Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Κάνει comeback…;

Ήταν έξυπνος. Ο τρόπος που η Nintendo επέλεξε να παρουσιάσει το Switch ήταν έξυπνος. Και δεν αναφέρομαι σε τερτίπια μάρκετινγκ ή στα μηνύματα που πέρασε το βίντεο υποσυνείδητα. Αναφέρομαι στο ίδιο το βίντεο και στην ελάχιστη διάρκειά του. Ναι μου κακοφάνηκε και μένα. Μετά από τόσους μήνες αναμονής, ένα μικρό βίντεο δεν θα μπορούσε να χορτάσει την περιέργειά μου. Αλλά βλέποντας μετά το χαμό που επικράτησε στα Μέσα και τα φόρουμ, συνειδητοποίησα πόσο έξυπνα κινήθηκε η Nintendo. Έδειξε αυτό που ήθελε, χωρίς φανφαρολογίες, με μια ταπεινότητα που είχα καιρό να δω από εταιρεία τέτοιου μεγέθους. Αυτό που έδειξε ήταν αρκετό για να ενθουσιάσει τους φανατικούς φίλους της και να κάνει τους υπόλοιπους να γεμίσουν με μια αμφιβολία αισιοδοξίας. Θα μπορούσε άραγε το Switch να σημάνει τη μεγάλη επιστροφή;

Δεν σας κρύβω ότι οι πρώτες εικόνες με κέρδισαν. Αυτός ο συνδυασμός φορητού και home με βολεύει, μου κάνει κάτι. Ναι τα specs δεν θα είναι τα καλύτερα δυνατά, ναι τα χειριστήρια δείχνουν μικρά, αλλά για πρώτη φορά ίσως και να μην με νοιάζει. Για να είμαι ειλικρινής, δεν με νοιάζει γιατί, κακά τα ψέματα, η Nintendo μού έχει λείψει. Είχα επιλέξει να αγνοήσω το Wii U (και καλά του έκανα), γιατί ποτέ δεν συμπάθησα τη φιλοσοφία των δύο οθονών που βρίσκονται μακριά η μία από την άλλη και το τεράστιο χειριστήριο/tablet, ούτε φυσικά τη συλλογή τίτλων του. Οπότε έχω να απολαύσω Nintendo από εποχή Wii και ακόμα και τότε, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Προφανώς λοιπόν, η πρώτη μου θετική εντύπωση να οφείλεται σε αυτήν την έλλειψη “βιταμίνης Nintendo”.

Εννοείται πως παρά το ότι είχα καιρό να νιώσω προσμονή για ένα σύστημα της εταιρείας, οι φοβίες μου που στηρίζονται στον κακό εαυτό της, στα κολλήματά της και στις αστοχίες της, εξακολουθούν να υπάρχουν. Ναι φοβάμαι όπως όλοι ότι οι third parties θα τη φτύσουν για άλλη μια φορά (παρά τη μεγάλη λίστα που δημοσιεύτηκε με τις εταιρείες οι οποίες υποστηρίζουν το σύστημα), ότι το Switch θα παραμείνει στη θεωρία μια καλή ιδέα και δεν θα αξιοποιηθεί όπως πρέπει κ.ά.



Η αλλαγή που υπονοεί το όνομα της κονσόλας με κάνει να ελπίζω ότι θα ισχύσει και σε πιο βαθιά επίπεδα, πέρα από αυτό του hardware. Οι κάπως μπερδεμένες δηλώσεις για στροφή στους hardcore (χωρίς όμως να ξεχνάμε τους υπόλοιπους) και το είδος των τίτλων που επιδείκνυε το βίντεο (ακόμα και αν δεν κυκλοφορήσουν όλοι) θέλω να πιστεύω ότι αποτελούν ενδείξεις ότι η ιαπωνική εταιρεία έχει μάθει το μάθημά της.

Εννοείται ότι όλοι περιμένουμε τον Ιανουάριο οπότε και η εταιρεία θα ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά της, όταν θα μπορούμε να γκρινιάζουμε για τα specs βάσει δεδομένων και όχι εικασιών, όταν θα δούμε επιτέλους το line-up που θα συνοδεύει το μηχάνημα, αλλά και την ολοκληρωμένη σκέψη της Nintendo γύρω από αυτό.

Για την ώρα εγώ στο μυαλό μου έχω ένα μηχάνημα που θα αντικαταστήσει Wii U και 3DS, άσχετα αν η εταιρεία επιμένει ότι το 3DS θα ζει και θα βασιλεύει στο δικό του βασίλειο. Το θέμα είναι να δούμε τι έχει στο μυαλό της η Nintendo. Και, κυρίως, οι υπόλοιποι developers. Γιατί, κακά τα ψέματα, η Nintendo επέλεξε και πάλι το δύσκολο δρόμο, με ένα μηχάνημα που δεν θα διευκολύνει τα ports από τις άλλες κονσόλες, ένα μηχάνημα που μάλλον δεν θα ξεφύγει από την καταραμένη δεύτερη θέση σε ένα σαλόνι. Ένα μηχάνημα που θα συμπληρώνει, αλλά δεν θα μπορεί να στέκεται μόνο του.

Εκτός βέβαια και αν η αλλαγή είναι τόσο μεγάλη που θα θέσει νέες βάσεις. Τουλάχιστον οι αντιδράσεις των γύρω μου είναι θετικές και γεμάτες περιέργεια. Τι σημαίνει αυτό για την πορεία του μηχανήματος θα το δούμε σχετικά σύντομα. Όλα πάντως εξαρτώνται από την ίδια την Nintendo και από το αν έχει επιτέλους αποφασίσει να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος. Αυτό ελπίζουμε και γι’ αυτό παρακαλάμε.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • 1.ενταξει η νιντεντο δεν μπορει ν κανει υπερμηχανημα να σταθει μονο του σε σαλονι...θα την φανε λαχανο στα καπακια οι αλλοι..να κανει μηχανημα τουμπανο ονλαιν τουμπανο ΑΔΥΝΑΤΟ.ναι ειχε την ευκαιρια τωρα αλλα καπακια θα ερθουν τα scorpio κτλ..το δυσκολο ειναι να παει σε κοντρα με τους αλλους.
      2.συμφωνω 100% οτι μαλλον θα αντικαταστησει 3ds k wiiu και λογικα ειναι καλο κ σωστο αυτο
      3.το wiiu καλως προσπεραστηκε στα σετινγκς εμπαινες και το μετανιωνες π το ειχες ανοιξει.
      4.η υβριδικοτητα του μου ειναι αχρηστη αλλα πολλοι γνωστοι μ την χρειαζονται πραγματικα.
      5.πιστευω καλο θα ειναι να εχει τελικα καλυτερα σπεκς ακομα και αν δεν χρησιμοποιηθουν για να φυγει η γκρινια και να βγουνε αρκετα παιχιδια ωστε να παρει μπρος.....γιατι δεν πιστευω skyrim k nba αφου ακομα περιμενω project casr k metro 2033 σε wiiu

    • Volga
    • Εγώ το βρίσκω πολύ μα πολύ θετικό. Υπάρχουν άπειροι τίτλοι 3DS που αν υπήρχαν στο WiiU δεν θα υπήρχε θέμα ξηρασίας (Professor Layton, Zelda, Luigi's Mansion, Fire Emblem, Pokemon, Bravely Default κλπ...)

      Γι αυτό και θεωρώ τη λύση της ΜΙΑΣ ενιαίας κονσόλας κορυφαία. Οχι τώρα, αλλά πολύ πριν βγει το Switch, από τις φήμες οτι η Nintendo ενώνει τις ομάδες προγραμματισμού φαινόταν οτι παει εκεί δειλά δειλά.

      Μακάρι να δούμε κατι καλό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά... πάντα κρατάω και μικρό καλάθι, ας περιμένουμε να δούμε.

    • athangem80
    • Για Tablet θα μου κάνε κλίκ αλλά όχι και τόσο για οικιακή κονσόλα. Δέν μου αρέσουν τα χειρηστίρια.

*