Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Cooler Master Xornet II

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Cooler Master

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Cooler Master

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Cooler Master

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Βλέποντας μια απλή συσκευασία που δεν ξεχωρίζει, και ένα ποντίκι που κρατάει χαμηλό προφίλ στο γραφείο, δεν περιμέναμε πολλά περισσότερα από τα βασικά. Εξαίρεση αποτελεί το σχήμα του Xornet II. Επειδή το τελευταίο φτιάχτηκε για να το κρατάμε με claw grip και όχι με palm grip, η Coοler Master φρόντισε να προσθέσει ένα μικρό εξόγκωμα στη δεξιά του πλευρά. Έτσι από την πρώτη επαφή με το χέρι έρχεται η επιβεβαίωση ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι διαφορετικό. Λόγο του μικρού μήκους του ποντικιού, ο μικρός και ο παράμεσος βρίσκουν στο mouse pad αν το χειριστούμε με palm grip. Αντίθετα, τα δάχτυλα βρίσκουν τη θέση τους όμορφα σε claw grip. Στο πλάι υπάρχουν δύο λαστιχένια grip που βοηθούν λίγο στο χειρισμό του, κάτι που διαφημίζει και η μαμά εταιρία στο site της.  Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για αρκετά μικρό ποντίκι που θυμίζει laptop mouse παρά gaming mouse. Ας εξηγήσουμε γιατί το Xornet II είναι gaming mouse.



Αρχικά έχουμε τα 8 προγραμματιζόμενα πλήκτρα του. Αυτά περιλαμβάνουν τα δυο click buttons, τα δυο forward και backward keys, τη ροδέλα και τα δύο DPI Switches. Όλα αυτά αλλάζουν μέσα από το συνοδευτικό λογισμικό της Cooler Master για το οποίο θα γίνει λόγος παρακάτω. Οι διακόπτες για τα δύο click buttons αντέχουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια πιέσεις, ενώ είναι τεχνολογίας Omron. Τι ακριβώς κάνουν τα Omron switches; Εν συντομία εξαλείφουν το συχνό πρόβλημα που στοιχειώνει πολλά ποντίκια, να ερμηνεύεται το μονό click ως διπλό. Αυτό το έχουμε συναντήσει σε αρκετά gaming mice χαμηλής τιμής και είναι εξαιρετικά ευχάριστο που το Xornet II δεν ανήκει σε αυτά.



Με το λογισμικό της Cooler Master είναι δυνατός ο προγραμματισμός των 8 πλήκτρων. Αυτά μπορούν να αναλάβουν μία από τις δώδεκα λειτουργίες που ορίζει το λογισμικό, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε macros αλλά μόνο hot-keys. Άξιες λόγου είναι οι επιλογές των media controls, rapid fire και η απενεργοποίηση του sensor… Ο εσωτερικός φωτισμός του ποντικιού δραπετεύει μόνο μέσω της ροδέλας του. Αυτή παίρνει χρώμα ανάλογα με τα τρέχοντα DPI και φυσικά αυτά μπορούν να οριστούν από εμάς. Τελευταία αξιόλογη ρύθμιση που βρίσκουμε, είναι αυτή της ρύθμισης των βημάτων και της ευαισθησίας του DPI switching.



Όπως περιμέναμε το Xornet II έρχεται με ανανεώσιμο firmware, το οποίο αναβαθμίζεται από διαφορετικό και ανεξάρτητο software. Θεωρούμε πως στο μέλλον θα μας επιτρέψει η Cooler Master μεγαλύτερη παραμετροποίηση του Xornet II μέσω ανανεωμένων firmware. Εάν στο μέλλον εμφανιστούν και μακροεντολές, τότε σίγουρα θα πατήσουν λίγο τα πόδια μας στα βαθύτερα νερά των ακριβών ποντικιών. Βέβαια και στην παρούσα κατάσταση θεωρούμε ότι το ποντίκι θα καλύψει το μέσο gamer και δεν θα απογοητεύσει τον απαιτητικό. Ο οπτικός αισθητήρας Avago 3320 και το καλώδιο 1,8 μέτρων έρχονται να επιβεβαιώσουν το παραπάνω. Το Xornet II είναι ένα ποντίκι μέσης τιμής με σοβαρά features που καλύπτουν τους περισσότερους gamers. Θεωρήσαμε ότι αξίζει η αγορά του αφού καταφέρνει και στέκεται αρκετά πάνω από το μέσο όρο σε features, επιδόσεις και ποιότητα κατασκευής, θυσιάζοντας ελάχιστα.


 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τιμή
  • Παραμετροποίηση
  • Ποιότητα Κατασκευής
  • Ιδιαίτερα βολικό claw grip
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Συμβατική εμφάνιση
  • Αποτρεπτικό για palm grip
  • Ανάγκη ξεχωριστού software για αναβάθμιση του firmware
  • Έλλειψη προγραμματισμού macros
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*