Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Saints Row: The Third

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Volition

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  THQ

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Zegetron

 • PEGI

  18+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Volition δεν έχει γίνει γνωστή μόνο για τη σειρά Red Faction, αφού στην αναγνώριση και την ανάπτυξή της έχει συμβάλλει σημαντικά και το franchise Saints Row. Η ομάδα ανάπτυξης έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές ότι τείνει να αντιγράφει την φόρμουλα της σειράς Grand Theft Auto και δεν είναι η μόνη. Τα παραδείγματα τίτλων που έχει κρατήσει στην σκιά του, το franchise της Rockstar, είναι πάμπολλα. Το Saints Row: The Third κατέφθασε και μένει να δούμε αν η συνταγή έχει διαφοροποιηθεί ώστε η οποιαδήποτε σύγκριση με το GTA να είναι άτοπη.

Saints Row: The Third Image 01

Έχοντας κατατροπώσει όλες τις αντίπαλες συμμορίες στα προηγούμενα μέρη της σειράς, η φήμη των Saints εξαπλώθηκε, αποτελώντας με αυτό το τρόπο την διασημότερη συμμορία στο κόσμο. Το φανατικό κοινό τους ξεπερνούσε το εκατομμύριο, είχαν τη δική τους αλυσίδα ρούχων και μία ταινία με θέμα το πως δημιουργήθηκε η συμμορία ήταν ήδη στα σκαριά. Μέχρι που όλα τα παραπάνω αντιστράφηκαν όταν απέτυχαν να ληστέψουν μία τράπεζα. Δύο εκ των ιδρυτικών μελών των Saints, ο Johnny Gat και η Shaundi, βγαίνουν από τη φυλακή με την βοήθεια των πιο μισητών αντιπάλων τους, μίας διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση τριών συμμοριών, την Syndicate. Ο αρχηγός της συγκεκριμένης σπείρας ζητάει ως αντάλλαγμα την παράδοση διάφορων περιοχών που έχουν καταλάβει οι Saints. Όπως ήταν φυσικό, η απάντηση είναι αρνητική και έτσι ξεσπά μία μάχη στην οποία χάθηκαν αρκετές ζωές. Ως αποτέλεσμα, οι Saints θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν και πάλι στην κορυφή, παίρνοντας εκδίκηση παράλληλα για την άσχημη εξέλιξη που είχε η σύγκρουση των δύο συμμοριών.

Saints Row: The Third Image 02

Η πλοκή καθ'όλη την διάρκεια του τίτλου δεν τραβάει το ενδιαφέρον του παίκτη για αυτό ευθύνεται η παρουσία αδιάφορων χαρακτήρων, το κάκιστο lip sync, η αργή εξέλιξη της ιστορίας και τα κακοστημένα cut-scenes που δημιουργούν την αίσθηση ενός υποτυπώδους σεναρίου. Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα βασικά ερωτήματα πολλών παικτών είναι αν το Saints Row: The Third πάει ένα βήμα μπροστά την κατηγορία των action-sandbox τίτλων προσφέροντας το κάτι διαφορετικό. Από τους μηχανισμούς μέχρι και την δομή των αποστολών, όλα δείχνουν πως η Volition προτίμησε τον ασφαλή δρόμο. Αυτό όμως που κάνει τόσο διαφορετικό τον τίτλο σε σύγκριση με άλλες παραγωγές της κατηγορίας είναι η φιλοσοφία που κρύβεται από πίσω, η ολοκληρωτική έλλειψη σοβαροφάνειας και ο παράγοντας διασκέδαση που προσφέρεται σε μία τρελή και παράξενη εκδοχή.

Saints Row: The Third Image 03

Μία ευπρόσδεκτη αλλαγή πραγματοποιήθηκε στην δομή των αποστολών, αφού πλέον οι παίκτες θα χρειαστεί να πάρουν σημαντικές αποφάσεις σε συγκεκριμένα σημεία της ιστορίας, για να καθορίσουν τις σχέσεις τους με τις αντίπαλες συμμορίες. Επιπροσθέτως, τα objectives που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι χρήστες στις περισσότερες αποστολές παρουσιάζουν εξαιρετική ποικιλία. Κατά συνέπεια, ακόμα και μετά από πολλές ώρες ενασχόλησης με το Saints Row: The Third, κανείς δε θα νιώσει πως η δράση επαναλαμβάνεται και πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο. Όσοι έχουν ασχοληθεί με τους προηγούμενους τίτλους θα παρατηρήσουν πως πολλά πράγματα έχουν υποστεί σημαντικές βελτιώσεις και αυτό φαίνεται από τους ρεαλιστικότερους μηχανισμούς οδήγησης, το πιο ομαλό animation και ένα πιο φυσιολογικό σύστημα μάχης.

Saints Row: The Third Image 04

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ένας από τους βασικότερους στόχους στο Saints Row: The Third είναι η αναρρίχηση στην κορυφή των συμμοριών και για να πραγματοποιηθεί αυτό, οι παίκτες θα χρειαστεί να εξοντώσουν τις τρεις αντίπαλες ομάδες: τους Morning Star, τους μεξικανούς Luchadores και τους Deckers ενώ η Special Tactical Anti-Gang Unit θα προσπαθήσει να εμποδίσει όλη αυτή τη βία. Διάσπαρτα σε όλο το Steelport, η κάθε συμμορία έχει τη δικιά της περιοχή, τα λεγόμενα Gang Operations, όπου οι Saints θα πρέπει να καταλάβουν. Σε αρκετούς θα θυμίσει το αντίστοιχο σύστημα του Grand Theft Auto: San Andreas μόνο που η υλοποίηση από την πλευρά της Volition είναι αρκετά καλύτερη, διότι ανταμείβει τους παίκτες μέσω του ανανεωμένου Respect System. Αυτός ο μηχανισμός έχει αλλάξει ρόλο, αφού οι παίκτες δε χρειάζεται να το χρησιμοποιούν πλέον ως διέξοδο για να εμφανίσουν νέες αποστολές, αλλά για να κερδίσουν πόντους εμπειρίας που μπορούν να τους αξιοποιήσουν στην βελτίωση των ικανοτήτων του χαρακτήρα τους.

Αυτό το μηχανισμό έρχεται να επεκτείνει το Saintsbook, στο οποίο είναι διαθέσιμες νέες δραστηριότητες για την απόκτηση περαιτέρω σεβασμού, αλλά επιμήκυνσης της διάρκειας του τίτλου. Πέρα από την αναβάθμιση του πρωταγωνιστή, υπάρχουν διαθέσιμα upgrades που σχετίζονται με τα αμάξια, τα όπλα, τις μάχες, τις ικανότητες των μελών των Saints, αλλά και τις περιοχές που έχουν στην κατοχή τους. Στις αρνητικές επιπτώσεις αυτού του συστήματος αναβάθμισης όμως συμπεριλαμβάνεται και το μειωμένο επίπεδο δυσκολίας. Με την απόκτηση όλων αυτών των αναβαθμίσεων, η πρόκληση χάνεται και η χαμηλή τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων δε βοηθάει ιδιαίτερα στο να υπάρχει πρόκληση. Αξίζει να τονιστεί πως οι βασικές λειτουργίες, όπως η επιλογή μίας αποστολής, ο χάρτης, η κλήση διάφορων μελών της συμμορίας, η αναβάθμιση και η αγορά νέων χαρακτηριστικών, πραγματοποιούνται μέσω ενός smartphone. Τα κτίρια που μπορεί να αγοράσει κάποιος ώστε να τα χρησιμοποιήσει ως safehouse και η παραμετροποίηση του χαρακτήρα (από το τι ρούχα φοράει μέχρι και το σωματότυπό του) είναι μερικά από τα δείγματα ελευθερίας που προσφέρεται στους παίκτες στη νέα παραγωγή.

Saints Row: The Third Image 05

Αν κάτι εμποδίζει το Saints Row: The Third να λάμψει, αυτό είναι ο τεχνικός τομέας του. Ακόμα και αν εκλάβουμε το open-world σκηνικό σοβαρά υπόψη μας, ο τίτλος παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Η πόλη του Steelport μπορεί να δείχνει ιδιαίτερα μεγαλοπρεπής, όμως η σχετικά κακή ποιότητα των υφών και του draw distance δε βοηθούν στην ανάδειξη της. Επίσης, σημαντικός παράγοντας του φτωχού οπτικού συνόλου αποτελεί και η ενοχλητική πτώση του ρυθμού ανανέωσης των καρέ κατά την διάρκεια της δράσης. Τα μοντέλα των χαρακτήρων δεν είναι ιδιαίτερα λεπτομερή αλλά το εντυπωσιακό animation καλύπτει αυτή την έλλειψη. Η εμφάνιση διάφορων bugs και glitches έρχεται να χειροτερέψει την κατάσταση. Ηχητικά, τα πράγματα δεν καλυτερεύουν, καθώς σε διάφορα σημεία ο ήχος έπαιρνε απουσία χωρίς καμία λογική εξήγηση. Στα θετικά του συγκεκριμένου τομέα συγκαταλέγεται η δυνατότητα δημιουργίας playlist των τραγουδιών που προφέρονται από όλους τους διαθέσιμους μουσικούς σταθμούς.

Saints Row: The Third Image 06

Ύστερα από την ολοκλήρωση του campaign (που υπολογίζεται γύρω στις 15 ώρες), οι χρήστες μπορούν μέσω του Whored Mode -εκτός από το να καταλάβουν τις περίεργες και τρελές διαθέσεις που είχαν οι developers- να καταπολεμήσουν κύματα εχθρών με διαφορετικά όπλα, εχθρούς και objectives κάθε φορά. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στο παίκτη να βιώσει την εμπειρία που προσφέρει η παραγωγή μαζί με ένα ακόμα φίλο του στο co-op mode. Συμπληρωματικά, να πούμε πως με την δημιουργία ενός λογαριασμού στην επίσημη ιστοσελίδα του τίτλου, οι gamers μπορούν να ανεβάσουν τους χαρακτήρες που έχουν φτιάξει ή να κατεβάσουν τις δημιουργίες άλλων, από όλο τον κόσμο.Το Saints Row: The Third επιτυγχάνει άνετα τον αρχικό του στόχο. Οι παράξενες και ταυτόχρονα ιδιόμορφες τεχνικές που είχαν γίνει γνωστές από τα πρώτα trailers, τροποποιήθηκαν με αποτέλεσμα την ομαλή ενσωμάτωσή τους στον τίτλο. Η Volition κατάφερε να τελειοποιήσει τον παράγοντα διασκέδαση με ένα μοναδικό τρόπο που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά σε άλλες παραγωγές, δημιουργώντας έναν από τους πιο… κάφρικους τίτλους των τελευταίων ετών.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε πρώτοι όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook και στο Twitter
15 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • nikos 87
  • πολυ χρωμα ομως ρε μητσε...ας παω πάλι στo skyrim.

  • dameko-doubutsu
  • Μου μοιαζει πιο σωστος ο βαθμος του 7 και αιτιολογειται ευκολα με βαση αυτα που γραφεις , σε σχεση με καποια ξενα γνωστα site .

  • Terrorx
  • μου αρέσει που δε πάει να γίνει gta γτ τα προηγούμενα το έφαγαν το κεφαλάκι τους, αγορά όταν πάει στα 15 ευρώ

  • Sephiroth
  • Σημείωση: ΚΑΙ για αυτό το 18+ review, ο Δημήτρης έχει πάρει την απαραίτητη άδεια (από το Κογκρέσο)

  • KoulisHHH
  • Για τη καφρίλα στα 10-15Ε.Προηγούνται άλλα για εμένα.Πολύ καλό review για ακόμια μια φορά Δημήτρη!

   ΥΓ:Για το επόμενο review του Δημήτρη ετοιμάζονται ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ απο το ΕΚΤ,ΔΝΤ και τα κυρίαρχα κόμματα.

  • Scott_Pilgrim
  • Πρέπει να τον αγοράσω το τίτλο κάποια στιγμή. Ωραία ριβιού γλυκιά μου. :P

  • Sephiroth
  • @KoulisHHH, έχω κλείσει ήδη ραντεβού με την Μέρκελ για να είμαστε άνετοι :P

  • silver_knight
  • Ωραίο review Δημήτρη.Είχα υψηλότερες απαιτήσεις απο το παιχνίδι αλλά θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή που η τιμή του θα είναι χαμηλότερη.

  • ckalatz 93 11
  • Πολύ καλό Review,σίγουρη αγορά και από εμένα όταν πέσει στα 20 ευρώ.

  • LoneWolf
  • Ωραίος ο Δημήτρης. Εγώ αρκεί να πω πως εκτίμησα το παιχνίδι όταν κατάλαβα τί ρύθμιζα με το "Sex Appeal" του χαρακτήρα μου :D

  • Gamer-cy
  • Τρομερο review ,μπραβο Δημητρη , Εχω το παιχνιδι και συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα, για μενα ,και για πολλους απο εσας πιστευω ,πετυχενη αυτο που ζητησαμε , την απολυτη καφριλα ,και πιστευω εχοντας λιωση και τα προηγουμενα ,ειναι το καλυτερο τις σειρας.

  • Mithrantir
  • Κατατοπιστικό review.Θα το δοκιμάσω νωρίτερα απ' ότι υπολόγιζα(να ναι καλά το eternity βεβαίως βεβαίως).
   Τα 2 πρώτα ήταν διασκεδαστικοί τίτλοι,αν και ποτέ δεν έγιναν GTA,λόγω του πιό ανάλαφρου χαρακτήρα που είχαν.
   Κai το τρίτο μέρος, μόνο πίσω δε πάει απο όσα διαβάζω...
   :))

  • zodiakos
  • Εξαιρετικο, με φαντασία και τεράστιες δόσης χιούμορ. από εμενα 9

  • nfs_maniac
  • Μια ερώτηση....ΓΙΑΤΙ είναι ανάγκη σε ΚΑΘΕ σου ποστ να νομίζουμε οτι βλέπουμε Dancing with the stars, και βαθμολογεί ο Λάτσιος?????

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!