Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Valve ανακοίνωσε το πρώτο φορητό gaming PC της, το Steam Deck (videos)

*
Η Valve επιβεβαίωσε τις φήμες για ένα φορητό gaming PC στη λογική του Nintendo Switch και έτσι αποκάλυψε πριν από λίγο το Steam Deck. Η φορητή αυτή συσκευή θα ξεκινάει από τα 419 ευρώ και θα είναι ένα φορητό σύστημα με custom επεξεργαστή που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την AMD και μπορεί να υποστηρίζει τα τελευταία AAA games.





Ο παίκτης θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του από το Steam, αλλά και τη δυνατότητα να εγκαταστήσει οποιοδήποτε λογισμικό και οποιοδήποτε άλλο hardware, καθώς και να το συνδέσει σε μια οθόνη. Από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν τα trackpads, το γυροσκόπιο, τα thumbsticks, η μπαταρία 40Wh (για 2-8 ώρες λειτουργίας) και η δυνατόττηα σύνδεσης σε ένα σχετικό dock. Οι επιλογές που θα έχουν οι χρήστες για διάφορα μοντέλα θα έχουν να κάνουν καθαρά με χωρητικότητα και έτσι πέραν των 419 ευρώ (64GB), θα υπάρχει μια έκδοση στα 549 ευρώ (256GB) και μία στα 679 ευρώ (512GB).



Οι προ-παραγγελίες για το Steam Deck θα ανοίξουν στις 16 Ιουλίου και οι πρώτες αποστολές θα γίνουν σε καταναλωτές τον Δεκέμβριο του 2021.

Πληροφορίες προϊόντος / Τεχνικά χαρακτηριστικά
- Ισχυρός custom APU από την AMD (CPU Zen 2 2.4-3.5GHz για έως και 448 Gflops FP32 και GPU 8 RDNA 2 CUs 1-1.6GHz για έως και 1.6TFlops FP32)
- 16GB LPDDR5 RAM
- Επιλογές αποθήκευσης 64GB eMMC, 256GB NVMe SSD, 512GB high-speed NVMe SSD
- HD Haptics
- Βελτιστοποιημένο για φορητό gaming
- Full-sized controls
- Οθόνη αφής 7 ιντσών με ανάλυση 1280x800 pixels (16:10), φωτεινότητας 400 nits και 60Hz refresh rate
- Dual Band WiFi και Bluetooth 5.0
- Θύρα USB-C για περιφερειακά
- Επέκταση αποθηκευτικού χώρου μέσω microSD (SD, SDXC, SDHC)
- Βάρος: 669 γραμμάρια
- Λειτουργικό: SteamOS 3.0 (Arch-based)



O Gabe Newell μίλησε στο IGN για το Project και μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη μέσα από τον παρακάτω player.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Roronoa
    • Καταπληκτικη τιμη για handheld PC οταν τα υπολοιπα (ΑΥΑ κτλ) φτανουν τα 8 κατοσταρικα + (βεβαια το φτηνο μοντελο εχει μονο 64gb αποθηκευτικο).
      Λογικα θα παει καλα, γενικα υπαρχει ψωμι στην κατηγορια με πολλες συσκευες τελευταια (και πολυ high end) και η Valve μαλλον θα αρπαξει πολυ μεγαλο κομματι με αυτο.
      Εξαιρετικη επιλογη και για οποιον θελει απλα κατι portable, μπορει να μην εχει καποια features του switch και τα exclusives αλλα η βιβλιοθηκη ειναι κυριολεκτικα γιγαντια και φτηνη και με πολυ μελλον.
      Χωρια του οτι μπορει να κανει οτι και ενα PC *wink wink*

    • Spinnet
    • Αρκετά bulky και βαρύ για φορητό (για μένα και το switch είναι οριακά εντάξει, προτιμώ το Switch lite σαν μέγεθος αν μιλάμε για portable gaming). Επίσης, για ΑΑΑ games με απαιτήσεις σε ψύξη, η θερμοκρασία και η διάρκεια μπαταρίας το κάνουν deal-breaker. Οπότε τι μένει; Legacy games και indies; Τσουχτερό pricepoint για κάτι τέτοιο.

      • joehok
      • Εγώ δεν συμφωνώ η διαφωνώ αλλά στα 1000 σχόλια που διάβασα αυτό είναι το μοναδικό ψύχραιμο ποστ.

      • Roronoa
      • Σιγουρα θα ειναι λιγο βαρυ και γενικα δεν ειναι τσεπης, αλλα απο μπαταρια για βαρια παιχνιδια εχουν πει ξεκιναει απο minimum 2 ωρες (δλδ οταν τρεχει 100%) που δεν ειναι ασχημο. Για θερμοκρασιες δεν ξερουμε ποσο ανεβαζει αλλα συγκρινοντας με παρομοια προιοντα δεν πρεπει να ειναι προβλημα, απο οτι βλεπουμε πρεπει να εχει οκ συστημα ψυξης.

      • Volga
      • Δεν νομίζω οτι ειναι για αυτούς που θέλουν ενα φορητό γενικά, αλλά κάτι για μέσα στο σπίτι. Για αυτούς (και υπάρχει πολύ κοινο), είναι μεγάλο +

        Σαν βάρος, μέγεθος και διάρκεια μπαταρίας είναι αρνητικά εξ αρχής όμως θα βρεί κοινό. Υπάρχει κόσμος.

        • Volga
        • Το βάρος είναι συγκεκριμένο. Είναι βαρύ. Εντάξει βεβαια είναι και στο άτομο, Πχ ο Πύρρος Δήμας δεν θα προβληματιστεί ιδιαίτερα. :D

*