Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
** ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

PES 2014

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Konami

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Konami

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Zegetron

 • PEGI

  3+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η αλλαγή είναι δύσκολη. Όλοι την ζητάνε, όμως, όταν επιτέλους έρχεται, οι περισσότεροι την κατακρίνουν, αγνοώντας ότι στην πραγματικότητα απλώς πρόκειται για την δυσκολία προσαρμογής σε μία νέα κατάσταση και την αυτόματη δυσαρέσκεια που προκαλείται από το σπάσιμο της συνήθειας. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Pro Evolution Soccer 2014, το οποίο, επιτέλους, αλλάζει μηχανή γραφικών και φυσικής για πρώτη φορά ύστερα από την κυκλοφορία του Pro Evolution Soccer 6 στο Xbox 360. Η γενιά αυτή δεν είχε μπει ομαλά για το Pro και η παράλληλη ραγδαία βελτίωση του FIFA στέρησε από την σειρά της Konami την πρωτιά σε πωλήσεις και ποιότητα στον τομέα των ποδοσφαιρικών εξομοιωτών. Αυτό δεν έπαψε να ισχύει μέχρι και πέρυσι, όπου όμως το PES, παρά την θεωρούμενη ως πεπαλαιωμένη game engine, είχε φτάσει σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα ποιότητας, παρουσιάζοντας ένα στιβαρό και ισορροπημένο σύνολο και διαθέτοντας πλέον τον χαρακτήρα του ανεπαρκούς τεχνολογικά, αλλά σοβαρού ποδοσφαιρικού τίτλου, που απαιτούσε προσπάθεια από τον χρήστη για να αποκαλύψει τις αρετές του.

PES 2014 Image 01

Η σειρά της Konami δεν απέδιδε το ποδόσφαιρο με τη μέγιστη δυνατή φυσικότητα, λόγω κυρίως του παρωχημένου συστήματος animation και της μη ρεαλιστικής φυσικής υπόστασης της μπάλας και των παικτών. Ωστόσο, απέδιδε καλύτερα από το FIFA την αίσθηση του βάρους των ποδοσφαιριστών, έδινε περισσότερες δυνατότητες στον τομέα της τακτικής και έδινε την εντύπωση ότι απευθύνεται σε παίκτες που προτιμούν μια πιο σοβαρή προσέγγιση στο άθλημα, την ίδια ώρα που το FIFA γινόταν όλο και πιο διασκεδαστικό, με τα σουτ-ρουκέτες και την έμφαση στις ντρίμπλες, αλλά λιγότερο ρεαλιστικό, κάτι που έκρυβε καλά με το πολύ καλό σύστημα animation και τον άρτιο συνδυασμό του με τον χειρισμό, που έδινε στον παίκτη την αίσθηση ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο των ποδοσφαιριστών. Μεγάλη ιστορία, που θα αναλυθεί στο επερχόμενο review του FIFA 14, το οποίο δυστυχώς δεν έχει φτάσει ως τώρα στα χέρια μας ώστε να μπορέσουμε να συγκρίνουμε τους δύο τίτλους. Όλα αυτά αλλάζουν φέτος, αφού το PES 2014 χρησιμοποιεί επιτέλους νέα game engine, αλλάζοντας εκ βάθρων τους κανόνες της φυσικής που καθορίζουν την συμπεριφορά παικτών και μπάλας, με λίγη βοήθεια από το… Metal Gear Solid 5. Η τροποποιημένη έκδοση της Fox Engine αποτελεί τον μοχλό της πολυαναμενόμενης μετάβασης του Pro σε ένα μηχανικό πλαίσιο ικανό να αποτυπώσει επιτέλους το άθλημα με αληθοφάνεια, χωρίς την ρομποτική αίσθηση των τελευταίων χρόνων, στη διάρκεια των οποίων η Konami ποτέ δεν έφτασε στα ύψη των PES 5 και 6. Αν παίξετε την περυσινή έκδοση και αμέσως μετά τοποθετήσετε το δισκάκι του PES 2014, η διαφορά υπέρ της νέας έκδοσης είναι χαοτική και σε θέση να δημιουργήσει ενθουσιασμό αρχικά.

PES 2014 Image 02

Η ποιότητα απεικόνισης αυτή καθαυτή έχει βελτιωθεί μεν, με καλύτερα γραφικά στους τομείς των σταδίων, των παικτών και των θεατών, όμως δεν είναι αυτό που θα σας αφήσει άναυδους. Είναι η εκπληκτική ποιότητα του animation, το οποίο βελτιωνόταν πάντα από έκδοση σε έκδοση, αλλά αυτή τη φορά παρουσιάζει τεράστιο άλμα ποιότητας, εξαφανίζοντας το χάσμα με τον παραδοσιακά καλύτερα «κινούμενο» ανταγωνιστή. Έχουν προστεθεί πολλές νέες κινήσεις, όμως το βασικότερο είναι ότι έχει αυξηθεί η ομαλότητα του animation συνολικά, τόσο σε επίπεδο frame rate, όσο και σε επίπεδο μετάβασης από τη μία κίνηση στην άλλη. Πάνω από όλα όμως, η καλύτερη κίνηση των παικτών συνοδεύεται από ανάλογη αύξηση στην ποιότητα της απόδοσης της φυσικής τους παρουσίας στο γήπεδο. Μπορεί το FIFA να χαρακτηρίζεται από εκπληκτική πλαστικότητα και ομαλότητα κίνησης, που δίνει στον παίκτη μία ιδιαίτερα ικανοποιητική αίσθηση στον χειρισμό, όμως εδώ αποδίδεται καλύτερα ο παράγοντας του βάρους και της ορμής. Η Konami έχει κατορθώσει να αποδώσει άψογα την μετατόπιση του βάρους κατά την αλλαγή κατεύθυνσης, ενώ έχουμε και την καλύτερη ίσως έως τώρα απόδοση της επιτάχυνσης από στάση σε τίτλο του είδους, με τους παίκτες να έχουν πραγματική ορμή όταν ξεκινούν να τρέχουν με τη μπάλα στα πόδια.

PES 2014 Image 03

Τα παραπάνω δε θα είχαν καμία σημασία αν η ίδια η μπάλα εξακολουθούσε να έχει την συμπεριφορά των προκατόχων, όμως, ευτυχώς, η «στρογγυλή θεά» έχει υποστεί και αυτή τις ευεργετικές επιδράσεις της Fox Engine. Θυμάστε που ήταν κολλημένη στα πόδια των παικτών και όταν έφευγε από αυτά συμπεριφερόταν συνήθως ως αόρατο αντικείμενο; Πλέον, έχει συμπαγή φυσική υπόσταση, όπως συνέβαινε και στο FIFA τα τελευταία χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να την ανακόψετε κατά τη διάρκεια μιας πάσας αν βρίσκεστε στην πορεία της και γενικά να προσαρμόσετε την αμυντική προσέγγισή σας στον αντίπαλο επιθετικό με βάση τη θέση και την κίνησή της. Για πρώτη φορά δηλαδή στην ιστορία του Pro, μπορείτε να κατευθύνετε τον παίκτη προς τον επιθετικό, να περάσετε μπροστά του και να του αποσπάσετε τη μπάλα, χωρίς να πατήσετε το πλήκτρο πίεσης και κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει όταν πραγματοποιήσετε αυτή την ενέργεια για πρώτη φορά και υψώσετε τα χέρια σας στον ουρανό φωνάζοντας «Επιτέλους».
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • bobo1704
  • Το PES 2014 στο PC που το έχω αυτή τη στιγμή και παίζω απλά τα σπάει! Μακράν το καλύτερο απο άποψης γραφικών και gameplay. Το μόνο που πραγματικάμε απογοήτευσε είναι το κλασικό Master League. Όχι απλά τίποτα το καινούργιο, αλλά διαπίστωσα και πισογύρισμα - προχειροδουλειά. Ούτε "δωράκια" σου δίνει μετά απο κάποια νίκη, ούτε τα ψευδώνυμα, ούτε έξτρα για τις προπονήσεις των παικτών κι όλες αυτές οι λεπτομέρεις δηλαδή του 2013. Αν τα επανεισάγουν αυτά, πιστεύω θα είναι πολύ καλό το όλο παιχνίδι...

  • Andreas151
  • μας κοροϊδεύουν ? μόνο και μόνο τον Σαμαρά να δείτε στο trailer που έβγαλε η KONAMI ,δεν έχει καμιά σχέση με αυτόν του παιχνιδιού!! έλεος..και μετά λένε να μην κατακρίνουμε!αν θέλουν να βγάλουν ένα καλό παιχνίδι να το βγάλουν και ας αρχίσει να βγει στην κυκλοφορία για χρήση!έλεος με αυτές τις ενημερώσεις! τελειοποιήστε το και βγάλτε το !!
   :DDD

  • rigaspapas
  • Μια λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό το παιχνίδι: Προχειροδουλειά. Περίμενα πως και πως να δω ένα παιχνίδι που πιθανόν να χτυπήσει το fifa μετά από χρόνια, μιας και η ΕΑ ναι μεν κάνει καλή δουλειά, αλλά κάνει και πολλά «φάουλ». Με μοναδική εξαίρεση τα καταπληκτικά γραφικά, όλο το παιχνίδι είναι κάτι σαν μια alpha version, κάτι το ακατέργαστο, χωρίς καμία προσοχή στις λεπτομέρειες. 2013 έχουμε, ή θα πάρει επιτέλους τα δικαιώματα των μεγάλων πρωταθλημάτων ή κάθε χρόνο θα κάνει «επανεκκίνηση» και θα βυθίζεται όλο και πιο πολύ.

  • Nekys00
  • Συμφωνώ τόσο πολύ με τον rigaspapas.... Αν και με τα δικαιώματα δε βλέπω πως μπορούν αν κάνουν κάτι όσον αφορά σήματα, ονόματα και εμφανίσεις. Ίσως, όμως, θα μπορούσαν να βάλουν περισσότερα πρωταθλήματα με πραγματικές ομάδες όπου το μόνο που θα είχαμε να κάνουμε θα ήταν να αλλάξουμε τα ονόματα των ομάδων.

  • JamesHetfield
  • Προσωπικα δεν με ενδιαφερουν τα γραφικα γιατι ειναι ποδοσφαιρακι και οχι καποιο first-person shooter...
   Θα προτιμουσα να ειναι πιο αληθοφανες παρα να βλεπω αν ο Ροναλντο εχει βαλει ζελε η κερι...

  • Sephiroth
  • Αυτό με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ είναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δε νοείται να δημιουργείς τόσα προβλήματα στην αντιπροσωπεία σου στην Ελλάδα με μία βλακωδέστατη κίνηση! Όταν έχεις 5000 ομάδες, δεν είναι τίποτα να βγάλεις/βάλεις 1-2. Όταν όλες κι όλες οι επίσημες ομάδες σου είναι 50, το να βγάζεις 2 και ειδικά από χώρα που το PES είναι μπροστά από τον ανταγωνιστή σου και έχει ένα από τα μεγαλύτερα οργανωμένα communities είναι απλά ηλίθιο...

   Εξαιρετικό review Ηλία, στο πα και πιο πριν ε; :P

  • solitude
  • Tο FIFA 14 είναι και πάλι κλάσεις ανώτερο σε όλα τα επίπεδα όπως και να το δούμε...

  • iakobosano
  • πολυ καλο review συχαρητιρια μιλα και λεει τα πραγματα ακριβως με το ονομα τους με βρισκει απολυτα συμφονω

  • vonzuchter
  • Λογικα λοιπον θελει ακομα 2 χρονιακια γεματα να δουμε τις πραγματικες δυνατοτητες του νεου προ με τη νεα μηχανη. Σε καθε γενια το ιδιο γινονταν στο PRΟ και ειναι λογικο.
   Το παιχνιδι επισης χανει τρομερα απο την ελλειψη των δικαιωματων και κατι πρεπει να γινει με αυτη τη κατασταση και την πολιτικη της ΕΑ. Tα ιδια κανανε και με το ΝFL και εξασφαλισαν αποκλειστικα δικαιωματα και τελικα εξαφανιστηκε ο εκπληκτικος τιτλος της 2κSports για το αμερικανικο ποδοσφαιρο που ηταν δυο κλασσεις ανωτερος απο τον αντιστοιχο της ΕΑ και περασαν 3-4 χρονια για να φτασει το madden στο επιπεδο που ηταν ο αντιστοιχος τιτλος της 2K... Ξερω ΠΟΛΛΑ ατομα που εκοψαν το PRO και πηγαν στο ΦΙΦΑ με μοναδικο λόγο τα δικαιωματα και τα πρωταθληματα και τις ομαδες. Και οντως τεραστιο πληγμα για την Ελληνικη αγορα η ελλειψη ΠΑΟ και ΑΕΚ...
   Δε παει καλα η Konami φοβαμαι οτι δε θα αντεξει πολυ ακομα να μεινει στην αγορα το ποδοσφαιρακι της , θα χει τη τυχη του NBA Live αν συνεχιστει αυτη η κατασταση. Eπαιξα αρκετα το demo μια χαρα ειναι το παιχνιδι αλλα η ελλειψη ομαδων το σκοτωνει. Τα αλλα προβληματα με τη νεα μηχανη θα φτιαξουν αργα ή γρηγορα. Hδη σε καποιους τομεις υπαρχει μεγαλη βελτιωση

  • RamayaGr
  • kata arxas para polu kalo review eine vevaia to kalitero apo ola twn teleutaiwn kairwn. oso gia to thema twn dikaiomatwn apopsi mou eine na ta dousoun kai stis duo etairies kai apo ekei kai pera na kontraronte sta alla grafika gameplay ktlp. @soltitude oso kalo na eine to fifa dn tha pigena pote se auti tin epilogi fetos gia ton enan kai monadiko logo gt me koroideuei i etairia mesa stin mapa dn ginete na sou leei dn sou vgazw ta grafika sto pc kai sta vgazw mono stis next gen gt dn tis vastaei to pc................. (sry gia ta greeklish)

  • Xasta
  • Φίλε RamayaGr γίνετε να μην σου βγάζει την ίδια έκδοση με του PS4 γιατί πολύ απλά στους υπολογιστές υπάρχει η αντιγραφή και το CRACK . Σκέψου μόνο πόσα σε έσοδα χάνει α'αυτό. Για ποιο λόγο λοιπόν η EA να σου δώσει το ίδιο παιχνίδι?

   Κι όσο για το PRO 2014 ναι μεν ειναι το καλύτερο απο όλα τα PRO, αλλά μπροστά στο FIFA 14 είναι μια μάπα.

  • mysterious
  • Το animation είναι εξαιρετικό αλλά οι χρόνιες πληγές παραμένουν...αδειοδοτήσεις και online...κάθε χρόνο και χειρότερα.Κι αν σ'αυτά προστεθούν:

   1.Τα σουτ εκτός περιοχής που πλέον αχρηστεύονται(καταστρέφεται το σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού!).
   2.Τα τάκλιν-φάουλ που δεν σου επιτρέπουν να παίξεις αντρικά και σκληρά.
   3.Η ανεξήγητη πίεση ψηλά της cpu που οδηγεί σε συνεχόμενα λάθη και εκνευρισμό.
   4.Τα αρκετά προβλήματα στην απόδοση του παιχνιδιού.....

   .....ε τότε ναι μιλάμε για beta έκδοση.Οκ ναι είναι φυσιολογικό να υπάρξουν προβλήματα στην μετάβαση της μηχανής του παιχνιδιού αλλά και ο καταναλωτής δεν φταίει σε τίποτα να την πληρώσει,όταν ειδικά το FIFA κάνει πάρτι.Μένω στο PES13 και από του χρόνου βλέπουμε τι ψάρια θα πιάσει.

  • DoctorWho
  • Πειρατεία δεν σημαίνει χαμένη πώληση ούτε χαμένα λεφτά. Μπορεί όποιος το κατέβασε να μην το αγόραζε έτσι και αλλίως.

  • RamayaGr
  • δηλαδη η frostbite 3 εινε πιο ελαφρια απο την εκαστοτε του φιφα και δν χανει λεφτα με την πειρατια ιδικα η ΕΑ δν χανει λεφτα απλως δεν μου αρεσει μια εταιρια να με κοροιδευει γτ με αυτο με κοροιδευει ...................... και το προ φετος εινε φανταστικο

  • manios22
  • Ελλειψη βροχερού καιρού.....tragic

  • Enwsitis21
  • Δεν γίνεται Pro με διακαιώματα κάθε χρονιά περιμένουμε με αγωνία μπας και πάρουν κάτι αλλα στο τέλος τπτ.
   Θα χαλάσουν την παράδοση μετά.

  • nikkolas
  • δεν βρισκω καθολου αντικειμενικο το review οσο αφορα τα τεχνικα χαρακτηριστικα του παιχνιδιου,το αντιθετο μαλιστα το θεωρω εκτος πραγματικοτητας και το λεω εχοντας παιξει το προ σε ps3,xbox και pc.Για εμενα δεν θα επρεπε να κυκλοφορησει αυτο το ποδοσφαιρικο αισχος φετος ,καλυτερα να σταματουσε η διακοπη του ενα χρονο και να φτιαχνοταν απο την αρχη εως το τελος και να παρουσιαζοταν ενα ολοκληρομενο ποδοσφαιρο που θα υπηρετουσε την προιστορια του.

  • antdanil
  • Όπως έγραψε και ο rigaspapas πιο πάνω το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μια προχειροδουλειά. Όντως είναι θετικό το γεγονός ότι άλλαξε η μηχανή γραφικών αλλά σε ορισμένα σημεία το παιχνίδι είναι τρομερά κουραστικό. Τέρμα οι ντρίμπλες, τα μακρινά σουτ, τραγικό το masterleague κλασικά οι περισσότερες ομάδες είναι χωρίς τα πραγματικά τους στοιχεία, πολύ λίγα γήπεδα... εμένα προσωπικά μου βγάζει μια αίσθηση μιζέριας. Είναι αλήθεια ότι όταν κάτι αλλάζει μετά από πολύ καιρό δημιουργεί αρνητικές αντιδράσεις αλλά ας ελπίσουμε τουλάχιστον να είναι μια αρχή για κάτι πολύ καλό στο μέλλον.

  • Amiga500
  • Εχοντας παιξει και τα δυο PES 14 και Fifa 14 το PES 14 ειναι μακραν το ρεαλιστικοτερο παιχνιδι ποδοσφαιρου των τελευταιων 10+ χρονων!!!

   Το Fifa παλι κατα τη γνωμη μου ειναι απλα καλο, τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο, ειδικα αν το συγκρινει καποιος με το κορυφαιο PES 14.

   Μπραβο στην Konami που για αλλη μια φορα εδωσε μαθηματα για το τι ειναι simulator ποδοσφαιρου (PES 14) και τι απλα αλλο ενα soccer game....

  • majorfox
  • Το πραγματικό Pro θα το δουμε του χρόνου σε next gen ! Μην περιμενετε να ειναι σε ολα αψογο απο τωρα γιατι μολις μπηκε σε ελλα μηχανη γραφικων σε αυτη τη γενια ,οποτε καταλαβαινετε τι θα γινει στο μελλον.

  • KopaTzis
  • @Amiga500 Μάλλον εσύ έπαιξες το PES 2024 και μπορείς να λες πως είναι ανώτερο από το FIFA 14. Ίσως σε μια δεκαετία η Konami να φτάσει εκεί που είναι η EA Sports φέτος...

  • anna2
  • πότε να περιμένουμε κριτική για το νέο φιφα?

  • Amiga500
  • @KopaTzis

   Ησουν διπλα μου οταν επαιζα......??? γιατι δε σε πηρα χαμπαρι...!

   Ειναι αληθεια παντως θα παρει πανω απο μια δεκαετια στην Konami για να φτιαξει κατι τοσο.......μετριο οσο το Fifa 14........ισως το Fifa 2024 να λεει κατι........

   Ξανα Μπραβο στην Konami για το αριστουργημα που εφτιαξε!!!

  • KopaTzis
  • @Amiga500 Εκεί, μια μαύρη σκιά πίσω από την κουρτίνα σε έβλεπα που έπαιζες από το μέλλον το PES 2024!

  • Amiga500
  • Κουρτίνα....???
   Ποια κουρτινα??

   Σε καραβι μενω..!!!:P:P:P

   Λαθος συντεταγμενες εβαλες στην χρονομηχανη.......

  • SithDante
  • Κάτι που ξέχασες να γράψεις.Είναι το πρώτο PRO που έχει για ΠΡΩΤΗ φορά κυπριακή ομάδα!!!ΑΠΟΕΛ. Τα αρχικά σημαίνουν Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Ομιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας!Άρα υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!!Μόνο ΑΠΟΕΛ!!!

  • aytias
  • amiga 500 πραγματικα φιλε με εκανες να γελασω με αυτα που λες για το προ.......εχει τρελο δικιο ο kopatzis μαλλον καποιο μελλοντικο προ παιζεις γιατι αυτα που λες πρεπει να τα πιστευεις μονο εσυ στον πλανητη!!!χαχααχαχχα

  • SithDante
  • Το αγόρασα για PS3.Κάνει και σε άλλους προβλήματα όταν κάνεις quit από το κουμπί του PS στο μοχλό?Κάνει ένα τριπλό μπιπ και μετά θα κάνει restart το ps3.Έβγαλε ανακοίνωση η ΚΟΝΑΜΙ που λέει να απενεργοποιήσεις το auto login.Καμία ιδέα βρε παιδιά?

  • asvestis
  • Το χαλασανε παρα πολυ.ακομα το 2013 παιζω το οποιο ηταν αψογο

  • nickpap89
  • παιχνιδι με καλες βασεις αλλα σε γενικες γραμμες δοκιμαστικη εκδοση για το 15.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!