Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR >>
** ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Nintendo 3DS XL

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Nintendo

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Nintendo

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Nortec Multimedia

 • PEGI

  7+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Είναι γεγονός ότι η μάχη των φορητών συστημάτων δείχνει πως θα έχει και αυτή τη φορά τη Nintendo στο τιμόνι, ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε μετά το τέλος της Ε3 (και το βάρος που έπρεπε να πέσει πάνω στο Wii U) να επιβεβαιώσει τις φήμες περί της κυκλοφορίας μίας νέας έκδοσης για τη φορητή της κονσόλα. Έτσι, στις 21 Ιουνίου, τα στελέχη της εταιρείας του Kyoto προχώρησαν στην ανακοίνωση του Nintendo 3DS XL που θα κάνει την εμφάνισή του στα ράφια των καταστημάτων της Ευρώπης στις 28 Ιουλίου και θα έρθει να προστεθεί στη γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων για το Nintendo 3DS. Οι αλλαγές που φέρνει είναι κυρίως στις δύο οθόνες, ωστόσο πάμε να δούμε αναλυτικά τι εντυπώσεις μας άφησε στις ώρες που έχουμε περάσει μαζί του.

Nintendo 3DS XL Image 01

Το σύστημα θα προσφερθεί στα καταστήματα της χώρας μας σε τρεις εκδόσεις, μία ασημί, μία κόκκινη και μία μπλε και σε τιμή που θα κινείται λίγο πάνω από τα 210€. Η Nintendo στην προσπάθεια διατήρησης του κόστους σε χαμηλά επίπεδα (ή διατήρησης του πακέτου αγοράς σε πιο εύκολο στην τοποθέτηση μέγεθος) έχει ως αποτέλεσμα την απουσία φορτιστή που όπως είναι φυσικό απαιτείται για κάθε φορητό προϊόν. Έτσι, όσοι δεν έχουν ήδη αγοράσει ένα Nintendo DSi, Nintendo DSi XL ή Nintendo 3DS θα χρειαστεί να υπολογίσουν και αυτό το έξτρα κόστος.

Nintendo 3DS XL Image 02

To πιο βασικό χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι οι δύο οθόνες που έχουν μεγαλώσει αρκετά. Η επάνω οθόνη φτάνει σχεδόν σε διπλάσια μεγέθη, αφού είναι 90% μεγαλύτερη από αυτή που συναντάμε στην απλή έκδοση του 3DS. Με αυτό τον τρόπο, η διαγώνιος του συστήματος ξεπερνάει κάθε προηγούμενο για την ιαπωνική εταιρεία, φτάνοντας στις 4.88 ίντσες. Αντίστοιχα, η κάτω οθόνη φτάνει από τις 3.02 στις 4.18 ίντσες, με την αλλαγή αυτή να στοιχίζει και σε όγκο και βάρος αφού το Nintendo 3DS XL ζυγίζει 336 γραμμάρια (σε σχέση με τα 235 του Nintendo 3DS) και έχει διαστάσεις 134x74x21 χιλιοστά. Το εξωτερικό τμήμα δεν έχει πλέον τη γυαλάδα της πρώτης έκδοσης, καθώς έχει υιοθετήσει το πλαστικό ματ.

Nintendo 3DS XL Image 03

Ανοίγοντας το καπάκι ερχόμαστε στις πρώτες αλλαγές και στον τομέα των πλήκτρων και των υποδοχών. Το jack για τα ακουστικά έχει μεταφερθεί από το κέντρο της συσκευής στο αριστερό άκρο, ενώ και το LED για την ασύρματη επικοινωνία έχει φτάσει στο επάνω δεξιά μέρος. Στην ίδια πλευρά συναντάμε πλέον και το stylus, το οποίο δεν έχει διαβαθμίσεις, αλλά έρχεται με σταθερό μήκος. Τα τρία βασικά πλήκτρα Select, Home και Start είναι μεγαλύτερα και έχουν φυσική και αυτόνομη μορφή, για να βοηθούν τον κάτοχο της έκδοσης να αποκτάει πρόσβαση σε αυτά πιο άνετα.

Nintendo 3DS XL Image 04

Η μεγάλη αλλαγή που αναμέναμε στους αναλογικούς μοχλούς δεν ήρθε, καθώς η Nintendo αποφάσισε να διατηρήσει τον ένα στο αριστερό τμήμα, μαζί με το σταυρό κατευθύνσεων. Η απόφαση αυτή είναι απόλυτα φυσική, μιας και το Circle Pad Pro εξυπηρετεί μέχρι στιγμής ελάχιστους τίτλους και θα ήταν εγκληματικό από την πλευρά της ιαπωνικής εταιρείας να βάλει όλους τους κατόχους παλαιότερων εκδόσεων στο τρυπάκι αγοράς του περιφερειακού, μιας και οι δύο μοχλοί θα έπρεπε να θεωρούνται από όλους τους developers ως δεδομένοι. Η υπάρχουσα έκδοση του Nintendo 3DS Circle Pad Pro δεν είναι συμβατή με το Nintendo 3DS XL, λόγω διαστάσεων, ενώ η Nintendo έχει δεσμευτεί να προσφέρει μία ειδική μεγαλύτερη έκδοσή του μέσα στους επόμενους μήνες. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ένα μεγαλύτερο μεν μέγεθος στο σύστημα, αλλά και σαφώς ένα πολύ πιο άνετο στα χέρια gadget.
Στο πακέτο αγοράς (τοποθετημένη μέσα στο σύστημα από το εργοστάσιο) βρίσκεται μία κάρτα μνήμης 4GB, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης των δεδομένων που θα αγοράζουν/κατεβάζουν δωρεάν από το Nintendo eShop. Η αναβάθμιση αυτή από τα 2GB (του πακέτου αγοράς του Nintendo 3DS) στα 4GB είναι μεν θετική, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η ανάγκη αγοράς μεγαλύτερης μνήμης θα είναι υπαρκτή. Στο εξωτερικό τμήμα υπάρχουν εκ νέου οι δύο κάμερες 0.3MP για την καταγραφή των αντίστοιχων τρισδιάστατων στιγμιοτύπων, ενώ στο κέντρο του εσωτερικού τμήματος πάνω από την οθόνη βρίσκεται και η εσωτερική.

Nintendo 3DS XL Image 05

Το ειδικό slider στα δεξιά που ρυθμίζει την ένταση του 3D εφέ είναι πιο εύκολα προσβάσιμο με μεγαλύτερο σημείο επαφής, ενώ στο κατώτατο όριό του (εκεί δηλαδή που απενεργοποιείται πλήρως η λειτουργία) έχει πλέον και ένα ειδικό κούμπωμα που δίνει στο χρήστη να καταλάβει ότι έχει ολοκληρώσει σωστά τη διαδικασία. Μία ακόμη σημαντική αλλαγή είναι τα δύο επίπεδα «κλειδώματος» της γωνίας θέασης για το σύστημα που σίγουρα θα βοηθήσει όσους δεν βολεύονταν με τη μία και μοναδική επιλογή της πρώτης έκδοσης. Πλέον εκτός από την σχεδόν οριζόντια διάταξη (με την οθόνη να φτάνει όσο πιο πίσω γίνεται), ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ορίσει τη θέση της επάνω οθόνης σε δύο ακόμη γωνίες.

Nintendo 3DS XL Image 06

Όσον αφορά στη μπαταρία, είναι από τα σημεία που το Nintendo 3DS XL παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, μιας και αυτό ήταν ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα της πρώτης έκδοσης. Η ιαπωνική εταιρεία σημειώνει πως η διάρκειά της για 3DS games θα κυμαίνεται από 3 έως 6,5 ώρες, ενώ για DS games από 5 έως και 8 (ώρες).  Μάλιστα, όσον αφορά την κατάσταση σε sleep mode, η κατανάλωση είναι ακόμη χαμηλότερη. Από εκεί και πέρα, αλλαγές δεν έχουμε, με την ανάλυση της πάνω οθόνης να παραμένει στα 800x240 pixels (400x240 για κάθε μάτι) και να κάνει πιο εμφανή τα… προβλήματα αυτής της επιλογής της ιαπωνικής εταιρείας με το χαμηλό επίπεδο λεπτομέρειας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για τα DS games τώρα, η Nintendo προσφέρει το 1:1 pixel mode, που ενεργοποιείται με το πάτημα του πλήκτρου Start ή του πλήκτρου Select την ώρα που φορτώνει ένα game και επιτρέπει στο χρήστη να ζήσει την εμπειρία του αρχικού DS, με την εικόνα να παραμένει στις αρχικές της διαστάσεις.Το 3D εφέ ήταν, είναι και θα είναι το μεγάλο όπλο του Nintendo 3DS και το Nintendo 3DS XL έρχεται να ενισχύσει αυτό το χαρακτηριστικό. Παρόλο που στα μάτια των έμπειρων χρηστών, οι μεγαλύτερες οθόνες σημαίνουν πιο έντονο το φαινόμενο του πιξελιάσματος, η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους μια πιο… gadget μορφή της κονσόλας που με την καλύτερη μπαταρία και τις πολλαπλές επιλογές στη γωνία θέασης θα έχουν πολλούς λόγους να προτιμήσουν τη νεότερη έκδοση.


 
Διαβάστε πρώτοι όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook και στο Twitter
35 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • darksouls
  • φοβερή η παρουσίαση παιδιά κ συγχαρητήρια στον reviewer!!!

   ενω είναι πειρασμός οι κατά 90% μεγαλύτερες οθόνες,πιστεύετε οτι αξιζει η αλλαγη του παλιού μοντέλου με το καινούργιο?το πιξέλιασμα κανει έντονη την παρουσία του?τα υλικά κατασκευής δείχνουν πιο φθηνά?το 3D γίνεται πολύ καλύτερο, το ghosting πιο εντονο λογω μεγαλύτερης οθονης?
   συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά βρήκα ευκαιρία.....;)

  • G3n3raL86
  • Έχω το "κανονικό" μοντέλο, οπότε δε με ενδιαφέρει η αγορά του XL, πιο πολύ ήθελαν να στοχεύσουν υποψήφιους αγοραστές με αυτό.

  • Sephiroth
  • @darksouls: αν έχεις το παλιό δεν έχεις λόγο να το αγοράσεις, εκτός κι αν όντως θέλεις να παίζεις σε μεγαλύτερη διαγώνιο. Είναι και 230€ σχεδόν, μην το ξεχνάμε (εκτός κι αν είσαι ο τυχερός που θα το κερδίσει σήμερα στην παρουσίαση του Public :P). Το πιξέλιασμα είναι όντως πιο έντονο, κι αυτό γιατί η ανάλυση παραμένει σταθερή ενώ η διαγώνιος σχεδόν διπλασιάζεται. Το νέο 3DS δείχνει πιο φθηνό σαν μηχάνημα, αλλά είναι πανέμορφο εξωτερικά και δείχνει πιο gadgetιά από το παλιό. Το Ghosting είναι το ίδιο ακριβώς, δεν είδα τεράστιες διαφορές ή περισσότερη ενόχληση

  • darksouls
  • σ'ευχαριστώ πολύ Sephiroth. δε θα μπω στη διαδικασια αλλαγης μωρε.με ενοχλει το πιξελιασμα, η απαραδεκτη τιμη κ η πλαστικουρα του νεου μοντελου.θα παραμεινω στο μεταλλικο μαυρο που εχω ηδη.οσο για την παρουσιαση στα public αλλος θα ναι ο τυχερος αφου εγω μενω πολλα πολλα χλμ μακρυα απο αθηνα....;)χααχχααχαχααχ.

  • bahamut zero
  • νομιζω οτι το θεμα επιλογης ειναι αν καποιος θελει μικρη ή μεγαλη διαγωνιο. τα μηχανηματα ειναι ομοια σε μεγαλο βαθμο και ετσι οι "παλιοι" δε νιωθουμε ριγμενοι!

  • majorfox
  • θα παρω το μικρο μονο και μονο για το mgs3 και να χωραει και στην τσεπη μου . Aν θελω οθονη το παιζω και την HD τv μου σιγα μην κουβαλαω το ''τουβλο'' XD

  • vegeta13
  • Πολυ ωραιο και αναλυτικο review κυριε Παυλο, ευτυχως που βγηκε νεο μοντελο γιατι ετσι χτυπησα το παλιο (μεταχειρησμενο) σε πολυ καλη τιμη (aqua blue με 4 παιχνιδια και 16-αρα καρτα μνημης μονο με 132 €)!

  • LIONHEART
  • Πολυ ωραιο review παυλαρε !! σιγουρη αγορα αλλα για αργοτερα....... εχω ηδη 3ds !!

  • nfs_maniac
  • έχουμε φτάσει όμως σε άλλα επίπεδα.... Η κάρτα μνήμης συμπεριλαμβάνεται, αλλα φορτιστής όχι... Respect....

  • Shepard
  • Ουσιαστικά μεγάλωσαν την διαγώνιο, δλδ το έκαναν "τουβλάκι", αλλά η μπαταρία και μόνο είναι η σημαντικότερη αναβάθμιση!

  • ShrinkShady
  • Το θέμα με τον φορτιστή...έχει πέσει τρελλη τρολιά!!
   Μπορεί prima vista να φαίνεται παράξενο, αλλά εμένα--αν το έπαιρνα- δεν με χαλάει που θα γλιτώσω έστω και ένα 10 ευράκι, απο την στιγμή που έχω τόσους φορτιστές...

  • Gamer-cy
  • Ωραία παρουσίαση Παύλο, έχω το aqua blue δεν ξέρω αν στο μέλλον αν θα το πάρω και αυτό δύσκολα αν και με εξειταρη η μεγάλη οθόνη του θα δω .

  • nfs_maniac
  • ShrinkShady αυτο ισχύει όμως για εσένα που έχεις, οι υπόλοιποι (που είναι και οι περισσότεροι)? Οπότε δεν το βλέπω και τόσο τρολιά....

  • T_K_L_L_LUIGI
  • Να δώσεις 230 ευρώ για να πάρεις την ίδια κονσόλα με μεγαλύτερη οθόνη σε μέγεθος με την ίδια ανάλυση με το παλιό το θεωρώ πισωγύρισμα!!!Δεν αξίζει καθόλου τα λεφτά της.Την ανάλυση πάντως την κρατήσαν ίδια προκειμένου να μην πιάνουν τα παιχνίδια μεγαλύτερο χώρο στην μνήμη.

  • ShrinkShady
  • Ε τότε οι περισσότεροι όπως λες, θα πάρουν από το διπλανό ράφι και ένα φορτιστή...δηλαδή τόσο μεγάλο θέμα είναι?
   Εγώ το βλέπω σαν μια διευκόλυνση, για όσους--αυτούς τους λίγους, ελάχιστους δλδ----που είχαν και κάτι από την σειρά των ds...
   ΒTW, τα ίδια θα έλεγα, αν έκανε κάτι ανάλογο και η Σονυ για το Βίτα...

  • Sephiroth
  • Για μένα είναι εντελώς χαζό αυτό που έκανε η Nintendo με τον αντάπτορα, αλλά θα μπορούσε πχ. να το σώσει λέγοντας ότι "με την αγορά του 3DS XL, πάρε τον αντάπτορα στα 3-4€". Να δώσει στον άλλο να καταλάβει ότι προσπαθεί να τον βοηθήσει. Συν τοις άλλοις, η αναφορά στο κουτί είναι μικρή στο κάτω μέρος και νομίζω ότι πολλοί νέοι χρήστες που δεν ξέρουν τι παίζει μπορεί να την πατήσουν. Είναι βέβαια στο χέρι των καταστημάτων που το εμπορεύονται να το σημειώνουν, κάτι που τουλάχιστον από τη Nortec μου είπαν ότι το έχουν προσπαθήσει να το πετύχουν. Μακάρι...

   Απλά από την άλλη κάθεται και κουλά ότι αυτή η απουσία σημειώνεται σε 2 από τις 4 αγορές του πλανήτη...

  • nfs_maniac
  • Οπότε ShrinkShady, η Ninty θα βγάλει απο την μύγα ξύγκι, έχοντας επιπλέον έσοδα απο εξάρτημα που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχει στο αρχικό πακέτο... Πόσο σε τιμά εσένα αυτό ως καταναλωτή? Εγώ προσωπικά έχω την εντύπωση οτι μας φτύνουν κατάμουτρα, κι εμείς λέμε οτι ψιχαλίζει....

  • Scott_Pilgrim
  • Μόνο η μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας με νοιάζει καθώς το 3DS έχει games τεράστιας διάρκειας. Το πρώτο μοντέλο μου αρέσει περισσότερο.

  • ShrinkShady
  • Που μύγα, ποιο ξίγκι??Δηλαδή, αφελώς προφανώς σκεπτόμενος, αν ήταν μέσα στο πακέτο ο φορτιστής, εγώ, θα πλήρωνα 240 ευρώ...τώρα όμως ή θα πληρώσω 230 ευρώ ή 230 +10 ευρώ, αν δεν έχω φορτιστή.

   Βέβαια, ίσως επειδή είμαι αδαής στα οικονομικά θέματα, να ισχύουν περισσότερο πολύπλοκες εξισώσεις που να αποδεικνύουν ότι έτσι κερδίζει η Νιντέντο σε βάρος του καταναλωτή και ότι ο φορτιστής δεν κάνει 10 ευρώ..Με χαρά να δω αυτήν την απόδειξη.

   Επαναλαμβάνω, πως είναι τόσοι οι κάτοχοι dsi, dsxl, κτλ--εσύ βέβαια τους θεωρείς μειοψηφία--που θα γλιτώσουν 10 ευρώ, με αυτόν τον τρόπο.....αυτό όσο και να το στρίψεις, αρνητικό δεν λέγεται...

  • nfs_maniac
  • Μάλιστα.... Δηλαδή δεν είναι μειοψηφία... Προφανώς κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο έχει ήδη απο ένα DS, κάθε νέο gamer πιτσιρίκι έχει ήδη ένα DS, οπότε τότε ναι, η πλειοψηφία έχει φορτιστή, δεν υπάρχει πρόβλημα...

   Λυπάμαι αλλα αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να επικροτούμε τέτοιες κινήσεις, τότε στις επόμενες κονσόλες πάρε κατσιβιδάκι και κόλα, γιατί πλέον θα καταντήσουν σαν τα παλιά περιοδικά με τους Δεινόσαυρους... Κάθε τεύχος θα έχει και ενα εξάρτημα (το πρώτο τεύχος με την οθόνη τιμή γνωριμίας 9,90 απο deagostini...)

   Το ωραίο είναι οτι είσαστε οι ίδιοι που σκίζετε τα ιματια σας για τα DLC, αλλα όταν κάτι αντίστοιχο κάνει η εκάστοτε μαμά εταιρεία, τότε αλλάζει....

  • ShrinkShady
  • Tι έγινε τώρα?συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση ή όχι??:P;P
   Και ναι, όταν έχουν πουληθεί γύρω στα 50 εκ. κονσόλες που έχουν φορτιστή που υποστηρίζει το 3dsxl, μπορεί να μην είναι κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο, όπως λες, αλλά είναι πολύ μεγάλος αριθμός....

  • nfs_maniac
  • Απο την στιγμή που θα πληρώσω 230 ευρώ, (τα οποία αν θυμάμαι καλά φυτρώνουν σε κάτι δέντρα, τις ευρουλιές), και θα πάρω μία μισή κονσόλα, οποιοδήποτε έξοδο γίνει για να εξασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία της (κάτι που όφειλαν να μου το παρείχαν απο την αρχή...), τοτε ΝΑΙ για εμένα είναι οικονομική επιβάρυνση...(δεν έβαλα εξισώσεις για να μην σε μπερδέψω)

  • ShrinkShady
  • edit δεν μπορούμε να κάνουμε?σορύ για το διπλό πόστ...
   Προσωπικά, δεν έχω σκίσει κανένα ρούχο και αυτά που λες για την deagostini και τα εξαρτήματα, μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας σου βρίσκονται...
   Δηλαδή έλεος, και με αυτό κλείνει το θέμα για μένα, πόση σημειολογία μπορεί να κρύβεται στην απάλειψη του φορτιστή από μία συσκευή??O Umberto Eco θα ήταν περήφανος πραγματικά..
   Απλώς άλλη μία ευκαιρία, για να επιδείξουμε τα γνωστά μας αντανακλαστικά..και από περιέργεια nfs έσυ θα το πάρεις το μηχάνημα ή όχι?Έτσι για να είναι λίγο πιο απτή η κουβέντα..

  • nfs_maniac
  • Φίλε μου καθάρισε το μυαλό σου απο οποιαδήποτε συμπάθεια για οποιαδήποτε εταιρεία, σκέψου το απλά και μην το κουράζεις... Έρχεται κάποιος και σου πουλάει μια ΦΟΡΗΤΗ κονσόλα, ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗ!!!! Τι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις, και μου το παρουσιάζεις πλέον και ως πλεονέκτημα???

   Πληροφοριακά, προς στιγμήν τουλάχιστον δεν θα προτιμήσω την συγκεκριμένη κονσόλα, γιατί πολύ απλά τα παιχνίδια της δεν απευθύνονται σε εμένα. Αυτο σημαίνει οτι....?

  • ShrinkShady
  • Άσε τις προτροπές και το δασκαλίστικο στυλ...Τα είπα και παραπάνω....Δεν είναι θέμα συμπάθειας, τα ίδια θα έλεγε για την Sony και το Vita, αν το έκανε....

   Στο διπλανό ραφάκι, θα έχει και φορτιστή και ΝΑΙ για μένα και αυτούς τους λίγους, τους 50 εκ. χρήστες, μας γλιτώνει 10 ευρώ......Σόρρυ αυτό είναι πλεονέκτημα,ότι και να λες, γιατί ξέρεις δυσκολεύομαι εγώ να βρω αυτές τις ευρουλίες που λες..

   Α και αφού δεν θα το πάρεις, τι χαλιέσαι και ρητορεύεις φιλιππικούς??χαλάρωσε..εσένα δεν σ αγγίζει!Είναι τυχερός, δεν θα σε κοροιδέψει η Νιντέντο, δεν θα σε φτύσει και δεν θα νομίσεις ότι βρέχει..Μια χαρά λοιπόν!!άσε εμάς τα κορόιδα, να μας πιάσει Κώτσους!!

  • nfs_maniac
  • 1) Ουδεμία διάθεση έχω να το παίξω δάσκαλος, απλώς πολλές φορές με τα πολλά λόγια χάνεται η ουσία, κουράζει το θέμα... Σκέψου το θέμα πιο ψυχρά και θα καταλάβεις...

   2) Αυτες οι ευρουλιές δεν ξέρει που φυτρώνουν ούτε ο 10χρονος που θα πάρει την πρώτη του κονσόλα, και θα χρειαστεί +10 ευρώ...

   3) Επειδή θέλω να λέγομαι κι εγώ gamer, δεν θα μείνω στο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, γιατί αύριο μεθαύριο την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και η εκάστοτε εταιρεία που αυτη την στιγμή αγοράζω τα προιόντα της....

  • ASIMODRAKOS
  • οτι και να λεμε ειναι τραγικο να σου δινει κονσολα χωρισ φορτιστη...ελεοσ ρε παιδια...τι στοιχιζει ο φορτισης στην εταιρια.δουλεμα απλα...

  • Sephiroth
  • Η απόφαση της Nintendo είναι σαφώς να κόψει από το κόστος του πακέτου. Η κίνηση αυτή ναι μεν γλιτώνει κατόχους υπαρχόντων συστημάτων, αλλά σίγουρα φαίνεται άσχημη σε όσους δεν έχουν κάποιο DS/3DS ήδη. Είναι κυρίως ψυχολογικό το θέμα, γιατί συμφωνώ ότι θα μπορούσε εξαρχής να πουλάει το σύστημα στα 240€ πχ. Απλά φαντάζομαι ότι ήθελαν να κρατήσουν και χαμηλά τη διαφορά από το μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη.

  • frappes
  • Όντως το DS έχει πουλήσει πολλά εκατομμύρια παγκοσμίως και έχει μια βάση η σκέψη της Nintendo ότι πολλοί που θα αγοράσουν το 3DS XL θα έχουν ήδη DS. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μας έχει συνηθίσει η Nintendo σε κάτι τέτοιες ενέργειες όπου προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι. Και η Sony δεν πάει πίσω αφού ουσιαστικά μαζί με την αγορά του Vita σε υποχρεώνει να αγοράσεις sd card της εταιρείας, η οποία μάλιστα είναι αρκετές φορές πιο ακριβή από τις υπόλοιπες του εμπορίου.

  • ShrinkShady
  • Με τον Sephiroth, έχουμε διαφορετική άποψη σε πολλά θέματα, αλλά ελπίζω η άποψη του να σας κάλυψε...γιατί νομίζω τα είπε όλα!

  • spinemm
  • nfs_maniac +1 σε ολα!!!! ακριβως τα ιδια πιστευω και εγω!!!!!!!

  • Health21
  • Για να λέμε την αλήθια είχαν και η nintendo κέρδος με τους φορτιστές αλλά και εμέις όμως βασικά μόνο για αυτούς το έκαναν

  • Health21
  • Και για να λέμε την αλήθια γιατι πρωτα βγάζουν το 3ds και μετά το xl γιατί δεν το βγάζουν αμέσως το xl; Γιατί θελουν χρήμα ακριβώς αυτό έκαναν και με το dsi και τώρα μου λέτε ότι το κάνανε για τους 50 εκατομμύριους που έχουν ήδη παλιά κονσόσολα dsi κτλ. και άλλη 100 εκατομ. που δεν εχουν.


   Η nintendo δεν δίνη φορτιστές για το δικό τους κέρδος το να σου δήνουν κονσόλα χωρίς φωρτιστή δεν ειναι φυσικό αρα μονο το κέρδος τους κειτάναι

  • Chased
  • Εγώ πάντως βρίσκω δίκιο και στον ΝΦΣ και στον Σρινκ...

   Τελικά, η Nintendo είναι ή δεν είναι παιδική εταιρεία? Γιατί αν όντως είναι, τόσα χρόνια που το λέμε, ο 10χρονος που επικαλείται ο ΝΦΣ, έχει ήδη DS... Μην ξεχνάτε ότι πλέον το gaming ξεκινάει από 2-3 χρονών σε πολλές περιπτώσεις...

   Πάντως αν η τιμή όλου του πακέτου ήταν 240€, θα ακούγαμε άλλα πάλι...Πανάκριβο, εν συμφέρει και άλλα...
   Σαν κίνηση είναι χαζή, αλλά έχει τη βάση της...

  • jack124
  • Πολύ ωραίο review και πολύ ωραία παιχνιδομηχανη για να περνάει η ώρα σου αξίζει να την αγοράσει κάποιος

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!