Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Τα νεότερα για διαθεσιμότητα PS5, Xbox Series X και τη νέα παρτίδα του Μαΐου

*
Ο Μάιος μπήκε για τα καλά και πλέον έχουμε νεότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητα PS5 και Xbox Series X στη χώρα μας, αλλά και νέα για την παρτίδα που ακολουθεί. Τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα και τα μεταφέρουμε όπως ακριβώς τα διασταυρώσαμε από αρκετούς συνεργάτες μας.

Πάμε πρώτα με τα του PS5.


Η παρτίδα του Απριλίου δεν ήρθε ποτέ στη χώρα μας, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σχετικά με άρθρο μας, και μεταφέρθηκε τελικά για τις αρχές του Μαΐου. Όπως μας επιβεβαιώθηκε, έχει παραδοθεί εδώ και μερικές ώρες στις κεντρικές αποθήκες των συνεργατών της Sony και θα αρχίσει να μοιράζεται αυτές τις ώρες μέρες. Αυτό που μας επισημάνθηκε πάντως είναι πως ο αριθμός των κονσολών που ήρθαν είναι αρκετά μικρός, κάτι που οι άνθρωποι που γνωρίζουν την αγορά περίμεναν, καθώς μιλάμε για τον πρώτο μήνα του νέου οικονομικού έτους της Sony. Το παραπάνω σημαίνει πως και ο αριθμός των PS5 Digital είναι αρκετά μικρός. Μάλιστα, τα PS5 Digital της παρτίδας του Απριλίου που προγραμματίστηκαν τελικά για τον Μάιο, θα έρθουν λίγο μετά τα τέλη του μήνα.



Σε ό,τι αφορά τώρα την παρτίδα που ήταν έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένη για τον Μάιο, αυτή αναμένεται να φτάσει στις αλυσίδες στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Πληροφορίες για το αν θα είναι μεγάλη ή μικρή (σαν αυτή του Απριλίου) δεν μπορεί κανείς να πει ακόμη με σιγουριά και θα επανέλθουμε στο θέμα μόλις έχουμε κάτι νεότερο. Το ποιες προ-παραγγελίες εξυπηρετούνται δεν έχει νόημα να γράψουμε τόσο γιατί οι αλυσίδες έχουν διαχειριστεί διαφορετικά το στοκ τους (οπότε και δεν έχει νόημα να γράψουμε κάτι γενικό για όλους), όσο γιατί καταλάβαμε πως εν τέλει δημιουργεί σύγχυση στους αναγνώστες και όσους περιμένουν να κάνουν ένα PS5 δικό τους.

Πηγαίνοντας στα των Xbox Series X και Xbox Series S, η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη. Αυτή τη στιγμή, το Xbox Serie S παραμένει η μόνη κονσόλα νέας γενιάς που μπορείτε να βρείτε και στα ράφια καταστημάτων (που έχουν ανοίξει) και να αγοράσετε άμεσα. Τα δεδομένα για το Xbox Series X είναι διαφορετικά και με την μεγάλη ζήτηση που έχει και αυτό το σύστημα, είναι λογικό οι φίλοι που το περιμένουν να ρωτάνε συνεχώς. Απ’ όσο μάθαμε λοιπόν, η νεότερη παρτίδα θα έρθει μέχρι τα τέλη του μήνα και θα είναι «σχετικά μεγάλη». Το «σχετικά μεγάλη» το μεταφέρουμε όπως μας μεταφέρθηκε, μαζί με τη σημείωση πως όπως δείχνει η ζήτηση, πάλι δεν θα φτάσει στα ράφια καταστημάτων. Οι προ-παραγγελίες του Xbox Series X έχουν πλέον καλυφθεί, αλλά οι αλυσίδες θα βγάλουν τα διαθέσιμα κομμάτια στο site τους και μέσα σε λίγες ώρες αυτά θα έχουν εξαφανιστεί (όπως συμβαίνει εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα με το ισχυρό σύστημα της Microsoft).

Το μεγάλο ερώτημα που μου/μας κάνετε συνεχώς είναι πότε θα βρεθεί κονσόλα στο ράφι. Για όσους δεν έχουν κάνει ήδη προ-παραγγελία, οι πληροφορίες που μας μεταφέρονται με κάθε ασφάλεια έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά που μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τη Sony για προβλήματα διαθεσιμότητας που μπορεί να φτάσουν και μέχρι το 2022. Απ’ όσο μαθαίνουμε λοιπόν, PS5 και Xbox Series X μπορεί να δούμε στο ράφι από τα τέλη της χρονιάς και μετά και αν η κατάσταση έχει βελτιωθεί, να υπάρχουν πριν τα Χριστούγεννα άμεσα διαθέσιμα για αγορά.

Όλα τα παραπάνω πάντως, να σημειώσουμε για πολλοστή φορά, ότι γράφονται με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια μας. Όπως μας τονίζεται από τις πηγές μας, είναι τόσο ρευστή η κατάσταση και ο τρόπος που μοιράζονται οι ελάχιστες κονσόλες σε όλες τις αγορές που χρειάζεται να ρωτάμε συνέχεια και συνέχεια. Με αυτή τη λογική, προσπαθούμε κάθε φορά που έχουμε οτιδήποτε νεότερο να το αναφέρουμε. Οπότε, μείνετε συντονισμένοι.

Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας! 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tormentor
    • Ευχαριστούμε Παύλο, όπως πάντα πολύ ενημερωτικός. Μία ερώτηση αν γνωρίζεις. Έχει παρατηρηθεί έλλειψη και σε αξεσουάρ της microsoft, όπως το play and charge kit και το wireless headset της. Γνωρίζεις κάτι και γι'αυτά;

      • Sephiroth
      • Δεν έχουν έρθει αρκετά κομμάτια απ' όσο έχω καταλάβει, αλλά δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση. Θα το ψάξω πάντως :)

        • Tormentor
        • Υπερευχαριστω θα ξεκαθάριζε πολύ το τι συμβαίνει. Πολύ περίεργη συνθήκη. Λες και από την μία το μάρκετινγκ δίνει μάχη να ενημερώσει τον κόσμο για τα προϊόντα, και να δημιουργήσει hype, αγνοώντας την μη παράδοση των προϊόντων στην αγορά. Οκ ας πούμε ότι καταλαβαίνω την απουσία των κονσολών λόγω parts, αλλά να συμβαίνει το ίδιο και για τα αξεσουάρ είναι εξαιρετικά περίεργο. Μιλάμε ειδικά το headset εξαφανιζολ από παντου

*