Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το Nintendo Switch

*
Το Nintendo Switch είναι, όπως και να το κάνουμε, το νούμερο ένα θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών για τη βιομηχανία των videogames. Όπως φάνηκε και από τη σχετική ειδησεογραφία, η κονσόλα της Nintendo τα πήγε περίφημα σε όλες τις αγορές που κυκλοφόρησε, δίνοντας αέρα «αναγέννησης» στην ιαπωνική εταιρεία. Το κατά πόσο θα μπορέσει να δημιουργηθεί (ατύπως) ο τρίτος πόλος θα το δούμε σε βάθος χρόνου, καθώς αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο ερωτηματικό παραμένει το πρόγραμμα κυκλοφοριών και η υποστήριξη από τους third parties.

Όπως ήταν φυσικό λοιπόν, μετά από σχετική έρευνα που ξεκίνησε από την Παρασκευή και έληξε αργά το απόγευμα της Τρίτης, το Enternity κατάφερε να συλλέξει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πως τα πήγε το Nintendo Switch στη χώρα μας και σημειωτέον, σε μια αγορά με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες. Οι δύο πρώτοι μήνες του 2017 δεν είναι ιδιαίτερα καλοί για την αγορά των games και φαίνεται πως η Nintendo κατάφερε να δώσει λίγη ζωή στα καταστήματα. Τι λένε λοιπόν τα δεδομένα;


Το Nintendo Switch κατάφερε να πουλήσει από την Παρασκευή 3 Μαρτίου έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης τετραψήφιο αριθμό συστημάτων στη χώρα μας και αρκετά πάνω από τα 1.000. Σε απόλυτους αριθμούς πάντως, το Nintendo Switch έκανε δυνατό ξεκίνημα πουλώντας και πολλαπλάσιο αριθμό κονσολών σε σχέση με το Wii U. Μια από τις συγκρίσεις που μας αναφέρθηκαν είναι πως σε σχέση με το Nintendo 3DS, ο αριθμός των πωληθέντων συστημάτων για την πρώτη μόνο ημέρα ήταν σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερος.


Αρκετός ο κόσμος που έδωσε το "παρών" στο midnignt opening του Public στο Σύνταγμα για να πάρει την κονσόλα στα χέρια του από τα πρώτα λεπτά της 3/3.

Θετικό κρίνεται το γεγονός ότι οι πωλήσεις δεν έκαναν «κοιλιά» τη Δευτέρα, αλλά συνέχισαν με ψηλούς ρυθμούς, κάτι που σίγουρα το λιανεμπόριο έκρινε ιδιαίτερα θετικά (ειδικά αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για μέσα Μαρτίου σε μια δύσκολη περίοδο). Στα των games, οι πωλήσεις του The Legend of Zelda: Breath of the Wild έφτασαν σχεδόν την αναλογία 1:1 (δηλαδή, όσοι αγόρασαν την κονσόλα πήραν και το game), ενώ άφαντες έγιναν οι συλλεκτικές εκδόσεις. Δεύτερο πιο εμπορικό game ήταν το 1-2 Switch, με το 20% των αγοραστών του συστήματος να παίρνουν και τη συλλογή από mini-games.

Από περιφερειακά, σχεδόν 1 στους 3 αγοραστές του Nintendo Switch αγόρασε και την επίσημη προστατευτική θήκη, ενώ σχετικά καλά (για τα δεδομένα της τιμής του) τα πήγε και το Nintendo Switch Pro Controller. Το ειδικό χειριστήριο της Nintendo αγοράστηκε από το σχεδόν 20% όσων προμηθεύτηκαν το πρώτο τριήμερο και την κονσόλα.

Η πρώτη εικόνα από τα καταστήματα είναι πως το Nintendo Switch είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη. Όλοι -ωστόσο- σημειώνουν πως για να έχουμε σαφή εικόνα για το πως αγκάλιασε το ελληνικό community το σύστημα, θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένα δίμηνο. Εδώ θα ‘μαστε να καταγράψουμε και αυτά τα δεδομένα. Προς το παρόν, νομίζω ότι πήρατε μια καλή εικόνα του τι έγινε στα καταστήματα αυτό το τριήμερο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Nintendo Switch
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.com/switch FOLLOWERS 25 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • stefoukos
    • θεωρω πολλα τα λεφτα τωρα στην αρχη που ζηταει η νιντεντο με ενα παιχνιδι δυνατο στην αγορα μονο

    • Sephiroth
    • Το πακέτο είναι ακριβό. Αλλά είναι εμφανές πως η Nintendo πάει σε πρώτη φάση να κάνει το πρώτο μεγάλο ντου στους hardcore και έπειτα σε όλους τους άλλους. Είναι γενικότερα ακριβή η πρότασή της. Αλλά από την άλλη...Zelda :P

    • Koel700
    • Σχεδον αναλογια 1 προς 1 ...να μαντεψω οτι οσοι δεν πηραν το zelda μαζι με την κονσολα δεν πηραν καν παιχνιδι...διοτι αμφιβαλω να επερναν καποιο αλλο εκτος του system seller το οποιο απο το λιγο που επαιξα και τον πολλων που ακουω ΤΑ ΣΠΑΕΙ...παρολο το stuttering του θανατα....
      Κριμα που δεν μπορεσα να ερθω συνταγμα να δω τον χαμο που γινοταν και ας μην το αγοραζα

    • vagos1983
    • φανταστικο launch line up σε τιτλους της Νιντυ με το Zelda μετα απο κει το χαος.
      Δηλαδη αν δεν ηθελε καποιος το Zelda ποιος ο λογος αγορας της κονσολας?το 1-2 switch?

    • diver_gr
    • Μπράβο, δεν το περίμενα να είχε τέτοια επιτυχία το λανσάρισμα με ένα στην ουσία τίτλο, τελικά βγήκε σε καλό στη Nintendo η καθυστέρηση του Zelda και λανσάρισμα με Switch.

      Εξακολουθώ να θεωρώ πως είναι ακριβό και παρόλο που θα ήθελα ένα δεν πρόκειται να αγοράσω αν δεν πέσει αρκετά η τιμή του και δεν μπει bundle game.

      Το θετικό είναι πως με καλές πωλήσεις στην αρχή η Ninty θα μπορέσει να προσελκύσει περισσότερα 3rd party studiο για να κυκλοφορήσουν παιχνίδια στο Switch από μεγάλους Developers αλλά και πολλά μικρά Indie's με απίστευτες κυκλοφορίες.

    • Georgebor
    • Πολύ καλή εκκίνηση για ninty αλλά η τιμή είναι τσουχτερή και όχι τόσο στην κονσόλα αλλά στα περιφερειακά. Είναι δυνατόν να έχει σχεδόν 80 ευρώ ένα χειριστήριο; Δεν μιλάμε ότι και τα παιχνίδια είναι ακριβά ή ότι δεν έχεις μεγάλη μνήμη και πρέπει να αγοράσεις και αυτή.Γενικότερα δίνουν μια κονσόλα χωρίς τίποτα ουσιαστικά,ούτε καν παιχνίδι, όσο και να θέλω δεν νομίζω ότι θα πάρω εκτός και αν γίνει ένα τρελό price drop ή πάρω καμιά τρελή προαγωγή και αύξηση(εδώ γελάμε).

    • gamelover
    • Θα συμφωνήσω με τον Georgebor.
      H κόνσολα αυτήν την στιγμή χωρίς καν ένα παιχνίδι μέσα δεν άξιζει να την αγοράσεις.Τα χρήματα έιναι πολλά ειδικά στην ελλάδα της κρίσης.Ειχα μπει και γω στο τρυπάκι μετά τον ερχομό της και προς τα εδώ να μπουκάρω σε ένα κατάστημα και να την αγοράσω αλλά ευτυχώς επικράτησε η λογική μου και θεώρησα ότι ακόμα δεν αξίζει να διαθέσεις τόσα χρήματα για μια κονσόλα.Επίσης θα περιμένω τις γιορτές του Πάσχα αν γίνει κάνα καλό bundle ή καμια καλή προσφορά και απο κει θα πράξω αναλόγως.
      Ωστόσο σκέφτομαι αντί να πάρω switch που είναι πολύ φρέσκο να πάρω ένα ps4 μιας και έχει βγάλει κάποια πολύ καλά παιχνίδια όπως nier automata και horizon και να αφήζω το switch για χριστούγεννα πια.

*