Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η vivo παρουσιάζει τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες στις φωτογραφίες με τη νέα γενιά προσαρμοσμένου συστήματος απεικόνισης

*
Η vivo παρουσίασε επίσημα τον νέο δίκτυο τεχνολογίας απεικόνισης βίντεο, το οποίο εστιάζει σε τρεις νέες δυνατότητες προβολής, ενώ στηρίζεται σε δύο  υποστηρικτικούς άξονες που διακρίνονται για την κοινή και ανεξάρτητη καινοτομία. Η vivo  στοχεύει στην δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος:  στον ολοένα αναπτυσσόμενο τομέα απεικόνισης, στις κινητές συσκευές.  

Στην εποχή της κινητής απεικόνισης, τα smartphones είναι πλέον επέκταση των αισθήσεων του καταναλωτή, βοηθώντας τα ανθρώπινα μάτια να συλλάβουν, να καταγράψουν αλλά και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες μέσω των φακών.  Με τα χρόνια η vivo έχει καταφέρει να βαδίζει σε νέα σύνορα στην απεικόνιση των smartphones ενώ, συνεχίζει να καινοτομεί σε τεχνικές πτυχές που αφορούν την οπτική, την υπολογιστική ισχύ και τους αλγορίθμους.
Η vivo, για να καταφέρει να παρέχει στους καταναλωτές μια ανθρωποκεντρική και ταυτόχρονα επαγγελματική εμπειρία προβολής, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, όπως στην δυνατότητα βελτιστοποίησης του χρώματος, την νυχτερινή λήψη, την λήψη πορτρέτου καθώς και τις λειτουργίες sports και βίντεο.
Μάλιστα, η vivo στηρίζει την τεχνολογική της καινοτομία στην αντίληψη του περιβάλλοντος, προσφέροντας στους καταναλωτές την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τις συνθήκες όπως οι επαγγελματίες φωτογράφοι για να μπορέσουν να πετύχουν την τέλεια λήψη ( πχ: ρύθμιση φωτισμού και θερμοκρασίας χρωμάτων). Συγκεκριμένα, το νέο δίκτυο τεχνολογικής απεικόνισης αποτελείται από τρεις πρωτοποριακές λειτουργίες που τοποθετούν την vivo σε ανταγωνιστικό  επαγγελματικό επίπεδο με την δημιουργία επαγγελματικών συσκευών, την τεχνολογική υποστήριξη επαγγελματικών τεχνολογιών, παρέχοντας ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα μετά την λήψη. Ορισμένες από τις τεχνολογίες που προσφέρει η vivo, επιτρέποντας στα smartphones να εκτελούν λειτουργίες όπως αυτές ενός επαγγελματικού εξοπλισμού είναι: το Σύστημα Οπτικής Ανίχνευσης, η Λειτουργία Επαναφοράς του Χρώματος, και η Επιταχυνόμενη Υπολογιστική Μηχανή.


Τα νέα ανεξάρτητα συστήματα Hyper-Sense Portrait και Vast-Sky Night
Για να προσφέρει στους καταναλωτές μια ικανοποιητική εμπειρία απεικόνισης, η vivo παρουσίασε ένα νέο δίκτυο χαρακτηριστικών, θέτοντας καινοτόμα πρότυπα σχετικά με την τεχνολογία απεικόνισης των smartphones που ανταγωνίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο, ανεξάρτητα από το αν είναι επαγγελματικές συσκευές.
Τα Hyper-Sense Portrait και Vast-Sky Night, επικεντρώνονται σε δύο βασικές λειτουργίες: το πορτρέτο και την νυχτερινή σκηνή. Στόχος αυτών των νέων συστημάτων είναι η επίτευξη βελτιστοποίησης και εκφραστικότητας της σκηνής, με αποτέλεσμα το smartphone να ανεβαίνει στην κλίμακα του επαγγελματικού επιπέδου.
Ειδικότερα, το νέο Vast-Sky Night System βασίζεται σε έναν ανεξάρτητο αναπτυγμένο με AI αλγόριθμο και σε βελτιωμένο αισθητήρα φακού, προσφέροντας βελτιστοποίηση στην ευαισθησία της φωτογραφίας έως και 100%.
Επιπλέον, η vivo παρουσίασε το Hyper-Sense Portrait System που ειδικεύεται αποκλειστικά στις λειτουργίες του πορτραίτου και βασίζεται εξίσου σε ανεξάρτητο αλγόριθμο. Το συγκεκριμένο σύστημα, βελτιστοποιεί τις λεπτομέρειες σε επίπεδο micron και δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα στην λήψη πορτραίτου.

To νέο προσαρμοσμένο κύκλωμα επόμενης γενιάς
Σε επίπεδο hardware, η vivo παρουσίασε το νέο κύκλωμα απεικόνισης νέας γενιάς. Το νέο κύκλωμα απεικόνισης δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τα πιο σύνθετα προβλήματα που έχουν τα smartphones που λειτουργούν με πολλαπλές κάμερες.
Βασισμένο στην πρωτοποριακή τεχνολογία AI-ISP, το κύκλωμα νέας γενιάς της vivo περιέχει τρείς προσαρμοσμένες αναβαθμίσεις που στοχεύουν στην επίτευξη καινοτομιών.  
Σε πρώτο στάδιο, πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση της μονάδας μνήμης στο τσιπ που φέρνει ρυθμό ροής δεδομένων 1,3 τρισεκατομμυρίων bit ανά δευτερόλεπτο και διαθέτει ισχυρή εγγύηση υπολογιστικής ισχύος.
Ακολούθως, η vivo προχώρησε σε αναβάθμιση της υπολογιστικής μονάδας AI, που επιτρέπει μια πρωτοφανή και εξαιρετικά υψηλή ενεργειακή απόδοση.
Τέλος, αναβαθμίστηκε η μονάδα επεξεργασίας εικόνας με σκοπό να βελτιώσει τα εφέ των λειτουργιών για μια καλύτερη φωτογραφική εμπειρία. Μεταξύ των λειτουργιών που αναβαθμίστηκαν είναι: η μείωση θορύβου AI-NR, η συγχώνευση ήχου HDR και η παρεμβολή πλαισίου MEMC. Αξίζει να σημειωθεί ότι η vivo παρουσίασε και τον επερχόμενο μεγαλύτερο αισθητήρα CMOS για τα προϊόντα της επόμενης γενιάς, που διαθέτει μεγαλύτερη ικανότητα ευαισθησίας στο φως κατά 77% σε σχέση με τον αισθητήρα GNV.

Συνεργασία από κοινού με την ZEISS
Η νέα τεχνολογία απεικόνισης υλοποιήθηκε σε συνδυασμό με την συνεργασία που εξασφάλισε η vivo με την ZEISS, την κορυφαία εταιρεία ψηφιακής απεικόνισης, για να προσφέρει στους καταναλωτές  κινηματογραφικό ύφος στη λήψη φωτογραφίας και βίντεο.
Στο μέλλον, οι δύο συνεργάτες σκοπεύουν να αναπτύξουν περαιτέρω πρότυπα οπτικής απεικόνισης για τα smartphones καθώς βασικός στόχος είναι να παρέχουν υψηλή απόδοση στην φορητή φωτογραφία.


Τοπίο, Πορτραίτο και Βίντεο: τα τρία βασικά σενάρια που βελτιώνει η δημιουργική τεχνολογία απεικόνισης
Για να καταφέρει να παρέχει χρηστοκεντρική και επαγγελματική φωτογραφική εμπειρία, η vivo ανέπτυξε τρία σενάρια-πυλώνες στα οποία περιέχονται οι smartphone λειτουργίες που ενδιαφέρουν περισσότερο τους χρήστες.  Τοπίο: Η απόδοση των vivo smartphones σε χρώματα, τόνους και ποιότητα εικόνας είναι οι βασικές διαστάσεις για μια εξαιρετική επαγγελματική εμπειρία. Η vivo θέλησε να βελτιώσει την απόδοση των παραπάνω διαστάσεων και δημιούργησε ένα μονοπάτι το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία αντίληψης του περιβάλλοντος καθώς και στη Μηχανή Αποκατάστασης Χρωμάτων. Πορτραίτο: Η τεχνολογία επεξεργασίας πορτραίτου της vivo, εκτός από το να εμφανίζει το δέρμα πιο φυσικό και υγιές, διατηρεί την τρισδιάστατη διάσταση των πέντε αισθήσεων και επιτρέπει την προσαρμογή ανθρώπων και σκηνών σε επίπεδο τόνου, χρώματος, φωτεινότητας και bokeh, επιτυγχάνοντας ένα αρμονικό και φυσικό αποτέλεσμα. Βίντεο: Σχετικά με την τεχνολογία λήψης βίντεο, η vivo απλοποίησε την λειτουργία LOG και ενίσχυσε τα χρώματα σε 1,07 δισεκατομμύρια. Με αυτή την αναβάθμιση, τα vivo smartphones μπορούν να ερμηνεύσουν καλύτερα τις αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκιάς, δημιουργώντας τρισδιάστατα χρώματα που επιτρέπουν στους καταναλωτές να δημιουργήσουν μια κινηματογραφική εμπειρία με ένα κλικ. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*