Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Εee

*
Ναι διανύουμε αυτήν την εποχή του χρόνου. Την εποχή που όλοι οι gamers έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο LA μπας και μάθουν τι συμβαίνει με τις αναμενόμενες κυκλοφορίες παιχνιδιών. Την εποχή που όλες οι εταιρείες βάζουν τα καλά τους και προσπαθούν να μας εντυπωσιάσουν με ό,τι μπορούν. Την εποχή που όλοι γκρινιάζουμε γιατί η έκθεση και οι παρουσιάσεις δεν ικανοποίησαν σχεδόν καμία προσδοκία μας. Τη μία χρονιά οι τίτλοι που προβλήθηκαν ήταν λίγοι, την επόμενη αρκετοί αλλά όχι ενδιαφέροντες. Η μία εταιρεία χρειάζεται first party τίτλους, η άλλη third-party κ.ο.κ.

Τι συμβαίνει; Γιατί η Ε3 δεν μας ικανοποιεί πια; Μήπως οι τίτλοι πλέον είναι τόσο αδιάφοροι που δεν αγγίζουν κανέναν; Ή μήπως οι εταιρείες έχασαν το mojo τους; Μάλλον τίποτα από τα δύο. Γιατί ναι οι Microsoft και Sony μπορεί να μην τα πήγαν και τόσο καλά στο πεδίο των εντυπώσεων, αλλά οι τίτλοι που έδειξαν δεν ήταν αμελητέοι. Απλώς, γνώμη μου, είναι ότι η Ε3 έχει χάσει λίγο το χαρακτήρα της. Εκεί που κάποτε ήταν μια έκθεση που έδειχνε νέες κυκλοφορίες και τίτλους, πλέον έχει καταντήσει να δείχνει τίτλους που θα κυκλοφορήσουν “κάποτε”, γεμίζοντας το χρόνο με εντυπωσιακά, ανούσια όμως, CG βίντεο. Αποτέλεσμα αυτού είναι η επανάληψη. Μπορεί το God of War να το περιμένουμε σαν τρελοί, αλλά το είδαμε και πέρυσι, οπότε ο εντυπωσιασμός ξεφτίζει. Το Spider-Man δείχνει απίστευτο, αλλά γιατί το έδειξαν από πέρυσι, αφού φέτος είχε ζουμί η υπόθεση; Και ναι θέλουμε Metroid Prime 4, αλλά μόνο ένα λογότυπο; Τι να το κάνουμε (εντάξει λιώσαμε αλλά και πάλι);


Η Ε3 λοιπόν φαίνεται να έχει παγιδευτεί σε έναν κύκλο παραγωγής τίτλων που έχει μεγαλώσει κατά πολύ, αλλά η ίδια είναι αναγκασμένη να εμφανίζεται κάθε χρονιά, αναμασώντας σχεδόν τα ίδια και τα ίδια. Φυσικά και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης, όμως χρειάζονται αλλαγές που θα τη φέρουν πιο κοντά στην ουσία μιας έκθεσης και όχι σε ένα στείρο οφθαλμόλουτρο. Από αυτήν την άποψη η Nintendo είναι πιο σωστή. Φυσικά ο τρόπος που παρουσιάζει εδώ και μερικά χρόνια τις νέες παραγωγές είναι -το λιγότερο- άχρωμος, όμως είναι πιο εστιασμένος και σίγουρα πιο ουσιαστικός. Αφήστε που σε μισή ώρα κατάφεραν να δείξουν τα πάντα: νέους τίτλους, λογότυπα που κάνουν μπαμ και πράγματα που ίσως και να μην ενδιαφέρουν και τόσο. Α και το Skyrim, μην ξεχνιόμαστε. Ναι δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν όλοι αυτήν τη μορφή, όμως πρέπει να βρουν την ουσία της και να την προσαρμόσουν στο δικό τους όραμα παρουσίασης.

Εννοείται ότι δεν μπορούν να δείχνουν κάθε χρόνο νέα πράγματα και αυτά να είναι ενδιαφέροντα. Μήπως να άλλαζε η συχνότητα της έκθεσης; Ειδικά τώρα που οι περισσότερες εταιρείες διοργανώνουν και δικές τους, εξειδικευμένες εκθέσεις; Δεν ξέρω. Η Ε3 είναι παράδοση και μας αρέσει. Έχει τη χρησιμότητά της. Όμως κάτι μου λέει ότι οι γκρίνιες δεν πρόκειται να σταματήσουν, μάλλον θα αυξηθούν όσο περνάνε τα χρόνια. Για την ώρα είμαστε αναγκασμένοι να ενθουσιαζόμαστε κυρίως με ένα λογότυπο και ένα CG trailer του Beyond Good and Evil (το καλό που σου θέλω Ancel). Ναι και με το Mario, το God of War, το Spider-Man, αλλά αυτά τα ξέραμε ήδη.

Το κόστος της Ε3 είναι τεράστιο για τις εταιρείες. Αφού αποφασίζουν να συμμετέχουν, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουν ότι το κοινό δεν αρκείται σε απλές ενημερώσεις εξέλιξης παραγωγών. Ή μήπως πλέον του είναι αρκετό; 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • DrManolo
    • Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό η Ε3 θα είναι μια games-comicon. Επίσης ξενέρωσα φέτος με την προσθήκη καταναλωτών στους δημοσιογράφους. Σαν να χάνει τον χαρακτήρα της. Ίσως έχω αρχίσει να γερνάω και οι αλλαγές με ενοχλούν παραπάνω από ότι θα πρεπε.

    • GamingFun
    • Όταν οι αλλαγές αλλοιώνουν το χαρακτήρα ενός γεγονότος και πιθανότατα προς το χειρότερο είναι αναμενόμενο και λογικό αυτές τις αλλαγές να της βρίσκει πολύ κόσμος δυσάρεστες και ενοχλητικές.
      Μακάρι να υπάρξουν σημάδια ώστε οι εταιρείες να λάβουν υπόψη έτσι ώστε να κάνουν την E3 να ξαναβρεί τη χαμένη της αίγλη, ή τουλάχιστον να είμαστε, όσο γίνεται, αισιόδοξοι για το μέλλον...

*