Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

AOC 27V2Q Review

  • AOC 27V2Q
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://eu.aoc.com/en/products/27v2q FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Δεν ψάχνουν όλοι ένα ακριβό monitor για τον υπολογιστή του. Το να αγοράζει κανείς σήμερα ένα όμορφο και καλό monitor με περίπου €200 είναι μια καλή λύση. Σε αυτούς απευθύνεται το AOC 27V2Q, ένα εξαιρετικά όμορφο 27άρι monitor που κάνει τη δουλειά του. Η αλήθεια είναι πώς μετά από χρόνια σε ανάλυση 4K, το να γυρνάει κανείς σε 1080p του φαίνεται κάπως. Αυτό βέβαια είναι θέμα συνήθειας και για το περισσότερο κόσμο, ένα Full HD monitor για το PC είναι το πλέον κατάλληλο. Από την άλλη, βλέποντας και μόνο πόσο λίγο χώρο καταλαμβάνει το panel του monitor, πραγματικά παθαίνει κανείς πλάκα. Τα bezel στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές είναι πρακτικά ανύπαρκτα και μόνο στο κάτω μέρος το bezel φαίνεται. Η συναρμολόγηση είναι πανεύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει με τη μια χειρόβιδα, τη βάση, καθώς το μπράτσο είναι στερεωμένο στο panel. Δυστυχώς δεν υπάρχει συμβατότητα VESA για χρήση εξωτερικής βάσης στήριξης. Και ακριβώς επειδή το panel είναι και εξαιρετικά λεπτό, οι είσοδοι εικόνας έχουν τοποθετηθεί πάνω στο μπράτσο στήριξης: μια Display Port και μια HDMI. Καλό είναι να βάλετε το PC στη DP, ούτως ώστε να μείνει η HDMI για κάποια κονσόλα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε ακουστικά, καθώς δεν υπάρχουν ηχεία στο monitor. Δεν χωράνε άλλωστε.



Τα ρυθμιστικά που παρέχει βρίσκονται στο κάτω δεξί μέρος και αποτελούνται από 5 φυσικά πλήκτρα, το power και 4 ακόμα. Η μετάβαση μεταξύ των μενού είναι εύκολη, αν και η αλήθεια είναι πως χρειάζονται λίγο παραπάνω πίεση από αυτό που θα θέλαμε, με αποτέλεσμα να κουνιέται όλη η οθόνη κατά τη χρήση τους. Οι ρυθμίσεις που παρέχονται είναι οι τυπικές και ο χρήστης θα βρει όλα όσα θέλει, από φωτεινότητα και αντίθεση, μέχρι ειδικές προρυθμίσεις για συγκεκριμένους τύπους χρήσης. Το panel είναι IPS και προσφέρει εξαιρετικές γωνίες θέασης, αν και η μέγιστη φωτεινότητα είναι κάπως περιορισμένη. Η ίδια η βάση στήριξης προσφέρει μόνο tilt στο κάθετο άξονα και καμία άλλη δυνατότητα αλλαγής της γωνίας ή του ύψους θέασης. Οπότε ίσως χρειαστείτε μια επιπλέον βάση για να τη φέρετε στο κατάλληλο ύψος.



Πηγαίνοντας τώρα στο τομέα της εικόνας, εδώ τα πράγματα είναι ικανοποιητικά. Το γεγονός ότι προσφέρει ελαφρώς υψηλότερο refresh rate στα 75Hz, δίνει το κάτι παραπάνω στο gamer, αλλά σίγουρα δε φτάνει τα επίπεδα των ακριβότερων μοντέλων με τα 144Hz. Ακόμα και έτσι όμως, τα διάφορα shooters ήταν σαφώς πιο ομαλά, ειδικά από τη στιγμή που ο υπολογιστής δοκιμών ήταν εφοδιασμένος με GTX1080Ti και έτσι τα 75fps ήταν πάντα καρφωμένα στη native ανάλυση. Η εικόνα είναι ικανοποιητική, αλλά ανάλογα με τα γούστα του καθενός, ίσως χρειαστεί ένα μικρό calibration για να φέρει τα χρώματα εκεί που θέλει. Ο υπογράφων θεωρεί πως η ρύθμιση Warm είναι μάλλον η καλύτερη, με τη φωτεινότητα στο 100 και το contrast λίγο πάνω από το 50. Δε βγάζει μάτια με την εικόνα της, αλλά κάνει τη δουλειά της με το παραπάνω. Προσφέρει και overdrive για καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια, έχει το πλεονέκτημα πως το panel είναι ματ και έτσι δεν υπάρχουν αντανακλάσεις από το περιβάλλοντα χώρο, υποστηρίζει δε και Freesync (δε δοκιμάστηκε λόγο Nvidia GPU), άρα έχει ένα καλό «πακέτο» για να προσελκύσει το χρήστη.



Συνολικά, το monitor της AOC είναι ένα από τα λεπτότερα και ομορφότερα monitor που υπάρχουν εκεί έξω. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο του πλεονέκτημα, καθώς για 27άρι, καταλαμβάνει λίγο χώρο λόγω των μικρών bezel. Στα τεχνικά δε κάνει κάτι τέλεια, αλλά προσφέρει καλή ποιότητα για καθημερινή αλλά και gaming χρήση. Θα θέλαμε υψηλότερη φωτεινότητα, αλλά τουλάχιστον η ματ επίστρωση του panel βοηθάει ώστε να μη βλέπουμε στην οθόνη αντικείμενα από το περιβάλλοντα χώρο. Για τα €200 που κοστίζει, αποτελεί μια τίμια λύση. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Λεπτά bezel
  • Ευκολία συναρμολόγησης
  • Ιδανικό για multimonitor καταστάσεις λόγω ανύπαρκτου bezel
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτρια μέγιστη φωτεινότητα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*