Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γεύση από κεράσι: Υποσχέσεις

Στην Ιαπωνία υπάρχει αυτή η χειρονομία, όπου όταν δίνουμε μια υπόσχεση με κάποιον, πλέκουμε τα μικρά δάχτυλα μεταξύ τους και λέμε “yubikiri genman uso wo tsuitara hari senbon nomasu”. To, “αν πεις ψέματα να καταπιείς χίλιες βελόνες” είναι ένα παραδοσιακό παιδικό παιχνίδι, που διδάσκει τη σημασία μιας υπόσχεσης αλλά και το κόστος της αθέτησής της.

Πολλές υποσχέσεις τείνουν να εκπληρωθούν φέτος, καμία όμως δεν είναι σημαντικότερη από το επερχόμενο σύστημα της Nintendo με την κωδική ονομασία NX. O μεταβατικός πρόεδρος, Tatsumi Kimishima, έχει δηλώσει πως το NX δεν θα είναι συνέχεια των Wii και Wii U, αλλά κονσόλα με νέα και διαφορετική φιλοσοφία από τους προκατόχους της. Μετά την κάτω των προσδοκιών πορεία του Wii U, οι οπαδοί της εταιρείας από το Kyoto περιμένουν να δουν ένα μηχάνημα εφάμιλλο σε δυνατότητες του ανταγωνισμού, με κάποιο επαναστατικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία της Nintendo. Μέσα στο έτος, αναμένουμε επιτέλους και το νέο The Legend of Zelda, που παρά τις προσπάθειες να κρατηθεί το hype σε χαμηλά επίπεδα, το «τρενάκι» έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να απογειωθεί ακριβώς στην ώρα του για την Ε3.



Το 2016 θα είναι σημαντικό και για την Αtlus, που τώρα πάει χεράκι-χεράκι με την SEGA, αφού μετά από πολλά χρόνια θα βγει η συνέχεια της σειράς Persona, με το πολυαναμενόμενο Persona 5. H SEGA γενικά αρχίζει να ανεβάζει στροφές, με την αλλαγή της στρατηγικής της για το localization σειρών όπως το Yakuza, αλλά και την απρόσμενη συνέχεια του Valkyria Chronicles από το PSP στο PS4. Και αν το «επιτέλους» είναι συχνός παρονομαστής σε αυτό το άρθρο για εκείνες τις υποσχέσεις που τείνουν φέτος να πραγματοποιηθούν, πουθενά, δεν ταιριάζει καλύτερα από το Final Fantasy XV και την ταραχώδη πορεία του, μέχρι την προσδοκώμενη εμφάνισή του στα ράφια των καταστημάτων εντός του έτους.

Και η Square Enix συνεχίζει σε αυτόν το ρυθμό, τόσο με το remake του FFVII, με το επερχόμενο Kingdom Hearts III, όσο και με το Dragon Quest XI, που φαίνεται να αποτελεί την απάντηση στα όνειρα των φίλων της σειράς, δηλαδή ένα single player DQ με γραφικά υψηλής ανάλυσης. Αν και η κυκλοφορία αυτών των τριών «ναυαρχίδων» είναι ζήτημα μερικών ετών ακόμα, μοιάζει παρόλα αυτά σαν μια χειρονομία προς τους οπαδούς, μήνυμα ότι ο καιρός που θα εκπληρωθούν οι υποσχέσεις και θα γίνει το όνειρο πολλών πραγματικότητα είναι κοντά.

Και αν μιλάμε για κάποιους που ξέρουν να τηρούν τις υποσχέσεις τους, η Nihon Falcom πρόσφατα αποκάλυψε τον νέο τίτλο στη σειρά Ys, όπως και το ότι προχωράει άμεσα με το Legend Of Heroes: Trails Of Cold Steel III. Αν και πρόκειται για μικρομεσαία εταιρεία με μόλις 49 άτομα προσωπικό, από το 2006 που την παρακολουθώ δεν υπάρχει φθινόπωρο χωρίς νέο τίτλο, εκ των οποίων όλοι είναι τουλάχιστον αξιόλογοι.

Όμως η σημαντικότερη υπόσχεση του νέου χρόνου είναι η ολική επαναφορά της Ιαπωνίας στο χάρτη της βιομηχανίας και όχι στα φορητά όπως είχαμε συνηθίσει αλλά στα οικιακά συστήματα. Μετά από πολλά χρόνια, οι μεγάλες κυκλοφορίες θα έχουν έντονη γεύση από κεράσι, όπως τα Dark Souls 3, Street Fighter V, Star Ocean 5, Star Fox Zero, Nier Automata, The Last Guardian κ.α. Με τέτοιον ορίζοντα, ακόμα και αν καταπιούν μερικοί τις βελόνες τους, το 2016 θα γίνει σίγουρα ένα καταπληκτικό έτος για gaming. Τουλάχιστον από την ιαπωνική πλευρά του.

Καλή χρονιά και από έμενα λοιπόν! Akemashite omedetou!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*