Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair Nightsword RGB Review

*
Τα gaming ποντίκια έχουν κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια και πλέον προσφέρουν πλήθος από επιλογές, που πολλές φορές μπορεί να είναι overkill για τον απλό gamer, αλλά ταυτόχρονα να είναι εργαλεία kill-streak για τους απαιτητικούς gamer. Το Corsair Nightsword RGB είναι μια τέτοια επιλογή, ένα gaming mouse που έχει όλα τα καλούδια για να καταστεί ιδανικός σύντροφος σε fps μάχες και σε MOBA σφαγές. Με οπτικό αισθητήρα ανάλυσης 18000 dpi και δυνατότητα προσαρμογής του βάρους του, μπορεί να γίνει πραγματικό βοηθός όσον παίζουν FPS και MOBA στο PC. Αλλά ας το δούμε αναλυτικά.



Η συσκευασία είναι μικρή και περιέχει το ίδιο το ποντίκι, ένα κουτάκι με έξι βαρίδια (2 τριάδες από διαφορετικά βάρη) και τα απαραίτητα «χαρτιά». Το ίδιο το ποντίκι είναι σχετικά μεγάλο, με το βάρος του να βρίσκεται στα 119 γραμμάρια όταν δεν έχει βάλει κανείς πρόσθετο. Διαθέτει ένα πραγματιοκά μεγάλο στήριγμα τον αντίχειρα στην αριστερή πλευρά του (είναι προφανώς σχεδιασμένο μόνο για δεξιόχειρες) με μαλακή και αντιολισθητική επιφάνεια τόσο εκεί όσο και στο μισό του πάνω μέρους. Στο grip του, απαιτεί από το χρήστη όλο του το χέρι και αυτό πρέπει να είναι σχετικά μεγάλο για να το αγκαλιάσει πλήρως και η αλήθεια είναι πως για τον υπογράφων, το μικρό δαχτυλάκι φάνηκε να κουράζεται μετά από ώρα χρήσης, όντας κάπως απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα. Η ροδέλα είναι μεγάλη, έχει «κλίκι» αίσθηση, καλή κύλιση και κολλάει στο δάχτυλο.



Το σύνολο των πλήκτρων είναι 10, τα 2 βασικά, η ροδέλα και 7 ακόμα. Όλα μπορούν να προγραμματιστούν όπως θέλει ο χρήστης μέσα από την εφαρμογή iCUE. Αντίστοιχα μπορεί να γίνει και ο προγραμματισμός των τεσσάρων διαφορετικών ζωνών φωτισμού LED: μπροστινή, πίσω, το λογότυπο και η περιοχή της ροδέλας. Πραγματικά μπορεί κανείς να φτιάξει το φωτισμό με ότι χρωματισμό θέλει, να αναβοσβήνει, να αλλάζει και γενικά να είναι από απλοϊκός μονόχρωμος μέχρι τύπου Χριστουγεννιάτικου δέντρου.



Όλοι οι παραπάνω προγραμματισμοί μπορούν να χωριστούν σε τρια διαφορετικά hardware προφίλ που τα κουβαλάει το ποντίκι μαζί του όπου και αν πάει, σε όποιο PC και αν συνδεθεί. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να παίζουν με το ποντίκι 3 διαφορετικοί άνθρωποι και ο καθένας να έχει το δικό του προφίλ, χωρίς να χρειάζεται καν το software της Corsair, καθώς σε αυτό μπορούν να αποθηκευτούν πρακτικά άπειρα προφίλ. Σε κάθε τέτοιο προφίλ ο χρήστης μπορεί να έχει αποθηκεύσει τις δικές του εντολές στα πλήκτρα, το δικό του φωτισμό, ακόμα και δική του ρύθμιση βάρους (θα μιλήσουμε παρακάτω για αυτό). Σε κάθε προφίλ προσφέρονται και 3 hardware υπο-προφίλ μόνο για τα DPI, με καθένα από αυτά να προσφέρει 3+1 διαφορετικές ταχύτητες DPI (η ρύθμιση του DPI γίνεται ανά 1 (!) από το 0 μέχρι τα 18000). Η επιλογή μεταξύ των  μέσω δυο πλήκτρων που βρίσκονται στο αριστερό άκρο του αριστερού mouse button και ο χρήστης ενημερώνεται ποιο χρησιμοποιεί μέσω τριών φωτιζόμενων μπαρών. Η τέταρτη  (+1) επιλογή ενεργοποιείται κρατώντας πατημένο το μεγάλο πλήκτρο που βρίσκεται κάτω από τις τρεις LED μπάρες και στη πραγματικότητα είναι για πολύ μικρές, χειρουργικές κινήσεις καθώς ονομάζεται sniper. Οπότε αν κάποιος βρεθεί να χρησιμοποιεί ένα sniper όπλο, ακόμα και αν παίζει με super ταχύτητα 18000dpi το υπόλοιπο παιχνίδι, κρατάει πατημένο το συγκεκριμένο πλήκτρο και πάει κατευθείαν ακόμα και στο… 1!



Ίσως το πλέον ξεχωριστό του χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μπορεί να αντιληφθεί το βάρος που του προσθέτουμε. Το software μάς δείχνει σε πραγματικό χρόνο πόσα βαρίδια από τα 3 των 2,8 γραμμαρίων και τα 3 των 4,5 γραμμαρίων τοποθετήσουμε και που τα βάλαμε στις σχετικές έξι θέσεις που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ποντικιού. Στη συνέχεια μας ενημερώνει για τη νέα συνολική μάζα που έχει το ποντίκι και προς τα πού έχει μετακινηθεί το κέντρο βάρος του.



Όλες αυτές οι πληροφορίες βέβαια δεν έχουν και κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα αφού εν τέλει, ο κάτοχος του Corsair Nightsword RGB θα κρατήσει τα βάρη τοποθετημένα όπως τον βολεύει στο χέρι και όχι όπως φαίνεται να βολεύουν υπολογίζοντας μάζα και κέντρο βάρους. Στη πραγματικότητα ο αυτόματος προσδιορισμός του βάρους είναι ένα ωραίο gimmick. Αυτό που δεν είναι gimmick είναι το calibration του ποντικιού ανάλογα με την επιφάνεια στην οποία τοποθετείται.



Εμείς το δοκιμάσαμε χρησιμοποιώντας τόσο το παραδοσιακό μας mousepad όσο και ένα Corsair MM350 της σειρά Champion. Το συγκεκριμένο mousepad μάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως είναι απαραίτητο για να αναδειχτούν οι ικανότητες του ποντικιού. Απλά καλό είναι να το έχει κανείς υπόψιν του, καθώς οι περισσότεροι μάλλον υποτιμούν την αξία ενός καλού mousepad, πόσο μάλλον όταν έχει να αξιοποιήσεις 18000 dpi.



Στην πραγματικότητα βέβαια, για τα χέρια (και τα μάτια) του υπογράφοντα, τα 18000 είναι πάρα πολλά και η αξιοποίησή τους γίνεται από πραγματικά πολύ απαιτητικούς gamer. Όλες οι άλλες λειτουργίες όμως του Corsair Nightsword RGB μας άφησαν απόλυτα ευχαριστημένους. Κορυφαία κύλιση, υψηλή εργονομία (με μια μικρή ένσταση για το μέγεθος και τη τοποθέτηση του μικρού δακτύλου), δυνατότητα αλλαγής του βάρους (ο υπογράφων τα προτιμάει βαρύτερα) και σχεδόν άπειρες ρυθμίσεις του φωτισμού και των ίδιων των πλήκτρων μέσω μακροεντολών. 

8.5

ENTERNITY SCORE
Corsair Nightsword RGB
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικό software
  • Τέσσερις ζώνες φωτισμού
  • Τα 18000 dpi
  • Άριστη ποιότητα κύλισης
  • Η προσθαφαίρεση βάρους
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ο αυτόματος υπολογισμός βάρους είναι μάλλον gimmick
  • Λίγο πιο φαρδύ από όσο θα βόλευε τον υπογράφοντα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*