
Με λιγότερο από 20 ημέρες να απομένουν μέχρι την κυκλοφορία του Dead Space 3, το demo του τίτλου φαντάζει σαν ένα μικρό ορεκτικό στους fans της σειράς. Θα συνεχίσει η Visceral την επιτυχημένη survival horror σειρά έτσι όπως μόνο αυτή ξέρει πλέον;
Τι μου άρεσε
- Γραφικά: Αν και στο demo δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το Dead Space 2, έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις κυρίως στα γραφικά του περιβάλλοντος και των εφέ.
- Δημιουργία και αναβάθμιση όπλων: Τέλος τα credits και τα power nodes. Πλέον σε όλα τα επίπεδα θα υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια τα οποία ο Isaac θα χρησιμοποιεί σε ειδικά weapon benches ώστε να δημιουργήσει νέα όπλα ή να αναβαθμίσει αυτά που ήδη διαθέτει. Με τον ίδιο τρόπο θα αναβαθμίζεται και η στολή του Isaac. Μια ωραία αλλαγή από τον προηγούμενο τίτλο της σειράς, δίνοντας την δυνατότητα για αμέτρητες παραλλαγές όπλων.
-Horror στοιχεία
Τι δεν μου άρεσε
- Αργή κίνηση: Στο demo δίνεται η εντύπωση ότι ο Isaac κινείται κάπως πιο αργά σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους, ειδικά όταν χρησιμοποιεί τα όπλα του. Αυτό μπορεί να είναι φυσικό όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους που το χιόνι δυσχεράνει την κίνηση, ωστόσο συμβαίνει σε κάποιο βαθμό και σε εσωτερικούς χώρους.
- Ένα τύπος ammo για όλα: Πλέον δεν θα υπάρχουν διαφορετικά ammo για κάθε όπλο, αλλά ενιαία ammo packs, με κάθε όπλο να χρησιμοποιεί διαφορετικό ποσοστό από αυτά. Ένα στοιχείο που ίσως αφαιρέσει πόντους από το αίσθημα της επιβίωσης.
Σίγουρα δεν μπορούμε να κρίνουμε ολόκληρο το Dead Space 3 από ένα μικρό demo, μη γνωρίζοντας κιόλας αν μέρος της δοκιμαστικής έκδοσης προέρχεται από την τελική του τίτλου (κάτι που έχει γίνει συνήθεια τον τελευταίο καιρό). Με τα καινούργια χαρακτηριστικά που προστέθηκαν όμως, το Dead Space 3 demo δίνει μια πολύ ευχάριστη υπόσχεση για το τι μας ετοιμάζει η Visceral για το ολοκληρωμένο παιχνίδι, το οποίο δεν απέχει πολύ μακριά.

Δεν αποτελεί μυστικό η αγάπη μου για το Dead Space, μιας και μετά το Siren: Blood Curse, θεωρώ το Dead Space τον καλύτερο horror τίτλο της γενιάς μας. Το Dead Space 2 μπορεί να ακολούθησε περισσότερο action μονοπάτια, αλλά παρέμεινε ταυτόχρονα πιστό στις ρίζες του. Έχοντας παίξει το demo του Dead Space 3, από το μικρό αυτό τμήμα που μου δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσω, κατέληξα στο συμπέρασμα πως κι εδώ ισχύει κάτι αντίστοιχο. Τo co-op στοιχείο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τέτοιου είδους τίτλους αν δεν αξιοποιηθεί σωστά, αλλά μεταξύ μας τώρα, ποιος δεν θέλει να βιώσει τον απόλυτο τρόμο παρέα με τον καλύτερο του φίλο; Από το demo κρατάω επίσης την άψογη χρήση της Frostbite 2, μηχανής γραφικών που δημιούργησε η λατρεμένη DICE, και σαφώς εντυπωσιάζει με το τρομερό εύρος της. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι τα όπλα πλέον είναι πλήρως customizable, σε βαθμό που μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα εντελώς προσωποποιημένο εργαλείο θανάτου, σύμφωνα με το στυλ παιχνιδιού του και τις ανάγκες του.
Τι μου άρεσε
- Καταιγιστική σε σημεία δράση, δίχως να χάνεται το στοιχείο του τρόμου.
- Πανέμορφη παλέτα χρωμάτων, και σταθερό σαν ατσάλι frame rate.
Τι δε μου άρεσε
- Ένας ενδόμυχος φόβος ότι ελέω co-op ίσως θυσιαστεί κομμάτι της ατμόσφαιρας.
Κάτι λιγότερο από 20 ημέρες μας χωρίζουν από την κυκλοφορία του ίσως πιο καθοριστικού τίτλου για το τρομερό αυτό franchise. Εδώ θα ‘μαστε να τα πούμε.

Η λέξη τρόμος είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για το franchise Dead Space και μετά από δύο πετυχημένα περάσματα, ήρθε η ώρα για το τρίτο μέρος. Ο Isaac βρίσκεται στον πλανήτη Tau Volantis και μετά από ένα ατύχημα καταλήγει σε ένα χιονισμένο τοπίο, όπου και προσπαθεί να ετοιμαστεί για όσα τον περιμένουν από τους Necromorphs. Οι βασικοί μηχανισμοί του gameplay δεν έχουν αλλάξει, ο ήρωας παίρνει στα χέρια του μία σειρά από όπλα που προσπαθεί να αξιοποιήσει για να τεμαχίζει (οριζοντίως ή καθέτως) τους αντιπάλους που έρχονται προς το μέρος του (σε συνεργασία με stasis). Η σημαντική αλλαγή στα benches έρχεται να δώσει στον τίτλο μια crafting νότα, όπου ουσιαστικά ο πρωταγωνιστής συλλέγει αντικείμενα και συστατικά όχι για να γεμίσει το inventory του, αλλά για να εμπλουτίσει τα όπλα του και να δημιουργήσει νέες μορφές τους. Το co-cop δείχνει πολλά υποσχόμενο, ωστόσο δεν μπορούμε να ξέρουμε σε αυτή τη φάση το κατά πόσο θα επηρεάζει τον τίτλο στον πυρήνα του, πέραν κάποιων διαφορετικών επιλογών στη μάχη.
Τι μου άρεσε
- Τεχνικά, ο τίτλος σημειώνει βελτίωση σε αρκετά σημεία (που φαίνεται έντονα από την αντίθεση ανοιχτών-κλειστών χώρων.
- Το crafting και η χρήση των benches
Τι δεν μου άρεσε
- Ίσως να χρειαστεί μια καλύτερη ισορροπία στα στοιχεία τρόμου σε σχέση με τα action sequences.
Τα γραφικά δείχνουν πανέμορφα, η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και η έντονη διαφοροποίηση από τα ανοιχτά των επιπέδων που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο μέχρι τα κλειστοφοβικά ασανσέρ που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πότε θα στην πέσουν οι εχθροί δίνει άλλο χρώμα. Αν πρέπει να σημειώσουμε κάτι είναι σαφώς πως ο τίτλος δείχνει να έχει πάρει μια πιο action πορεία. Για να το διαπιστώσουμε ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε την τελική του μορφή.

Ο τρόμος επιστρέφει στο Xbox 360 (αλλά και στα PCs και το PS3) με το νέο μέρος της σειράς Dead Space. Έχοντας παίξει το demo, το οποίο μας δίνει μια καλή δόση από το παιχνίδι, οφείλω να ομολογήσω ότι ο τίτλος μου άρεσε. Συνδυάζει τα στοιχεία δράσης που βλέπουμε σε πολλά 3rd person shooters με τον τρόμο που μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα μέρη της σειράς αν και είναι εμφανές ότι το Dead Space 3 έχει γίνει περισσότερο action. Τα πυρομαχικά, τουλάχιστον στο demo, ήταν αφθονα και σε κανένα σημείο δε χρειάστηκε να δώσουμε αποκλειστικά μάχες σώμα με σώμα. Αρκετά ενδιαφέρον φάνηκε το crafting όπλων που φέρνει το παιχνίδι στη σειρά για πρώτη φορά, καθώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε και να διαφοροποιήσουμε τα δυο βασικά όπλα μας, αλλά και να φτιάξουμε νέα. Οι επιλογές είναι πολλές οι συνδυασμοί υποσυστημάτων πολλοί και έτσι ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει όπλα με βάση το gaming προφίλ που χρησιμοποιεί. Όσον αφορά τώρα στο στοιχείο του τρόμου, το demo καταφέρνει μια χαρά να το μεταφέρει, κυρίως με τις απότομες εναλλαγές μεταξύ ήσυχων τμημάτων στο παιχνίδι και ξαφνικής εμφάνισης εχθρών από το πουθενά. Τα boss fights δείχνουν εντυπωσιακά, με τεράστια τέρατα που γεμίζουν την οθόνη, ενώ τα γραφικά είναι όμορφα και δένουν μια χαρά το γλυκό.
Τι μου άρεσε
- Η δυνατότητα crafting στα όπλα είναι ενδιαφέρουσα και φαίνεται να έχει αρκετό βάθος όσον αφορά στις επιλογές.
- Το παιχνίδι εξακολουθεί να προσφέρει στιγμές τρόμου, κάνοντας τον παίτη να πετάγεται από την καρέκλα.
- Όμορφα γραφικά που βοηθάνε στο να στηθεί ένα σκηνικό τρόμου.
- Η "επιτάχυνση" της δράσης και το περισσότερο shooting κομμάτι.
Τι δεν μου άρεσε
- Για κάποιους η "επιτάχυνση" της δράσης και το περισσότερο shooting κομμάτι μπορεί να είναι αρνητικό.
- Το σύστημα κάλυψης θα μπορούσε να έχει δανειστεί περισσότερα στοιχεία από άλλα παιχνίδια, αλλά εδώ είναι απλοϊκό.
Στο μισάωρης διάρκειας demo, το οποίο μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο, η Visceral Games μας δίνει λίγο από όλα όσον αφορά τους νεωτερισμούς που φέρνει το Dead Space 3 έναντι των προηγούμενων τίτλων. Και αν φαίνεται πως το παιχνίδι έχει αποκτήσει ένα ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν, οι αλλαγές στις οποίες έχει προβεί ο developer δε χαλάνε το χαρακτήρα του και φαίνεται πως θα μοιράσει ανείπωτο τρόμο, απλά με περισσότερες πινελιές δράσης.
Ακολουθεί η άποψη του χρήστη haloman, ο οποίος κέρδισε το έξτρα key και κατέβασε το demo του Dead Space 3 νωρίτερα.
Δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του Dead Space 2 η Visceral κυκλοφορεί και το τρίτο μέρος της σειράς. Έπαιξα το μισάωρο demo και μπορώ να πω πως βρίσκονται σε σωστό δρόμο. Ή και όχι ακριβώς. Ο Isaac ξυπνάει σε έναν χιονισμένο πλανήτη με αίματα στο κεφάλι και δυσκολία στην κίνηση. Το πρώτο που θα καταλάβει όποιος παίξει το Dead Space 3 είναι πως τα γραφικά είναι εκπληκτικά. Η χιονοθύελλα, τα συντρίμια και το animation είναι όλα υπέροχα δοσμένα και φαίνεται πως έχει πέσει δουλειά. Το μόνο παραπάτημα που βρήκα σε θέμα animation είναι πως ενώ ο Isaac φαίνεται να δυσκολεύεται όταν περπατάει, από την στιγμή που θα στοχεύσουμε το όπλο θα τρέχει κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Σε θέμα gameplay τώρα, παρατήρησα αυτό που φοβόντουσαν και οι περισσότεροι φαν της σειράς, δηλαδή μια στροφή σε πιο action μονοπάτια. Τα πυρομαχικά ρέουν άφθονα, ο αριθμός των med kits είναι υπερ-αρκετός και η μόνη προσπάθεια να δημιουργηθεί τρομαχτική ατμόσφαιρα είναι ορισμένα cheap scares με Necromorphs να πετάγονται ξαφνικά μέσα από το χιόνι.
Τι μου άρεσε:
- Τα γραφικά. Η Frostbite 2 κεντάει.
- Η επιλογή για customisable όπλα φαίνεται ενδιαφέρουσα.
- Τα γραφικά. Σοβαρά τώρα, είναι απίστευτα.
Τι δεν μου άρεσε:
- Το co-op δείχνει να διώχνει και αυτό το μικρό στοιχείο τρόμου που υπήρχε.
- Πολύ πιο action από τα προηγούμενα.
Βέβαια αυτές είναι εντυπώσεις από ένα demo των τριάντα λεπτών, οπότε μπορεί να είμαι τελείως λάθος. Υπομονή λίγο ακόμα και θα τα μάθουμε όλα...




wraio game fantazomai
Απο τα πολυ αναμενομενα παιχνιδια της χρονιας. Για μενα το Dead Space ηταν ο τιτλος που αγοραζες Ps3 οταν κυκλοφορησε το 1ο....
αν ειναι σαν το 2 μερος + co - op τοτε εχω να πω οτι θα μας καθηλωασει για αλλη μια φορα !!!
τωρα τελειωνω το 2 οποτε εινα φρεσκα στην μνημη μου ολα τα στοιχεια του , επισης πριν ασχοληθω με το 2 , ειδα και τις 2 ταινιες anime και τελειωσα και το extraction !!!
σιγουρα ομως θα ασχοληθω με το τριτο μερος σε κανα χρονο απο την ημερα που θα διατιθεται και λογω τιμης αλλα και λογω αρκετων τιτλων που περιμενουν ......το demo δεν θα μπω καν στον κοπο να το δω !!!
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω για να παίξει κάποιος το 3 πρέπει να έχει παίξει και τα προηγούμενα?
Καλο παιχνιδι αλλα υπαρχει δυστυχως η ελειψη τρομου που υπηρχε στα 2 προηγουμενα.Εχοντας ασχοληθει προσφατα με το 1 κ το 2(προσφατο καλοκαιρι)καταλαβαινω την διαφορα που υπαρχει.Ατμοσχαιρικο το λες,τρομαχτικο οχι.Η αληθεια ειναι οτι απο ενα ντεμο δεν μπορεις να βγαλεις αποψη,ειδικα για ενα τοσο δυνατο fransice.Σαν παιχνιδι θα ειναι σιγουρα πολυ δυνατο αλλα σαν παιχνιδι τρομου εχω καποιες επιφυλαξεις.Πιστευω στην Visceral αλλα κραταω και μια πισινη γιατι την τελευταια 5ετια εχουν αλλαξοπιστησει πολλες μεγαλες σειρες βιντεοπαιχνιδιων.
Ωραιό και καλο παιχνίδι αλλα νομίζω πως καλο θα ηταν να ειναι το τελευταιο της σειρας γιατι το εχουν εξαντλησει το θεμα των necromorphs.
to perimenoume pws k pws :D
Αυτό το κο-οπ έχει φάει κόσμο να πούμε.Ρε δε θέλω κανέναν δίπλα μου να πούμε σε τέτοια παιχνίδια είτε οφλαιν είτει ονλαιν είτε τπτ. ΕΛΕΟΣ
σαν το ρεζι5.6 πέρα του ότι είναι φίρα σαν παιχνίδια έχεις πάντα τον ταμτάκο δίπλα σου να πούμε
Edit : τώρα είδα και λίγο απτο ντεμο. RE STO DEAD SPACE και αντίπαλος σου πετάει hand grenade?????
ελεος ρε! ελπίζω ναναι μόνο σε αυτό το chapter!
Μπράβο στο enternity για την κάλυψη σε 4D επίπεδα!! Μια πραγματικά εκπληξη ηταν το dead space όταν κυκλοφόρησε με πάρα πολύ καλή συνέχεια που αποστομώνει πόλους ..Αντε και το 3 να δώσει περισσότερα
Εγώ έχω μόνο μια απορία:
Ποιος από τους 4 τρόμαξε περισσότερο με το demo;
:P
πολυ καλο game... αλλα πιστευω πλεον και αυτο ισχυει για πολλα παιχνιδια.....εχει γινει κουραστικο να βγαζεις συνεχεια το ιδιο concept με λιγες πινελιες "διαφορετικοτητας"..... οσο και αν σου αρεσει ενα παιχνδι πρεπει να ξερεις να σταματας και να αφηνεις τον καταναλωτη να εχει καλες αναμνησεις απο αυτο αλλα και την ελπιδα οτι καποια στιγμη θα ξαναβγει γιατι με τοσα πολλα sequels στο τελος αντι να το αγαπησεις...το βαριεσαι και τελικα αδιαφορεις..... ας σκεφτονται οσο πιο ριζοσπαστικα γινεται και το νεο sequel να μην εχει σχεδον καμια σχεση με το προηγουμενο..... αλλα προφανως οταν βλεπουν οτι πουλαει....συνεχιζουν στο ιδιο μοτιβο..
Ωχ, δείτε τι βάλανε στο crafting σύστημα:
http://uk.ign.com/articles/2013/01/22/dead-space-3-includes-microtransactions-to-improve-weapons
Ελπίζω πραγματικά να μην τσιμπήσει κανείς και κάνει μικροσυναλλαγές με αληθινά χρήματα.
Ας τους δείξουμε ότι αυτά τα μοντέλα δεν θα περάσουν.
Και εμένα αυτό που μου έμεινε απο το franchise είναι οτι τα frames ήταν πάντα σταθερά! Δεν έχω και τον πιο δυνατό υπολογιστή αλλα πάντα έπαιζα dead space στα full και ήταν πολυ ωραία gaming εμπειρια... σε αντιθεση με τα assassins creed... στα super low και επιανα ποτε 60 fps πότε 8........
το θεμα που θα μπορουσε να εχει το ds3 συμφωνα με αυτα που ειχαμε ακουσει-διαβασει ηταν το πολλα action στοιχεια που εχει. απο οτι ειδα απο το video, παραμενει dead space. πεταχτηκα απο την καρεκλα 3 φορες.
οταν πεσει η τιμη θα το τσιμπησω μονο καi μονο για το co op.
Το παιχνίδι φαντάζει υπέροχο ακόμα και από το video. Το «πρόβλημα» με τη κίνηση δεν μπορεί να γίνει φυσικά αντιληπτό από ένα gameplay-video. Όσον αφορά το θέμα του κατά πόσο action ή κατά πόσο horror είναι το παιχνίδι είναι εμφανές κατά την άποψή μου ότι συνδυάζει και τα δύο τέλεια χωρίς να ξεφεύγει πολύ από τα δύο προηγούμενα επεισόδια. Εκεί δηλαδή που περπατάς σου τη πέφτουν καμια δεκαριά πανέμορφα τερατάκια και δεν ξέρεις που να χτυπήσεις. Να τονίσω πως ναι μεν υπάρχουν πολλά medikits στη πορεία αλλά υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα (δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο) αυτό να αλλάζει ανάλογα το βαθμό δυσκολίας που θα επιλέγει ο παίκτης. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν νομίζω να υπάρξουν τρομερές αλλαγές στη τελική του μορφή, επομένως αυτό είναι και είναι... πολύ καλό! Άποψη ίσως λίγο.. υποκειμενική γιατί είμαι fan του Dead Space, αλλά το προτείνω ανεπιφύλακτα για αγορά.
Καλο παιχνιδι θα ειναι και σιγουρα θα ειναι διασκεδαστικο αν το παιξεις και με άλλον μαζι!
Τώρα αυτό με τις μικροσυναλλαγες... δεν το σχολιάζω διοτι τπτ βαρυ και δεν πρεπει!
Εχω παιξει και τα 2 προηγούμενα games της σειράς με το πρωτό σαφος πιο τρομακτικό, όχι οτι το δευτερο δεν το ευχαριστήθηκα, ισα ισα. Ελπίζω ότι το τρίτο θα είναι και το κλείσιμο της ιστορίας. Το co-op θα έχει απλα χαβαλέ.
Tried it last night..not impressed :(
Ένα ακόμα + το co-op για τον τίτλο.
ye indeed not impressive !! dead space 1 kai 2 htan kalytera!!