Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Cortana στον browser που θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer

Οι fans της σειράς Halo ίσως έχουν ένα παραπάνω λόγο για να περιμένουν με ανυπομονησία τον νέο web browser της Microsoft. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα επερχόμενα Windows 10 θα περιλαμβάνουν ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης το οποίο και θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer. Σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, ο νέος browser της αμερικανικής εταιρείας (με την κωδική ονομασία Spartan) θα διαθέτει μία νέα λειτουργία αναζήτησης. Ο λόγος γα την Cortana. Στο Windows Phone η Cortana χρησιμοποιείται κυρίως για την φωνητική αναζήτηση. Ωστόσο φαίνεται πως -τελικά- θα αντικαταστήσει πλήρως το Bing στα Windows 10, ενώ θα υποστηρίζει τα περισσότερα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στην έκδοση του Windows Phone, όπως υπενθυμίσεις, κλήσεις, πληροφορίες για τον καιρό και άλλα.



Ο Spartan browser θα γίνει διαθέσιμος για PCs, tablets και smartphones μέσω του Windows Store app, ενώ αν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες διαρροές, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η ενσωμάτωση του και στο λειτουργικό σύστημα του Xbox One, είτε ως το κύριο πρόγραμμα περιήγησης της κονσόλας ή ως stand alone app. Ελπίζουμε ότι στο επερχόμενο Windows 10 event -που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου- θα γίνουμε σοφότεροι.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:40
Η κινεζική ιστοσελίδα Cnbeta αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες που μας δίνουν μία ιδέα από τον διάδοχο του Internet Explorer. Οι εικόνες αποκαλύπτουν επίσης το περιβάλλον εργασίας χρήστη που ετοιμάζει η Microsoft για τα Windows 10. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική εταιρεία θα ενσωματώσει ανοιχτόχρωμα και σκουρόχρωμα θέματα (με έντονες χρωματικές πινελιές) για τα Windows 10, ενώ η εμφάνιση θα είναι παρόμοια με το user interface των Windows Phone. Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι παρακάτω εικόνες δεν αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωμένη έκδοση του νέου browser.







 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Shepard
    • @AnimaPura μα δεν θα είναι στον ΙΕ, όπου θα μείνει για λόγους συμβατότητας, αλλά στο νέο browser με όνομα Spartan.

      Σε 2 βδομάδες θα δούμε το "όραμα" των Windows 10.

    • Connie GR
    • Το όλο project φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, ενώ όσες πληροφορίες έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής αποκαλύπτουν έναν πραγματικά πολλά υποσχόμενο browser. Όπως ανέφερε και ο Shepard, ο IE θα μείνει για λόγους συμβατότητας, ενώ θα διατίθεται και ο νέος browser, με την μέχρι στιγμής (κωδική) ονομασία Spartan. Πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε... :)

    • alex4444
    • Πολυ καλη κινηση. Tο ψαχτηρι της google δε θα το νικησει ποτε, ακομη κι αν (λεμε τωρα) το bing ηταν καλυτερο. Επισης, το ολο "bing" επιχειρημα εχει συνδεσει το ονομα του με αποτυχια και σπασιμο νευρων, οποτε καλο ειναι να αντικατασταθει με κατι δημοφιλες.

      Η Cortana και τα πολυ εξυπνα εξτρα χαρακτηριστικα που διαθετει, δινουν ενα κινητρο για να χρησιμοποιηθει και ισως να εξελιχτει σε σημαντικο εργαλειο των windows 10.

      Γενικοτερα υπαρχουν τοσο καλες προτασεις απο τοσες εταιρειες σε πολλα επιπεδα της τεχνολογικης μας καθημερινοτητας μας, που αν θελει καποιος να εχει θεση στην αγορα πρεπει να πονταρει στη διαφορετικοτητα και την καινοτομια.

    • Volga
    • Θα συμφωνήσω με alex. Να προσθέσω όμως και στο οτι οι browsers είναι μια αγορά που έχει ήδη ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ κοινό. Είναι δύσκολο να τραβήξεις κόσμο όταν ο άλλος είναι ήδη ευχαριστημένος με αυτό που έχει. Αυτός πχ που έχει Firefox δεν το κάνει εξ ανάγκης. Το έχει γιατί το γουστάρει. Το ίδιο και αυτός με τον Chrome.

      Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον "δυσαρεστημένο" που θα ήθελε έναν τρίτο παίχτη στον αγώνα. Αλλά φυσικά εδώ είμαστε να μας διαψεύσει η Microsoft. Ας ελπίσουμε να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Εγώ ως web designer το μόνο που έχω να πω σε όλους είναι ένα: "ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ" γιατί είναι κουραστικό να προσπαθείς να βγάλεις το ίδιο αποτέλεσμα και στους 3 τους. :) .

    • alex4444
    • @Volga Εχω αλλαξει αρκετες φορες βασικο browser, γιατι καθε φορα ολοι τους καπου χανουν. Ο Firefox ειναι απελπιστικα βαρυς και ενεργοβορος, ο Chrome κρασαρε συχνα πυκνα, ενω τα θεματα ασφαλειας της google μου τη δινουν στα νευρα, ο IE δεν εχει extensions, o Opera ειναι πολυ underground για να ασχολουνται μαζι του τα σαιτ...

      Καθε φορα που αποφασιζουν να λανασαρουν και κανα καινουριο πρωτοκολλο οι developers, εκει γινεται το ελα να δεις. Σαφως και δεν πιστευω πως ολα αυτα απασχολουν τον μεσο χρηστη, αλλα υπαρχει εδαφος, εστω και λιγο για νεες προτασεις. Ποσο μαλλον οταν αυτες προερχονται απο μεγαλες εταιρειες, οπως η Microsoft.

*