Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Qualcomm κοιτάει το μέλλον με το Snapdragon 8cx Gen 4 chipset

*
Τα μελλοντικά πλάνα της Qualcomm περιλαμβάνουν το Snapdragon 8cx Gen 4 chipset. Σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέτει 12 πυρήνες, οι οκτώ για επιδόσεις (~3,4GHz) και οι τέσσερεις για αποδοτικότητα (~2,5GHz). Βασίζονται στον σχεδιασμό του Phoenix της Nuvia και για λόγους marketing θα χρησιμοποιηθεί το όνομα "Oryon". Επιπλέον θα υπάρχουν 12MB κοινόχρηστης L2 cache για κάθε ομάδα από τέσσερεις πυρήνες, συν 8MB L3 cache, 12MB system-level cache και επιπλέον 4MB για τα γραφικά.

Θα υποστηρίζονται ως 64GB LPDDR5X RAM σε configuration των 8 καναλιών που τρέχουν στα 4,2GHz. To chipset θα ενσωματώνει την Adreno 740 GPU, αλλά θα υποστηρίζεται και εξωτερική με έως οκτώς lanes PCIe 4.0. Θα υπάρχουν επιπλέον τέσσεριες PCIe 4.0 lanes για NVMe drives, ενώ θα υποστηρίζεται και αποθηκευτικός χώρος τύπου UFS 4.0 (ως 1TB) για να υπάρχει και πιο οικονομική λύση. Το chip θα έχει επιπλέον PCIe 3.0 lanes για περιφερειακά όπως μια κάρτα Wi-Fi ή ένα modem. Ακόμα, το 8cx Gen 4 δεν θα έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για 5G.


Θα υποστηρίζοντια δύο θύρες SB 3 10Gbps και τρεις USB 4 (Thunderbolt 4) με DisplayPort 1.4a για τριπλό monitor setup, 5K+4K+4K.

Η Adreno 740 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για machine learning και θα αναβαθμιστεί με επεξεργαστή Hexagon Tensor που μπορεί να φτάσει τα 45 TOPS σε INT8. Όπως έχει γίνει γνωστό, η Qualcomm συνεργάζεται με τη Microsoft και την Adobe ώστε ο επεξεργαστής να είναι συμβατός με Windows.

Το chipset θα υποστηρίζει video decoding έως 4K/120fps και encoding έως 4K/60fps με διάφορους codecs, όπως ο AV1.

Το Snapdragon 8cx Gen 4 αναμένεται εντός του 2024.

Snapdragon 8cx Gen 4 specs surface, promise powerful CPU, support for external GPU 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*