Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Πίσω στα παλιά λημέρια

*
Ο Λεωνίδας Μαστέλλος βρήκε τη δικαιολογία να παίξει ξανά τίτλους που είχε τελειώσει. Και το σημερινό Κόψε-Ράψε περιγράφει τη χαρά του.

Αν και έχω την εντύπωση ότι το ‘χω πει ξανά στο παρελθόν, ας το πω άλλη μία. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν παίζω συχνά παιχνίδια που έχω ξαναπαίξει. Δεν ξέρω γιατί, ίσως λόγω χρόνου, αν και αυτό ισχύει πολλά χρόνια τώρα. Μιλάω φυσικά για παιχνίδια που βασίζονται σε ιστορία, όχι π.χ. ποδοσφαιράκια. Τον τελευταίο καιρό έχω βρει τον «μπελά» μου. Πέρα του ότι πρόκειται να κυκλοφορήσουν sequel τίτλων που έχω τερματίσει εδώ και πολύ καιρό (και άρα δεν θυμάμαι την τύφλα μου), αλλά και επειδή έχω χρέος να διδάξω (τρομάρα μου) τον νεαρό gamer που κατοικεί στο σπίτι μου, με πιάνω πολύ συχνά να καταπιάνομαι με παιχνίδια που έχω ξαναπαίξει και τερματίσει. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η σειρά Halo, αλλά και το Horizon Zero Dawn που έδωσαν πρόσφατα δωρεάν για PS4.


Ας τα πάρουμε ανάποδα. Το Horizon Zero Dawn το είχα παίξει τότε, μου άρεσε πολύ αν και δεν το περίμενα και όταν είδα την ανακοίνωση του sequel συνειδητοποίησα ότι δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Οπότε όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν έχασα καιρό. Το ξεκίνησα και ελπίζω να μην βαρεθώ και να το τελειώσω ξανά.

Τώρα όσον αφορά τα Halo, ε πρέπει να δείξω στον junior τι εστί η σειρά, γιατί λιώναμε τότε μαζί με τους άλλους τελειωμένους της παρέας, γιατί θεωρείται σημαντική κ.λπ. Εννοείται ότι εδώ βοήθησε το Game Pass και το The Master Chief Collection που υπάρχει σε αυτό και το οποίο περιλαμβάνει όλη σχεδόν τη σειρά και με βελτιωμένα γραφικά. Είχα πραγματικά μεγάλη περιέργεια και αγωνία να δω αντιδράσεις από τον νεότερο gamer. Άλλωστε η γενιά του είναι καλομαθημένη από τις σύγχρονες παραγωγές. Με τη βοήθεια των ανανεωμένων γραφικών γλιτώσαμε την άμεση απόρριψη. Ως εξυπνάκιας, πάτησα φυσικά το κουμπί που φορτώνει άμεσα τα αυθεντικά γραφικά, έτσι για να δω το σοκ. Το σοκ βέβαια ήταν όλο δικό μου μιας και δεν πίστευα πόσο σκοτεινά (σε σημεία) και απλοϊκά ήταν τα γραφικά του παιχνιδιού (έχουν περάσει και 20 χρόνια από τότε). Το σοκ του έτερου παίκτη ήρθε λίγο μετά. Παρά τις εξηγήσεις εκ των προτέρων, παρά τα άπειρα χρόνια που έχουν περάσει, η πρώτη επαφή με Elite εξακολουθεί να ξαφνιάζει. Όπως και η δυσκολία (κάτω από Heroic δεν παίζουμε λέμε). Χρειάστηκαν μικρές προσαρμογές, καθώς οι τίτλοι είναι παλιοί και δεν έχουν κάποιες ευκολίες των νέων (καταραμένα checkpoint και respawn system), αλλά την παλεύουμε.

Αν το καλοσκεφτούμε, ο νεότερος παίκτης του σπιτιού δίνει σε μένα τη δικαιολογία που χρειαζόμουν. Να θυμηθώ και να επιστρέψω σε ξεχασμένους τίτλους, να ξαναπαίξω παιχνίδια που αλλιώς δεν θα το έκανα ποτέ. Και ίσως αυτή η νέα συνήθεια να απλωθεί και σε τίτλους single player, που σίγουρα δεν θα ακούμπαγα ποτέ.

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει για αυτήν την αλλαγή στις συνήθειές μου. Εικάζω ότι είναι η δυνατότητα των νέων μηχανημάτων να παίζουν τα παλαιότερα παιχνίδια σε βελτιωμένη μορφή, με καλύτερο frame rate (για το οποίο πάντα είχα μια «ευαισθησία») και με μικρότερους χρόνους φόρτωσης (για τους οποίους έχω ξαφνικά χάσει την υπομονή μου -α ρε Control), ίσως πάλι γιατί ακόμη δεν έχω σκαλώσει με κάποιον τίτλο νέας γενιάς (όχι ότι υπάρχουν και πολλοί), ίσως γιατί απλά έψαχνα δικαιολογία και τώρα τη βρήκα και λέω να την εκμεταλλευτώ στο έπακρο.

Ό,τι και να ‘ναι ζω τον μύθο μου και δεν χρειάζονται πολλές ερωτήσεις. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*