Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Η αβάσταχτη ελαφρότητα των εκπτώσεων

*
Η βιομηχανία των videogames, όπως και οι υπόλοιπες τεχνολογικές και μη, έχει ξυπνήσει για τα καλά. Εδώ και αρκετά χρόνια, κάθε ψηφιακή πλατφόρμα  που σέβεται τον εαυτό της κάνει εντυπωσιακές έως απίστευτες έως επικές εκπτώσεις, που, με μπροστάρη πια το διάσημο Steam Sale, σαρώνουν πορτοφόλια στο πέρασμά τους. Τα θυμήθηκα όλα αυτά αναλογιζόμενος όλες τις εκπτώσεις του τελευταίου μήνα, Steam Sale, PSN Sale, Xbox Live Sale κ.ο.κ. Εγώ βγήκα από εκεί μέσα με μια συνδρομή PS Plus που το είχα κόψει ένα χρόνο, τέσσερα νέα παιχνίδια για το Xbox (One και 360) ως και παιχνίδι για PC πήρα ο ψυχάκιας. Ναι ΟΚ, είχα καιρό να βουτήξω το δάκτυλο στο μέλι, αλλά για μια ακόμη φορά αγόρασα κάτι που, σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν χρειάζομαι.

Αυτή είναι η μοίρα όχι μόνο του γράφοντος αλλά και των φίλων και συνομήλικων, λίγο πάνω, λίγο κάτω ηλικιακά, οι δεινόσαυροι, αυτοί που εδώ και καιρό αναφέρω στην παρούσα στήλη ως γενιά 30-35+. Έχοντας κατά την άποψη μας στερηθεί παιχνίδια όταν ήμασταν μικροί και δεν μπορούσαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε, (ναι καλά, ό,τι θέλαμε παίρναμε), πλέον έχοντας δικά μας λεφτά, ξαμολιόμαστε και αγοράζουμε, κάνοντας αυτό που αναλογικά κάνουν οι γυναίκες σε μαγαζιά με ρούχα και αξεσουάρ, κυριολεκτικά, ό,τι βρούμε μπροστά μας. Και πάλι καλά να λέμε που υπάρχει η κρίση, αλλιώς δεν θα μας μάζευε κανείς. Έχω πάνω από τρεις καλούς φίλους που μετά από παρατεταμένες εκπτώσεις  αναρωτιούνται γιατί αγόρασαν όσα αγόρασαν αφού δεν θα τα παίξουν ποτέ. Γυρνάμε πάλι στο ανέκδοτο του Back Log, τα παιχνίδια που συσσωρεύονται και δεν θα παίξουμε ποτέ. Πόσο μάλλον τώρα πια που είναι και ψηφιακά και δεν πιάνουν χώρο και δεν φαίνονται για να μας κυνηγάνε και να μας την λένε τυχόν μέλη της οικογένειάς μας με αντίθετες απόψεις, κάποτε μαμάδες, τώρα που καβατζάραμε τα βράχια, γυναίκες και σύντροφοι που πιθανώς να μην συμφωνούν με το άθλημα.


Ναι ΟΚ είναι η πείνα και η δίψα για ακόμα περισσότερα, ναι είναι η χαμηλή τιμή, ναι μπορεί κάποια από αυτά να τα είχαμε βάλει στο μάτι, αλλά γιατί στην ευχή αγοράζουμε άσχετα πράγματα; Γιατί ενώ, π.χ., θα μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξουμε έστω και το απλό παιχνίδι, τα σκάμε σε Season Pass; Γιατί αγοράζουμε συνεχώς ένα είδος παιχνιδιού (εγώ RPG και FPS) που δεν θα βρούμε ποτέ τον χρόνο και την υπομονή να τα τελειώσουμε; Γιατί αγοράζουμε τις συνδρομές για online υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούμε; Το 2011 είχα συνδρομή στο WoW για 9 μήνες και δεν είχα συνδεθεί ούτε μια φορά. Και ναι, αν σας λέω ότι το είχα ξεχάσει λέω δικαιολογίες. Απλά πράγματα κύριοι. Είμαστε ακόμα παιδάκια. Ναι το ξέρω ενήλικες είμαστε, αλλά μέσα μας έχουμε κρυμμένο, αιχμαλωτισμένο, πες το όπως θες ένα παιδάκι, το οποίο όταν το ξαμολήσεις μπροστά στη βιτρίνα του μαγαζιού με τα παιχνίδια θα θελήσει να τα πάρει όλα. Και μπράβο του, που λέει και μια ψυχή.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά, σε αυτή την τελευταία εκπτωτική περίοδο οι προσωπικές μου αγορές έχουν πιάσει σε μεγάλο βαθμό τόπο. Το Rocket League το έχω σκίσει, Soul Calibur HD έπαιξα, ως και το Until Dawn άρχισα στο PS4 (για να δικαιολογήσω ότι πήρα PS Plus ντε). Αν αρχίσω να παίζω και τίποτα στο PC, τότε είναι που θα γελάσει κάθε πικραμένος (τι κάνει ο άνθρωπος για να δικαιολογήσει τις αγορές του). Από την άλλη όμως χαίρομαι, χαίρομαι που έστω και σε αυτή τη δαπανηρή διαδικασία οι gamer παραμένουμε παιδιά, έστω και παλαβά, χωρίς αίσθηση της οικονομία παιδιά 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Solidarity
    • Μεσα απο το κειμενο αυτο περιεγραψες και εμενα (ενταξει, συμνδρομη στο Wow δεν θα επαιρνα ποτε). Χτες μολις, τσιμπησα Shadow of the beast (για να τιμησω την Amiga μου), Wonder boy (για το Sega Master System που δεν απεκτησα ποτε) και το Pang για να θυμηθω τα νιατα μου. Ειναι ζητημα αν ασχοληθω με το καθενα απο μια ωρα, καθως με περιμενουν ακομη κατι Horizon, Assassin's creed , dishonored 2 και....Witcher 3. Καθε φορα συμβαινει αυτο:
      τελειωνω ενα παιχνιδι και το σβηνω απο τη λιστα του backlog και ολως τυχαιως, βρισκομαι να αγοραζω αλλα δυο!

    • zaitsev
    • Σας νιώθω.. εν μέρη.
      Μέχρι πριν μια 5ετία έκανα τα ίδια. Τώρα όμως η έλλειψη χρόνου (και χρήματος) με έχει κάνει να αλλάξω μυαλά. Κρατάμε την λίστα μας online (που φυσικά μεγαλώνει κάθε μήνα) και μόλις τελειώσουμε την τελευταία αγορά, πάμε στην επόμενη 1 παιχνίδι την φορά. Δεν είναι εύκολο πάντα βέβαια αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση....

    • vonzuchter
    • Yπαρχει τεραστια προσφορα το προιον γινεται συνεχως φτηνοτερο , εχουμε γεμισει ολοι παιχνιδια που δεν εχουμε χρονο να παιξουμε. Προσωπικα εχω πλεον καμια 70αρια παιχνιδια που δε τα εχω αγγιξει καν τα περισσοτερα ουτε να δω το Loading screen. Games with Gold , steam sales. Παιζω περιπου 2 με 3 παιχνιδια το μηνα , και με το παιζω εννοω να τα τερματισω , ή αν προκειται για strategy κτλπ τα χορτασω δηλαδη να παιξω 2-3 campaings. Oποιος δεν εχει τη λοξα να θελει να παιζει καινουρια παιχνιδια ή να τα παιζει τελοσπαντων φρεσκα , πλεον με 150 ευρω το χρονο ΤΑΒΑΝΙ το εξοδο , δηλαδη 50 για συνδρομη xbox live και αλλα 100 ευρουλακια για να ψωνιζει στα sales εχει ατελειωτες ωρες παιχνιδιου... με τα δε game pass αστο. Ατελειωta games με 10 ευρω το μηνα.... αμα εχεις και PC αστο... Πλεον εδω και χρονια παιζω παιχνιδαρες με 2 και 3 και 7 και 10 αντε 20 ευρω το πολυ. Απλα θελει υπομονη και να μην εχεις το ψωνιο να θες παιζεις τα games καινουρια. Αγορασα Civilization 5 τσαμπα με ολα τα DLC. ελιωσα περσι ολο το καλοκαιρι. Απο φετινα sales πηρα Xcom2 με ολα τα DLC με 20 ευρω. Επαιζα 2 εβδομαδες το ελιωσα.
      Ειμαστε τυχεροι που το χομπι μας γινεται ολο και φτηνοτερο και πιο προσβασιμο. Πανε οι εποχες που σκαγαμε 300 και 400 και 500 ευρω το χρονο για software. Πλεον δεν υπαρχει αναγκη και προσωπικα δε γνωριζω κανεναν πλεον να το κανει , ακομα και φιλους που εχουν οικονομικη ανεση.
      Μονο το hardware παραμενει ακριβο εκει δυστυχως ακομα πρεπει να τα σταζουμε καθε λιγο και λιγακι. Ειδικα οσοι παιζουμε σε πολλαπλες πλατφορμες οπως εγω που παιζω Νιντεντο , παιζω στο Xbox και παιζω και strategy στο PC...

    • Silverblade
    • Στο Steam έχω 466 παιχνίδια. Έχω παίξει τα 175, κάποια από αυτά μπορεί και λιγότερο από ώρα. Πιθανόν να έχω και καμιά 40αριά κωδικούς σε bundle που δεν έχω προσθέσει ακόμα. Έχω ακόμα physical copies που δεν έχω ανοίξει ποτέ για Xbox, Xbox 360, Xbox One, PS2, PS4, φυσικά και PC.

    • Roronoa
    • Αγοραζα games συνεχεια παλια, και πολλα bundles. Εχω ξεπερασει εδω και καιρο τα 1000 games στο steam αλλα εχω παιξει ισως το 1/3. Ενα μεγαλο κομματι ειναι bundleware βεβαια αλλα γενικα το εχω παρακανει και ειναι πολλα που θελω και αξιζει να παιξω.
      Τωρα πια αγοραζω πολυ λιγοτερα, αλλα και παλι εχω αγορασει μαλλον δεκαδες απο την αρχη της χρονιας, και φυσικα θα συνεχισω. Το humble monthly ας πουμε εχει 2 παιχνιδια που θελω αυτον τον μηνα, μαζι θα μου φορτώσει αλλα 6 νομιζω, ας ειναι. Καποτε μπορει να παιχτουν, ισως και οχι.

      Δεν μετανιωνω γιατι ετσι και αλλιως εχω δωσει σχετικα λιγα χρηματα, ειμαστε τυχεροι που το χομπι μας εχει γινει τοσο προσιτο. Και δεν μετανιωνω γιατι βλεπω πως βγαινουν ακομα περισσοτερα ωραια και πρωτότυπα παιχνδια.

      Απλα φετος παιζω συνεχεια online games, αυτα ειναι το timesink. Εχω λιωσει rocket league τις τελευταιες 3 εβδομαδες και δεν μενει χρονος για αλλα games, αλλα το απολαμβανω :P

    • diver_gr
    • @Έχω πάνω από τρεις καλούς φίλους που μετά από παρατεταμένες εκπτώσεις αναρωτιούνται γιατί αγόρασαν όσα αγόρασαν αφού δεν θα τα παίξουν ποτέ. Γυρνάμε πάλι στο ανέκδοτο του Back Log, τα παιχνίδια που συσσωρεύονται και δεν θα παίξουμε ποτέ.

      Έχω ψηφιακά σε Xbox One & Steam πάνω από 180 παιχνίδια με πολούς μεγάλους τίτλους ανάμεσα τους οποίους ανάθεμα αν θα παίξω ποτέ.....

    • mysterious
    • Ωραίο άρθρο και κακά τα ψέμματα λίγο πολύ όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση.Κι εγώ είχα μια τεράστια λίστα με παιχνίδια που ήθελα να παίξω αλλά ευτυχώς μικραίνει με το πέρασμα του χρόνου.Αν ασχολείσαι πάντως με όλα τα genres γίνεται βάσανο γιατί στις προσφορές δε ξέρεις τι να πρωτοπάρεις.Αλλά αυτό με το οποίο θα συμφωνήσω 100000000% είναι αυτό:

      "Γιατί αγοράζουμε συνεχώς ένα είδος παιχνιδιού (εγώ RPG και FPS) που δεν θα βρούμε ποτέ τον χρόνο και την υπομονή να τα τελειώσουμε;"

      Τα RPG'S ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο μου είδος και συγχρόνως ο μεγαλύτερος μπελάς.Όσο βυθίζεσαι στον κόσμο τους άλλο τόσο οι ώρες περνάνε λες και είναι λεπτά και άντε να βρεις τον χρόνο να τα απολαύσεις όπως τους αρμόζει.Ενώ με ένα FIFA/PES ή COD/BATTLEFIELD παίζεις μια-δυο ώρες,ευχαριστιέσαι και δεν αφήνεις τίποτα να σε περιμένει την επόμενη φορά.Πλέον τα rpg's τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι.

    • Efkar
    • χαχαχα μου θύμισε τον Scrat, που κυνηγά βελανίδια και τα συσσωρεύει ακόμα και αν δεν προκειται να τα φάει. Και στο τέλος του ice age 4 όπου φτάνει στην Scratlantis όπου ο σοφός σκίουρος λέει στον scrat "σταμάτα! κάνε υπέρβαση των επιθυμιών, γίνε κάτι παραπάνω απο ένα τρωκτικό!" ο scrat δεν αντέχει στο πάθος του για βελανίδια, υποκύπτει και ξυλώνει ό,τι βελανίδι βρει με τα γνωστά επακόλουθα!
      και εγώ έχω στο steam παιχνίδια που κάποτε έκαναν πάνω απο 50 ευρώ και τα αγόρασα 5 και 10 ευρώ! και ακόμα να παίξω!

    • Volga
    • Η μόνη λύση είναι όταν ανοίγεις ένα τίτλο, δεν τον βγάζεις αν δεν τον τερματίσεις. Εγώ έτσι κάνω. Δε γίνεται αλλιώς! Είναι μεγάλη η παγίδα του "έλα μωρέ κάνει 5 ευρώ πάρτο".

      Βάλτε μια σειρά σε αυτά που έχετε και παίξτε τα!!! Όσο τα αφήνετε δε θα βλέπονται μετά και θα αραχνιάσουν σε ένα ράφι.

*