Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
Genesis Gaming περιφερειακά: Καλοκαιρινός διαγωνισμός >>

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Wii U

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Nintendo

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Nintendo

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  7+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μετά από αρκετά 24ωρα με το νέο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας της Nintendo, ήρθε η ώρα για τα τελικά μας συμπεράσματα. Τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η ιαπωνική εταιρεία του Kyoto; Είναι το Wii U σύστημα της νέας γενιάς ή απέλπιδα προσπάθεια της Nintendo να κρατήσει στο πλευρό της τους φανατικούς υποστηρικτές της που απλά έβλεπαν τα third party games να γίνονται ξεπέτα και να μεταφέρονται με έναν μέτριο -στην πλειοψηφία- τρόπο στο Wii; Οι απαντήσεις στα περισσότερα από αυτά τα ερωτήματα είναι σχεδόν εύκολες. Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς είναι αυτό το νέο σύστημα της Nintendo.

Wii U Image 01

Μετά την επιλογή του Wii που ναι μεν αποδείχτηκε μεγάλη εμπορική επιτυχία για την ιαπωνική εταιρεία, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να αποτελέσει μια αξιόλογη πρόταση για τους hardcore gamers και το μεγαλύτερο μέρος των developers, η Nintendo αποφασίζει να στραφεί σε ένα σύστημα που και θα μπορεί να αποδώσει γραφικά στα επίπεδα των PlayStation 3 και Xbox 360 και να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε επίπεδο gameplay, αλλά και να μην αλλοιώσει το χαρακτήρα της στο πρόσωπο των fans. Το αποτέλεσμα είναι το Wii U, μία νέα κονσόλα που χαρακτηρίζεται τόσο από τα HD γραφικά, όσο και από τον ξεχωριστό ρόλο του βασικού χειριστηρίου, του Wii U GamePad. Το Wii U GamePad είναι ένα ειδικό χειριστήριο με τη μορφή tablet και μία οθόνη αφής διαγωνίου 6.2 ιντσών στο κεντρικό τμήμα. Η οθόνη αυτή λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε τίτλο και αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής μας έχει προσφέρει -στους λίγους διαθέσιμους τίτλους βέβαια- αρκετές και διαφορετικές εμπειρίες.

Wii U Image 02

Στο Sonic & All-Stars: Racing Transformed χρησιμοποιείται για την επίδειξη του χάρτη και της τοποθεσίας του κάθε αγωνιζόμενου, στο New Super Mario Bros. U αναπαράγει ακριβώς την εικόνα που προβάλλεται στην τηλεόραση (ώστε να μπορεί κάποιος να παίξει και χωρίς να είναι ακριβώς μπροστά της), ενώ στο Nintendo Land υποστηρίζει έμπρακτα αυτό που η εταιρεία ορίζει ως… ασύμμετρο gameplay. Περισσότερα για το πώς αξιοποιείται το ειδικό χειριστήριο θα έχουμε πάντως την ευκαιρία να πούμε στα reviews που θα ακολουθήσουν μέσα στις επόμενες μέρες. Επιστρέφοντας στα του Wii U GamePad, πρέπει να τονίσουμε πως πρόκειται για ένα περιφερειακό που συνδέεται ασύρματα με το σύστημα και προσφέρει όλα τα κλασικά πλήκτρα εντολών, trigger buttons (σκανδάλες), σταυρό κατευθύνσεων, αισθητήρα NFC, ενώ χάρη στην ειδική λειτουργία του πλήκτρου TV (όπου ο χρήστης καταχωρεί τον κατασκευαστή της τηλεόρασής του), μπορεί πλέον να ξεχάσει το χειριστήριό της και να την ελέγχει με το περιφερειακό της Nintendo.

Wii U Image 03

Οι εντολές είναι μεν απλές (πχ. έλεγχος φωνής, αλλαγή καναλιού και επιλογή εισόδου), ωστόσο σίγουρα μπορεί να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες του τηλεθεατή. Ακόμη, στο πίσω μέρος του υπάρχει και ένα ειδικό stylus για τις διάφορες λειτουργίες της οθόνης. Οι διαστάσεις του Wii U GamePad το φέρνουν κοντά στον όγκο ενός iPad, με σαφώς μεγαλύτερο βάρος ωστόσο και με έντονο το πλαστικό σε όλα τα σημεία. Το χειριστήριο έρχεται με δυνατότητα αποστολής εντολών με υπέρυθρες, jack ακουστικών και ειδικές λαβές για να μπορεί να προσαρμόζεται καλύτερα στα χέρια του χρήστη. Οι διαστάσεις της οθόνης του είναι 854x480 με πυκνότητα στα 158ppi και παρόλο που δεν αγγίζει καν τα όρια του 720p η απόδοσή του στα διάφορα games δε δημιουργεί καμία αίσθηση SD. Μέσω των διάφορων αισθητήρων που περιλαμβάνει (όπως τα accelerometer και gyroscope) επιτρέπει τη «διαφορετική» χρήση του στα games που τους εκμεταλλεύονται και συνολικά αφήνει καλές εντυπώσεις. Μοναδικό θέμα που ίσως αντιμετωπίσουν κυρίως οι hardcore fans είναι ότι από την μία το βάρος του δεν επιτρέπει την άνετη χρήση για πολλές ώρες (που θα πρέπει να περάσουν με τη συνοδεία του τροφοδοτικού), αλλά και δυσκολεύει σε περιπτώσεις που πχ. παίζει κάποιος ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και πρέπει να κάνει κινήσεις στο περιβάλλον.

Wii U Image 04

Η απόσταση, τέλος, των αναλογικών μοχλών από τα πλήκτρα είναι κι αυτή ένα θέμα, αλλά εντάσσεται περισσότερο στην κατηγορία των... παροχών που θέλουν χρόνο για να γίνουν συνήθεια. Η τελευταία παρατήρηση που μας ενόχλησε είναι το γεγονός πως ο μηχανισμός δόνησης του Wii U GamePad κάνει αρκετό θόρυβο, με αποτέλεσμα σε συνθήκες μέτριας έντασης της τηλεόρασης ή του home cinema, να ακούγεται μέσα από το πλαστικό κάλυμμα. Στα θετικά του Wii U GamePad πρέπει ωστόσο να εντάξουμε το γεγονός ότι η λειτουργία του ακόμη και αρκετά μέτρα μακριά από την κονσόλα (σε λογικά πλαίσια εντός σπιτιού) δεν αντιμετωπίσαμε την παραμικρή καθυστέρηση και αλλοίωση της εμπειρίας στο gameplay. Το μεγαλύτερο αρνητικό ωστόσο είναι πως η ενσωματωμένη μπαταρία του χειριστηρίου χρειάζεται 2.5 ώρες για να φορτίσει και καταφέρνει με αυτή να λειτουργήσει για περίπου 3 με 4 ώρες. Συνδυάζοντάς το με την απουσία καλωδίου USB για φόρτιση, το πρόβλημα είναι σημαντικό.
Μέχρι στιγμής, κάθε σύστημα Wii U υποστηρίζει ένα Wii U GamePad και μένει να δούμε πότε θα αποφασίσει η Nintendo να άρει αυτό τον περιορισμό. Το θετικό στο σύστημα είναι πως υποστηρίζει και συνεργασία με Wii Remotes και Nunchuk περιφερειακά από το προηγούμενο σύστημα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο χρήστης θα συνδέσει και την Sensor Bar (σημειώνεται ότι η ειδική αυτή μπάρα δεν περιλαμβάνεται στο φθηνότερο πακέτο αγοράς της κονσόλας). Τέλος, στον τομέα του ελέγχου, η Nintendo έχει δώσει στην κυκλοφορία και ένα νέο χειριστήριο που θυμίζει έντονα το Controller του Xbox 360 και φέρει την ονομασία Wii U Pro Controller.

Wii U Image 05

Πέραν των video games, η Nintendo φαίνεται ότι για πρώτη φορά θα επενδύσει ιδιαίτερα και στον τομέα των εφαρμογών αναπαραγωγής και streaming πάσης φύσης multimedia αρχείων. Στις χώρες του εξωτερικού υποστηρίζονται υπηρεσίες όπως Netflix, Hulu Plus και Amazon Instant Video, ενώ στη χώρα μας το σύστημα έρχεται με προ-εγκατεστημένη την εφαρμογή του YouTube (η οποία ωστόσο χρειάζεται αναβάθμιση ακόμη και μετά το πρώτο firmware update). Μένει τέλος να δούμε και το Nintendo TiVii, το οποίο αναμένεται να ενεργοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στη νέα χρονιά. Όσον αφορά στα παραπάνω, η μοναδική υπηρεσία που μπορέσαμε να δοκιμάσουμε -όπως φαίνεται και από το κείμενο- είναι το YouTube, το οποίο ναι μεν κάνει άμεσα και άνετα stream, αλλά χρειάζεται άμεσα μεγάλη βελτίωση στις εντολές ελέγχου που διαφέρουν αρκετά από όλο το υπόλοιπο interface. Ο κάτοχος του συστήματος καλείται να πατήσει διάφορα πλήκτρα, αντί να αξιοποιήσει πλήρως την οθόνη αφής, με μία επιλογή που δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ποτέ.

Wii U Image 06

Η Nintendo έχει εφοδιάσει την αγορά με τρία διαφορετικά πακέτα αγοράς για την αγορά της Ευρώπης. Το πρώτο και πιο φθηνό ονομάζεται Basic, κοστίζει 320€ και περιλαμβάνει το σύστημα και το Wii U GamePad σε λευκό χρώμα, αποθηκευτικό χώρο 8GB και ένα καλώδιο HDMI. To μεσαίο πακέτο ονομάζεται Premium, έρχεται σε μαύρο χρωματισμό και προσφέρει εκτός από το σύστημα (με 32GB αποθηκευτικό χώρο), το Wii U GamePad και το HDMI καλώδιο, την Sensor Bar και το παιχνίδι Nintendo Land. Το πιο ακριβό από τα πακέτα είναι το ZombiU pack, το οποίο και περιλαμβάνει την Premium έκδοση της κονσόλας (με τα 32GB), ένα μαύρο Wii U GamePad, ένα Wii U Pro Contoller, την Sensor Bar και το παιχνίδι ZombiU της Ubisoft. Σε όλα τα πακέτα περιλαμβάνεται τόσο ο αντάπτορας του ρεύματος για το σύστημα, όσο και το τροφοδοτικό για το Wii U GamePad, το οποίο δεν μπορεί να φορτίσει μέσω USB από το σύστημα, την ώρα της δράσης με κάποιοι από τα παρελκόμενα καλώδια!

Wii U Image 07

Το ίδιο το σύστημα είναι πιο μεγάλο σε μήκος από το Wii και έρχεται με στρογγυλεμένες γωνίες και ένα μαύρο ματ φινίρισμα. Οι τίτλοι του συστήματος έρχονται σε δίσκους ειδικού format και χωρητικότητα 25GB, ενώ σημειώνεται πως οι δίσκοι του GameCube δεν μπορούν να φορτωθούν. Στο μπροστινό τμήμα συναντάμε τα πλήκτρα Power και Eject, καθώς και το Slot-In drive. Ακριβώς από κάτω εντοπίζεται ένα ειδικό τμήμα που αποκαλύπτει δύο USB θύρες, καθώς και υποδοχή SD καρτών μνήμης.  Στο πίσω μέρος υπάρχουν οι υποδοχές για το ρεύμα και την Sensor Bar, την έξοδο HDMI, καθώς και αυτή του AV Multi Out που υπάρχει και στα προηγούμενα συστήματα και χρησιμοποιείται για σύνδεση σε non-HD τηλεοράσεις.

Wii U Image 08

Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος μπορεί να ενισχυθεί με τη σύνδεση οποιουδήποτε εξωτερικού δίσκου με χωρητικότητα έως και 2TB. Απλά σε αυτή την περίπτωση, γίνεται ειδικό format και δεν μπορεί να αναγνωριστεί από οποιαδήποτε άλλη συσκευή (εκτός αν ξανακάνετε format με άλλα δεδομένα). Μία σημαντική απουσία εξόδου/εισόδου είναι αυτή της θύρας LAN, καθώς το σύστημα υποστηρίζει μόνο σύνδεση με το διαδίκτυο μέσω WiFi (802.11 b/g/n). Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο καλώδιο LAN, θα χρειαστεί να αγοράσετε τον ειδικό αντάπτορα που συνδέεται σε μία από τις διαθέσιμες USB θύρες. Αφού τελειώσαμε με τα του hardware, ας ρίξουμε και μια ματιά στο λογισμικό που συνοδεύει το Wii U. Το περιβάλλον χρήσης του νέου συστήματος θυμίζει έντονα αυτό του Nintendo 3DS με τα πολλά μικρά τετράγωνα παράθυρα, στα οποία ο χρήστης ορίζει και από μία λειτουργία (πέραν των βασικών που υφίστανται και δεν μπορούν να διαγραφούν).

Wii U Image 09

Μετά την έναρξη λειτουργίας της κονσόλας, στην τηλεόραση εμφανίζεται τo Mii του χρήστη, ενώ στο Wii U GamePad έρχεται το κεντρικό menu. Κάτω από τα παράθυρα αυτά υπάρχει μια σειρά εικονιδίων που περιλαμβάνει τις βασικότερες λειτουργίες που είναι το Miiverse, το Nintendo e-Shop, ο web browser, η εφαρμογή TiVii και ο τομέας των ειδοποιήσεων (notifications). Με το πάτημα, τέλος, του Home πλήκτρου στο χειριστήριο, εμφανίζεται ένα διαφορετικό menu ρύθμισης του χειριστηρίου, άμεσης μεταφοράς σε μία από τις πέντε προαναφερθείσες λειτουργίες, καθώς και στην απεικόνισης των χειριστηρίων που είναι συνδεδεμένα με το σύστημα, μαζί με την ενέργεια της μπαταρίας που τους έχει απομείνει.
Το βασικότερο πρόβλημα του Wii U menu είναι αυτό που τονίστηκε από τα πρώτα λεπτά επαφής μαζί του και δεν διορθώθηκε μετά το μεγάλο πρώτο firmware update που χρειάστηκε περί τη μία ώρα για να κατέβει και να εγκατασταθεί στο σύστημα. Είναι σχεδόν αδιανόητο για κονσόλα να απαιτείται ένα χρονικό διάστημα 7-12 δευτερολέπτων για την πλοήγηση ανάμεσα στις διάφορες λειτουργίες του menu.  Κάθε επιλογή κλείνει την προηγούμενη εφαρμογή που είναι ανοιχτή, μας επιστρέφει στο κεντρικό menu και μας οδηγεί σε μία οθόνη loading που καταφέρνει και να εκνευρίσει και να κουράσει το χρήστη που θέλει πχ. να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο, να δει τα mail του, να δει τα notifications του και να φορτώσει ένα παιχνίδι. Οι casual gamers που σαφώς και θα ασχοληθούν μόνο με τα games και λιγότερο με το interface, σαφώς και δε θα ενοχληθούν, ωστόσο το σύστημα δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς.

Wii U Image 10

Όσο για τα Wii games, αυτά χρειάζονται μια ειδική διαδικασία για να φορτώσουν και κατά τη διάρκεια της οποίας απενεργοποιείται το Wii U GamePad και τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν τα κλασικά Wii Remotes. H μεταφορά περιεχομένου γίνεται με μία ανάλογη διαδικασία που έχουμε συνηθίσει και σε άλλα συστήματα με το χρήστη να χρειάζεται να έχει και τις δύο κονσόλες (Wii και Wii U) ανοιχτές και ταυτόχρονα συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, ενώ μεταφέρει το περιεχόμενο με τον κλασικό τρόπο (SD Cards). Για πρώτη φορά η Nintendo φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά και με το online περιεχόμενο, προσφέροντας έτσι μία σειρά λειτουργιών που δείχνουν ότι θα μας κρατήσουν κολλημένους στα games ταυτόχρονα με τους φίλου μας. Ο χρήστης διαλέγει ένα Nintendo ID, το οποίο και μπορεί να αξιοποιήσει με τρόπο παρόμοιο των usernames στα Sony Entertainment Network και Xbox Live. Το -παράλογο για την εποχή- όριο των 100 φίλων που έχουμε συναντήσει κι αλλού υφίσταται και στο Nintendo Network και ευελπιστούμε σύντομα να δούμε να φεύγει και αυτός ο περιορισμός από παντού. Όταν ο στόχος είναι η μεγαλύτερη και πιο άνετη σύνδεση μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών, τέτοιες αποφάσεις μόνο ως τροχοπέδη λειτουργούν.

Wii U Image 11

Το ηλεκτρονικό κατάστημα δε διαφέρει από οτιδήποτε έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, αφού ουσιαστικά μιλάμε για μία σελίδα που περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες, στις οποίες χωρίζει το περιεχόμενο. Υπάρχουν εφαρμογές, full games για download (σε τιμές ίδιες με του λιανεμπορίου!), καθώς και διάφορες υπηρεσίες που στην παρούσα φάση περιορίζονται στο YouTube (που είναι ήδη εγκατεστημένο) και στο UPlay της Ubisoft. Μία σειρά από videos που γίνονται stream έρχεται να προσθέσει την έννοια των trailers, ενώ από δοκιμαστικές εκδόσεις σε πρώτη φάση πετύχαμε μόνο το FIFA 13. Μέσω του Miiverse υπάρχει η δυνατότητα  ανταλλαγής σύντομων μηνυμάτων και εικόνων με τους φιλικά συνδεδεμένους λογαριασμούς, ενώ το Wii U Chat video επιτρέπει αυτό που λέει το όνομά του. Ο browser που ενσωματώνει το λειτουργικό είναι μια καλή εφαρμογή, χωρίς ωστόσο να προσφέρει το κάτι αξιοπρόσεκτο που θα κάνει τους περισσότερους να τον αξιοποιήσουν.

Wii U Image 12

Όταν δε, αρκετές HD τηλεοράσεις έρχονται και με δικές τους προτάσεις, θα περίμενε κανείς από τη Nintendo να κάνει το κάτι παραπάνω για να τους ωθήσει να αξιοποιήσουν την πρότασή της. Επιτρέπεται η φόρτωση πολλαπλών καρτελών (tabs), η εισαγωγή url με το Wii U GamePad, καθώς και η αλληλεπίδραση με τα διάφορα sites μέσω της οθόνης αφής. Οι ελληνικές γραμματοσειρές εμφανίζονται αξιοπρεπώς και έτσι θα μπορείτε τουλάχιστον όσο είσαστε στο menu να επισκέπτεστε και τα αγαπημένα σας sites. Οι πρώτες εντυπώσεις από το Wii U είναι θετικότατες και σίγουρα δείχνουν ότι η Nintendo ξέφυγε για τα καλά από τη λογική εξυπηρέτησης μόνο του casual κοινού, θυσιάζοντας τους hardcore fans που τόσα χρόνια την ακολουθούν πιστά.

Wii U Image 13

Με τη βοήθεια του Wii U GamePad, το σύστημα μπορεί να μεταφέρει στην οθόνη του σπιτιού τις πολλαπλές επιλογές που είχαν δοθεί και στο Nintendo DS και το Nintendo 3DS και για πρώτη φορά το ασύμμετρο gaming μπορεί να αποτελέσει γεγονός. Ειδικά στα τοπικά multiplayer sessions, με τη βοήθεια των developers, είναι σίγουρο πως πολλοί θα επιλέγουν να διασκεδάζουν στον ίδιο χώρο με τους φίλους τους, από το να κάθεται ο καθένας στο σπίτι του.
Τα όποια παράπονά μας παραμένουν ως προς την μπαταρία του Wii U GamePad που σίγουρα θα προκαλέσει πονοκέφαλο στους χρήστες και δεν μπορεί να λυθεί άμεσα με ένα απλό software update. Ακόμη, το menu του συστήματος θα πρέπει να γίνει άμεσα πολύ πιο γρήγορο, ενώ άμεσα θα πρέπει να αρχίσουν να εμφανίζονται και system seller games για να βοηθηθεί η ανάπτυξη της εγκατεστημένης βάσης και να πάρουν τα studios αποφάσεις για εμπλουτισμό του line-up του συστήματος. Τέλος, θα πρέπει σύντομα οι ομάδες ανάπτυξης να αξιοποιήσουν και τον περιφερειακό ήχο γιατί υπάρχουν gamers που σίγουρα το εκτιμούν (όπως ο υπογράφων). Είναι μοναδική η αίσθηση να βλέπεις στον ενισχυτή του home cinema την εικόνα καρφωμένη στα 1080p και τον ήχο στα 3/2/1 (5.1), αλλά να απολαμβάνεις τα εφέ και τη μουσική μόνο από τα μπροστινά κανάλια/ηχεία.

Wii U Image 14

Κλείνοντας, μία σημείωση που θα πρέπει να έχετε στα υπόψιν είναι πως όταν παίζετε κοντά στο home cinema σας, θα πρέπει να κλείνετε τον ήχο στο Wii U GamePad, καθώς και τα δύο μεταφέρουν ταυτόχρονα τα ίδια ακούσματα και το όλο αυτό μπέρδεμα λειτουργεί εις βάρος της συνολικής εμπειρίας. Σε σχέση με το Wii, η Nintendo κάνει πολλά βήματα προς τα μπροστά υλοποιώντας ένα νέο στιλ παιχνιδιού, συνδυάζοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά που έκαναν πετυχημένο και προσιτό το προηγούμενο σύστημά της, αλλά και προσφέροντας για πρώτη φορά μία σοβαρή online υπηρεσία. Τα κλασικά games της ιαπωνικής εταιρείας, όπως το Mario, το Pikmin, το Zelda και το Luigi’s Mansion (αν και τα περισσότερα εμφανίζονται αυτή τη στιγμή ως mini-games) σε HD είναι πραγματικά απόλαυση και ευελπιστούμε πως και οι πλήρεις εκδόσεις τους θα μπορέσουν να μας αποζημιώσουν που τόσα χρόνια βολευόμασταν με custom λύσεις τύπου Dolphin.

Wii U Image 15

Το μεγάλο ερώτημα για το αν το Wii U αποτελεί σύστημα της τωρινής ή της επόμενης γενιάς, μπορεί να απαντηθεί με μία υποσημείωση. Κοιτώντας απλά το hardware και μένοντας σε αυτό, το σύστημα είναι τωρινής γενιάς και έρχεται να σταθεί δίπλα στα Xbox 360 και PS3, προσφέροντας απλά περισσότερες δυνατότητες στο gameplay και ίσως μπορέσει σχετικά άμεσα να δείξει τα «δόντια» του. Παρόλα αυτά, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι παρόλο που η κονσόλα δεν ανοίγει την επόμενη γενιά, αλλά δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις να αποφέρει κερδοφορία στην ιαπωνική εταιρεία, κατά τη διάρκεια της μετάβασης από την τωρινή. Δεν είναι τυχαίο ότι τα επίσημα specs δε δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα και αναγκάστηκαν πηγές όπως το Digital Foundry να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Wii U Image 16

Η Nintendo σε καμία των περιπτώσεων δε θέλει να περάσει στο μυαλό των καταναλωτών ότι δίνει στην αγορά ένα σύστημα ανταγωνιστικό των PS3 και Xbox 360 στο τέλος της πορείας των δύο ανταγωνιστών της και γι’ αυτό έκανε την επένδυση στο Wii U GamePad. Η ιαπωνική εταιρεία έριξε το βάρος στη διαφορετικότητα, έδειξε ότι συνεχίζει να ασπάζεται το δόγμα ότι το hardware δεν φέρνει τη διασκέδαση, αλλά το εναλλακτικό gameplay και αυτή τη φορά έχει εφοδιάσει το προϊόν της με όσα χρειάζεται για να της αποφέρει κέρδη. Το αν θα τα καταφέρει, θα το δούμε στην πορεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει μπροστά της σχεδόν ένα χρόνο που θα «παίζει» μόνη από πλευράς οικιακών συστημάτων και θα είναι έτοιμη -αν χρειαστεί- να προχωρήσει άμεσα και σε μια γενναιότατη πτώση τιμής. Μέχρι τότε…


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram
65 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • amonra
  • Μόλις κυκλοφορήσουν και οι υπόλοιπες προτασεις θα κάνω την τελική αξιολόγηση! Φαίνεται διασκεδαστικό αν και τα hardware features είναι κάτω των αναμενόμενων για εμένα τουλάχιστον.

  • darksouls
  • η αγορά της κονσόλας είναι σίγουρη για μένα!!πιστευω οτι θα δουμε εξαιρετικές προτάσεις από nintendo κ σιγουρα μια καπως καλύτερη υποστηριξη απο 3rd party developers ακομα κ οταν ερθουν στην αγορά οι ανταγωνιστικές προτάσεις.η τιμή της είναι καλή,τα οποια προβληματάκια θα επιλυθούν με τον καιρό με updates,θα βελτιωθεί το eshop κ θα προστεθούν εφαρμογες....τι με κρατάει κ δεν αγοράζω?
   1.θεωρώ 100% σίγουρο πως η Nintendo σε περίπου 1 χρόνο θα ανακοινώνει νέο gamepad με καλύτερη μπαταρία - οθόνη,πιο εργονομικό σχεδιασμό,λιγότερο βαρος.
   2. έχω δεδομένη την μείωση τιμής όταν θα είναι ετοιμες για κυκλοφορία οι νεες κονσόλες.
   3.περιμένω επισημα την εισαγωγή στην virtual console gamecube τίτλων (που μαζι με τα υπόλοιπα (N64,Snes,nes κ.α να παίζουν κανονικά στο gamepad),καθως επίσης κ wii τίτλους προς αγορά στο e-shop (με καλύτερες τιμες-προσφορες).

  • DrManolo
  • Περίμενα περισσότερα..... ίσως με πτώση τιμής ....και αν....

  • Shepard
  • Αυτα που ειπε ο darksouls ειναι οι ανασταλτικοί παράγοντες!
   Και το οτι το hardware δεν είναι τόσο next-gen!

   (μα καλά, να ακούγεται η δόνηση τόσο πολύ; Ξενέρα! Πραγματικά το όλο εγχείρημα, βαρύ gamepad με μικρή αυτονομία, είναι ένα επίπεδο δυσχρηστίας)

  • costas
  • γνωμη μου,αλλα δεν με εχει ενθουσιασει καθολου το WiiU περα απο το γεγονος οτι ανοιγει την νεα γενια συστηματων οπως ειπε και ο Παυλος ..

  • Sephiroth
  • costas, για να μην μπερδευτούμε, δεν είπα ότι ανοίγει τη νέα γενιά, ανοίγει το δρόμο μέχρι να έρθει η νέα γενιά :)

  • evergrey
  • Πολυ ωραιο Review!Εγω θα μεινω με την τωρινη γενια μεχρι το τελευταιο game που θα βγαλουν!Οσοι γουσταρουν τον κοσμο της Nintendo ειναι οτι πρεπει.

  • Geovra
  • Οσο και να παω την Nintendo ,προς το παρον με αφηνει αδιαφορο η προταση της. Ποσο μαλλον οταν το βασικο χαρακτηριστικο της (το χειριστηριο ) εχει τοσο μικρη αυτονομια. Απλα απαραδεκτο. Το 3ωρο φευγει για πλακα στο gaming. Και αν ειναι να περιμενω ενα χρονο για καλυτερο χειριστηριο οπως ανεφερε ο darksouls...παλι εξοδα?

   Απλα μερικα πραγματα δεν ειναι λογικα. Οταν εχει γινει τοσος ντορος πχ για το interface και βλεπεις να αργουνε τα παντα (οχι οι αρκουδες) και να φανταζει σαν prev gen στην λειτουργια, ε σε ξενερωνει απλα.
   Δυνατοτητες εχει και θα τις δουμε προφανως. Απλα δεν εχει κατι (προς το παρον) που να σε κανει day 1 να το αγορασεις (τουλαχιστον εμενα).

   Απλα με τα αναφερομενα του review, μου φαινεται οτι βιαστηκαν σε καποιους τομεις να το λανσαρουν. Ειδωμεν...

  • Spahar
  • Ότι είπε ο darksouls, κυρίως το (2), θα δούμε 100% σκηνικό 3DS-Vita με την τιμή. Μόλις ανακοινωθούν τα PS4/X720 και οι τιμές τους, δεδομένου ότι δεν περιμένω ειδικά το Χ720 να πωλείται πάνω από 400-450 ευρώ η Nintendo θα ρίξει την τιμή προκειμένου να έχει τη φτηνότερη λύση και να μετριάσει τις διαμαρτυρίες για την διαφορά δύναμης.

   Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει ακόμα καλός gaming λόγος για να πάρεις Wii U, ειδικά όταν οι κυκλοφορίες στις άλλες 2 κονσόλες ακόμα οργιάζουν. Οπότε αναμονή, αλλά κάποια στιγμή και αναλόγως τι θα δούμε από games θα αγοραστεί.

  • ner0
  • "το οποίο δεν μπορεί να φορτίσει μέσω USB από το σύστημα, την ώρα της δράσης!"
   Και διαρκεί και μόνο 3-4 ώρες ενώ φορτίζει 2.5. Περαστικά.

   Τελικά όπως όλα δείχνουν, έκατσα κι ασχολήθηκα τόσο καιρό με το hardware ενώ ήταν σχεδόν προφανές τι ήθελε να κάνει η Nintendo. Aπό την πρώτη στιγμή που έδειξε το σύστημα και έπειτα, έριξε όλο το βάρος στο GamePad. Θα μου πείτε εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης. Ελπίζω να έχετε δίκιο. Για να μην κλαίτε τα λεφτά σας.
   Το software, όπως πάντα και παντού, θα προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά.

  • Sephiroth
  • Για να είμαστε clear, με το τροφοδοτικό ο παίκτης μπορεί να παίζει και να φορτίζει, ωστόσο από το σύστημα στην παρούσα φάση δεν υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης τροφοδοσίας μέσω USB την ώρα της δράσης. Τουτέστιν, ο παίκτης έχει ένα ασύρματο χειριστήριο και πρέπει να έχει και τον αντάπτορα του ρεύματος δίπλα και να είναι κοντά σε μπρίζα

  • torico
  • παυλο το TiVii πως το λενε τελος παντων δεν υποστηριζετε στην ευρωπη ακομα αν δεν κανω λαθος,γιατι το αναφερεις;
   τοχα ξαναπει κ πιο παλια χειριστηριο οικιακης κονσολας με αυτονομια 3 ωρες τρωει αυτοματα ακυρο,ας εχει οτι θελει πανω του,δεν γινετε να καθεσε να φορτιζεις καθε 3 ωρες η να μπλεκεις με καλωδιο κ να παιζεις.

  • alex4444
  • Μεγαλο fail τα αργα μενου. Το ζω και στο 3ds, αλλα σε ενα συστημα με 1GB μνημη αφιερωμενη στο λειτουργικο ειναι απλα απαραδεκτο. Ελπιζω να διορθωθει, αν και δεν το βλεπω. Οσο για την μπαταρια δεν εχω κανενα προβλημα να το εχω στην πριζα ενω παιζω, αλλα θα προτιμουσα μεσω usb απευθειας απο την κονσολα.

  • Πάγος13
  • Νομίζω ότι υποσχέθηκε η Nintendo το έκανε στην κονσόλα, τα προβλήματακια πειστεύω θα τα διορθώσει σύντομα... όλα ΟΚ μ΄αρέσει το WiiU, αλλά αγορά σε πτώση τιμής. Αναλυτικό review

  • retronostalgos
  • παντως χακαριστικε αμεσως,,,γινεται το ιδιο ευκολα οπως και το wii.

  • Chased
  • 1) Βρε βρε πως ξεχνάμε πως μέχρι πριν λίγα χρόνια παίζαμε με ενσύρματα χειριστήρια...!

   2)Έχει βγει καλώδιο 3rd party για φόρτιση από τις θύρες USB, άρα υπάρχει η δυνατότητα.

   3)Το WiiU δεν χακαρίστηκε. Απλά όταν κάνει boot ως Wii, μπορεί να τρέξει το Homebrew channel.

   4)Ρε παιδιά, συγνώμη κιόλας, έχετε κάτσει ποτέ να μετρήσετε πόση ώρα θέλει το XMB να φορτώσει στο PS3? Πόση ώρα παίρνει να βγεις από ένα παιχνίδι και να μπεις σε ένα άλλο(που θα είναι προφανώς DL κάποιο από τα δύο ή και τα δύο)? Γιατί, δεν ξέρω τι κονσόλες έχετε αλλά κάνει πολύ περισσότερο από 7-12 δευτερόλεπτα...

  • Sephiroth
  • 1) To Wii U κυκλοφόρησε ΦΕΤΟΣ, όχι το 2000, άρα συκρίνουμε και κρίνουμε με τα σημερινά δεδομένα

   2) Δεν είναι στο παρεχόμενο πακέτο

   4) Έχω όλα τα συστήματα, το menu του Wii U είναι το ΠΙΟ ΑΡΓΟ από όλα! Η μετάβαση από το ένα menu στο άλλο είναι απίστευτα αργή. Δεν μιλάω για να μπεις να βγεις από ένα παιχνίδι σε ένα άλλο. Αλλά το να φορτώσει την οθόνη των settings να χρειάζεται 7-10 δευτερόλεπτα είναι υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα!

  • MDefender
  • Είναι το Wii U σύστημα της νέας γενιάς ή απέλπιδα προσπάθεια της Nintendo να κρατήσει στο πλευρό της τους φανατικούς υποστηρικτές της που απλά έβλεπαν τα third party games να γίνονται ξεπέτα και να μεταφέρονται με έναν μέτριο -στην πλειοψηφία- τρόπο στο Wii....στεκομαι εδω και κανω την απλη ερωτηση....αφου σε ενα χρονο που θα βγουν οι αλλες δυο κονσολες που λογικα απο hardware μερια θα ειναι τερατα....το WiiU αυτοματα δεν γινετε το αντιστοιχο Wii απεναντι στα τωρινα συστηματα των αλλων δυο...δλδ ενα CoD π.χ σε δυο χρονια θα προσφερει στο WiiU παρομοια εμπειρια με τα αλλα δυο?

  • Chased
  • 1) Σύμφωνοι αλλά δεν καταλαβαίνω πως είναι λόγος μη αγοράς τη στιγμή που όλοι παίζουν δίπλα στην κονσόλα τους ή δίπλα σε πρίζα.

   2)Δεν έχει σημασία.

   4) Ναι, είναι όντως μεγάλο για system settings. Κατά τα άλλα, όμως, δεν διαφέρουν τα υπόλοιπα.

  • Sephiroth
  • 1) Δεν είπε κανείς πως μιλάμε για λόγο μη αγοράς. Μιλάμε για πράγματα που προσωπικά ως χρήστη με ενόχλησαν. Η Nintendo αποφάσισε να δώσει tablet για χειριστήριο. Όπως με ενοχλούν τα tablets με 3 ώρες μπαταρίας, τόσο με ενοχλεί και αυτό.

   2) Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ εδώ, οπότε πάμε παρακάτω.

   3) Η μετάβαση στα μενού είναι κάτι που ο χρήστης έχει μάθει να κάνει γρήγορα. Το να βγεις από ένα game και να μπεις σε ένα άλλο, το ξέρεις εξαρχής ότι θα σε καθυστερήσει. Το να μπεις από το MiiVerse στον browser όμως σε 20-25 δευτερόλεπτα είναι εκνευριστικό. Και είναι κάτι που έχεις μάθει να το κάνεις γρήγορα ως χρήστης.

  • grcpan
  • Τίμιο review. Το αν αργούν να ανοίξουν τα menu δε με πειράζει ιδιαίτερα, δε θα μπαίνεις και κάθε μέρα στα settings anyway. Έχει μία λογική η καθυστέρηση, φαντάζομαι πως δεν έχει τίποτα preloaded σχετικά με αυτά τα menu για να σώσει ram, οπότε πρέπει απλά να μειώσουν τα resources που χρειάζονται τα διάφορα menu για να μεγαλώσουν την ταχύτητα τους.

   Το θέμα με την μπαταρία είναι ενοχλητικό, βέβαια προσωπικά δε παίζω πλέον ποτέ τόσες ώρες σερί (μεγαλώσαμε και έχουμε και άλλες υποχρεώσεις πια), αλλά αν ένας παίχτης όποτε δε χρησιμοποιεί το gamepad το αφήνει στο stand φόρτισης δε νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. 3 ώρες χωρίς καθόλου διάλειμμα είναι υπερβολή.
   Το ότι περιέχει καλώδιο φόρτισης από την πρίζα είναι θετικό, το προτιμώ από το 40 εκατοστά καλώδιο φόρτισης usb του ps3 που σε αναγκάζει να κολλάς την μούρη σου στην οθόνη 40" για να φορτίσεις το χειριστήριο, επίσης λογικά θα φορτίζει και πολύ πιο γρήγορα από την πρίζα από ότι στο USB. Κανονικά όμως θα έπρεπε να περιέχεται στο πακέτο και το καλώδιο φόρτισης από USB και όχι να πρέπει να το αγοράζεις από 3rd parties.

   Για μένα το μεγάλο πρόβλημα του WiiU όπως έχω ξαναπεί είναι η έλλειψη του μεγάλου 1st party τίτλου ή έστω ενός δυνατού exclusive. Δε βρίσκω τον λόγο να πάρω WiiU αυτή την στιγμή, όπως δεν έβρισκα και τον λόγο να πάρω το 3DS όταν κυκλοφόρησε. Τα παιχνίδια κάνουν τις κονσόλες και εκεί για μένα έχει έλλειψη το WiiU.

  • Bloodman
  • Αγγλία 40k πούλησε νομίζω το ΣΚ

  • Geovra
  • Chased επιδη ακριβως εχω δει (τουλαχιστον στο ps3 που εχω) τα loading times αλλα και οι ταχυτητες στα menu γι'αυτο εγραωα και αυτο σαν μειον.

  • spiros_rom
  • Sephiroth αμα βγει ενα update και μπουν ολα σε μια σειρα, γιατι ο λογος αυτος ειναι τι θα λες μετα???

  • G3n3raL86
  • Μια χαρά η κονσόλα και σε δύναμη και ας λέγονται διάφορα, ακόμα καλά-καλά δεν κυκλοφόρησε. Απλά περιμένουμε λίγο καιρό να δούμε πραγματικά τί μπορεί να προσφέρει.

  • John.mpraxami
  • εμενα μ'αρεσει και θα το επερνα...αν ειχα λεφτα.

  • Chased
  • Άμα αλλάξει με update, θα αλλάξει και η αξιολόγηση, μην κολλάτε...

  • spiros_rom
  • Φυσικα, το ps4 και το XBOX δεν θα εχουν προβληματα αυτα θα πηγαινουν σφαιρα, και το πολυ πολυ να σου καουν και με ενα καδο αντι για update το ελυσες το προβλημα..

  • Chased
  • Νομίζω πρέπει να χαλαρώσεις λίγο αυτήν τη στιγμή...Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα δούμε τότε.

  • lovesfool
  • Με το που είδα την πρώτη φωτογραφία περίμενα στα καπάκια να δω και δεύτερη με τον Καρέτσο να χαμογελά κρατώντας τα κατσαβιδάκια του στο background...

  • dameko-doubutsu
  • Οπως τα περιμεναμε για το hardware . Σιγουρα οταν βγουν τα αλλα θα πεσει η τιμη .

   Μπορει να τρεχει παιχνιδια απο τον εξωτερικο σκληρο ;

  • Shepard
  • Διαβαζοντας τα σχολια το ερωτημα παρεμενει...

   Γιατι καποιος να γινει early adopter της κονσολας;
   Εφοσον εχει αρκετα κουσουρια και σιγουρα δεν εχει καποιον τιτλο που θα σε κανει να πεις οτι θα το παρεις αυριο κιολας, γιαντα να μην περιμενει καποιος και οταν ΘΑ τα φτιαξει τα "προβληματακια" η Νιντυ, το αγοραζει!
   Τωρα απλα ειναι σκονομαζωχτρα και με βαση τα τωρινα, καποιος παιρνει φθηνοτερη κονσολα με μεγαλυτερη γκαμα παιχνιδιων και καλυτερη ποιοτητα!
   Καλα του/της Χριστουγεννα δλδ :)

  • Gohan
  • Συγχαρητηρια Παυλο, κατατοπιστικότατο το review σου! Μενει μονο να βρεθουν χρονος και χρημα...το νεο harware ειναι παντα μια μεγαλη γιορτη για καθε gamer και οταν αυτο προερχεται απο την μεγαλη σου αγαπη των παιδικων σου χρονων ειναι παντα κατι μοναδικο!

  • PetrifieD-
  • Πολύ ωραίο το review και αρκετά διαφωτιστικό. Προσωπικά δεν με ενοχλεί που θα πρέπει να έχω στην πρίζα το game pad καθώς πιστέυω θα βολεύει περισσότερο απο usb γιατί θα μπορείς να είσαι περίπου σε ότι απόσταση θέλεις από την κονσόλα (αρκεί να έχεις πρίζα κοντά). Το αργό μενού πιστεύω θα φτιάξει σχετικά γρήγορα (λογικά με ένα απλό update). Τώρα αν η αυτονομία του gamepad μπορύσε να αυξηθεί μέσω update θα ήταν πολύ καλό. Πρωσοπικά θέλω να το αγοράσω αλλά λέω να περιμένω να βγεί κανένα πολύ καλό παιχνίδι είτε από nintendo είτε από 3rd party και να βγεί κάποιο update που να διωρθώνει κάποια προβλήματα.

   Όσο για το hardware, νομίζω είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε με ασφάλεια. Αν δεν κάνω λάθος μόνο το zombi u μπορεί τώρα να δείξει κάποιες από τις δυνατότητες της κονσόλας. Ας περιμένουμε να βγούν και άλλα δυνατά παιχνίδια και μετά θα κρίνουμε.

  • T_K_L_L_LUIGI
  • Αν βρω δουλειά και λεφτά θα την αποκτήσω αλλά όχι φέτος ίσως του χρόνου καθώς μια μείωση τιμής είναι απαραίτητη για μένα.Θα περιμένω βέβαια να δω αν βγάλουν και καινούργιο tablet-χειριστήριο διότι δεν θα κάθομαι να ασχολούμαι με την φόρτιση του συνέχεια,μιας και είναι το μεγαλύτερο του μειονέκτημα,άσε με αυτό που διάβασα για το μενού τρελάθηκα,δεν το είδανε στην νιντέντο ότι αργεί υπερβολικά;Τυχαίνει να έχω βιβλιοθήκη με παιχνίδια από το gamecube θα ήθελα να δω πως θα φαίνονται στην καινούργια κονσόλα,ελπίζω να κάνει κάτι η νιντέντο γιαυτό....Εννοείται ο κύριος λόγος αγοράς της κονσόλα για μένα είναι να δούμε το καινούργιο Zelda το οποίο είναι από τα καλύτερα system seller για την νιντέντο.

  • ASIMODRAKOS
  • απο τα επομενα χριστουγενα θα ελεγα εγω που θα εχουν φτιαχτει πιστευω ολα τα προβληματα θα εχει πεσει η τιμη και θα εχει κανα παιχνιδι της προκοπης.γενικα πιστευω ειναι λαθος να παιρνεισ κονσολα day1.λιγο πιο δυνατο cpu να ειχε ελεοσ αυτη η νιντενδο λεσ και δε μπορει.

  • vfragos
  • Καλά αυτό που λέτε για το gamepad ότι είναι πολύ πιο βαρύ από το ipad δεν ισχύει, το αντίθετο συμβαίνει το gamepad είναι πολύ πιο ελαφρύ σχεδόν 300γρ. (μόλις τα ζύγισα). :-)
   Επίσης ο μόνος τίτλος αυτήν την στιγμή που εκμεταλλευτε σωστά το gamepad και αναδεικνύει τις δυνατότητες του μηχανήματος είναι το zombiu το οποίο θεωρώ και παιχνιδάρα.

  • G3n3raL86
  • @Shepard, λες για κουσούρια... Για να θυμηθώ το γεύμα (launch) του 360... Είχε ένα μόνο κουσούρι, αλλά σου *μπιπ* την ψυχολογία: RROD!

  • vegeta13
  • Πολυ καλο review αξιο διαβασματος!
   Στο θεμα μας τωρα, προσωπικα δεν με εχει πεισει ακομα η κονσολα, το θεωρω βεβαια λογικο εδω δεν κυκλοφορησε καλα καλα, πρωτα θα περιμενω να δω τι θα βγαλει ο ανταγωνισμος και μετα θα αποφασισω ποια θα αξιζει, παντως τα αρνητικα μου χτυπανε ασχημα!

  • Shepard
  • @General και αυτο κανει το Wii U καλυτερο; :) (ποια αλλη εταιρια ομως στην ιστορια εδωσε τετοια αντικατασταση με το να μπει 1,1δις μεσα; )

   Παιδες μην κανετε φανμποιλικια! Λεφτα δινουμε! Το U αυτη την στιγμη ΔΕΝ συμφερει για κανενα λογο σε αυτη την τιμη! ΑΝ και ΟΤΑΝ συμφερει... πρωτοι εμεις θα το πουμε!

  • Shepard
  • @gen-elcor i know! ;)

   Τα απο κατω ειναι για ολους μας, δεν απευθυνομουν ειδικα σε σενα! :)
   Αι μην φωναξω... ξερεις ποιους! Βεβαια μεχρι να ερθουν θα ειμαστε 8 γενιες μετα, αλλα θα δεις τι θα παθεις! :Ρ:Ρ

  • Sephiroth
  • @spiros_rom, η κριτική γίνεται βάσει του προϊόντος που πήραμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή. Βάσει αυτού που είδαμε, η κατάσταση είναι όπως την περιγράφω. Αν θέλεις, την πιστεύεις, αν όχι, feel free.

   Ναι μεν, το menu θα γίνει πιο γρήγορο, ναι μεν η κατανάλωση θα είναι καλύτερη, αλλά μην περιμένεις να φτάσει τις 10 ώρες. Δεν είναι μόνο θέμα software η κατανάλωση.

   Επίσης, το παράδειγμα του iPhone 5 θα έπρεπε να σου έχει δώσει απάντηση για το πως δουλεύουμε στο Enternity και να είσαι λίγο πιο χαλαρός και λιγότερο επιθετικός. O Δημήτρης κατέβασε βαθμό λόγω της υψηλής τιμής διάθεσης της συσκευής. Είναι τόσο εύκολο να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε βαθμολογία. Απλά με τα τωρινά δεδομένα (αυτό που θα πάρει δηλαδή όποιος αγοράσει σήμερα την κονσόλα) το καταγράφω αναλυτικότατα και χωρίς καμία εμπάθεια ή συμπάθεια.

  • dameko-doubutsu
  • Παυλο δεν μου απαντησες ομως στην ερωτηση που εκανα πιο πανω . ;)

  • Sephiroth
  • Ναι dameko, παίζει, απλά το εκάστοτε εξωτερικό flash αποθηκευτικό μέσο το κάνει format...

  • winters
  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κάποιος το Wii U. Καλύτερα να περιμένει το price και κάποιο Metroid / Mario / Monster Hunter. Εννοείται ότι όταν βγει το Zelda Bundle θα είναι η ιδανική αγορά.

   @Sephiroth Διάβασα ότι τα games του Wii φαίνονται καλύτερα στο U λόγω HDMI. Μπορείς να το τεστάρεις και να μας πεις; Δυστυχώς στο Wii δεν έπαιξα τα Super Mario Galaxy γιατί "πονούσαν" τα μάτια μου από το aliasing.

  • Chased
  • Αχ αχ....Όταν παίρναμε 360 day1 υπήρχε λόγος με 6 παιχνίδια όλα κι όλα και RROD...Όταν θα βγει το PS4, χωρίς B/C, χωρίς παιχνίδι στο πακέτο, χωρίς HDMI, χωρίς πρόγραμμα ανταμοιβής παικτών και με τιμή δυσθεώρητη ή για να κρατηθεί η τιμή, χαμηλά specs, τότε και πάλι θα αξίζει day1...

   Για να μην ξεκινήσω με το launch του WiiU και το πόσα και ποια παιχνίδια είναι διαθέσιμα...Τέτοιο λανσάρισμα δεν έχει γίνει ποτέ ξανά. Ποτέ...Και το "ξαναζεσταμένο" φαγητό που λένε πολλοί, είναι στην πλειοψηφία παιχνίδια που στις άλλες κονσόλες δεν έχουν κλείσει καν μήνα! Φυσικά, δεν μπορεί κάποιος να περιμένει μία εβδομάδα ή 15 μέρες να παίξει την έκδοση που επιθυμεί, όχι! Έστω και μία μέρα, κάνει τη διαφορά...

   Επί 5 χρόνια, χρήστες(γενικά) ψάχνανε να βρούνε διαφορές στα multiplatform games μεταξύ PS3 και 360 και έβγαζαν το δεύτερο ως καλύτερο για κάτι διαφορές τις πλάκες, όπως εντονότερο μαύρο και καλύτερη αντίθεση. Αυτοί τώρα, δεν βλέπουν διαφορές στις εκδόσεις του WiiU που είναι πιο οφθαλμοφανείς και από τον ήλιο στις 15 Ιουλίου 12 το μεσημέρι....


   Εμπρός παλικάρια μου! Ετοιμαστείτε για τη νέα φουρνιά κονσολών, με online passes, restricted B/C, υψηλές τιμές, μπιφτέκια specs και τίποτα καινούργιο και πατέντες για ανίχνευση χρηστών περιεχομένου και απαγόρευσης χρήσης μεταχειρισμένων...Αλήθεια, αυτά τα ξεχάσαμε???

   Ξεχάσαμε την πρόσφατη, universal φύσεως, πατέντα που κατοχύρωσε η Microsoft για ανίχνευση προσώπων(είτε με Kinect, είτε με web-cams, mobile phones, laptops, etc) και σκανάρισμα χρηστών ώστε να μπλοκάρεται η χρήση περιεχομένου αν ανιχνευθούν χρήστες που δεν έχουν άδεια χρήσης? Θα σας αρέσει πολύ όταν θα νοικιάζετε το American Pie που θα έχει δικαιώματα χρήσεις για τον κάτοχο του λογαριασμού και άλλο ένα πρόσωπο και θα κλείνει αυτόματα αν φέρετε φίλους να δουν μαζί σας!

   http://www.youtube.com/watch?v=Y5F9Dvf-O64


   Εμπρός λοιπόν, ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά! Βουρ για νέα γενιά!

  • PetrifieD-
  • Καλά απαράδεκτο αυτό το τελευταίο με τη microsoft. Δεν το ήξερα. Δεν γίνεται να στρέψεις όμως τη camera αλλού ή και πάλι θα κλείνει επειδή τη γύρισες; Επίσης αυτό δεν παραβιάζει το δικαίωμα περί ιδιωτικότητας;

  • Sephiroth
  • Please παιδιά, μην πάμε αλλού την κουβέντα...

  • Chased
  • Petrifire, αν θες περισσότερα, στείλε μου PM...

  • ner0
  • Η μέρα με τη νύχτα σε λέω!

  • alex4444
  • To οτι το wiiu δεν εχει καλο launch lineup ειναι εντελως αστοχο. Mario BrosU, ZombiU, Assassin's Creed 3, MassEffect 3, Batman Arkham City, Rayman Legends. Η μηπως δε φτανουν αυτα μεχρι να κυκλοφορησουν εντος τριμηνου Monster Hunter/Lego City/Pikmin? Οτι θελουμε λεμε.

   Aν καποιον δεν τον τραβανε τα παιχνιδια στυλ Mario-Pikmin, ας μην αγορασει ποτε συστημα νιντεντο και πολυ καλα θα κανει. Αυτο ομως δε τα κανει να εχουν λιγοτερη αξια. Εμενα πχ με αφηνει παντελως αδιαφορο το assassins creed 3 και το Arkham city, αλλα αυτο δε σημαινει πως δεν ειναι δυνατοι τιτλοι.

  • majorfox
  • Wii U Pro Controller πανεμορφο , απορω γιατι δεν το εβαλαν απο την αρχη μεσα στο πακετο και εχουν αυτη την αηδία που ουτε καν ταιριαζει στην κονσολα.

  • G3n3raL86
  • @majorfox, αυτό είναι το λιγότερο. Εδώ υποχρεώνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν αυτό το νέο U Controller Pro, ενώ θα μπορούσαν να έκαναν τα Pro Controller του Wii συμβατά με το U, αλλά δε το έκαναν...

  • PetrifieD-
  • Ωραίο το pro controller αλλά δεν λες και αηδία το game pad. Φαίνεται πολύ ωραίο.

   @alex4444 Συμφωνώ απόλυτα. Απλά σου λένε ότι και καλά δεν είναι φρεσκοι οι τίτλοι επειδή έχουν κυκλοφορήσει στις άλλες κονσόλες. Ναι δεν το ήξερε η ubisoft να καθυστερίσει το launch του assassin's creed περιμένοντας την nintendo να αρχίσει να πουλάει το wii u. Και μιλάμε για τίτλο που ίσα ίσα έχει κλείσει μήνα στις κονσόλες και λένε ότι δεν είναι φρέσκος. Δηλαδή μερικές μέρες μετα το launch οι τίτλοι παλιώνουν. ΟΚ. Ούτε τα ME3/arkham city είναι παλιά για μένα. Και είναι και δυνατοί τίτλοι όντως. Λες και κάθε μήνα όλοι μας παρατάμε τα παιχνίδια του προηγούμενου και αγοράζουμε καινούρια.

  • Chased
  • General, το Pro Controller Classic του Wii είναι κανονικά συμβατό με το WiiU... Αυτό με τα 4 shoulder buttons, όχι το άλλο με τα 2...

  • G3n3raL86
  • @Chassed, καλή φάση, δε το ήξερα, thanx:)

  • ShrinkShady
  • Παιδιά να ρωτήσω κάτι για τον πεντακάναλο ήχο και το `wiiu...
   Έγω έχω ένα αξιοπρεπές home cinema in a box της Philips, το οποίο έχει στο πίσω μέρος του ένα μόνο hdmi output.
   Yπάρχει τρόπ[ος να παίρνω πεντακάναλο ήχο με μόνο αυτό τον εξοπλισμό.
   Και επίσης, υπάρχουν τρόπο τοινά splitter εξαρτήματα που να δέχονται hdmi input και να έχουν output καλώδια ήχου, δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε ένα καλώδιο για το 360..

  • vonzuchter
  • se alles epoxes 8a htan dayone agora isws kai preorder
   . twra 8a perimenw kai tis protaseis twn allwn. exw terastia syllogh xbla paixnidakia kai an to 720 einai 100% symbato me ayta tote 8a meinw xbox. alliws epistrefw ekei pou anhke panta h kardia mou... NINTENDO. den epaiksa kati sto 360 plin twn arcade titlwn pou de 8a to epaiza kai sto pc. htan la8os pou to agorasa. to mono pou apolafsa htan to controller pou einai apla to kalytero olwn twn epoxwn. ypomoni 1 xrono akoma loipon

  • AnoR6ikos
  • Κλασική Nintendo....λίγο casual, λίγο hardcore, λίγο...κρασί , λίγο θάλασσα και το αγόρι μου...
   Τα πάντα είναι θέμα γούστου...Προσωπικά, και με τα θηρία να είναι...καθ'οδόν δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ένας hardcore gamer να το αγοράσει. Ακόμα και να βγουν αξιόλογα first party system sellers, σε σχέση με αυτά που θα δουν τα ματάκια μας από Microsoft και Sony θα είναι σα να βλέπουμε αγώνα ομίλων στο Champions League Barcelona- Kluz...Προσωπική άποψη πάντα ...

  • Geovra
  • Καλως η κακως αν δεν βγει κανα Zelda να δειξει το μηχανημα τι μπορει να κανει....τοτε το ξανασκεφτομαστε

  • atlantasatlas
  • Επιμένει να κλέψει την πρωτιά του ps3, Άλλο να ακούς sony playstation και άλλο να ακούς nintendo κλπ.
   Από sony ξεκίνησα και sony θα παραμείνω. Και δώρο να μου το δείναν με τίποτα...

  • tak96
  • ωραια ολα αυτα τα καλουδια με τα tablet και τα move αλλα δεν βλεπω games γιαυτο και μονο δεν αξιζει να το παρεις....περισσοτεροι ειναι οι τιτλοι promo του ps4 που θα βγει τελος χρονου....παρα του wii u που χει βγει απο Νοεμβρη.....PS4 θα παρω προσωπικα...σιγουρα πραγματαα

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!