Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

CES 2024: Η Sony παρουσίασε το δικό της mixed reality headset με… άρωμα PS VR2

*
Η Sony παρουσίασε στη CES 2024 ένα δικό της mixed reality headset που απευθύνεται σε επαγγελματίες σχεδιαστές και δημιουργούς. Επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει τρισδιάστατα μοντέλα με την ειδική κάσκα, την οποία και παρουσίασε με τα δικά της χειριστήρια στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από μερικές ώρες στο Las Vegas των ΗΠΑ.

Στην «καρδιά» της συσκευής βρίσκεται ένας Snapdragon XR2+ Gen 2 και φέρει οθόνες 4K OLED. Ο CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, ανέφερε πως το νέο headset είναι δημιουργημένο με τον σχεδιαστή στο επίκεντρο, έτσι ώστε να του επιτρέπει να δημιουργήσει εικονικά αντικείμενα πάνω στον πραγματικό κόσμο.


Το demo που έγινε έδειξε τον χειρισμό με τα δύο controllers, καθώς και το πως ανοίγει η κάσκα για να έχει ο χρήστης επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει μια ειδική τεχνολογία rendering που επιτρέπει την καταγραφή του κόσμου με αρκετά μεγάλο επίπεδο λεπτομέρειας, καθώς και την καταγραφή των αντιδράσεων του προσώπου σε ανθρώπινους χαρακτήρες.

Το νέο mixed reality headset της Sony θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2024, προφανώς για να τεθεί αντιμέτωπο στο Apple Vision Pro που κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*