Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair HS60 Pro Surround Review

*
Ένα ακόμα ζευγάρι over-the-ear ακουστικών από τη Corsair, τα οποία τοποθετούνται ανάμεσα στα Virtuoso και τα HS35 που είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν. Το Corsair HS60 Pro Surround είναι ένα αναλογικό ζεύγος που απευθύνεται τόσο στους gamer όσο και γενικότερα σε όσους ψάχνουν καλά ακουστικά σε τιμή που κρίνεται φυσιολογική (κάτω από €70). Αλλά ας τα δούμε όλα από την αρχή.



Τα ακουστικά βγαίνουν σε δυο εκδόσεις, τη Carbon και τη Yellow με τη δεύτερη να είναι αυτή που είχαμε στα χέρια μας και τις διαφορές των δυο να είναι καθαρά χρωματικές. Το πακέτο περιλαμβάνει τα ίδια τα ακουστικά, το αποσπώμενο μικρόφωνο αλλά και ένα usb αντάπτορα που αναλαβάνει να μετατρέψει το headset σε 7.1. Θα μιλήσουμε για αυτόν παρακάτω όμως. Παίρνοντας τα ακουστικά στα χέρια, αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για ένα ποιοτικό προϊόν. Η στεφάνη είναι αρκετά σκληρή ώστε να μη νοιώθει κανείς ότι θα σπάσει, αλλά στο εσωτερικό της το μαξιλαράκι (με τις κίτρινες ραφές) είναι αρκετά μαλακό για να μη κουράζει τη κορυφή του κεφαλιού. Η στεφάνη μεγαλώνει και μικραίνει προσφέροντας 8 θέσεις σε κάθε μια από τις δυο πλευρές, οι οποίες αναγράφονται με αριθμούς πάνω της με τον υπογράφοντα να βολεύεται στη θέση 5. Άρα και μεγάλα κεφάλια δε θα έχουν πρόβλημα να φορέσουν το headset.




Το ίδιο συμβαίνει και με τα ακουστικά τα ίδια, τα οποία έχουν μπόλικο χώρο για να μπουν μέσα τα αυτιά του χρήστη. Θα θέλαμε πάντως να υπάρχει δυνατότητα μικρής περιστροφής και στον οριζόντιο άξονα και όχι μόνο στο κατακόρυφο, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη επαφή με τα αυτιά. Ακόμα και έτσι πάντως, τα ακουστικά αγκαλιάζουν τα αυτιά, με ίσως λίγο μεγαλύτερη δύναμη από όσο θα θέλαμε. Τα μαξιλαράκια των ακουστικών είναι από τη μια μαλακά (και έχουν κίτρινες ραφές) ενώ από την άλλη καταφέρνουν πραγματικά να απομονώσουν αρκετά το χρήστη από τους ήχους του περιβάλλοντος. Στην εξωτερική πλευρά τους υπάρχει ένα μεταλλικό mesh το οποίο περιβάλλεται από μια κίτρινη γραμμή ενώ στο κέντρο βρίσκεται το λογότυπο της εταιρείας. Τα ρυθμιστικά των ακουστικών βρίσκονται στο αριστερό ακουστικό, στο οποίο συναντάμε τη ροδέλα αυξομείωσης έντασης ήχου, ένα πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του μικροφώνου και την ίδια τη θύρα σύνδεσης του αποσπώμενου μικροφώνου. Το μικρόφωνο είναι μικρό σε μήκος, αλλά είναι εύκαμπτο και γενικά μπορεί να έρθει πολύ εύκολα εκεί που το θέλει ο χρήστης. Στη συσκευασία υπάρχει και το απαραίτητο σφουγκαράκι που καλύπτει το μικρόφωνο.



Μπορεί κανείς να βάλει τα ακουστικά να παίξουν απευθείας μέσω της σύνδεσης mini jack (που καταλήγει το braided καλώδιο) και έτσι είναι δυνατόν να τα χρησιμοποιήσει κανείς σε κάθε είδους συσκευή. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιείται η εργοστασιακή ρύθμιση των οδηγών, που έχει μια τάση να τονίζει τα μπάσα και να εξαφανίζει τις φωνές στα τραγούδια. Άρα τα ακουστικά δε κάνουν τόσο για όσους ακούν μουσική. Όπως είπαμε όμως, στη συσκευασία υπάρχει και μια μικρή USB κάρτα ήχου 7.1. Συνδέοντας τα ακουστικά σε αυτή και αυτή σε μια θύρα USB ενός υπολογιστή, μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε την γνωστή εφαρμογή iCUE της Corsair. Πλέον έχουμε από τη μια τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε το Virtual Surround 7.1 (κάτι αρκετά χρήσιμο στα παιχνίδια) και από την άλλη να ρυθμίσουμε καλύτερα το equalizer για να παίζουν καλύτερα τα ακουστικά μουσική. Υπάρχουν 5 έτοιμα set equalizer και φυσικά δυνατότητα να φτιάξουμε τα δικά μας όπως θέλουμε. Η απόδοση στη μουσική λοιπόν διορθώνεται αρκετά έτσι, ενώ ενεργοποιώντας τον ήχο 7.1 τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα στα παιχνίδια, ειδικά όταν αυτά έχουν και τέτοια επιλογή. Συνολικά, ο ήχος που παράγουν τα ακουστικά μας άφησε ικανοποιημένους, αν και κάποιες φορές θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερη ένταση.  Όσον αφορά στο ίδιο το μικρόφωνο, αυτό καταφέρνει να έχει καθαρό και δυνατό ήχο, χωρίς μάλιστα να περνάει φασαρία από το background. Πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως γράφοντας σε μέγιστη ένταση και έχοντας τα ακουστικά στη μέγιστη ένταση, περνάει στο μικρόφωνο ότι παίζει στα ακουστικά.



Τα Corsair HS60 Pro Surround είναι μια καλή λύση κυρίως για χρήστες υπολογιστών, αφού οι console users δε μπορούν να εκμεταλλευτούν τη USB κάρτα ήχου. Όμως όσοι παίζουν και σε PC και σε κονσόλες, έχουν σαφώς περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία, έχοντας πάντα σαν βάση το γεγονός ότι τα ακουστικά παίζουν καλά εκ του εργοστασίου. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*