Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στα 699 ευρώ η τιμή του Oculus Rift

Το Oculus Rift είναι ακόμα ένα “κλικ” πιο κοντά μας, με την Oculus VR να ανακοινώνει την επίσημη τιμή του. Αυτή ορίζεται στα 699 ευρώ για την Ευρώπη (599 δολάρια σε Βόρειο Αμερική και 499 λίρες για Ηνωμένο Βασίλειο) χωρίς τα έξοδα αποστολής. Σε αυτή την τιμή θα λάβετε το ίδιο το headset, sensor, το Oculus Remote, καλώδια, Xbox One controller και δύο παιχνίδια: Eve: Valkyrie και Lucky's Tale. Τα μεταφορικά είναι περίπου 30 λίρες και όσοι προπαργγείλουν θα μπορούν να αγοράσουν μια μόνο συσκευή. Το πλάνο της Oculus λέει πως οι ενδιαφερόμενοι θα το λάβουν στα χέρια τους στις 28 Μαρτίου 2016 αλλά και πως συγκεκριμένοι retailers θα πωλούν τη συσκευή από τον Απρίλιο, αλλά σε περιορισμένες ποσότητες.



Η ανακοίνωση της τιμής του Oculus Rift έφερε πάντως πολλές αντιδράσεις και ο Palmer Luckey εμφανίστηκε στο Twitter για να υπερασπιστεί την απόφαση της εταιρίας. Ανέφερε πως η Oculus VR δεν βγάζει κέρδος από τη συσκευή σε αυτή την τιμή και πως για όσα προσφέρει η τιμή είναι χαμηλή. Ταυτόχρονα δήλωσε πως κάποιοι από αυτούς που προπαρείγγελαν ίσως καταφέρουν να παραλάβουν νωρίτερα από το αναμενόμενο (μιας και όσα preorders χαρακτηριστούν ως “fake” θα ακυρωθούν προς όφελος των πραγματικών) και πως αν κάποιος εξακολουθεί να θεωρεί ακριβή τη συσκευή, μπορεί να πουλήσει το Xbox One controller του πακέτου και να λάβει περίπου 60 ευρώ πίσω. Τέλος όσον αφορά την τιμή της Ευρώπης που είναι η υψηλότερη όλων, ο Palmer ανέφερε πως το ποσό ανεβαίνει τόσο λόγω φορολογίας και όχι από απλό φούσκωμα τιμής “όπως κάνουν οι κονσόλες”. Εμείς θα σας αφήσουμε με τα recommended specs σε περίπτωση που αποφασίσετε να αγοράσετε το Oculus Rift.

- GPU: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 ισοδύναμη ή καλύτερη
- CPU: Intel i5-4590 ισοδύναμος ή καλύτερος
- Memory: 8GB+ RAM
- Έξοδος: HDMI 1.3
- Είσοδοι: 3x USB 3.0 ports και 1x USB 2.0 port
- Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 SP1 ή νεότερη έκδοση

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
27 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Oculus VR

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Oculus VR

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Oculus VR

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Oculus Rift
      • 8.1 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (4)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.oculusvr.com/ FOLLOWERS 3 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Με τέτοια τιμή σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αγορά από εμένα και πολλούς άλλους.Πιστεύω είναι ακόμα πολύ νωρίς και θα πρέπει να το δούμε στο μέλλον με καλύτερο hardware,ώστε να είναι και πιο φτηνή η συγκεκριμένη τεχνολογία.Προσωπικά δεν βλέπω κόσμο να γυρίζει από τη δουλειά και να τρέχει να φορέσει το vr για να παίξει λίγη ώρα ώστε να χαλαρώσει,πιο πολύ κούραση θα του αποφέρει.

    • Alias
    • Ε που να σε φανε οι Dalton.. Ως προς αυτα που προσφερει δεν αξιζει για κανενα λογο ουτε το 1/3 κυριε Luckey... Απο apps τιποτα της προκοπης μεχρι στιγμης. Κατι ρολερ κοστερ και κατι σπιτια στην εξοχη. Πρωτα δειχνεις εφαρμογες και παιχνιδια που μενει ο αλλος μακακας απο ενθουσιασμο και προσμονη και μετα ανακοινωνεις τετοια τιμη. Ως εχει δεν ειναι παρα ενα gimmick που οποιος το παρει θα βαρεθει πολυ γρηγορα.
      Για την τιμη... ουδεν (κοσμιο) σχολιο...

    • OSjohnFP7
    • Aυτά έχει η τεχνολογία..ζητάει πάρα πολλά λεφτά!Ότι βγαίνει από εδώ και πέρα,οι πιο πολλοί από εμάς θα τα βλέπουμε μόνο από βιντεάκια στο youtube.Υγεία να έχουμε...

    • GamingFun
    • Η ιστορία έχει δείξει ότι οποιαδήποτε τεχνολογία όσο ακριβή και να είναι όταν κυκλοφορεί, στο πέρασμα του χρόνου η τιμή της πέφτει. Ενδιαφέρον πιστεύω έχει να δούμε το πόσοι θα είναι οι early adopters (με αυτό τον όρο εννοούμε τους πρώτους αγοραστές ή τους πρωτοπόρους χρήστες μιας τεχνολογίας) για oculus rift.

    • periklis
    • Ο Σερχιο Ράμος, Ο Ρονάλντο, Ο Σβαινστάιγκερ, ο Ρουνει, ο Καρβαχάλ, ο Ισκο, ο Νευμαρ και ο Μεσσι...μη ξεχάσω και τους Μπουρμπο & Κουτρουμπή (αυτοι το πήρανε μαζί μισά, μισά) καθώς και τα παιδιά της Μενεγάκη το εχουν πάρει ηδη!!!
      Σε αυτούς απευθύνονται....τους λεφτάδες!
      η τελευταία λέξη της τεχνολογίας ειναι ΑΚΡΙΒΗ και απλησίαστη για τους γήινους θνητούς...
      Έχετε δει εσεις κανενα Nissan Skyline να το αγοράζει κανενας απο εμάς???:D :D :D

    • Volga
    • Θα ηταν αδύνατο μια χαμηλότερη τιμή. Σκεφτείτε λίγο οτι μιλάμε για 2 Οθόνες ανάλυσης στο θέο με refresh rate στο θεο.

      Δεν ήταν και δεν είναι για τον κοινό gamer. Είναι για τον τύπο που του περισσεύουν..

    • gagas80
    • Ναι είναι ακριβό αλλά να δείτε ότι θα μας κάνουν να τα δίνουμε αυτά τα λεφτά για τις επόμενες κονσόλες αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος και φυσικά θα είναι σχεδόν απαραίτητο σε κάθε παιχνίδι αν θέλουμε να το απολαύσουμε στο έπακρο με αποτέλεσμα να τα σκαμε και να λέμε ότι είναι λίγα για όλα αυτά που μας προσφέρει

    • gamelover
    • πολύ ακριβό και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο πολύ θα αξιοποιηθεί απο εμάς αλλά και απο αυτούς που το έφτιαξαν.
      Η τιμή είναι τσιμπημένη αλλά απολύτως λογική καθώς μιλάμε για ένα προιον πολυτελείας και ταυτόχρονα μια καινοτόμα τεχνολογία η οποία δεν θα μείνει μόνο στον χώρο του gaming,και ναι ΔΕΝ απευθύνεται(για την ώρα) για αυτούς που δουλεύουν για ένα μεροκάματο.....

    • diver_gr
    • Συμφωνώ ότι είναι ακριβό για το μέσο εργαζόμενο στην Ελλάδα με τις τωρινές συνθήκες το προϊόν αυτό όμως απευθύνεται παγκοσμίως. Τα 600$ για Αμερική δεν είναι τίποτα, τα 600 ευρώ για Γερμανία είναι ένα νορμάλ ποσό.

      Μη ξεχνάμε επίσης πως πρόκειται για νέα τεχνολογία, ξέρετε κανένα προϊόν τεχνολογίας σαν πρώτο να ήταν φθηνό? Οτιδήποτε έχει ξεκινήσει πρώτο τα τελευταία χρόνια οι τιμές ήταν στο θεό. Σκεφτείτε πόσες χιλιάδες ευρώ κάνανε οι πρώτες LCD TV, έδινες 2000 ευρώ για 32άρα, τα ξεχνάτε? Τα πρώτα Smartphones? οι υπολογιστές κάποτε? τα πρώτα laptops κλπ. Φανταζόταν κανείς ότι πριν από 14 χρόνια πχ θα αγοράζαμε laptop με 400-500 ευρώ?φυσικά και όχι θα γελούσαν όλοι.

      Η συγκεκριμένη τιμή αναλογικά με τη τεχνολογία που προσφέρετε είναι σχετικά προσιτή ''Διεθνώς'' ναι και για μένα είναι ακριβό και δεν πρόκειται να το αγοράσω αλλά ο Έλληνας δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει το target group προϊόντων τεχνολογίας αλλά και του Gaming γενικά.

      Θα πρέπει να παρακαλάμε σαν προϊόν να πάει καλά γενικά έτσι ώστε :

      α) Να μπει σε μαζική παραγωγή έτσι ώστε να πέσει γρήγορα η τιμή.
      β) Να πουλήσει καλά έτσι ώστε να δούμε αρκετές εταιρείες να ασχοληθούν σοβαρά με το VR gaming και να δούμε αξιόλογα παιχνίδια τα οποία θα μας προσφέρουν νέες εμπειρίες στο gaming. Αν όντως πιάσει σκεφτείτε τη διαφορά και την εμπειρία σε ένα παιχνίδι πχ σαν το Bioshock! Άλλο πράγμα το να παίζεις και να βλέπεις το παιχνίδι σαν 3ο πρόσωπο στην οθόνη σου παρόλο που το παιχνίδι είναι fps και άλλο πράγμα να είσαι ΄΄ΕΣΥ'' μέσα στο παιχνίδι και να αντιλαμβάνεσαι το κόσμο του σαν πραγματικό. Απλά ''wow''!

    • Volga
    • Ακριβώς αυτό που λέει ο diver_gr

      Για αρχική τιμή είναι πολύ καλή και θα δώσει θάρρος και σε υπόλοιπους κατασκευαστές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Όπως κάθε τεχνολογία πάντα ο πρώτος την τρώει στη μάπα.

      Το οτι ξεκινά στα 700 σημαίνει οτι σε βάθος 4ετίας θα έχουμε αντίστοιχα προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή.

      Ξεχάστε τις κονσόλες. Ούτε το PS5 θα μπορεί να το έχει bundle γιατί και στη μισή τιμή να πέσει δεν γίνεται να γίνει mainstream standard.

      Με βάση το πως πάνε τα πράγματα στα μέσα του κύκλου του PS5 θα δούμε προσιτές VR Συσκευές.

      Παρόλαυτα δεν ξέρω αν το εγχείρημα θα πετύχει... όπως και με το 3D είναι τεχνολογία η οποία θα κουράζει...

      Επίσης σε αφήνει... μόνο να χαίρεσαι την εμπειρία, και αυτός είναι ένα αποτρεπτικός παράγοντας...

    • alex17563
    • Άσε να το δούμε και από κοντά! Όλο και κάποιο κατάστημα θα το χει να το δοκιμάζεις κάαποια στιγμή.. :)
      Βέβαια μετά κινδυνεύεις από συμπτώματα στέρησης, και αν δεν έχεις να το πάρεις.. Δε τη βγάζεις καθαρή.......

*