Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Switch με λίγες θερμίδες

*
Σωστή ή λάθος η κίνηση της Nintendo με το Nintendo Switch Lite; Ο Λεωνίδας Μαστέλλος αναλύει στο νέο του blog post για τη στήλη "Κόψε-Ράψε"!

Nintendo Switch Lite
. Οι φήμες βγήκαν αληθινές. Η Ninty θα ρίξει σύντομα στην αγορά νέα έκδοση της επιτυχημένης της κονσόλας, η οποία από τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, μάλλον απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Το μηχάνημα θα είναι μόνο φορητό, τα χειριστήρια θα είναι ενωμένα στο βασικό σώμα, δεν θα έχει HD Rumble και κάμερα IR, δεν θα υποστηρίζει motion controls (τουλάχιστον χωρίς εξωτερικά Joy Con), η οθόνη του θα είναι μικρότερη κ.λπ.


Ποια είναι η χρησιμότητα μιας τέτοιας έκδοσης; Ναι, θα είναι φτηνότερη, οπότε θα πείσει όσους δίσταζαν να αγοράσουν την κανονική κονσόλα, αλλά οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για να φτάσει σε αυτήν την τιμή προκαλούν ένα βασικό πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό; Ότι το μηχάνημα δεν θα παίζει όλους τους τίτλους του Switch, πράγμα που σημαίνει ότι οι επίδοξοι αγοραστές του θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι από πριν, για να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Το 1-2-Switch δεν θα παίζει χωρίς την αγορά των παραδοσιακών χειριστηρίων (άρα ο φτηνός χαρακτήρας της κονσόλας εξανεμίζεται, αλλά από την άλλη ποιος νοιάζεται για αυτόν τον τίτλο;) και το ίδιο θα ισχύει π.χ. και για το Super Mario Odyssey (αλλά και για άλλους τίτλους) που ναι μεν θα παίζει, όχι όμως με τον τρόπο που διαφήμιζε τόσο καιρό η εταιρεία (δηλαδή με τη χρήση διαφόρων motion controls). Αυτή που σίγουρα μένει σύξυλη είναι η σειρά Labo. Η ιδιαιτερότητα των παιχνιδιών αυτών είναι γνωστή. Στηρίζονται απόλυτα στα χάρτινα περιφερειακά που κατασκευάζει ο παίκτης, τα οποία είναι προσαρμοσμένα τόσο στο μέγεθος όσο και στο σχήμα του κανονικού Switch. Παράλληλα, όλες οι λειτουργίες τους βασίζονται στη δυνατότητα αποσύνδεσης των χειριστηρίων και της τοποθέτησής τους στα διάφορα σημεία των χάρτινων κατασκευών, στην ύπαρξη της κάμερας IR κ.λπ. Επομένως το Labo για το Lite είναι μάλλον απαγορευμένος καρπός.

Ποιους αφορά λοιπόν το Nintendo Switch Lite; Μα φυσικά τους πιτσιρικάδες που περιμένουν πώς και πώς τα νέα Pokémon (άλλωστε θα βγει και ειδική έκδοση της κονσόλας), οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν συνηθίσει να τα παίζουν σε φορητές κονσόλες, αυτούς που θέλουν μια δεύτερη κονσόλα για το παιδί τους (μπας και ησυχάσει το βασικό Switch από το %^$#Fortnite -αχέ-), αυτούς που πάντα έβλεπαν το Switch μόνο ως φορητό μηχάνημα και, άρα, τους φαινόταν πολύ ακριβό για να επενδύσουν πάνω του.

Έκανε λάθος η Nintendo με το Lite; Η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν αμφιβάλλει ότι, σε επίπεδο πωλήσεων, το Nintendo Switch Lite θα τα πάει περίφημα. Η Ninty εξακολουθεί να εκπλήσσει παρά τις προβλέψεις των περισσότερων, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην κάνει το ίδιο και τώρα. Το αγκάθι φυσικά είναι η συμβατότητα. Όχι τόσο το γεγονός ότι θα υπάρχουν τίτλοι που δεν θα μπορεί να παίξει (ή να παίξει σωστά), αλλά το ότι αναγκάζει τον αγοραστή να ψαχτεί περισσότερο από όσο έχει συνηθίσει. Και όταν μιλάμε για γονείς, που απλώς θέλουν να αγοράσουν τη ρημαδοκονσόλα για το βλαστάρι τους και να ησυχάσουν, η προοπτική ότι πρέπει να τους εξηγήσει κανείς πως «ξέρετε δεν τα παίζει όλα και πρέπει να ψάχνετε κάτι μικροσκοπικά εικονίδια στο πίσω μέρος για να σιγουρευτείτε» ή «αν θέλετε το Mario Party πρέπει να σκάσετε άλλα 80-90 ευρώ για Joy Con», δημιουργεί αχρείαστα εμπόδια. Από την άλλη βέβαια, μιλάμε για ένα φορητό που θα μπορεί να παίζει «κανονικούς» τίτλους, τίτλους που σίγουρα δεν υπάρχουν στα παντός είδους κινητά που πωλούνται στην ίδια τιμή.

Σε προσωπικό επίπεδο, θα προτιμούσα να δω μια έκδοση Pro (ισχυρότερη, με μεγαλύτερη οθόνη και με όλες τις δυνατότητες), αλλά δεν καταδικάζω το Lite. Μπορεί να μη μου γεμίζει το μάτι, να μη μου αρκεί, αλλά ποιος νοιάζεται; Αφορά ειδική κατηγορία καταναλωτών, είναι μια επιπλέον επιλογή, με τα καλά και τα κακά της.

Άλλωστε μόλις βγουν τα Pokémon κανείς δεν θα ενδιαφέρεται πού θα τα παίζει. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • Πιστευω οτι το design του θα προτιμηθει και απο τις μεγαλες ηλικιες, οχι μονον απο πιτσιρικαδες. Φαινεται λιγοτερο "παιδικο" χωρις τη διχρωμια και Joy Cons και dock. Επισης κρυβεται πιο ευκολα, εαν καποιος δεν θελει να τον παρει χαμπαρι η γυναικα του, το αφεντικο του, οι κολλητοι του κτλ. Για να μην πουμε οτι χωραει και πιο ευκολα στο ντουλαπακι του μπανιου οπου και θα μεγαλουργησει.

*