
Όσον αφορά στους τίτλους που παρουσιάστηκαν, έδειχναν εξαιρετικοί. Σύμφωνα με την «πηγή», το WipEout HD ήταν ακριβώς όπως και στο PS3 με υψηλής ευκρίνειας ανάλυση και 60 frames το δευτερόλεπτο και όλα τα shader effects. Μάλιστα, διευκρινήστηκε πως όλοι οι τίτλοι του φορητού θα κυκλοφορήσουν τόσο στο νέο flash αποθηκευτικό μέσο, όσο και μέσω του PSN. Στο κομμάτι του development στις δύο πλατφόρμες, ο προγραμματιστής που διέρρευσε τις πληροφορίες τόνισε πως για περιπτώσεις τίτλων που μεταφέρονται από το PS3 στο NGP δε χρειάζεται να γραφτεί ξανά ο κώδικας και η δουλειά που απαιτείται μπορεί να πάρει 2-3 εβδομάδες, καθώς αν και δεν υπάρχει η ίδια αρχιτεκτονική, το περιβάλλον ανάπτυξης είναι ταυτόσημο.

Η παρουσίαση της Sony εστίασε ιδιαίτερα και στο touch pad στο πίσω μέρος της συσκευής, τονίζοντας πως προσφέρει πάρα πολλές νέες προεκτάσεις στον τομέα ελέγχου. Όσον αφορά, τέλος, στο target group του NGP, την πρώτη χρονιά η ιαπωνική εταιρία θα στοχεύσει σε hardcore gamers, ενώ τη δεύτερη σε πιο μικρές ηλικίες.



Ωραία πράγματα!
Αυτό με το NGP/PS3 μου κάνει πολύ και μακάρι να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα επικοινωνίας και σύνδεσης των δύο συστημάτων γιατί θα μας προσφέρουν "διαμάντια". Από την άλλη, η κυκλοφορία παιχνιδιών σε flash και PSN μπορεί να κάνει κακό στα καταστήματα, αλλά ίσως βοηθήσει και στην κερδοφορία της Sony περισσότερο
Θεωρω πολύ σωστή την στρατιγική της Sony πέρα απο το hardcore gaming υπάρχει και ένα άλλο κοινό ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλει το casual και επιτλέλους το είπε και το έκανε (Το επόμενο hardware θα είναι easy programable) Το είπε και το έκανε ,έβαλε μέσα οτι είναι ήδη κοινό απο πλευράς πατέντας για όλους και γνωστό συναμα και το έκανε ένα πολύ έξυπνο gadget.Μπορώ να ελπίζω τα καλύτερα και για το PS4.
H κίνηση του εύκολου port από τις PS3 εκδόσεις μου φαίνεται κίνηση ματ. Αυξάνει πολύ τους λόγους για έναν developer να θέλει να φτιάξει παιχνίδια για PS3, αφού με ελάχιστη δουλειά θα κυκλοφορεί το παιχνίδι του και σε 2η πλατφόρμα. Για να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η κίνηση.
Aκόμα όμως δεν μας έχουν πει το βασικότερο, την τιμή! Ελπίζω να κάνει την έκπληξη η sony.
Η τιμή θα αποκαλυφθεί λογικά στην Ε3.Τότε η Sony θα έχει και τον καιρό να δει το πως πηγαίνει το 3DS στην τιμή του και να αποφασίσει το πόσο μέσα θα μπει για κάθε μηχάνημα.