Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Warcraft: Η σύγκρουση δύο κόσμων

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    12+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Duncan Jones

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τερατώδη και πολεμοχαρή Ορκ εγκαταλείπουν τη Ντρέινορ, την ετοιμοθάνατη πατρίδα τους, για να περάσουν, μέσα από μία πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, στο ειρηνικό βασίλειο του Άζεροθ. Ήδη διχασμένα σε διαφορετικά μέτωπα και φυλές, τα Ορκ θα πρέπει να παλέψουν με γήινους, ξωτικά και νάνους της άλλης πλευράς για να βρουν τη θέση τους σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων.

Υπάρχει κάτι στο «Warcraft» που με έκανε να το παρακολουθώ με… καλό μάτι! Η «πρώτη ύλη» προέρχεται από ένα video game, κάτι που σίγουρα υστερεί σε σύγκριση με το σύμπαν μιας κινηματογραφικής ταινίας. Όταν ένα παιχνίδι, λοιπόν, περνά στη μεγάλη οθόνη, χρειάζεται να πατάει πιο γερά πάνω σε μια ιστορία, να έχει χαρακτήρες που θα εξυπηρετήσουν την αφήγηση σε βάθος, και όλα αυτά μαζί να συμπαρασύρουν τον θεατή σε μια εμπειρία συναισθημάτων και δράσης δίχως το interaction της συμμετοχής ενός gamer που, από την άλλη πλευρά της οθόνης, συνήθως, νοιάζεται μονάχα να… μείνει ζωντανός στο παιχνίδι. Οι περισσότερες μεταφορές παιχνιδιών στον κινηματογράφο έπασχαν αρχικά από τον… ευνουχισμό του gamer, ο οποίος έπρεπε να «υποταχθεί» στην εκτέλεση της δράσης χωρίς τη δική του συμμετοχή, πολλές φορές με όχημα μια ιστορία μάλλον αδιάφορη. Μπορεί ο κινηματογραφικός κόσμος του «Warcraft» να μην αγγίζει κάτι το πραγματικά πετυχημένο, όμως, φαίνεται η πρόθεση να δημιουργηθεί μια κάποια μυθολογία γύρω από τους ήρωες που ζουν μέσα του, έτσι ώστε να χτιστεί ένα franchise με μέλλον. Με άλλα λόγια, ο Ντάνκαν Τζόουνς παίρνει ένα… τίποτα και του δίνει ζωή! Αυτό είναι μια καλή αρχή…



Τα υπόλοιπα, δυστυχώς, περιορίζονται σε στερεότυπα του είδους, τα οποία έτσι κι αλλιώς μοιράζονται σε τόσα πεδία (κάτι σαν τα διαφορετικά στρατόπεδα των Ορκ) που δεν ξέρεις ποιοι πρέπει να μείνουν περισσότερο ικανοποιημένοι από το τελικό προϊόν: οι φανατικοί gamers που έχουν αγαπήσει το παιχνίδι από το 1994 μέχρι σήμερα, οι οπαδοί των fantasy ταινιών τύπου «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», ένα πιο οικογενειακό κοινό που αρέσκεται (εκ του ασφαλούς της καταλληλότητας) στο εφηβικό παραμύθι και το αντίστοιχο θέαμα; Το «Warcraft» έχει κάτι για όλους, με εντυπωσιακή δουλειά στο CGI, καθώς η πλειοψηφία των ηρώων δεν έχει ακριβώς ανθρώπινα χαρακτηριστικά και το φόντο είναι σχεδόν αποκλειστικά ψηφιακό, δίπλα σε βασικά στοιχεία από τα οποία έχει φτιαχτεί τούτο το genre: συγκρούσεις αντίπαλων μετώπων, αγώνας για επιβίωση, αφοσίωση στους δεσμούς της οικογένειας και… αλύπητη εκδίκηση όταν κάποιος κάνει κακό στα μέλη αυτής.



Ο Τζόουνς νοιάζεται για τους ήρωές του, όσο ισχνή σε σημασία κι αν είναι η ιστορία του «Warcraft». Απαιτεί από αυτούς να έχουν καρδιά και να παρασύρουν τον θεατή στο οδοιπορικό (κυρίως) του Ντούροταν, ο οποίος δεν πέρασε στην άλλη πλευρά για να σφάξει και να κατακτήσει την ανθρώπινη φυλή (μαζί με τα «παρελκόμενά» της), αλλά για να βρει ένα καινούργιο σπιτικό για τα δικά του… Ορκ! Είναι μια καλοσυνάτη μορφή που θα ηγηθεί της ιστορίας και της ταύτισης του κοινού, διότι αυτός κουβαλάει τα ιδανικά συστατικά μιας μυθολογίας (που στο τέλος του φιλμ «δανείζεται» και κάτι το… βιβλικό!) με συνέχεια.



Ο περίγυρος είναι τόσο… μπερδεμένος από πολεμιστές κάθε λογής έως και μάγους τρομερούς ή… εκκολαπτόμενους, που δεν έχει νόημα να αναλυθεί η εξέλιξη της (ελαφρώς «χάνει η μάνα το παιδί») πλοκής. Υπάρχουν χορταστικές και αρκετά βίαιες μάχες, προδοσίες που αλλάζουν τα δεδομένα, ύπουλα χτυπήματα που γεννούν αιώνιες έχθρες, ένα cameo - έκπληξη της Γκλεν Κλόουζ, δραματικές ανατροπές και μια γεύση παλιομοδίτικου παραμυθιού, όλα δουλεμένα επαγγελματικά και με υψηλό budget που φαίνεται στην οθόνη. Απλά, υπάρχει μια κάποια αβεβαιότητα ως προς το δέσιμο του όλου πράγματος, μια σχετική ατολμία στο να αλλάξει κάτι από την «συνταγή» και να δώσει το φιλμ έναν αέρα ανανέωσης.



Προσωπικά, το «Warcraft» ανήκει σε ένα είδος ταινιών το οποίο ενίοτε μου προκαλεί αφόρητη πλήξη, με κάνει να υποφέρω ή, στην καλύτερη περίπτωση, έχει σβηστεί από τη μνήμη μου με το που βγαίνω από την αίθουσα. Πηγαίνοντας να δω κάτι που (από το εξωτερικό) είχε τη φήμη του κακού και του αποτυχημένου, είδα κάτι ικανοποιητικό και με σοβαρές βλέψεις για sequels. Κάθε αρχή και δύσκολη, όπως λένε. Και βλέπουμε…



ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
Οι fans του video game μάλλον θα αγαπήσουν. Οι οπαδοί του fantasy θεάματος δεν θα αισθανθούν προδομένοι. Όσοι προτιμούν άλλου είδους παραμύθι, θα το βρουν αφελές και αδικαιολόγητα μπερδεμένο. Προσφέρει φυγή και θέαμα για κάθε ηλικία, πάντως. Και δεν σε κλέβει υποτιμώντας σε. Οι θεατές που δεν αντέχουν τερατόμορφα πλάσματα και πολεμοχαρή σύμπαντα αντιπαλότητας, δεν χρειάζεται να πολεμήσουν με τον εαυτό τους για να δοκιμάσουν μια «συνταγή» που ήδη γνωρίζουν και δεν τους αφορά. 

Του Ηλία Φραγκούλη, σε συνεργασία με το freecinema.gr
Βρείτε το freecinema.gr στο facebook


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
26 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • dawnstar
    • Μολις το δω θα βγαλω αποψη απλα η δουλεια που εχει γινει φαινεται και στο τρειλερ οποτε θα το τιμησω

    • Blackstorm
    • Με πολύ συναδελφική "αγάπη" φίλτατε, μερικές διαφωνίες επί της ουσίας και όχι επί της ταινίας. Πρώτον όταν κάτι βασίζεται σε μια πρώτη ύλη που έχει σεναριακό υλικό δεκαετιών -που εσείς εύλογα αγνοείτε- αυτό δεν είναι "τίποτα" που έγινε ταινία. Η σειρά Warcraft έχει πιο πολύ σενάριο από 200 "χαζοταινίες" του Holywood μαζί. Από εκεί και πέρα προσωπική μου άποψη είναι, και την εφαρμόζω και στα reviews-γραπτά μου ότι για να σεβαστώ τον αναγνώστη μου (ένας είναι γεια σου Θανάση), ότι πρέπει να σέβομαι αρχικά και το υλικό μου, μελετώντας, εάν έχω κενά αυτό που πρόκειται να αξιολογήσω. Έτσι πριν τη συγγραφή του άρθρου μια ανάγνωση δέκα γραμμών για την ιστορία της σειράς δεν θα έβλαπτε και θα αποφεύγονταν λάθη τύπου "γήινοι" και όχι άνθρωποι.
      Επαναλαμβάνω επί της ουσίας της κριτικής της ταινίας δεν έχωνα πω κάτι για΄τι ούτε την έχω δει, ούτε κριτικός ταινιών είμαι. Απλά ήθελα να επισημάνω αυτά τα δύο πράγματα.
      Καλή συνέχεια.

    • gkampanis
    • Λοιπόν καλό θα είναι τις κριτικές αυτού του είδους ταινιών να τις γράφει κάποιος που αγαπάει το fantasy κομμάτι ταινιών και οτιδήποτε άλλο στημένο πάνω σε αυτό.
      ΜΕ ενα 5 το μονο που θα καταφέρει αυτο το άρθρο ειναι απλα να αποτρέψει κοσμο να το δει, που υπο ενα νορμαλ 7 θα του έδινε μια ευκαιρία .... Φαντάζομαι η αρθρογράφος στις 50 αποχρώσεις του Γκρι εβαλε 8+????

    • warlock
    • Προσωπικά δεν είμαι φαν του warcraft, αλλά δεν είναι μόνο η λέξη γήινοι που μπορεί να μπέρδεψε, επειδή έτσι μπορεί να μεταφράζεται στη ταινία, το μεγαλύτερο λάθος για εμένα είναι εκεί που λέει "παίρνει ένα τίποτα και το κάνει ταινία" όταν έχουν βγει μυθιστόρηματα για το warcraft!

    • Roronoa
    • "Η «πρώτη ύλη» προέρχεται από ένα video game, κάτι που σίγουρα υστερεί σε σύγκριση με το σύμπαν μιας κινηματογραφικής ταινίας.
      Με άλλα λόγια, ο Ντάνκαν Τζόουνς παίρνει ένα… τίποτα και του δίνει ζωή!"


      :/

    • PORTAL
    • Η πρώτη πρόταση του review είναι για τον reviewer και όχι για την ταινία...

      Ο δε Ντανκαν Τζόουνς, ο καημένος, που το μόνο που του δώσανε για να δουλέψει ήταν ένα ψωρο-σύμπαν της Blizzard με έτοιμους χαρακτήρες, φυλές, σκηνικά, concept art, ενδυμασίες, lore, βιβλία, κόμιξ, sites, όλη τη Blizzard από πίσω του, τι να πει; Σε ξεροπήγαδο τον στείλανε για νερό. Αλλά τα κατάφερε ο μπαγάσας και έβγαλε ταινία "από το τίποτα".

    • diver_gr
    • @Η «πρώτη ύλη» προέρχεται από ένα video game, κάτι που σίγουρα υστερεί σε σύγκριση με το σύμπαν μιας κινηματογραφικής ταινίας.

      Τη λέει ο άνθρωπος και δεν έχει πέσει ακόμα το ταβάνι να το πλακώσει.... Πραγματικά ο αρθρογράφος αποδείκνυει το γεγονός πως δεν είναι μόνο άσχετος αλλά και παντελώς απληροφόρητος. Το warcraft σαν κόσμος έχει τόσο ιστορία, υπόβαθρο και lora από πίσω τα οποία δεν έχουν όλες μαζί οι ταινίες τις τελευταίας δεκαετίας.

      Δέχομαι να μην σας αρέσει η ταινία, δέχομαι ότι ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα και δικαίωμα σας το 5άρι, ο καθένας με τα γούστα του και όπως λέει ο σοφός λαός ''περί ορέξεως κολοκυθόπιτα''

      Είναι τραγικό σαν reviewer που ''υποτίθεται'' πως είστε να γράφετε τέτοια ατοπήματα.

    • Jero
    • Καλησπέρα! Να δηλώσω οτι έχω υπάρξει οπαδός του συγκεκριμένου παιχνιδιού .Οπότε όποιος θεωρεί οτι αυτό αυτομάτως μου στερεί κάθε επίπεδο αντικειμενικότητας ,δεν υπάρχει καν λόγος να διαβάσει την συνέχεια της δημοσίευσης μου . Το Warcraft μετρά μια ιστορία αρκετών ετών .Μέσα σε ολα αυτά τα χρόνια βγήκαν 3 stand alone strategy και φυσικά το WoW . Εκτός από τα παιχνίδια δημοσιευτήκαν κοντά 2 δεκάδες βιβλία και ακόμα περισσότερες νουβέλες. Θα διαφωνήσω με τον συντάκτη του κειμένου όσον αφορά το μέγεθος του "σύμπαντος" του παιχνιδιού και την σύγκριση του με αυτό μιας καθαρά κινηματογραφικής (σενάριο γέννημα θρέμμα κινηματογράφου και όχι απο βιβλίο) ταινίας Warcraft περιλαμβάνει 4-5 εποχές ,60-70 διαφορετικές ιστορίες με τουλάχιστον 10 από αυτές να μπορούν να στήσουν μόνες τους μια ταινία και οι 5 από αυτές σηκώνουν sequel.Όσον αφορά το πλήθος των χαρακτήρων εκεί οι αριθμοί πολλαπλασιάζονται για τους ελαφρώς μυημένους Στο ακουσμα ονοματων οπως Sargeras ,Alextrazsa,Neltharion, Korialstazs ,Cenarius Arthas ,Rhonin,Hellscream ,Thrall,Durotan αυτομάτως προστιθοντε δεκάδες αλλά ονόματα χαρακτήρων, μαχών, περιπετειών κτλ. Εν ολίγης για να καταφέρεις να καλύψεις (Σε επίπεδο Lord of The Rings , δηλαδή κατά ένα ποσοστό λιγότερο από 50% ) την συνολική ιστορία του Warcraft χρειάζεσαι χωρίς υπερβολή 15 ταινίες. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν μιλάμε για main story ( Όπου αυτές είναι που θα κρατήσουν το κοινό που δεν είναι μεγάλοι fan) αρκούν 2-3 τριλογίες. Αυτά οσον αφορά το βάθος της ιστορίας. Η κριτική του συντάκτη παρ όλα αυτά με βρίσκει σύμφωνο σε ένα μεγάλο μέρος ,χωρις να εχω δει την ταινία, μόνο και μόνο γνωρίζοντας την ιστορία και το στυλ του Warcraft. Απαρτίζεται από πολλά κλισέ για την κατηγορία ( άσχετα αν και το ίδιο το Warcraft βοήθησε στο να γίνουν κλισέ) και από μεγάλη δόση “καλοσύνης” .Εδω δεν θα βρεις εύκολα ώριμες ίντριγκες ,σοβαρούς αντιήρωες η ξέφρενη αλληλουχία πλοκής . Από όλα τα fantasy που έχω διαβάσει φιγουράρει στις πρώτες θέσεις αθωότητας .Δεν είναι το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου ούτε Λογκεν ο Εννιαδαχτυλος, το Όνομα του Ανέμου ούτε το Ξίφος της Αλήθειας. Τέλος να πω ότι η κριτική για έμενα είναι σωστή από το γεγονός και μόνο ότι αντιπροσωπεύει το μέσο κοινό .Γιατί είναι μια ταινία που δεν βγήκε σε μικρές αίθουσες αποκλειστικά για τους fan του είδους ,αντίθετος είναι μια πολυαναμενομενη και διαφημισμένη ταινία με τεράστιο budget φτιαγμένη για να (προσπαθήσει ) να τραβήξει και τους μη μυημένους (Όπως έκανε και το Harry Potter πχ) Αυτά από εμένα .Τιμή σε όποιον άντεξε και το διάβασε όλο!
      Υστερόγραφο: Περιμένω με ανυπομονησία να δω την απάντηση από τον άλλο μεγάλο gaming και όχι μόνο κόσμο των FR..(Εδώ δεν έχω δει καλά καλά την ταινία του Warcraft αλλά εν πάση περιπτωση έχω δικαίωμα στην ελπίδα )

    • apollyon
    • Αδιάβαστος και αντιεπαγγελματίας ο Φραγκούλης στο συγκεκριμένο review. Όταν κριτικάρεις μία τέτοιου είδους ταινία οφείλεις -αν θες να λέγεσαι επαγγελματίας- να ενημερωθείς και τι παίζει με το source material στο οποίο στηρίχτηκε. Προς θεού, δεν λέω να κάτσει να κάνει hardcore raiding για να γράψει πέντε αράδες, αλλά μέ ένα γρήγορο google-αρισμα θα μπορούσε να ενημερωθεί, αντί να γράφει άτοπους χαρακτηρισμούς που τον εκθέτουν.
      Για το πόσο lore και backstory έχει το warcraft δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ ξανά, τα είπαν και οι υπόλοιποι. Περισσότερο ίσως από κάθε παιχνίδι και σίγουρα απ τις περισσότερες ψευτο-fantasy ταινίες τους hollywood.
      H ταινία σαν ταινία πάντως είναι όντως μέτρια και ο βαθμός δεν την αδικεί. Ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια.

    • Pleth
    • φωτο από dalaran και λιμάνι stormwind ..... αχχχχχχχ τόσες μνήμες !!! θα το δω σίγουρα εις ανάμνησιν ανεπανάληπτων ιστορικών mmo στιγμών !!!

    • yaponvezos
    • Πάντως ότι τρώει οικουμενικά κρα ως ταινία, τρώει. Αβέρτα. Τα περί έλλειψης βάθους ένεκα προέλευσης του υλικού βέβαια είναι όντως θέμα απλής προκατάληψης.

    • Blackstorm
    • @yaponvezos Δεν μιλάω για την ταινία όπως είδες, δεν την έχω δει, δεν είμαι κριτικός. Αλλά το "τίποτα" είναι πολύ βαρύ. Μου θύμισε το απαράδεκτο "πολύ χάρτινο" για το Fellowship of the Ring" του Δανίκα. Αυτό και μόνο αυτό.

    • Kalamitis
    • Έχοντας μόλις δει την ταινία θα προσθέσω και εγώ τη γνώμη μου. Δίχως να είναι μια εξαιρετική ταινία αξίζει κάποιος να πάει να τη δει. Το κράξιμο από τους κριτικούς μου είχε δημιουργήσει αρκετές αμφιβολίες για την ποιότητα της και μπήκα στην αίθουσα αναμένοντας το χειρότερο. Έχει προβλήματα στο pacing και μερικές ερμηνείες ήταν μέτριες παρ' όλα αυτά το Warcraft είναι μια ταινία που κάποιος αξίζει να την δει. Ίσως το καλύτερο CGI που έχουμε δει ποτέ, ωραίες σκηνές μάχες και ευτυχώς με ένα σενάριο που βγάζεις άκρη. Δεν πόλωσαν τις δύο πλευρές που αντιμάχονταν και δημιούργησαν ένα σύμπαν που έβγαζε νόημα. Δίχως αμφιβολία η ταινία φτιάχτηκε ως εισαγωγική για το ξεκίνημα ενός Cinematic Universe (είτε θα είναι τριλογία ή ποιος ξέρει πόσες θα φτιάξουν) και όπως το πρώτο μέρος οποιασδήποτε πολυμερούς ιστορίας πάσχει από τον πολύ χρόνο που χρειάζεται για το χτίσιμο του κόσμου. Παρ' ότι όχι φλύαροι στο world building, οι μη μυημένοι μπορεί να χαθούν με τις ονομασίες και την γεωγραφία της ταινίας, οι fans θα λατρέψουν την προσοχή στη λεπτομέρεια από τον Jones. Το καλό είναι πως ο Jones δεν κάθισε να αναλωθεί στην ανάλυση του κόσμου και τους κατοίκους του αλλά έριξε τον θεατή κατευθείαν στο ψητό και άφησαν τους χαρακτήρες να αναδείξουν το σύμπαν στο οποίο κατοικούν. Το storytelling έπιασε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, σε μερικά από αυτά δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα αλλά δεν μπορώ να πω πως ο Jones didn't hit the mark. Αρκετά σοβαρή στα σημεία που έπρεπε, αρκετά αστεία όταν έπρεπε, το Warcraft μου θύμισε ταινίες της Marvel. Όχι τις πολύ καλές, αλλά αυτές που με διασκέδασαν όση ώρα ήμουν στην αίθουσα.

    • PetrifieD-
    • Μόλις την είδα. Δεν ήταν κακή, αλλά δεν ήταν και κανένα αριστούργημα. Τα εφέ καταπληκτικά. Όσοι έχουν ασχοληθεί με τα παιχνίδια Warcraft και το lore των παιχνιδιών αυτών θα τη βρούν αρκετά καλή. Εμένα μου άρεσε γενικώς και μου έφερε νοσταλγία με όλα αυτά τα ονόματα. Σίγουρα δεν είναι για 5 αλλά δεν περίμενα και κάτι παραπάνω από τον Φραγκούλη. Δικαιολογημένα βέβαια καθώς δεν έχει ασχοληθεί με τα παιχνίδια ή την μυθολογία του Warcraft οπότε το κρίνει σαν τελείως άσχετος με τον κόσμο αυτό. Δεκτό και αυτό φυσικά.

    • Dural
    • Έχοντας μπει μέσα στην ταινία σουπερ προκατειλημμένος, πρέπει να πω ότι εν τέλει βγήκα άκρως ικανοποιημένος. Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα με τον Kalamitis. Επίσης, σαν άνθρωπος που έχει ασχοληθεί και με τα βιβλία, wikis κτλ. δεν με πείραξαν καθόλου οι όποιες αλλαγές έγιναν στην ιστορία για χάρη του pacing της ταινίας.

      Θεωρώ ότι η ταινία αξίζει για οποιονδήποτε γουστάρει έστω και λίγο fantasy movies, είναι ανάλαφρη και παρ' ότι προσπαθεί να συμμαζέψει όλες τις περιοχές, ονομασίες κτλ κτλ. σε γενικές γραμμές δεν νομίζω να κουράσει λόγω περιεχομένου. Προσωπικά πήγα με παρέα που δεν είχε ιδέα του lore (αλλά τους αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες) και το ευχαριστήθηκαν αρκετά.

      Θέματα με pacing και ερμηνείες είχε ξεκάθαρα (θέλει 2-3 δυνατούς ηθοποιούς το επόμενο), αλλά τίποτα το κραυγαλέο. Οι κριτικές από τα επαγγελματικά ξένα site προκαλούν μονάχα γέλιο (ή θλίψη) και αν πειράξει κάποιους το 5/10 σε αυτό το κείμενο, προτείνω να μην κοιτάξουν τα ξένα reviews γιατί θα πρασινίσετε σαν τον thrall (punchline). Κάτι 1/10 και 2/10 δεν υπάρχουν πουθενά στον χάρτη.

      Δεν είναι lord of the rings, ούτε ταινιάρα, αλλά με σωστό παρεάκι θα περάσετε πολύ καλά. Για τους wow fans δεν το συζητάω καν, είναι must.

    • kostas1644
    • [+]
    • vonzuchter
    • πρεπει σιγα σιγα να υπαρχει εξειδικευση στους κριτικους.. Ο καθενας να κανει κριτικη αν ειναι δυνατον μονο σε ταινιες που του αρεσου ν πχ καποιος που βλεπει κοινωνικες ταινιες να κανει ρηβιους για αυτες τις ταινιες... Δε γινεται δηλαδη να βαζουν 10αρια σε πληκτικες ανουσιες ταινιες με καουμποηδες φορεις του εητζ και τραβεστι και να βαζουν 2αρια και 3αρια ακομα και ασσακια (το ειδαμε και αυτο) σε αλλου ειδους ταινιες. Εχω παψει να βασιζομαι σε κριτικους απο την εποχη του πρωτου τρανφορμερς το οποιο το υπεραπολαυσα και το εθαβαν κατι κουλτουριαρηδες. Αλλο παραδειγμα παρομοιο η ταινια kingdom of heaven με τον ορλαντο μπλουμ που ο κριτικος που εμπιστευομουν την εθαψε και ηταν επος για μενα που ειμαι φανατικος λατρης της ιστοριας και ειναι το βασικο μου χομπι. Στα βιντεοπαιχνιδια εχει γινει αυτου του ει δους η εξειδικευση και πλεον αντβεντσουραδες πχ κριτικοι δε θα κατσουν να κανουν ρηβιους για παιχνιδια στρατηγικης. Στο Σινεμα βεβαια κατι τετοιο ειναι λ ιγο δυσκολο να γινει λογω του αμετρητου πληθους ταινιων που βγαινουν και επειδη και το κοινο ειναι πιο διευρυμενο σε καποια πραγματα.

    • Deathdragon
    • εγω την ειδα με κατι φιλαρακια και γελουσαμε στο σινεμα.τελεια εφε πολυ ωραιες πανοπλιες τοποθεσιες και κανα 2 σκηνες που γελας στα καλα.σεναριο για τα πανιγυρια στην αρχη ειναι αργο και μετα προσπαθουν να τα χωρεσουν ολα σε μιση ωρα κ γινεται αχταρμας...ερμηνειες μετριες αλλα ποιος δινει σημασια σε τετοια ταινια απο δραση πολυ λιγη για 2 ωρες ταινια και οχι πολυ καλη.απλα τα καναν για να τα κανουν και πανω στο χαμο ποιος θα προσεξει τις χορογραφιες( λεμε τωρα).στο τελευταιο μισαωρο αναρωτιομουν τι διαολο γινεται.τις τρυπες στο σεναριο τις ειπα?λοιπον να συγριθει με αλλεσ ταινιες φαντασιας ουτε κανα διανοια αλλα για ενα ευχαριστο 2 ωρο με το ποπ κορνακι χωρις να ψαχνεις κ πολλα πολλα καλο ειναι.(μα γιαπονεζακι ελφ στη τελευταια σκηνη... αληθεια?)

    • Jero
    • Update.
      Πριν καμια ωρα βγηκα απο την αιθουσα.Η ταινια ηταν καλυτερη απο αυτο που περιμενα βαση οσον διαβαζα χειροτερη απ οσο θα ηθελα. Θα ηθελα εναν πιο καλο ηθοποιο για τον ρολο του βασιλιά (αν και γενικα ειναι mediocre χαρακτηρας) γενικα μια χαρα. Θα περιμενα γενικα η ιστορια να ξεκινουσε απο πολυ πιο πριν (AZhara ,Malfiurion ktl)
      Γενικα πηγα με την κοπελα μου και με φιλους που δεν εχουν καμια σχεση με το fantasy η το παιχνιδι.Ολοι βγηκαν ευχαριστιμενοι απο την αιθουσα . Να την δειτε ,θα περασετε ενα ευχαριστο δυωρο.

    • senso
    • Για οσους ειναι καιρο στο enternity γνωριζουν τον συγκεκριμνεο κριτικο. Σχολια δε διαβαζει, μην κανετε τον κοπο... Ειναι σεβαστη η προσπαθεια του και δε θα υποτιμησω κανεναν. Το σωστο ειναι βεβαια οταν γραφεις για μια ταινια που εχει ενα υποβαθρο να του ριξεις μια προχειρη ματια για να μην εκτεθεις.

      Απο κει και περα, ας μη γελιομαστε.. Υπηρξε εστω ενας που στην ειδηση οτι βγαινει ταινια WARCRAFT σκεφτηκε " α κατσε να κανει την κριτικη πρωτα ο Φραγκουλης για να αποφασισω αν θα τη δω.." ..ΟΧΙ..ΠΟΤΕ.. Ειναι καποιες ταινιες που ξερεις τι να περιμενεις, ξερεις τι θα δεις και ειναι απο τις περιπτωσεις που ακομα και μαπα να ειναι θα πας να τη δεις.. Ισχυει στην πλειοψηφια αυτων των ταινιων αλλα εδω ειναι το μονο σιγουρο..

      Οποτε μην βασιζεστε ποτε σε βαθμολογιες κριτικων..Για μενα πιο πολυ μετρανε οι γνωμες των χρηστων που ξερω οτι πανω κατω τα γουστα μας ταιριαζουνε (ειδικα σε θεματικα site οπως εδω), αρα ξερω τι να περιμενω.

    • periklis
    • Το εκραξα πριν το δω, κρινοντας το απο το τρέιλερ...
      τελικα η ταινία ηταν ικανοποιητική, με δράση, εφέ, τα ορκ αποδόθηκαν αψογα οπως και στα παιχνιδια και καθώς εκτιλισόταν η ταινία οσο περναγε η ώρα ενιωθες ολο και περισσότερο το warcraft στοιχείο...
      Προσωπικά τουλαχιστον θεωρω ως αρνητικό, την επιλογή αρκετών (λιγων) ηθοποιών που δεν το χουν ρε αδερφέ!
      Επρεπε να διαλέξουν πιο προσεκτικα τους πρωταγωνιστές, γιατι τα προσωπα πολλές φορες ανεβάζουν επιπεδο μια ταινια! πχ στο lord of the rings ολοι ηταν ενας κι ενας...Εεε στο warcraft η μαχη του cinema βρηκε κερδισμένους απο θέμα εντυπωσεων τα ΟΡΚ γιατι οι "humans" ηθοποιοί απλά δεν εκαναν για αυτο που απαιτούσε το βαρύ ονομα του Warcraft!

    • sheik
    • Ελατε τωρα η ταινιουλα ηταν μια πατατουλα κ μιση. Ετυχε να ειμαι και στην αλλη ακρη του Ατλαντικου εκεινες τις μερες και την ειδα και σε IMAX 3D το οποιο δεν ηταν αρκετο φυσικα.

      Η πρωτη φορα που συμφωνω με review του Φραγκουλη, εκτος απο μερικες αστοχιες που παρατηρησατε κ σεις , μια χαρα τα λεει, οχι για τους fan αλλα για τον μεσο θεατη(οπως εγω).

    • darkshark981
    • 5 και πολύ του είναι.Καταρχάς είπε "HELL" που πιστεύω απλά να αναφέρεις τι λέξη κόλαση σε τέτοιου είδους ταινίες είναι σοβαρό σεναριογραφικό λάθος και φυσικά έγιναν πολλά λάθη με την ιστορία του warcraft .

*