουλειά σου.

    • fanuto
    • [+]
      • Alias
      • ""Fucking low brow plebs που σας προ-αρέσει κάθε μαρκεταρισμένη σικουελ-πρικουελ-ριμπουτ παπάτζα.
        Εσείς έχετε καταστρέψει το σύγχρονο σινεμά'''

        Oτι ειναι σημερινο φαινομενο τα σικουελ πρικουελ ριμεικ ε? Οτι δεν γινεται απο το 1950 ηδη ε? Εισαι κινηματογραφικα ανιστορητος.

        ''και τα στανταρς έχουν πέσει τόσο πολύ σε συνδυασμό με το αδιανόητο hype/marketing της κάθε μαλακίας που της διασφαλίζει ευνοϊκές κριτικές "or else"''

        Ναι βεβαια δεν βλεπεις τι καλες κριτικες πηραν Batman v Superman και Suicide Squad? Συνωμοσια μεγαλοκινηματογραφικων στουντιο στο φουλ!
        Ε ρε τι αλλο θα ακουσουμε απο τον καθε μην πω τι που φτιαχνει 10 ψευτικα προφιλ

    • xvagos
    • Γούστα είναι αυτά, τι να λέμε τώρα. Υπάρχει περίπτωση να μην την δω; Και -2 να έβαζε τι σημασία έχει;

    • Insert_
    • Η διαφορά της ποιότητας των σχολίων εδώ από το freecinema.gr βγάζει μάτι, πάντως. Εκεί καταλαβαίνεις ότι σχολιάζουν άνθρωποι που βλέπουν σινεμά.

      • Alias
      • Δεν ξερω αν εισαι ο ιδιος ο κριτικος ή απλα φιλος του, θα σου πω ωστοσο φιλικα το εξης:
        Οταν εκτιθεσαι δημοσια θα δεχτεις κριτικη, ειτε το θες ειτε οχι, αρνητικη ή θετικη. 2 επιλογες εχεις: Ειτε να προσπαθησεις να το δεις εποικοδομητικα και να γινεις καλυτερος ειτε να τους βγαλεις ολους χαζους ή ''low brow fucking plebs'' και να συνεχισεις ξεροκεφαλα την πορεια σου.

        Παμε και στο παρον σου σχολιο:
        Το επιχειρημα σου για την ποιοτητα των σχολιων εδω ειναι τουλαχιστον διατρητο. Προφανως και τα σχολια στο freecinema θα ειναι (πολυ) πιο θετικα, στη σελιδα αυτη μπαινουν και κυριως επιστρεφουν οσοι τους αρεσουν οι συγκεκριμενες κριτικες και ειναι εμφανως φιλικα διακειμενοι στους κριτικους και τις αξιολογησεις τους.
        Εδω ειναι level playing field φιλε μου. Δεν μπαινουν στο enternity για τις κριτικες σου, το αντικειμενο του site ειναι αλλο, οι κριτικες ταινιων ειναι bonus. Αυτα που θα διαβασεις εδω σε σχολια ειναι πολυ πιο αντικειμενικα απο αυτα που σου γραφουν οι φαν σου.
        Περιμενω να ακουσω σοβαρο επιχειρημα φιλε ποιοτικε σχολιαστη μου

        • Insert_
        • Λογικά ο Φραγκούλης κλαίει από τα γέλια (αν μπαίνει εδώ).

      • Alias
      • Οκ μια και αποστομωθηκα απο αυτον τον χειμαρρο επιχειρηματων αποχωρω. Ειμαι βεβαιος θα σε ξαναδουμε στα σχολια της επομενης κριτικης

        • Insert_
        • Εγώ είδα το έγο και συμφωνώ με τη συγκεκριμένη κριτική. Εσύ τι ακριβώς κάνεις; Ποια επιχειρήματα χρησιμοποιείς;

    • Efkar
    • Κολλάτε σε έναν αριθμό λες και ήρθε το τέλος του κόσμου. Λες και αμα έβαζε -10,-100,-1000 ή 10,100,10000+ θα επηρέαζε αυτούς που είναι να την δουν ή όχι.
      Άλλη φορά να μπαίνουν βαθμολογίες 8+ γιατί υπάρχει πληθυσμός που κλονίζεται το εγώ του όταν βλέπει χαμηλές βαθμολογίες.
      χειρότερα απο γήπεδο το κάνατε

    • polynekros
    • Αγαπητό Entermity, θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε την συνεργασία σας με τον "κύριο"?!?!? που υπογράφει το παραπάνω review. Είναι φανερό ότι είναι άτομο δυσπροσάρμοστο, διαταραγμένο, κομπλεξικό και με εμμονές. Ανίκανο το ίδιο να διατηρήσει κάθε είδους προσωπικό ταλέντο στο οτιδήποτε, πόσο μάλλον στο να αντιληφθεί τις τέχνες και να τις κρίνει. Γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι είναι περιορισμένες οι ικανοτητές του ακομα και να βιντεοσκοπήσει βαφτήσια, προτιμά να προκαλεί τις αρνητικές μας αντιδράσεις. Αν αυτός είναι ο σκοπός, του ομολογουμένως καλού σε προσπάθεια και απόδοση site σας, τότε καλώς διατηρείτε συνεργασία μαζί του. Νομίζω όμως ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε ότι ακυρώνει κάθε άλλη σας καλή προσπάθεια και κόπο. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    • iankysyrath
    • ειδα την ταινια χτες..απο σεβασμο και μονο στα αντικειμενικα κριτήρια για μια τεχνη δε μπορω να βαλω κατω από 8..η ταινια είναι πιστη στο 1ο blade runner και παει κι ένα βημα παραπέρα..θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα. Το enternity είναι μια πολύ καλή προσπαθεια στο χώρο της ενημερωσης στα video games-gadgets..Δυστυχως έχοντας για το cinema ένα συνεργάτη σαν τον κύριο Φραγκούλη, που διακατέχεται από συνδρομο intermetamorphosis kai freggoli syndrome μαζι, μόνο κακό στο site και την εξαιρετική προσπάθεια του υπόλοιπου team κανει! Διώχτε τον απλά!Μη κολλάτε σε μικροαστούς κριτικούς..δε ξερω ποιανού φιλαράκι είναι το εν λόγω άτομο μέσα στο enternity, αλλά άλλο η φιλία κι άλλο κάποιος να "χεζει" πάνω στο πνευματικό σου οικοδόμημα που λέγεται enternity!

    • PORTAL
    • Ειδα την ταινια χθες. Ξεκινησε καλα αλλα μετα το κουρασε παρα πολυ.
      Καποιος πρεπει να τους πει οτι το να καθεσαι τρεις ωρες σε μια καρεκλα δεν ειναι ευχαριστο. Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουν;
      Σχεδον θα εφευγα απο την αιθουσα δλδ. Τρεις ωρες ταινια μονο ο Νονος και το Braveheart δικαιουνται να ειναι. Και δω δεν εχουμε να κανουμε με κανενα Braveheart.
      Εχει ωραια εικονα, ωραια ατμοσφαιρα, καλους ηθοποιους, αλλα ποτε δεν απογειωνεται.
      Οι αποκοσμοι ηχοι και οι ανεκφραστες αντιδρασεις των γενετικα μεταλλαγμενων χαρακτηρων μετα τη μιαμιση ωρα αρχιζουν να γινονται κουραστικες.
      Εαν κρατουσε μιαμιση ωρα θα ηταν μια ΟΚ ταινια αλλα η διαρκεια της την καταστρεφει.
      Ειναι σαν τον τυπο με τη κιθαρα που δε σταματαει να σολαρει και μετα απο λιγο θες να του τη φερεις στο κεφαλι.
      Ενταξει ο Φραγκουλης για αλλους λογους το θαβει αλλα η βαθμολογια δεν απεχει και πολυ απο αυτη που θα εδινα και γω.
      Κουραση.

*