Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft καταχωρεί νέα πατέντα για χειριστήριο με υποστήριξη Braille

*
Μετά την κυκλοφορία του Xbox Adaptive Controller της Microsoft, φτιαγμένο αποκλειστικά για άτομα με κινητικές και άλλες παρεμφερείς δυσκολίες μια νέα πατέντα ανακαλύφθηκε και έχει δοθεί πρόσφατα για έγκριση. Η νέα πατέντα παρουσιάζει ένα χειριστήριο Xbox One με υποστήριξη του συστήματος Braille, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει άτομα με προβλήματα στην όραση. Στην αίτηση της πατέντας, η Microsoft αναφέρει πως ενώ η βιομηχανία έχει κάνει αρκετά βήματα για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των παιχνιδιών, υπάρχει ακόμα μεγάλη ανάγκη από χειριστήρια και αξεσουάρ που στοχεύουν στο κομμάτι εκείνο των gamers που παρουσιάζει προβλήματα με την όραση του και χρειάζεται έναν ικανό τρόπο αλληλεπίδρασης με τα παιχνίδια.



Αυτός είναι λοιπόν και ο στόχος της νέας πατέντας που φαίνεται να βασίζεται σε ένα χειριστήριο Xbox One, προσφέροντας όμως διάφορες ενναλακτικές που βοηθούν ώστε ο παίκτης που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα όρασης και γνωρίζει το σύστημα Braille να μπορεί να παίξει το εκάστοτε παιχνίδι που υποστηρίζει αυτό τον τρόπο. Η πατέντα παρουσιάζει ένα πρόσθετο που διαθέτει απτική ανάδραση του συστήματος Braille και απότελείται από έξι σκανδάλες και μια οθόνη. Το εξάρτημα κουμπώνει στο πίσω μέρος του χειριστηρίου ώστε ο παίκτης να μπορεί να το χρησιμοποίησει, ενώ τα χέρια του βρίσκονται στην κλασσική θέση. Οι σκανδάλες του αξεσουάρ είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορούν να μεταδώσουν χαρακτήρες Braille, για χρήση είτε στο χειρισμό του ίδιου του παιχνιδιού, είτε για να γράψουν κάποιο κείμενο. Η οθόνη από την άλλη χρησιμοποιείται για την μετάδοση πληροφορίας προς τον παίκτη, παρουσιάζοντάς του με λίγα λόγια το παιχνίδι σε μορφή που να μπορεί να κατανοήσει. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*