Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Παρουσιάστηκαν τα Nexus 6, Nexus 9 και Android Lollipop

Η Google προχώρησε σε αρκετά σημαντικές ανακοινώσεις, αποκαλύπτοντας το smartphone Google Nexus 6, το tablet Google Nexus 9 και την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της, το Android 5 Lollipop. Το Nexus 6 φέρει την κατασκευαστική σφραγίδα της Motorola, έχει οθόνη 6 ιντσών, ανάλυση 2560x1440 pixels (με πυκνότητα 496ppi), ενώ στο εσωτερικό του βρίσκουμε τον Qualcomm Snapdragon 805 στα 2.65GHz και 3GB RAM.

Η κάμερα στο πίσω μέρος έχει αισθητήρα 13MP με οπτικό σταθεροποιητή και LED ring flash, ενώ αυτή στο μπροστινό μέρος έχει αισθητήρα 2MP. Η συσκευή θα εμφανιστεί σε δύο εκδόσεις, με 32GB και 64GB χωρητικότητα, χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD καρτών. Το Nexus 6 θα είναι το πρώτο smartphone με το Android 5.0 Lollipop και θα ξεκινήσει να προσφέρεται για προ-παραγγελία από τις 29 Οκτωβρίου, ενώ θα ξεκινήσει να πωλείται από τα καταστήματα των ΗΠΑ μέσα στον Νοέμβριο. Η τιμή του ξεκινάει από τα 649 δολάρια.



Το Google Nexus 9 είναι η νέα πρόταση στην αγορά των tablets, έχει κατασκευαστεί από την HTC και χαρακτηρίζεται από την 8.9 ιντσών οθόνη στα 2048x1536 pixels, την υποστήριξη 64-bit χάρη στο NVIDIA Tegra K1 chipset, 2GB μνήμης RAM, κάμερες 8MP και 1.6MP και μπαταρία 6.700mAh. Ενσωματώνει BoomSound στερεοφωνικά ηχεία, και θα διατεθεί σε εκδόσεις 16GB WiFi (399 δολάρια), 32GB WiFi (479 δολάρια) και 32GB WiFi+LTE (599 δολάρια).



Η διάθεσή του θα ξεκινήσει από τις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ άλλες 29 χώρες θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα.



Όσον αφορά τώρα στο λειτουργικό, η Google ανακοίνωσε την τελική του ονομασία (Lollipop), το οποίο θα αρχίσει να προσφέρεται αρχικά στα Nexus 5, Nexus 7 και Nexus 10 και στις Google Play Edition εκδόσεις άλλων συσκευών.



Η νέα έκδοση φέρει ανανεωμένο σχεδιασμό, αλλαγές σε οπτικό επίπεδο, ανανεωμένο multi-tasking, αλλαγές στα notifications, 5.000 νέα APIs για τους developers και αρκετά ακόμη.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Whitey
    • Ομολογώ πως το Nexus 6 είναι πολύ πιο ωραίο απ'ότι περίμενα. Δυστυχώς παραμένει μεγάλο (σε μέγεθος) για εμένα.

    • Emilboy
    • Κρίμα, δεν είναι αυτό το value for money που ήταν μέχρι τώρα... Αλλά με τέτοια specs δεν νομίζω να γινόταν κάτι διαφορετικό.

      Άντε να δούμε και το ολοκληρωμένο android 5.0, το οποίο ελπίζω να το βγάλουν αυτοί της CM και για το S3. :D

    • Dural
    • 646 δολλαρια.... καποτε ηταν η επιτομή του value for money. αν και το μεγαλυτερο προβλημα για μενα ειναι το μέγεθος.... 6 ιντσες?????

    • Solidarity
    • Η μικρη ιστορια των τηλεφωνων με touch οθονη εχει αποδειξει πως οσο και να γκρινιαζουμε για τις ιντσες τους, στο τελος χορευουμε στον χορό που μας επιβαλουν και μαλιστα ζηταμε κι αλλο!
      Οι 4'' ιντσες στο πρωτο galaxy s μου εμοιαζαν θεϊκες. Πηγα σε 4.3'' γιατι δεν ηθελα να παω σε 5''.Τωρα ζηλευω τις 5'' του Nexus 5. Και παει λεγοντας.

    • teopanta1
    • πραγματικο τουμπανο το 6 . αλλα δυστυχως overpriced . πιστευω οτι σε κανενα τετραμηνο μετα την κυκλοφορια να εχει πεσει σε ποιο λογικη τιμη για αγορα

    • fmoculfsojuz
    • Μια χαρά όλα εκτός από την τιμή... Όχι ότι είναι πολλά για αυτά που προσφέρει αλλά μας είχε κακομάθει και το με παραπάνω. Όλες οι τελευταίες Nexus συσκευές ήταν φοβερά underpriced σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αναμενόμενα θα σταμάταγε κάποτε αυτή η ιστορία. Για να δούμε σε τι τιμή θα έρθει Ευρώπη και βλέπουμε...

    • Shepard
    • Ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ! Αλλα επισης τεραστια και ακριβα για σειρα Nexus. Βεβαια απο vfm παμε σε premium καταστασεις.

      Το μεγεθος του 6 με αποτρεπει αλλα το σχεδιο μου φωναζει "ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕ ΤΩΡΑ"!

    • RODIFIRE
    • προσωπικά κινητό χωρίς Micro sd δεν περνώ!
      μιλάμε για 13MP και 1080p σωστά? βγάζω πολλές φώτο και βίντεο με κάθε ευκαιρία (όχι να κάθομαι σπίτι μου η να πάω δουλειά φυσικά) και δεν μαρεσει να πρέπει να αδιαζω συχνά το κινητό μου (άσε που την φώτο που κατεβάζω από facebook ,google + και άλλα) + την μουσική μου τι έμεινε για εφαρμογές και τέτοια? τίποτα... (για να μην πω να έχω καμιά μικρή συλογουλα με βίντεο και φώτο που θέλω να βλέπω)
      επειδή το έχω πάθει με το s advance που είχα και με το Mls s8 που έχω το λέω, περνούν micro sd και πάλι δεν μου φτάνει :P

    • johnkabou
    • Οι ιντσες δεν δηλωνουν απολυτα το μεγεθος. Εχω το LG G3 και ειναι αρκετα μικροτερο και ευκολο στην χρηση απο το iphone 6+ και ας εχουν και τα δυο 5'5" (παρεπιπτοντως τσεκαρετε το οποιοι θελετε http://www.enternity.gr/Article/Gadgets/Reviews/LG-G3-Video-Review/24524.html ενα σουπερ κινητο, επεκτασιμη μνημη, απιστευτη OIS Camera με Laser Focus-δεν εχω βρει ψεγαδι οσο και να προσπαθησα). Απο τα specs καλο ειναι το Nexus 6. Απο τιμη ναι, μενω Καναδα και μπορω να επιβεβαιωσω πως πλεον η τιμη εξομειωνεται με αντιστοιχα ανταγωνιστικα μοντελα. Οσο για τις δυνατοτητες δεν ξερω... Ο φιλος RODIFIRE παραπανω ειπε για την επεκταση μνημης. Παιδια εχει δικιο. Το G3 μου τραβαει 4K Video. Κορυφαια ποιοτητα αλλα δαπανηρο σε χωρο. Πιθανολογω οτι το ιδιο θα κανει και το NEXUS 6 (αν οχι με την Factory Rom σιγουρα θα βγει καποιο mod που να υποστηριζει).Αν εβγαινε σε μια νορμαλ τιμη με 64 - 128 GB θα ημουν πιο θετικος. Τωρα θα βαρεθειτε να το "αδειαζετε" στον υπολογιστη (το 64 GB το 32 δεν το συζηταω καν)

*