Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Κανένας λόγος για βιασύνη

*
Στο σημερινό Κόψε-Ράψε ο Λεωνίδας Μαστέλλος προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί κάποιος και να αγοράσει άμεσα τις νέες κονσόλες. Κυρίως προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του.

Διάβαζα τις προηγούμενες ημέρες για το μπάχαλο που υπήρχε με τις προπαραγγελίες των νέων μηχανημάτων και το άγχος όλων για το αν θα καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους την κονσόλα που παράγγειλαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και οι εταιρείες προσπαθούν να καλύψουν τη ζήτηση, όχι πάντα με επιτυχία και όλοι τελικά γκρινιάζουν για τον έναν ή τον άλλο λόγο.


Να ρωτήσω κάτι; Γιατί; Γιατί τόση βιασύνη για τα νέα μηχανήματα; Εντάξει, καταλαβαίνω (έχω περάσει και εγώ από την ίδια φάση), αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί τόση βιασύνη; Τι θα συμβεί αν κάποιος πάρει το όποιο μηχάνημα λίγες ημέρες ή και ένα μήνα μετά (ή και παραπάνω αλλά δεν τολμώ να το προτείνω); Από όσο ξέρω (και έχει αποδειχθεί και από τις προηγούμενες πρώτες κυκλοφορίες) οι νέες κονσόλες θα έχουν λίγα παιχνίδια next-gen και, ως συνήθως, αυτά δεν θα εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητές τους (μια χαρά παιχνίδια θα είναι, αλλά οι developers βρίσκονται ακόμη σε φάση ανακάλυψης). Αφήστε που μιλάμε για νέα μηχανήματα, τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί σε μεγάλη κλίμακα και μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα που σε κανέναν δεν αρέσουν.

Η λογική λοιπόν λέει ότι καλό θα ήταν να περιμένουμε. Αρχικά να σβήσει η φούρια των πρώτων ημερών και ο χαμός που θα γίνεται με τις αποστολές και τις παραγγελίες και, στη συνέχεια, να κυκλοφορήσουν αρκετά παιχνίδια για να έχουμε επιλογές. Άλλωστε η προηγούμενη γενιά έχει αρκετές προτάσεις ακόμη και δεν θα πιστέψω κανέναν αν γυρίσει και μου πει ότι έχει καθαρίσει το όποιο backlog του. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που στηρίζουν την απόφαση για άμεση αγορά στο backwards compatibility. Στο ότι θα μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια που ήδη έχουν και μάλιστα βελτιωμένα. Αλήθεια πόσοι από αυτούς καταλαβαίνουν τις διαφορές που θα έχουν τα παλιά παιχνίδια στις νέες κονσόλες; Που έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό (τηλεόραση, ηχητικό σύστημα, καλά ακουστικά) για να απολαύσουν αυτές τις βελτιώσεις; Λίγοι είναι, μετρημένοι στα δάχτυλα.

Οπότε ναι, η λογική λέει ότι πρέπει να περιμένουμε. Δεν υπάρχει λόγος για χαμό και άγχος. Όλοι θα πάρουμε, αργά ή γρήγορα. Μπορούμε εύκολα να αποφύγουμε τις παγίδες του μάρκετινγκ και να κινηθούμε ψύχραιμα. Ίσως έτσι να προλάβουμε να μαζέψουμε και λίγα χρήματα.

Σημείωση προς τον εαυτό μου: Σε παρακαλώ πολύ διάβασε τα παραπάνω και για μια φορά στη ζωή σου κάνε αυτό που λέει η λογική. Περίμενε. Μη βιαστείς. Περίμενε λέμε. Περίμενε; Περίμενε; Περίμενεεε… 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Maxus
    • Ένας καλός λόγος για αγορά πρώτη μέρα θα ήταν τα παιχνίδια φυσικά!Αλλά όπως γίνεται πάντα, τα πιο πολλά θα βγούνε και στην προηγούμενη γενιά (λογικό με τέτοια βάση).Οπότε για μένα η αγορά θα γίνει όχι ένα μήνα μετά..αλλά ένα χρόνο μετά..

    • RiderSoMysterious
    • Πέρα από τον ενθουσιασμό, για τον οποίο η Sony φρόντισε να εξανεμιστεί γρήγορα, δεν υπάρχει άλλος λόγος να βιαστείς( να βάλω για εμένα; Για εμένα.). Δεν υπήρχε περίπτωση να μπω στη διαδικασία της προπαραγγελίας όταν υπήρχαν κομμάτια, πόσω μάλλον τώρα. Ούτε θέλω να γίνω ο τύπος που έχει σπεύσει να αγοράσει την κονσόλα και μετά παραπονιέται που δεν υπάρχει τίποτα στο store. Backlogue έχουμε, χωρίς να υπολογίζω καν δευτεροτρίτες επιλογές, παιχνίδια έρχονται - δεν είναι μόνο το Cyberpunk - και βλέπουμε.
      Ελπίζω να αναθεωρήσουν για τα 80άρια, να βρεθεί μια standard λύση για τα saves, να δούμε πώς αποδίδει η συμβατότητα με τα παιχνίδια του PS4, να εκπλαγούμε ευχάριστα με κάποιες από τις νέες κυκλοφορίες που δεν υπολογίζουμε και πολύ. Έχουμε μέλλον μπροστά μας. Θα ζοριστώ όταν βγει το next gen update του Cyberpunk ενώ θα το έχω ήδη αγορασμένο στο Xbox One X.

    • joehok
    • Σωστά όλα πάνω κάτω.... αλλά η διαφορά ειδικά στα παλιά παιχνίδια είναι χαώδης.... όχι οπτικά...αλλα χρονικά...... μιλάμε κερδίζουμε ένα λεπτό σχεδόν σε κάθε παιχνίδι σε ενα χρόνο θα έχουμε κερδίσει ενα μήνα αναμονής.... βέβαια εγώ αυτά δεν τα λέω τώρα τα λέω απο εποχή n64 k ps1...... επίσης ο κόσμος που βιάζεται λογικά έχει λεφτά για ξόδεμα... οπότε οκ ..οι υπόλοιποι μετράμε τα κουκιά

*