Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Το ρίσκο της Nintendo

Τις ημέρες που δεν τα «είπαμε», είχαμε μία από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις της φετινής χρονιάς, αυτή της κυκλοφορίας του Nintendo NX. Η Nintendo μάς ξάφνιασε, όχι μόνο γιατί δεν θα κυκλοφορήσει φέτος τη νέα της κονσόλα, αλλά γιατί δεν θα την παρουσιάσει καν στη φετινή Ε3! Αν σκεφτούμε λίγο ψύχραιμα και βάλουμε κάτω τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, η απόφαση για κυκλοφορία το Μάρτιο δεν είναι απολύτως εκτός πραγματικότητας. Microsoft και Sony θα δείξουν όπως φαίνεται νέες εκδόσεις των Xbox One και PS4, ενώ η ιαπωνική εταιρεία έχει και στο οπλοστάσιο του 2016 το PlayStation VR.

Όπως είναι λογικό, οι συγκρίσεις ανάμεσα στον τρίτο πόλο (το Nintendo NX) και τους άλλους δύο θα ήταν αναπόφευκτες. Αν λοιπόν δεν είχε κάτι συγκλονιστικό να ανακοινώσει η Nintendo, το Nintendo NX ίσως και να «πνιγόταν» στην Ε3 τόσο από τους υπολοίπους, όσο και από το The Legend of Zelda του Wii U. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Nintendo δείχνει εκτός αγοράς για πολλά Μέσα του εξωτερικού και ο χώρος/χρόνος που θα κέρδιζε από ένα Nintendo Direct θα ήταν περιορισμένος. Η Sony έχει καταστήσει σαφές ότι θα διαθέσει όλο το φετινό budget της στο Uncharted 4 και στο PlayStation VR, ενώ η Microsoft αρχίζει να αποκαλύπτει σιγά-σιγά το πλάνο της για την πλατφόρμα Xbox και όπως και να το κάνουμε, το ταμείο της αντέχει.



Τι συμβαίνει τώρα με το Μάρτιο; Ο μήνας είναι ιδιαίτερα περίεργος για λανσάρισμα κονσόλας και ειδικά κονσόλας που θα βγει σε όλες τις αγορές. Ναι μεν το Πάσχα είναι μπροστά, αλλά αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να σημειωθεί πως για το NX δεν γνωρίζουμε ΤΙΠΟΤΑ. Αυτά που έχει αποκαλύψει η Nintendo δεν δίνουν την παραμικρή εικόνα. Το concept home console με χειριστήριο που γίνεται φορητή κονσόλα “παίζει” μεν, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ακόμη δε. Και κάτι που επίσης θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις είναι πως η κυκλοφορία του The Legend of Zelda θα γίνει ταυτόχρονα στο νέο και στο υπάρχον σύστημα.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, αυτό που μου έκανε τη χειρότερη εντύπωση είναι η απόφαση της εταιρείας να παρουσιαστεί στη φετινή Ε3 μόνο με αυτό το Zelda game και μόνο για το Wii U. Η απόφαση να αφήσει το NX για μετέπειτα χρονική στιγμή είναι σεβαστή και κατανοητή. Όταν όμως αφήνει τη σημαντικότερη έκθεση (από πλευράς «βαρύτητας») της βιομηχανίας μόνο με ένα game που θα δείξει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ασχέτως του πόσο σημαντικό είναι αυτό, τότε τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται. Για μένα, η απόφαση αυτή είναι μεγάλο ρίσκο. Ναι, ξέρουμε ότι όλα τα studios της Nintendo δουλεύουν για τη νέα κονσόλα. Ναι, ξέρουμε ότι το Wii U έχει «πεθάνει». Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ποτέ ότι η ιαπωνική εταιρεία θα πει κατάμουτρα σε όλους τους κατόχους Wii U και Nintendo 3DS ότι μέχρι το Μάρτιο (και την επόμενη γενιά) δεν έχουν τίποτα απολύτως να περιμένουν.

Reviews
Uncharted 4: A Thief's End Review
Dungeon of the Endless Review
Captain America: Civil War Review

Previews
Gears of War 4 Beta Preview
Mirror's Edge Catalyst Beta Preview

Ειδικά θέματα-Αφιερώματα
Στη Ρώμη για το Uncharted 4: A Thief’s End
Uncharted 4 Rome Event: Photo Story

Νέα
Αποκαλύφθηκε το Battlefield 1
Αποκαλύφθηκε επίσημα το Call of Duty: Infinite Warfare
1.5 εκ. πωληθέντα αντίτυπα για τα Pokemon Red, Blue, Yellow και Green
Αισιόδοξος για τις πωλήσεις του NX ο πρόεδρος της Nintendo
Ο LeBron James πρωταγωνιστής στην επόμενη ταινία Space Jam
Ανακοινώθηκε επίσημα το Dawn of War III
Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Dishonored 2
Πληροφορίες για την E3 2016 Microsoft Press Conference
Ημερομηνία για το Mighty No. 9
Warcraft: Character trailer για τον Lothar
Η Respawn Entertainment ετοιμάζει νέο Star Wars game
Πρώτο gameplay video για το Fear Effect Sedna
Τα πλάνα της Nintendo για την E3 2016
Δείτε το launch trailer του DOOM
Ε3 2016: Αλλαγή ώρας και νέες πληροφορίες για το PC Gaming Show
Νέο υλικό από το Mafia III

Blogs
Κόψε-Ράψε: This is a dog
Αφόρητοι: Όλα στα κάρβουνα

Διαγωνισμός εβδομάδας
Κερδίστε μια κονσόλα PS4 500GB και μια κάρτα PSN αξίας €50

YouTube
Ταξίδι στη Ρώμη για το Uncharted 4: A Thief's End


Let's Play NBA2K16 My Career (Ep10): Καρέτσος στα PlayOff!


1000στό βίντεο του Σχεδίου Β! Ζοκ Vs Dark Souls III LIVE!


Uncharted 4 event στην Ρώμη με τον Παύλο!


Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή συνέχεια και may the Force be with you!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
17 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • ποτε κονσολα δεν εχει πεθανει ετσι....ενας ακομα χρονος στο κεφαλι με 3 παιχνιδια. και μια εκθεση με ενα παιχνιδι. κριτικη για το νχ και ζελντα δεν μπορουμε να τους κανουμε αλλα στο θεμα wiiu ειναι για κλαματα....δεν υπαρχει αποψη διαφορετικη ειναι γεγονος το παρατησαν!!!!!!

    • ShrinkShady
    • Κάτσε ρε Παύλο...έ όχι και θα δειχθεί για τρίτη χρονιά...Πέρισυ δεν ήταν, και πρόπερσι ένα βιντεάκι ενάμισι λεπτού ήταν..

    • vonzuchter
    • Νομιζω οτι οδευουμε προς τον θανατο της Nintendo.... αν ειναι φιασκο και το NX τοτε τετελεσται... Τεραστια ηττα και κρεμασμα για εμας τους κατοχους του WiiU το οτι θα περασει ενας χρονος χωρις να περιμενουμε τιποτα. Δε νομιζω οτι εχει ξανασυμβει ποτε ξανα.

    • vonzuchter
    • και αν νομιζει η νιντεντο οτι θα τρεξουμε εμεις οι νιντεντακηδες να αγορασουμε το ΝΧ , ειναι βαθια νυχτωμενη.... Νομιζω οτι δυσκολα θα ανατραπει η κατασταση. Εγω αν δε δω καραπαιχνιδουραρες , τρελο line-up το πρωτο 12μηνο δεν αγοραζω. Δεν τη ξαναπαταω. Και αν ειναι 5-6 παιχνιδαρες που αξιζουν εχω υπομονη και θα περιμενω να παει ακλαφτο και το NX να το αγορασω φτηνα (οχι οπως τη πατησα με το WiiU και τα εσκασα χοντρα) και να παιξω οτι καλο παι χνιδι βγει , που ειναι σιγουρο οτι θα βγουν παι χνιδαρες οπως βγηκαν αλλωστε και για το WiiU απλα ηταν τοσο λιγα που εκαναν τελικα την αγορα wiiU οχι και τοσο καλη επενδυση. Δε το μετανιωσα αλλα δε μπορω να πω οτι δεν ενιωσα οτι με επιασαν και λιγο κοτσο. Θα μπορουσα να το ε ιχα παρει πριν κανα χρονο κανα 150ρι το πολυ σε προσφορα και οχι 380 που εσκασα

    • Sephiroth
    • @ShrinkShady, δεν ενννοώ απαραίτητα (μόνο) τη φυσική παρουσία. Η Nintendo τα έκανε αχταρμά με την παρουσίαση της κονσόλας την πρώτη χρονιά, τη δεύτερη το μάζεψε κάπως και την τρίτη κάτι έκανε. Προσωπικά, βλέπω στις 3 τελευταίες Ε3 το Wii U (είτε σε παρουσιάσεις, είτε σε behind closed doors).

    • Volga
    • Πρέπει να τα κάνει ΟΛΑ σωστά αλλιώς θα είναι μια επανάληψη του WiiU.

      Τώρα σχετικά με το αν είναι καταδικασμένη μια εταιρία με > 15 δις δολλάρια αποθεματικό το αφήνω ασχολίαστο...

      Η Nintendo μπορεί με ευκολία να αποτύχει για 6-7 γενιές συνεχόμενα και πάλι να μην απολύσει ούτε ... κλητήρα.

      Αλλά πάμε παρακάτω...

      Θεωρώ οτι έχει χάσει το core κοινό. Και σε αυτό φυσικά δε φταίει ουτε το WiiU ούτε το Wii ούτε το Gamecube κλπ. Φταίει οτι οργανωτικά - διοικητικά κάτι κάνει λάθος. Πρέπει να βγει πιο επιθετικά αλλά και ταυτόχρονα να γίνει πιο διαλακτική ακούγοντας το τι ζητά ο κάθε major developer. Πχ βάζοντας κάτω την κατάσταση που βρέθηκε με το WiiU αναρωτιέμαι... ήταν τοσο κακό να άκουγε την EA και να έφτιαχνε το online σύστημά της έτσι όπως η EA πρότεινε; Δηλαδή επιχειρηματικά βγήκε κερδισμένη ή ηττημένη από αυτή την κίνηση; Λέω εγώ τώρα...

    • joehok
    • συμφωνω και γω οτι δεν εχει τοσο μεγαλο κινδυνο χρηματικό...αλλα θα ξανασυμφωνησω ακριβως οπως τα λεει ο vonzutcher..στο δευτερο ποστ του. ποτε ξανα δεν εχει πεθανει ετσι κονσολα με 20εκ εγκατεστημενη βαση. αποτελει τεραστιο εγκλημα και οσο και να αγαπαμε τα παιχνιδια της της αξιζει μεγαλη κατρακυλα για αυτη την πραξη... ακομα και το καλυτερο παιχνιδι ολω των εποχων να ειναι το ζελντα νχ δεν συγχωρειτε αυτο...

    • Volga
    • Μα δεν έφτασε ούτε τα 20 εκατομμύρια! Σταμάτησε στα 12-13 κάπου εκεί. Δηλαδή ακόμη χειρότερα!! Με καθαρά στοιχεία gaming τίτλων δεν ρίχνω φτέξιμο στη Nintendo. Για την ακρίβεια η Nintendo ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙ και βγάζει τίτλους συνέχεια. Μέτρα πόσα first party εχει βγάλει το Wii και πόσα οι άλλοι 2 μαζί...

      Το όλο πρόβλημα είναι οτι δεν βγάζουν οι άλλοι για την Nintendo. H Nintendo τι αλλο να κάνει; Να βγάζει 1 τίτλο το μήνα;

    • Volga
    • Πρέπει κάπως να το οργανώσει καλύτερα ωστε να υπάρχει συνεχή ροή τίτλων πχ 1 κάθε 2 μήνες, οχι όμως με τα δικά της franchises, να δει πως θα τα κάνει ωστε να φέρει τους 3rd party devs στο σύστημα.

      Με λίγα λόγια η Nintendo πρέπει πριν κερδίσει τον gamer να ξεκινήσει να κερδίσει τον Developer.

    • alex4444
    • Όσο περνάνε τα χρόνια και οι γενιές, ένα πράγμα αρχίζει και ξεδιαλύνει στην υπόθεση "Νιντέντο". Ότι πρέπει να πάρει απόφαση πως τεράστια franchises παγκοσμίως δεν είναι πλέον μόνο ο Mario ή τα Pokemon.

      Πάντα η Νιντεντο ήταν αδιάλλακτη απέναντι στα θέλω των τρίτων developers, έχοντας όμως μια σιγουριά ότι οι τίτλοι της θα την πάνε όσο μακριά χρειαστεί. Και δεν είναι απλή υπόθεση να έχεις τη δική σου πλατφόρμα για τους δικούς σου τίτλους ορίζοντας εσύ όλους τους κανόνες. Μιλάμε για κερδοφορία που αντίστοιχή της ίσως να μην ξαναδεί ποτέ η βιομηχανία. Φανταστείτε αυτό: ότι η Νιντντέντο ακόμη βγάζει χρήματα πουλώντας το Mario 3D Land στην αρχική του τιμή. Πέντε χρόνια μετά.

      Πλέον κινδυνεύουμε να δούμε μια ολόκληρη γενιά που μεγάλωσε με PS2, PS3, Xbox360, PC (με πληρέστατη βιβλιοθήκη τίτλων επιτέλους) και δεν ξέρει τι συμβαίνει στις κονσόλες της Νιντέντο. Είναι η γενιά που έκανε τα Call of Duty, GTA, Assassin's Creed και τόσα άλλα να θεριέψουν, ενώ έπεται και συνέχεια. Κάποτε η Νιντέντο έδειχνε να μην έχει ανάγκη τη βιομηχανία, πλέον σχεδόν πάμε να δούμε το αντίθετο.

      Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, τόσο το καλύτερο για όλους. Και όχι, δεν εννοώ να γίνει ίδια με τους αλλους, απλά να σταματήσει να αγνοεί τις εξελίξεις.

    • joehok
    • στα 13 εκ ειναι τωρα...και ναι δεν μπορει να βγαλει πιο πολλα παιχνιδια....απλα πρεπει να ξερεισ να σταματας....δλδ η βγαλε τωρα το ζελντα αφου μαλλον ειναι ετοιμο η απλα σταματα παραγωγη και αποδεξου την ηττα. και κανε αντεπιθεση του χρονου. αυτες οι μεσες λυσεις ειναι κακο μαρκετινγκ... η σεγκα με το dreamcast πραγματικα επεσε σαν τον terminator..... ήρωας..!!!

    • Volga
    • @alex4444 Τα είπες ΟΛΑ φίλε! Ακριβώς αυτό.

      Και πραγματικά σαν ένας gamer που έχει τη δυνατότητα να δει και να παίξει και τις 2 πλευρές, βλέπω οτι είναι αμαρτία τίτλοι όπως το Metroid, το Super Mario, το Zelda κλπ να μην μπορεί να τα χαρει η κοινότητα ολόκληρη μόνο και μόνο γιατί φοβάται (και λογικό είναι) να επενδύσει σε ένα μηχάνημα που δεν ξέρει τι θα ξημερώσει.

      Πρέπει να τα κάνει όλα σωστά.

    • Toymaker
    • Βάση των τελευταίων φημών το NX και το PS 4.5 θα αποκαλυφθούν το Σεπτέμβρη στο Tokyo Game Show. Οικονομικά η Big N αντέχει για πολλά χρόνια ακόμη αν και δεν είναι εκεί η ουσία. Η ουσία είναι να προσαρμοστεί. Αλλά είναι και λάθος όλων μας, αν νομίζουμε πως θα το κάνει με τον τρόπο που το κάνουν όλοι. Ποτέ δε λειτούργησε έτσι, ούτε θα λειτουργήσει έτσι τώρα ακόμη και αν είναι να χρεοκοπήσει.
      Αυτό όμως που θα πρέπει να προβληματίζει τους πάντες είναι πως τα πράγματα αλλάζουν στη βιομηχανία. O CEO της UBISOFT, χθες κιόλας δήλωσε πως η σημερινή γενιά από κονσόλες θα διαρκέσει ελάχιστα και η επόμενη θα είναι η τελευταία. Αυτό νομίζω το ξέρει η Nintendo και για αυτό πλέον δε βιάζεται και για αυτό θεωρώ σίγουρη την εμφάνιση μιας κονσόλας υβρίδιο.
      Τώρα σε ότι αφορά την Ε3, προβλέπω Nintendo Direct πριν την E3.

    • powerslave34
    • Εάν η Nintnedo δεν κάνει σωστό launch με την κυκλοφορία του NX η κονσόλα δεν πρόκειται να πουλήσει πάλι. Δεν μπορεί μόνο με το καινούριο Zelda - Mario & Pikmin 4 να κρατήσει τους οπαδούς της. Πρέπει να βγάλει και Metroid Prime 4 και να έχει πολλούς καλούς third parties τίτλους από EA - Ubisoft - Sqauare Enix - Capcom και άλλες εταιρείες για να μπει δυναμικά ώστε να χτυπήσει Sony & MS και φυσικά να είναι ισάξιοι των αντιστοίχων εκδόσεων ώστε κάθε σύγκριση να είναι περιττή. Ο λόγος που δεν θέλει να το βγάλει στην E3 2016 είναι προφανείς. Πρώτον γιατί Sony & MS ενδεχομένως να βγάλουν αναβαθμισμένες κονσόλες και φοβάται μήπως τεχνολογικά θα είναι κατώτερο των περιστάσεων το NX εκτός ότι θα μπορέσουν να την αντιγράψουν Sony & MS με πιθανή καθυστέρηση των εκδόσεων από Σεπτέμβριο σε Δεκέμβριο και δεύτερον γιατί να βιαστεί τον Μάρτιο του 2017 δεν είναι πολύ μακριά. Ως γνωστόν στην Ευρώπη και στην χώρα μας η κονσόλα θα αργήσει περισσότερο να έρθει από Απρίλιο/Μάιο μεριά. Ας είναι τεχνολογικά ανώτερη σε hardware/software και ας κυκλοφορήσει όποτε πρέπει. Οι βιαστικές κινήσεις δεν αποσκοπούν σε τίποτε παραπάνω.

*