Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

1 χρόνος PS5

*
Το PS5 μπαίνει αισίως στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του και υπάρχουν κάποιες στιγμές που μας έμειναν χαραγμένες στο μυαλό. Η κονσόλα κυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις 19 Νοεμβρίου, ασχέτως αν τα ευρωπαϊκά media την παρέλαβαν μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Τα ελληνικά media παρέλαβαν το σύστημα στις 29 Οκτωβρίου -δυστυχώς όχι ταυτόχρονα- και έκτοτε άρχισε η πορεία της κονσόλας και στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη
1 χρόνος PS5: Τα καλύτερα games του πρώτου χρόνου
1 χρόνος PS5: Η κατάσταση στην ελληνική αγορά
1 χρόνος PS5: Η επόμενη μέρα
1 χρόνος PS5: Μεγάλος διαγωνισμός




Ο ένας χρόνος του συστήματος έχει γίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις και εξελίξεις στην αγορά και καλό θα είναι να θυμηθούμε κάποιες από αυτές. Ξεκινώντας από την αρχή, η κατάσταση με τις προ-παραγγελίες ήταν χαώδης, κυρίως γιατί όλοι ήθελαν να αποκτήσουν πρώτοι την κονσόλα. Η κατάσταση με την πανδημία δεν ήταν τόσο γνωστή ως προς τα όσα θα ακολουθήσουν (παρά την εμφάνιση ενός σχετικού άρθρου από το Bloomberg που άρχισε να γεννά κάποια ερωτήματα) και ίσως κάποιοι έμειναν πιο ήρεμοι και δεν βιάστηκαν να ολοκληρώσουν την κράτησή τους. Αποτέλεσμα αυτού, να παραλάβουν το σύστημα έως και αρκετούς μήνες αργότερα. Δεν χρειάζεται καν να θέσουμε στο τραπέζι το ζήτημα των scalpers σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, δυστυχώς η ίδια η αγορά θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να το λύσει.

Με την εξέλιξη των παραδόσεων, το PS5 αρχίζει να φτάνει σε ολοένα και περισσότερους χρήστες που ανακαλύπτουν πόσο μεγάλο είναι πραγματικά το μέγεθός του. Η κονσόλα έχει για πρώτη φορά τόσο μεγάλες διαστάσεις και ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η τοποθέτησή της σε έπιπλα οριζόντια, είτε κάθετα.



Αναμφισβήτητα αυτό που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις είναι το DualSense, ένα χειριστήριο που πραγματικά προσφέρει το κάτι ξεχωριστό. Και το καλύτερο παράδειγμα για να κατανοήσει κανείς τι έφτιαξαν οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας, είναι το Astro’s Playroom που λειτουργεί σαν ένα άριστο tech demo. Τρίτες εταιρείες υποστηρίζουν την κυκλοφορία της κονσόλας με games όπως τα Assassin’s Creed Valhalla, Call of Duty: Black Ops Cold War, DiRT 5, Godfall, Mortal Kombat 11 Ultimate, NBA 2K21, Watch Dogs Legion και WRC 9, ενώ και η ίδια η Sony ρίχνει στην αγορά παιχνίδια όπως τα Demon’s Souls και Marvel’s Spider-Man: Miles Morales.

H πορεία ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και αρκετά παιχνίδια που υπολογίζαμε να έχουμε δει, έχουν πάει για το 2022. Η κατάσταση με τον COVID επιβάρυνε αρκετά τα studios, ωστόσο δεν είναι κάτι που δημιουργεί πρόβλημα μόνο στη Sony και τις ομάδες της. Ως εκ τούτου δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η πανδημία πήγε πίσω μόνο την ιαπωνική εταιρεία και την κονσόλα της. Συνολικά, κυκλοφόρησαν 360 παιχνίδια για το PS5, ενώ η ίδια η Sony ετοιμάζει άλλα 25 αυτή τη στιγμή.



Μέσα στη χρονιά είδαμε και για πρώτη φορά τα χειριστήρια του νέου PS VR που θα μας έρθει στο (άμεσο;) μέλλον, ενώ κάθε τρίμηνο βλέπουμε και μια ολοένα καλύτερη πορεία, τη στιγμή που ακόμη πολλά blockbusters δεν έχουν βγει στα ράφια. Και ποιος ο λόγος για τη Sony να βιαστεί αυτή τη στιγμή, αφού το σύστημα πουλάει σχεδόν στον αυτόματο και εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα όταν γίνει κάπου διαθέσιμο.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, τέλος, πως στον πρώτο χρόνο δεν είδαμε καμία παρουσία της Sony σε εκθεσιακό χώρο, ενώ η ίδια η εταιρεία απέφευγε να διοργανώσει και events τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι απόλυτα λογικό. Μένει να δούμε πλέον τι μας περιμένει για το 2022 κι έπειτα.

Μέχρι τότε… 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*